Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-05-05@02:16:28 GMT

توکلی: بانک مرکزی به وظایف قانونی خود عمل نکرد

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۳۸۹۴۸

توکلی: بانک مرکزی به وظایف قانونی خود عمل نکرد

به گزارش «نماینده»، صبح امروز نشست خبری اعلام جرم سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت علیه مسئولان فعلی و سابق بانک مرکزی، با حضور دکتر احمد توکلی، رئیس هیات مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت و تعدادی از مالباختگان موسسات مالی و اعتباری برگزار شد.

احمد توکلی در این نشست با اشاره به اعلام جرم سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت علیه مدیران سابق و فعلی بانک مرکزی، گفت: موسسه آرمان ایرانیان و کاسپین هر دو یک موسسه هستند و علیه هفت نفر که به صراحت نام آنها آمده است، اعلام جرم شده و برای سایر مدیران دیگر هم به صورت دقیق تر تقاضای تعقیب آنها به عنوان مجرمان اصلی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  با اشاره به اتهامات مطرح شده؛ افزود: اتخام نخست اخلال در نظام پولی  و بانکی کشور و حیف و میل اموال مردم از طرق اخذ وجوه  و سپرده‌های اشخاص حقیقی و حقوقی براساس موضوع قانون اخلال گران در نظام اقتصادی کشور است.

توکلی با بیان اینکه اتهام دوم کلاهبرداری است؛ ادامه داد: با استفاده از روش‌های متقلبانه و اغواگرایانه برای جمع آوری سپرده های مردم اقدام کردند که طبق ماده یک قانون تشدید مجازات  اسلامی، مرتکبین به موجب اختشاش و کلاهبرداری است و اتهام براساس ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی که در این ماده عنوان شده سپرده های مردم طبق  قانون عملیاتی بدون ربا در نزد بانک و موسسه اعتباری امانت تلقی می شود و اگر تصرفی در این سپرده ها انجام شود، خیانت در امانت است؛   در حالی که بخش اعظمی از سپرده‌های مردم صرف خرید زمین و ملک شد و بر خلاف آنچه که عنوان کردند در تولید کشور سرمایه گذاری شده است.

رئیس هیات مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت اتهام چهام تحصیل نامشروع عنوان و بیان کرد: براساس قانون هر کسی به هر نوحی از امتیازات خاص دولت سوئ استفاده کند و یا از هر راه نامشروع  مالی کسب کند، مجرم است و باید مجازات شود و اتهام پنجم و آخر هم تصرف مدیر تسویه و مدیران فرشتگان در اموال این شرکت است که این موسسه در حال تسویه بود، زیرا براساس قانون تجارت، مسوولان تسویه یک شرکت و یا مدیران آن حق ندارند در اموال آن شرکت دخل و تصرف کنند و جرایم متهم شدند که متهمان اصلی هستند.

وی گفت: تعداد از مسوولین پیشین و فعلی بانک مرکزی هم مانند آقای بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی دوره قبل، ابراهیم درویشی معاون نظارتی دره قبل، آقای سیف رئیس کل بانک مرکزی فعلی،   حمید تهرانفر معاون نظارتی بانک مرکزی در دروه پنج ساله اخیر، آقای فرهاد خالتی مدیر نظارت بر مصارف پولی و بانکی فعلی، آقای  فرشاده حیدری معاون نظارتی فعلی بانک مرکزی و سایر مقاماتی که در این موضوع مباشرت  داشتند اعلام جرم شده است و تهامی که متوجه این افراد می دانیم، معاونت در سه الی چهار تا از جرائمی گروه اول است.

توکلی تصریح کرد: در تبصره دوم ماده دو قانون اخلاق در نظام پولی و بانکی کشور آمده است که افرادی که در آن جرائم دسته اول معاون هستند، عبارت‌اند از در این موارد مدیر یا مدیران و بازرس یا بازرسان و یا مسئول یا مسئولین ذی‌ربط که به‌گونه‌ای از انجام  تمام و اقدامات جرائم یا قسمتی از آن مطلع شوند، مکلف‌اند درزمینهٔ جلوگیری از آن، اقدام فوری و موثر انجام دهند و کسانی که انجام ندهند، مجرم‌اند»؛ و معاون جرم تلقی می‌شود و بانک مرکزی در این موارد وظایف قانونی  و کاملاً روشن داشته که به وظایف خود عمل‌نکرده  است.

وی گفت: تعداد از مسوولین پیشین و فعلی بانک مرکزی هم مانند آقای بهمنی، رئیس‌کل بانک مرکزی دوره قبل، ابراهیم درویشی معاون نظارتی دره قبل، آقای سیف رئیس‌کل بانک مرکزی فعلی،   حمید تهرانفر معاون نظارتی بانک مرکزی در دروِ پنج‌ساله اخیر، آقای فرهاد خالتی مدیر نظارت بر مصارف پولی و بانکی فعلی، آقای  فرشاد حیدری معاون نظارتی فعلی بانک مرکزی و سایر مقاماتی که در این موضوع مباشرت  داشتند اعلام‌جرم شده است و اتهامی که متوجه این افراد می‌دانیم، معاونت در سه الی چهار تا از جرائمی گروه اول است.

