Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@08:25:13 GMT

آتش حقیقی از نزاع مجازی

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۴۷۴۹۹

آتش حقیقی از نزاع مجازی

رهبر معظم انقلاب اسلامی به فاصله ی زمانی کمتر از دو هفته در دیدار با اقشار مختلف جامعه ، تذکر مهمی را در خصوص حفظ وحدت و ضرورت فروکش کردن بگومگوهای سیاسی مکرر و تشکیل دو قطبی برجامی ها و غیر برجامی ها تذکر داده اند. ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۵ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، به فاصله ی زمانی کمتر از دو هفته ، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با اقشار مختلف جامعه ، تذکر مهمی را در خصوص حفظ وحدت و ضرورت فروکش کردن بگومگوهای سیاسی مکرر و تشکیل دو قطبی برجامی ها و غیر برجامی ها تذکر داده اند و هر گونه فضای تفرقه را در شرایط کنونی ، ابزار دست دشمنان ایران برشمردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو قطبی که نه در شرایط کنونی بلکه از دو سال پیش و در جریان ثبت نام برخی شخصیت ها در انتخابات ریاست جمهوری و کمپین های دعوت و کاندیداتوری برای نخستین بار به طور واضح درباره ی آن توسط معظم له اخطار داده شده بود.در شرایط عمومی کنونی رهبر انقلاب نه تنها درباره ی منازعه کلامی ناحق – که همواره مورد منع شرعی نیز بوده – افراد را نسبت به گفتگوهای غیر ضروری و نقدهای تند حق نیز تحذیر کرده اند و صراحتا فرموده اند: این مسائل را باید در وقت دیگری پی گرفت.

مطلب واضح هم  این است که  دشمنان قسم خورده ی انقلاب و نظام ، تا حد زیادی روی دائمی بودن اختلافات و انرژی که دعواهای سیاسی از سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی می گیرد، حساب باز کرده اند.

نمایش مسخره نتانیاهو درباره مسئله ی آب ، نشان داد که برنامه جدید دشمنان حتی فقط درباره ی نزاع سیاسی هم مصداق ندارد. بلکه هر بحث و مجادله ای در هر زمینه ای می تواند، محمل امید ناروای این موجودات برای بهره برداری باشد. اشاره رهبری به مباحث سخت و خشن بین کنش گران در فضای مجازی نشان می دهد که دقیقا محل خطر کجاست؟ و باید برای رفع آن کارهای مهمی انجام داد.در این زمینه توجه به چند نکته بسیار ضروری است.

امنیت ملی برای همه

یکی از کارهای مهمی که در سه دهه اخیر درباره ی آن کوتاهی شده، رسیدن به میثاقی است که بتواند تعیین کننده حد توقف کشمکش باشد.نگاهی به تجربه های تلخی که در سال های 78، 88 و 96 برای مردم ایران رخ داد .نشان می دهد نبود یک میثاق مشترک در باره ی امنیت ملی چگونه می تواند کشمکش سیاسی معمولی مانند انتخابات یا یک مسئله عادی مثل اعتراضات دانشجویی و بالا رفتن برخی از کالاهای اساسی را به یک بحران ملی و فتنه سیاسی و اجتماعی تبدیل کند.

تریبون داران جناح های سیاسی، باید درباره ی مفهوم امنیت ملی آموزش ببینند و در صورت عدم تمکین به میثاق عمومی ، از فضای سیاسی حذف شوند.

قواعد بازی سیاسی در نظام جمهوری اسلامی چیزی نیست که هر فردی که سال ها از نفع آن بهره برده در موقع شکست یا انتهای زمان مسئولیت آن را به هر بریزد و یا فرد یا افرادی با شعار صدای مردم بودن ، بخواهند به نظم اجتماعی پشت کنند.

اخلاق ولایی از سوی جبهه انقلاب

واضح است که منتقدین برانداز و سکولار انقلاب ، نسبت به رهبر انقلاب حرف شنوی ندارند و مخاطب اصلی ایشان نیروهایی هستند که خودشان را زیر چتر رهبری می دانند. بدون تعارف باید گفت ، ما نمی توانیم در مقابل تذکر رهبری فقط انگشت اشاره به سمت رقبا بگیریم. این کار توهین به رهنمود آن بزرگ محسوب می شود.

بالاخص این که در عمل هم برخی سایت ها ، کانال ها و صفحات مجازی که با یک فوتوشاپ کار نامطلع و یک سری از ادعاهای بی سند به نام جبهه فرهنگی انقلاب ، در حال اختلاف افکنی و بعضا توهین به شخصیت ها و جریان های نظام است و به خطا تصور می کند،عامه جامعه بین نظام و ارکان و بخش های آن تفکیکی قائل است ، وجود دارد.به نظر می رسد، طرفداران ولایت شایسته ترین افراد برای برگزیدن شعارهای درست ، گفتگوهای منطقی و در یک کلام عمل به سخنان رهبری در این زمان خاص هستند؛ حتی اگر از سوی رقبا آتش بس یک جانبه تلقی شود.

