Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سیدهادی برهانی»، عضو هئیت علمی دانشکده مطالعات جهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا به تحلیل اهداف سفر نتانیاهو به چند کشور اروپایی علیه برجام و اقدامات تازه او در انتشار چند پیام ویدیویی برای ایرانیان پرداخت و در این رابطه گفت: نتانیاهو در واقع ایران و مدل مقاومت کشورمان را خطری برای اسرائیل و ایدئولوژی صهیونیسم می‌داند و سایر رهبران سیاسی رژیم صهیونیستی هم با این نظر نتانیاهو هم عقیده هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: تحولات سوریه باعث شد تا این نگرانی‌ها تشدید شود؛ یعنی آن‌ها از این‌که سوریه به یک کشوری همچون لبنان تبدیل و یک نیروی مقاومت همچون حزب‌الله در این کشور ظهور کند هراس دارند، لذا این تحولات سبب سخت‌تر شدن کار برای اسرائیل خواهد شد.

این استاد مطالعات خاورمیانه در رابطه با هدف اصلی نتانیاهو از سفر به سه کشور اروپایی گفت: هدف اصلی نتانیاهو از این سفرها و دست زدن به چنین ابتکاراتی در کشورهای اروپایی و روسیه و تعاملش با آمریکا و حملات نظامی و تبلیغاتی علیه حضور ایران در سوریه، به خاطر مانع شدن از گرایش بیشتر دولت اسد به سمت مقاومت است تا مبادا خطرهای فزاینده علیه امنیت اسرائیل ایجاد شود.

برهانی به موضوع تغییر نابهنگام مواضع روسیه در خصوص حضور ایران در سوریه اشاره کرد و در این باره افزود: به هر حال در کشور ما نگاه‌های بدبینانه و خوش‌بینانه بسیاری نسبت به رابطه با روسیه وجود دارد که هر دوی آن‌ها از نگاه‌های واقع‌بینانه فاصله دارند. روسیه برای ما می‌تواند یک نیروی همکار در صحنه‌های بین‌المللی باشد و لذا به نفع ماست که با این کشور همکاری داشته باشیم، اما این همکاری نیازمند یک محاسبه دقیق و درست است ونباید بیش از ظرفیت آن بر روی همکاری با او حساب باز کرد.

عضو هئیت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در این رابطه ادامه داد: تصور من این است در حوزه همکاری با روسیه بر سر بحران سوریه، نتوانستیم برخی محاسبات را خیلی دقیق انجام دهیم و لذا تا به امروز حضور ایران در سوریه بیشتر به نفع روسیه بوده است؛ زیرا ایران عملیات زمینی و روسیه عملیات هوایی را به طور مشترک علیه یک تهدید مشترک انجام می‌دادند و از یک حکومتی که مدافع آن بودند حمایت کردند و پیروزی‌های چشمگیری را به دست آورند. اما پس از این‌که کار نیروهای شورشی و تروریستی به پایان رسیده و زمان تقسیم امتیازات و منافع و غنیمت‌ها فرا رسیده، روسیه دیگر آن نگاه مثبت قبلی و آن نیاز را به ایران ندارد و با نگاه واقع‌گرایانه خواهان کمرنگ شدن حضور نظامی کشورمان در سوریه است.

وی افزود: روسیه بر اساس منطق خود شرایطی را دارد فراهم می‌کند که هم از غربی‌ها امتیاز بگیرد و هم از اسرائیل و اگر حضور ایران در سوریه کمرنگ شود به نفع روسیه خواهد بود.

این استاد دانشگاه با بیان این مطلب که روسیه از کشورمان در برخی مقاطع تاریخی در معاملات کلانش با غرب به‌عنوان ابزار استفاده کرده است، گفت: روسیه حساب همه جا را کرده و از آن‌جا که بر اساس فشارهای آمریکا، خروج این کشور از برجام، شرایط نامساعد اقتصادی کشورمان، ایران شدیداً تحت فشار قرار دارد، تصور روسیه این است که ما بیش از گذشته به آن نیاز داریم به‌ویژه در شورای امنیت؛ لذا بر اساس این متغیرها تلاش می‌کنیم تا از این کشور فاصله نگیریم هر چند ناراحت هم باشیم و منافعی را از دست دهیم اما این رابطه را حفظ خواهیم کرد. محاسبه روسیه هم بر همین اساس استوار است که فکر می‌کند ما هر چقدر هم ناراضی باشیم از این کشور فاصله نخواهیم گرفت.