رئیس هیات مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت در ادامه گفت: امروز اگر یک جوان تحصیلکرده دارای مدرک فوق لیسانس و بیکار اقدام  در خانه خود  یک دستگاه کلیدسازی راه بیندازد، بلافاصله اماکن نیروی انتظامی جلوی او را می گیرد و بررسی می کند آیا جواز دارد یا نه، اما یک تعاونی در مشهد به نام فرشتگان تشکیل می شود و طبق قانون تنها حق ارائه تسهیلات و سپرده گیری از اعضای خود را دارد که در کمتر از چند سال، ۲۱۳شعبه در کشور تاسیس می کند و کسی به آنها چیزی نمی گوید. این آقایان (بانک مرکزی) باید در این مسئله باید پاسخگو باشند چرا که سکوت کرده اند و اجازه دادند این موسسات تخلفات خود را ادامه دهند و در نظام اقتصادی کشور اخلال ایجاد کرده است.

توکلی با بیان اینکه قضاوت خود بانک مرکزی این بود که این موسسات در نظام اقتصادی اخلال و بازار را مختل کردند، گفت:سالما از بانک مرکزی این است که چرا وقتی متوجه اخلال آنها رد بازار شدید چرا جلوی آنها را نگرفتید؛ پاسخ می دهند، هشتاد نامه به قصد تبشیر و تنظیر نوشتیم، در حالی که باید براساس قانون باید آن جلوی این موسسات را می گرفتند؛ این اقایان  که نام برده شد در انجام وظیفه خود کوتاهی کردند که باعث شده اموال عمومی و مردم تضعیف شود.

منبع: نماینده

کلیدواژه: احمد توکلی بانک مرکزی نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۳۸۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آیین نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی هم اکنون در دولت در حال بررسی است و پیش بینی می‌شود تا سه ماه آینده به نتیجه برسد.

به گزارش مشرق، هاشم داداشپور روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در شیراز اظهار کرد: با تصویب این آیین‌نامه بخشی از زیرساخت‌ها و موانع قانونی پیش پای جذب دانشجوی بین‌المللی در دانشگاه‌های کشور برداشته و گام بزرگی در تحقق افق برنامه هفتم توسعه در این زمینه خواهد بود.

وی افزود: یکی از اقدامات مهم گفتمان سازی در این زمینه بوده که جذب دانشجوی خارجی می تواند به عنوان یکی از ارکان اصلی مرجعیت علمی تلقی شود و کشوری که مدعی مرجعیت علمی است و افق خود را به سوی کسب این نوع مرجعیت هدف‌گذاری کرده، باید به این عنصر توجه داشته باشد.

داداشپور اضافه کرد: هیچ کشوری نمی تواند مرجعیت علمی خود را تثبیت کند مگر اینکه در جذب دانشجویان بین المللی موفق عمل کند و برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران متناسب با این هدف تنظیم شده است.

رئیس سازمان امور داشجویان با بیان اینکه بر اساس این برنامه توسعه باید تا پنج سال آینده باید ۳۲۰هزار دانشجوی بین‌المللی در داشگاه‌های کشور جذب شوند، یادآور شد: در این برنامه توسعه ایران باید یکی از مراکز سقل جذب دانشجو در سطح دنیا شود.

موانع قانونی جذب دانشجوی بین المللی در دانشگاه‌های کشور رفع می‌شود

او اضافه کرد: برای رسیدن به این هدف، همه موانع قانونی جذب دانشجویان خارجی با کمک دستگاه‌های اجرایی مرتبط رفع می‌شود.

معاون وزیر علوم ادامه داد: موانع قانونی بسیاری برای جذب دانشجویان بین المللی در دانشگاه‌ها وجود دارد و برخی زیرساخت‌ها نیز باید تامین شود؛ هدفگذاری ۳۲۰ دانشجوی خارجی عددی حداقلی برای این است که این ظرفیت را تجربه کنیم و در این مسیر به پیش برویم.
موانع قانونی بسیاری برای جذب دانشجویان بین المللی در دانشگاه‌ها وجود دارد و برخی زیرساخت‌ها نیز باید تامین شود؛ هدفگذاری ۳۲۰ دانشجوی خارجی عددی حداقلی برای این است که این ظرفیت را تجربه کنیم و در این مسیر به پیش برویم.

داداشپور گفت: هر چند رسیدن به افق برنامه ریزی شده، کار آسانی نیست اما با توجه به ظرفیت های عظیمی که در کشور ما وجود دارد، قابل انجام است.

وی یادآور شد: در زمان حاضر بیش از ۲۰۰ دانشگاه کشور مجوز جذب دانشجوی بین‌المللی را دارند و چنانچه این دانشگاه‌ها بتوانند ظرفیت سازی کنند، با سرعت می توانیم به سوی تحقق هدف جذب ۳۲۰ دانشجوی بین المللی در پنج سال آینده حرکت کنیم.

داداشپور عنوان کرد: تامین زیرساختها، تمهید مقدمات، حضور در نمایشگاه‌های بین المللی، طراحی و بازساختار دانشگاه‌ها و استراتژی مشخص برای بازاریابی در این زمینه مورد نیاز است؛ این اتفاقات در حال افتادن است و اکنون تمام مقدمات لازم برای تسهیل جذب دانشجوی خارجی در حال فراهم شدن است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟
  • ملک مصرفی افراد مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شود
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • ملک مصرفی افراد مشمول مالیات بر عائدی سرمایه نمی‌شود
  • ◄ بانک مرکزی براساس نص صریح قانون نرخ ارز نیما را اصلاح کند‌
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر معرفی شدند
  • اژه‌ای: حکومت وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد
  • تأکید معاون استانداری لرستان بر تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغال
  • معاون پارلمانی رئیسی: از مجلس آینده انتظار داریم همکاری خوبی با دولت داشته باشد؛ البته ما از مجلس فعلی هم راضی هستیم