شفافیت رسانه ای و ارتباطی

بدون وجود شناسنامه ، ارتباطات مستند نیست. امروز هر کسی می تواند با برندهایی که مربوط به نهادهای انقلابی بوده و هست ، به اقدامات تفرقه افکنانه و ستیزجویانه بپردازد. هم اکنون در میان شبکه های اجتماعی انبوهی کانال ها و صفحات با لوگو و عنوان نهادهای انقلابی ، شخصیت های محترم و حتی ولایت تشکیل شده که به دلیل عدم صحت و وقار در کلام ، مسئول آن مشخص نیست.

این شکاف مکان مناسبی برای نفوذ جاسوس هاست. فوری ترین کار برای جلوگیری از این فضا آن است که چارچوب های محرمانگی در فضای رسانه ای محدود شده و مسئول تولید هر پیام رسانه ای رسما مشخص شود. این شفافیت در دو جناح کار را برای شناسایی خودسرها و نفوذی ها آسان می کند.

مطالبه عمومی ادب گفتگو

همه کنشگران فضای مجازی که گوش به رهبر دارند باید برای رفع منازعات وظیفه دارند.بسیاری از جوک ها و اهانت ها گرچه در یک فضای عادی و غیر خاص می تواند یک مطلب عادی باشد ، اما در شرایط کنونی محملی برای فتنه آمریکایی و سعودی در فضای جاری کشور است.

یک لایک کردن و ارسال نمودن ساده می تواند عملی در جهت تشجیع خودسرها و نفوذی ها برای اعمال خرابکارانه شان باشد. انقلابی می توانند مبدع پویش رفع منازعه و مباحث تند سیاسی به مناسبت ضرورت های پیش آمد کرده باشند و مردم و نهاده نظارتی را به انسداد و برخورد با منبع بداخلاقی ها مجازی ترغیب نمایند.

اعمال قانون مسئولیت عمومی

به نظر می رسد ، اعمال قانون برای این که افراد و جناح ها مسئولیت ادعاهای خودشان را بپذیرند و کار تبلیغات سیاسی در تاریکخانه ها و با حضور افراد بی صلاحیت جریان نیابد ،از سوی نظام امنیتی و قضایی ما کار سختی نیست. به شرطی نوع برخورد و اطلاع رسانی درباره دروغ ها و بد اخلاقی ها و هم چنین ارتباط برقرار کردن با منبع این حرکت ها به تعویق نیفتد و سیستم قضایی بتواند در سریع ترین موقع ، قبول مسئولیت تولید و نشر اطلاعات را به منابع آن از طرق قانونی تفهیم نماید.

یادداشت جوان/ دکتر محمد صادق دهنادی

انتهای پیام/

R1361/P1361/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۴۷۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرطرفدارترین تیم فوتبال ایران با روایت صفحات مجازی

به گزارش "ورزش سه"، همیشه محبوبیت پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور یکی از موضوعات مورد بحث میان هواداران فوتبال ایران بوده و این در حالی است که با گذشت 23 دوره از لیگ برتر ایران، نگاه کردن به جو مخوف ورزشگاه‌ها و تماشاگران تیم‌ها، باعث می‌شود تا حدودی نسبت به این موضوع آگاهی داشته باشیم، اما در عصر ارتباطات، تمرکز بر بخش فضای مجازی به ویژه اینستاگرام به تیم‌ها کمک می‌کند تا محبوبیت خودشان را نشان دهند. البته این موضوع هم چندان قابل اتکا نیست چرا که امکان دارد برخی از کاربران فضای مجازی، صفحه دو یا چند باشگاه را دنبال کرده باشد و از آن مهمتر برخی از هواداران نیز علاقه خودشان را در قلبشان نگه داشتند. با این حال نگاهی خواهیم داشت به وضعیت فعالیت باشگاه‌های لیگ برتر فوتبال ایران در فضای مجازی تا ببینیم کدام تیم بیشترین دنبال کننده و هوادار را دارد.

پرسپولیس - 9 میلیون نفر
باشگاه پرسپولیس با 9 میلیون نفر دنبال کننده، از این حیث در فوتبال ایران یکه تاز است و با توجه به چهره خاصی که در آسیا دارد، توجه مردمان دیگر کشورهای آسیایی را نیز به خود جلب کند.

استقلال - 4 میلیون نفر
اختلاف فاحش آبی‌ها نسبت به رقیب سنتی خود قابل توجه است و این تفاوت 5 میلیونی برای هواداران استقلال قطعا حائز اهمیت خواهد بود.

تراکتور - 1.1 میلیون نفر
نام تیم بعدی مشخص است. تیمی که هنوز تصاویر حضور هواداران پرشورش در بازی‌های لیگ بیست و سوم، توسط رسانه‌ها با عنوان یکی از باشکوه‌ترین تیم‌های هواداری در فوتبال ایران منتشر می‌شود.

سپاهان - 505 هزار نفر
طلایی پوشان اصفهان فاصله بسیار زیادی با سه تیم پرسپولیس، استقلال و تراکتور دارد. آنها در میزان دنبال کننده هنوز به یک میلیون هم نرسیده‌اند و این یک اتفاق مهم در رابطه با صفحه مجازی باشگاه سپاهان خواهد بود.