این تحلیل‌گر مسائل خاورمیانه در رابطه با اهداف نتانیاهو از انتشار پیام‌های ویدیویی عنوان کرد: به نظر من دولت نتانیاهو وارد یک فاز فعالی علیه ایران شده و تصور می‌کنم که تصمیمات مهمی را در قبال جمهوری اسلامی اتخاذ کرده‌ و در حال اجرا شدن است و این تصمیمات ابعاد مختلفی را در خود جای داده و این رژیم، تحولات ایران را به دقت رصد می‌کند و تلاش می‌کند تا با موفقیت به طرف اهداف خود پیش ‌رود.

وی ادامه داد: هدف آن‌ها این است که بر دولت و حکومت ایران فشار شدیدی را وارد سازند و در این راه از بهانه‌های مختلفی استفاده می‌کنند. یکی از این مسیرهایی که این رژیم دارد علیه ایران طی می‌کند جداسازی افکار عمومی مردم از دولت و حکومت است.

برهانی افزود: رژیم صهیونیستی تمامی تلاش خود را به کار گرفته تا مبارزه با اسرائیل را در میان افکار عمومی داخلی به یک امر غیرمعقول تبدیل کند و بحران‌های محیط زیستی و اقتصادی در داخل ایران همچون ابزاری در راستای تحقق اهداف آن‌ها به کار گرفته می‌شوند.

این استاد دانشگاه تهران با تأکید بر این مطلب که نتانیاهو شخصیتی است که در هیچ جای دنیا از آن به‌عنوان رهبر راستگو نام نمی‌برند، تصریح کرد: با همه این اوصاف به دلیل آسیب‌پذیری‌های داخلی کشورمان و گسترش ابعاد بحران‌های زیست‌محیطی، بحران بی‌اعتمادی به دولت و نهادهای حاکمیتی تشدید شود و به دنبال آن خطر تأثیرگذاری این پیام‌های ویدیویی تقویت خواهد شد.

وی در ادامه به بیان راهکار مقابله با جنگ جدید روانی اسرائیل علیه ایران پرداخت و گفت: در درجه اول مراکزی که در داخل کشور مسئول هدایت افکار عمومی هستند، فعال شوند و به دقت این مسائل را رصد کنند.

برهانی در پایان افزود: اگر حداقل 50 درصد از نخبگان از موضع دولت حمایت نکنند، نمی‌توانیم انتظار موفقیت‌آمیز بودن سیاست‌هایمان را داشته باشیم، لذا ضروری است که بخش قابل توجه‌ای از نویسندگان، روشنفکران و هنرمندان از سیاست‌های دولت پشتیبانی کنند تا دولت قویتر در برابر جنگ روانی اسرائیل مقاومت کند.

 گفت‌وگو از سعید امینی

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا بحران آب خروج ترامپ از برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۳۵۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تغییر دیدگاه به بودجه بنیاد ملی نخبگان/ برنامه‌هایی برای نخبگان حوزوی داریم

فرشاد سلیمانی، معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره موضوع بودجه و تامین بودجه سازمان ها گفت: در مورد بودجه، دو نگرش وجود دارد؛ یک نگاه این است که تعدادی نهاد از قبل در کشور وجود داشتند و بودجه ای از ابتدا برای آنها بسته شده که به فراخور هر سال دولت 10-15 آن‌را افزایش می دهد.

وی با بیان اینکه این نگاه  عملا هنوز حاکم است و ایراداتی دارد، گفت: این دیدگاه بودجه ای مبتنی بر تحول نیست و الزامی هم به رعایت سیاست های جدید ندارد.

سلیمانی افزود: در برنامه بودجه تلاش می شود دولت این دیدگاه قدیمی را تغییر دهد و نگاه جدید را حاکم کند بر این اساس که چه ماموریتی از بخش ها می خواهیم؟؛ به عنوان مثال 45 سال از پیروزی انقلاب می گذرد و برخی نهادها مولود انقلاب  و برخی دیگر هم از قبل بودند. برخی ها ماموریت شان کمرنگ شده و برخی ماموریت شان پررنگ تر شده است.

وی افزود: از نگاه شخص مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، بنیاد ملی نخبگان و مقامات بالادستی، مجموعه هایی که درگیر با نخبگان هستند شامل بنیاد ملی نخبگان، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وزارت علوم میشوند که  اکنون باید به جد پررنگ تر دیده شوند و بودجه هایشان تغییرات اساسی کند.

