Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سازمان‌ هاي حامي صلح، در اعتراض به وجود تسليحات هسته‌اي آمريکا در پايگاه هوايي «بوشل» Büchel در جنوب غرب آلمان روز يکشنبه تظاهرات کردند و خواستار خروج اين تسليحات از کشورشان شدند.
طبق برآوردها، حدود 20 بمب هسته اي تاکتيکي از نوع «بي -61» در پايگاه هوايي بوشل آلمان مستقر هستند.
قرار است آمريکا نوع مدرنيزه شده بمب هسته اي «بي 61» را جايگزين نوع قديمي آن کند که اکنون حدود دويست عدد از آنها در پنج کشور اروپايي عضو ناتو يعني بلژيک، هلند، آلمان، ايتاليا و ترکيه استقرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قدرت انفجاري هريک از سلاح هاي جديد هسته اي آمريکا که شمار آنها به 20 بمب مي رسد، 80 برابر بيشتر از بمبي است که در حمله به هيروشيما مورد استفاده قرار گرفته است.
با وجود اقدامات بين المللي براي کاهش زرادخانه هاي هسته اي بويژه پيمان منع گسترش تسليحات هسته اي (ان پي تي)، که در راستاي کاهش و در نهايت انهدام تسليحات هسته اي تصويب شده و به اجرا در آمده است، آمريکا کماکان مصمم به حفظ زرادخانه‌ هسته‌اي خود است.
به گفته فعالان صلح آلماني، راهبرد هسته‌اي سازمان ناتو در اروپا مبني بر استقرار تسليحات آمريکايي و سيستم‌هاي قابل حمل هسته‌اي، بر خلاف قرارداد ممنوعيت به کارگيري تسليحات هسته‌اي است.
بدين ترتيب با اينکه قبلاً گمان مي رفت که با پايان جنگ سرد، آمريکا مبادرت به خروج تسليحات هسته اي خود از قاره اروپا خواهد کرد، اما در عمل آمريکا نه تنها بر حفظ زرادخانه هسته اي تاکتيکي خود در اروپا تاکيد مي ورزد، بلکه طرح هاي پر هزينه اي براي بهسازي آنها دارد. در عين حال در نشست سران ناتو که در مه 2012 در شيکاگو برگزار شد، سران ناتو با طرح آمريکايي ها براي مدرن سازي و جايگزيني بمب هاي هسته اي آمريکا در اروپا موافقت کردند، چرا که کشورهاي عضو ناتو در اجلاس مذکور تأکيد کردند که سلاح‌هاي هسته‌اي بخش مهمي از سياست بازدارندگي ناتو محسوب مي شوند و کليه اين سلاح‌ها بايد کارايي خود را حفظ کنند.
"برنامه اشتراک تسليحات هسته اي ناتو" به کشورهاي فاقد اين گونه تسليحات اجازه مي دهد ميزبان سلاح هاي هسته اي کشورهاي داراي اين گونه تسليحات باشند.
آمريکا به بهانه حفظ امنيت اروپايي ها از جمله آلماني ها و در واقع براي کنترل و تهديد روسيه و ديگر رقباي خود بر بهسازي و حفظ زرادخانه بمب هاي هسته اي بي -61 اصرار مي ورزد.
نگاه ويژه آمريکا و اعضاي اروپايي ناتو به سلاح هسته اي بر خلاف ادعاهاي خلع سلاح است
هر چند آلمان به عنوان يک کشور غير هسته اي، متعهد است که از هيچ تلاشي در راستاي خلع سلاح هسته اي فروگذاري نکند، با اين حال، اين کشور همچنان يکي از پايگاه هاي اصلي آمريکا براي استقرار سلاح هاي هسته اي تاکتيکي در اروپا محسوب مي شود.
به رغم مخالفت هاي مردمي با ادامه استقرار تسليحات هسته اي تاکتيکي آمريکا در آلمان، اما دولت آنگلا مرکل خواهان وجود اين تسليحات کشتار جمعي در آلمان است.
«برتولد کولر»، کارشناس سياسي آلماني معتقد است: «در حالي که بعضي‌ها در مجموع مخالف سلاح هسته‌اي هستند، خيلي‌هاي ديگر با آسايش دهه‌ها زير سايه سپر دفاع هسته‌اي آمريکا و ناتو زندگي کرده‌اند.»
با اين حال حزب سوسيال دموکرات که اکنون شريک دولت ائتلافي است مخالف ادامه حضور زرادخانه هسته اي امريکا در آلمان است.
از جمله زيگمار گابريل، وزير خارجه سابق آلمان و از مقامات ارشد اين حزب در اواخر اوت 2017 از موضع حزب براي خروج تسليحات هسته اي آمريکا از خاک آلمان اعلام حمايت کرد.
نويسنده: سيدرضا ميرطاهر
137/110