فولاد خوزستان - 210 هزار نفر
تیم بعدی فولادی‌ها خواهند بود. خوزستان به عنوان اولین استان در مسیر توسعه فوتبال در کشورمان ایران، همیشه استانی فوتبالی بوده و در تاریخ تیم ملی فوتبال ایران، شاهد استعدادهای زیادی بوده‌ایم و فولاد خوزستان به عنوان پرافتخارترین تیم این استان شرایط قابل توجهی دارد.

ملوان - 85 هزار نفر
باشگاه ملوان جدای از محبوبیتی که در خطه شمالی کشورمان دارد، در مدت اخیر با توجه به فعالیت گسترده‌ای که در فضای مجازی داشته، در رده بعدی ایستاده اما شایان ذکر است ملوان نخستین تیمی است که کمتر از 100 هزار نفر دنبال کننده دارد!

صنعت نفت آبادان - 82 هزار نفر
باور کردنی نخواهد بود که با توجه به شرایط کنونی جدول، باید با صنعت نفت آبادان، نماینده برزیلی فوتبال خوزستان در پایان فصل خداحافظی کنیم اما قطعا هواداران پرشور این تیم به مانند همیشه امید دارند و از بازیکنان تیمشان انتظار دارند هر طور که شده از منطقه سقوط فرار کنند.

استقلال خوزستان - 76 هزار نفر
دیگر تیم خوزستانی فوتبال ایران با 76 هزار دنبال کننده، در رده هشتم قرار دارد و افسوس که آنها هم این روزها در تلاش برای بقا هستند.

شمس آذر قزوین - 65 هزار نفر
اینکه استان قزوین در لیگ برتر نماینده داشته باشد یکی از اتفاقاتی بود که بسیاری از فوتبالدوستان ایرانی به آن فکر می‎‌کردند و اکنون می‌بینیم که شمس آذر در فصل نخست خود در لیگ برتر توانسته تیم محبوبی باشد و جذب 65 هزار دنبال کننده اتفاق ویژه‌ای است که آنها در این فصل تجربه کرده‌اند.

نساجی - 51 هزار نفر
امید شهر خسته، اگر چه فصل سختی داشته اما این روزها حداقل با حاشیه امنیتی یک امتیاز از این منطقه خارج شده؛ واضح و مبرهن است که در هر شرایطی، مردم مازندران پشت تیمشان را خالی نخواهند کرد و حتی اگر این تیم قرار باشد در اتفاقی تلخ مانند گذشته 23 سال از سطح اول فوتبال ایران دور باشد، باز هم نساجی‌چی‌ها تیمشان را تنها نخواهند گذاشت.

گل گهر سیرجان - 50 هزار نفر
سیرجانی‌ها در رده یازدهم این آمار قرار دارند و به نظر وضعیت آنها به عنوان یک تیم صنعتی چندان خوب نیست.

آلومینیوم اراک - 49 هزار نفر
ایرالکو با توجه به تمرکزی که بر مدیریت فضای مجازی خود گذاشته، یکی از دیگر تیم‌هایی است که توانسته در اینستاگرام فعالیت بسیار قابل توجهی داشته باشد و از تیم‌های خلاق فوتبال ایران در این زمینه محسوب می‌شود.

هوادار - 44 هزار نفر
تیم بدون هوادار فوتبال ایران که از آغاز نیم فصل با حضور مسعود شجاعی به عنوان سرمربی توجهات را به خود جلب کرده، به وضوح شرایط بهتری نسبت به برخی از تیم‌های لیگ دارد!

ذوب آهن - 38 هزار نفر
انتظار از ذوبی‌ها با توجه به قدمتشان بیشتر بود، اما در این رده‌بندی، رتبه مطلوبی کسب نکرده‌اند.

مس رفسنجان - 29 هزار نفر
نارنجی پوشان رفسنجانی هم با 29 هزار نفر پانزدهمین تیم فوتبال ایران در رابطه با جذب دنبال کننده محسوب می‌شود.

پیکان - 24 هزار نفر
بر خلاف هوادار، آنها در فضای مجازی با توجه به تسلط بر رشته‌های ورزشی مختلف دنبال کننده زیادی ندارند اما آنها هم در این زمینه از تیم‎‌های خاص لیگ محسوب می‌شوند.

دیگر خبرها

  • هاشمی تهرانی: امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته/ هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد/ بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند/ اگر با جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم
  • خسرو غفوریان کیست؟
  • زبان طنز نیشدار است
  • پرطرفدارترین تیم فوتبال ایران با روایت صفحات مجازی
  • تمام رفتارهای تبلیغاتی کاندیداها در فضای حقیقی و مجازی رصد می‌شود
  • فهرست شورای وحدت هنوز نهایی نشده است
  • تصاویر سوءاستفاده از دختربچه برای تبلیغ آرایشگاه
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • رهبر انقلاب: در آموزش و پرورش مشکلات مادی، معیشتی، کاری و فضای آموزشی داریم
  • رهبر انقلاب: در مسئله آموزش و پرورش مشکلات مادی، معیشتی، کاری و فضای آموزشی داریم