وی افزود: سال گذشته در بودجه 1402 تغییراتی را از سوی مجلس داشتیم که بودجه ملی نخبگان از حدود 200 میلیارد تومان به 400 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد؛ بنا شده بود 1402 حدود 430 میلیارد تومان به بنیاد اختصاص پیدا کند. از نگاه ما در بنیاد این بودجه هنوز هم کفاف امور بنیاد و مجموعه مخاطبینش که بالغ بر 100 هزار نخبه و مستعد در کشور است را نمی دهد ولی به هر حال نگاه خوبی بود.

معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان گفت: متاسفانه تا اسفند 1402 حدود 40 درصد این بودجه محقق شده و 60 درصد هنوز محقق نشده است.

وی گفت: بنا بود جوایزی را به 500 نفر اعطا کنیم که البته از نخبگان حوزوی و نخبگان تحت پوشش کمیته امداد بودند. در صدد بودیم از استعدادهایی که از کمیته امداد دریافت وجه می کنند  حمایت ویژه ای داشته باشیم که این دو مورد اعتباری حدود 30 میلیارد تومان نیاز دارد.

وی گفت: متاسفانه این اعتبار را نداریم که بدهیم به این دلیل که تحقق بودجه اتفاق نیفتاده و هر چه تلاش می کنیم متاسفانه بدنه سازمان برنامه و بودجه همراهی نمی کند.

معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: ما خودمان برای این تخصیص ها نگرانیم زیرا بودجه 1402 آنطور که باید تحقق نیافت. 1403 تقاضای ما یک بودجه دو همتی بود. حاضریم هر جا که هست دفاع کنیم ولی نهایتا سازمان برنامه و بودجه به ما اعلام کرد با یک افزایش 25 درصدی نسبت به سال گذشته مواجه خواهیم بود.

وی ادامه داد: این همان غلبه نگاه اول است، نگاه تحولی به بخش ها نداریم و می گوییم همان فرمان ادامه پیدا کند، نمی توانیم نهایتا این قول را بدهیم که مشکلات نخبگان را برطرف کنیم، مهاجرت نخبگان را سعی کنیم متوقف کنیم و حتی در یک مرحله ای معکوس.

وی در پاسخ به این سوال که جلوگیری از مهاجرت نخبگان نیاز به بودجه دارد؟ گفت: آنچه مقام معظم رهبری فرمودند این بود که نخبه اشتغال و امکان تحقیقات مستمر از ما می خواهد. برای اینکه برنامه ریزی کنیم و حداقل ها را برای نخبه فراهم کنیم بودجه می خواهیم در همه جای دنیا چه کشورهای پیشرفته و چه در حال توسعه این بودجه را دارند.

سلیمانی تصریح کرد: از چین گزارش دقیق داریم که به جد در رفاه نخبگان سرمایه گذاری می کند و برایشان شغل در نظر می گیرد؛ مسکن می دهد حتی از تحقیقات شان حمایت می کند. نتایجشان را هم می گیرد. برای اولین سال که گزارش می دهد اعلام می کند شاهد مهاجرت معکوس است. چینی هایی که به خارج از کشورشان رفته اند برای خدمت به کشورشان برمی گردند.

معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان گفت: این اتفاق می افتد، نگاه در سطح رهبری و ریاست جمهوری مشکلی ندارد و حتی مطالبه می کنند اما در سطح بدنه جایی که با سازمان برنامه و بودجه و یک بخش هایی با مجلس طرف هستیم نیازمند تغییر نگاه هستیم.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار جهانگیری درباره مهاجرت نخبگان
  • ضرورت شناسایی و تشکیل بانک نخبگان جهت استفاده در پست‌های مدیریتی کشور
  • ضرورتِ هدایت نخبگان به سمت علوم انسانی
  • تأکید استاندار لرستان بر همدلی بین نخبگان و مردم
  • تحلیلگر صهیونیست: اسرائیل در آستانه شکست کامل و نابودی است
  • تظاهرات گسترده در تل‌آویو علیه دولت نتانیاهو
  • رادان: طرح نور را با همراهی دولت وقوه قضائیه ادامه می‌دهیم
  • ضرورت تغییر دیدگاه به بودجه بنیاد ملی نخبگان/ برنامه‌هایی برای نخبگان حوزوی داریم
  • معترضان مقابل اقامتگاه نتانیاهو آتش به پا کردند
  • پیام ابراهیم رئیسی به بشار اسد +جزئیات