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۴۳۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور غیرمنتظره دبیرکل ناتو در کی‌یف با وعده افزایش جریان تسلیحات

دبیرکل ناتو ینس استولتنبرگ امروز دوشنبه در سفری از پیش اعلام نشده وارد کی‌یف شد و با رئیس‌جمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی دیدار کرد. استولتنبرگ همچنین قرار است در پارلمان اوکراین سخنرانی کند. 

دبیرکل ناتو روز دوشنبه سوار بر قطار به سوی کی‌یف گفت که اعضای این ائتلاف نظامی در ماه‌های اخیر به وعده‌های خود عمل نکرده‌اند، اما گفت که جریان تسلیحات و مهمات اکنون افزایش خواهد یافت.

اشاره او به بسته کمکی بیش از ۶۰ میلیارد دلاری بود که کنگره آمریکا سرانجام بعد از کشمکش‌های فراوان تصویب کرد و همچنین «تعهد بی‌سابقه» که نخست‌وزیر انگلیس ریشی سوناک هفته گذشته اعلام کرد.

این سفر سومین حضور دبیرکل ناتو در اوکراین از فوریه ۲۰۲۲ و آغاز درگیری‌های این کشور با روسیه است.

بعد از ضدحمله ناموفق کی‌یف در سال گذشته، نیرو‌های روسیه ابتکار عمل را در دست گرفته‌اند که کمبود تسلیحات در ماه‌های اخیر وضعیت را برای اوکراین سخت‌تر کرده است.

استولتنبرگ گفت که آلمان با ارائه سامانه جدید دفاع هوایی پاتریوت به اوکراین موافقت کرده و هلند کمک‌های خود به اوکراین را افزایش داده و افزود انتظار دارد تعهدات جدید دیگری در راه باشد. 

او با اشاره به عقب‌نشینی‌های اوکراین در میدان نبرد، گفت: «این تفاوت ایجاد می‌کند، همانطور که عدم حمایت باعث تفاوت شد».

استولتنبرگ مدعی شد روس‌ها بهای گزافی برای آنچه وی «دستاورد‌های ارضی حاشیه‌ای» خواند، پرداخته‌اند و اوکراین همچنان می‌تواند اوضاع را تغییر دهد.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • تسلیحات اهدایی ناتو به اوکراین، سر از نمایشگاه مسکو درآورد+ عکس
  • تسلیحات لهستان ۱۵ اردیبهشت در نزدیکی مرز روسیه مستقر می‌شود
  • نمایشگاه غنایم جنگ اوکراین در مسکو/تسلیحات ۱۲کشور مقهورارتش روسیه
  • استولتنبرگ: اعتماد اوکراین به ناتو خدشه‌دار شده است
  • در حمله به اسرائیل، از لایه پدافندی ناتو عبور کردیم 
  • لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم
  • درخواست وکلای دولت بایدن برای متوقف کردن عرضه تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • حضور سرزده دبیرکل ناتو در کی‌یف با وعده افزایش جریان تسلیحات
  • حضور غیرمنتظره دبیرکل ناتو در کی‌یف با وعده افزایش جریان تسلیحات
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد/ استولتنبرگ: ارسال سلاح