Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@08:47:06 GMT

جابجایی کود دامی مستلزم اخذ مجوز از دامپزشکی است

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۴۸۱۵۸

جابجایی کود دامی مستلزم اخذ مجوز از دامپزشکی است

بجنورد- ایرنا- مسئول قرنطینه اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: نقل و انتقال کود دامی به هر طریقی مستلزم اخذ مجوزهای لازم از این اداره کل است.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی این اداره کل، دکتر ابراهیم تقوایی مقدم با بیان اینکه کود دامی به علت منشاء حیوانی می تواند حاوی انواع عوامل بیماری زا باشد اظهارداشت: به همین علت و به منظور جلوگیری از انتقال بیماری های دامی و بیماری های مشترک بین انسان و دام ضروری است فراوری کود دامی در دامداری ها و مصرف آن در زمین های زراعی مستلزم رعایت شرایط بهداشتی مطابق قوانین و دستورالعمل های قرنطینه سازمان دامپزشکی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی کود دامی باید قبل از حمل و جابجایی و به منظور مصرف، حداقل به مدت یک ماه در محل مناسب جمع آوری و ذخیره شود و این محل مناسب می تواند چاله ای نظیر چاله های سیلو باشد.
وی ادامه داد: محل مذکور باید در دامداری بوده و با جایگاه نگهداری دام فاصله ای مناسب (در حدود 25 متر) داشته و همچنین به دور از آب های جاری و تحت الارضی با سطح بالا باشد.
تقوایی مقدم اظهارداشت: دپو کردن، ضدعفونی سطح کود در هر نوبت با فرمالین تجاری پنج تا 10 درصد قبل از جابجایی یکی دیگر از اقدامات لازم به منظور جلوگیری از انتقال بیماری های دامی و بیماری های مشترک بین انسان و دام است.
وی با ذکر اینکه تخلیه کودهای حیوانی(مرغداری ها و دامداری ها) تنها در محل زمین های زراعی و با رعایت اصول بهداشتی مجاز است گفت: در همین راستا باید قبل از بارگیری عملیات دپو کردن، ضدعفونی و رطوبت دهی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: جهت حمل کود باید از کامیون هایی استفاده کرد که اطاق بارگیری آن ها منحصراً از فلز یک پارچه بدون خلل وفرج وقابل ضدعفونی وشستشو باشد.
تقوایی مقدم تصریح کرد: همچنین در طول مسیر نیز باید به منظور جلوگیری از پراکنده شدن کود از ورق های پلاستیکی و یا نایلونی جهت پوشش دیواره های اتاق کامیون و همچنین پوشاندن سطح کود استفاد نمود و به علاوه استفاده از پارچه ضد آب (برزنت) جهت پوشاندن محموله تا محل تخلیه ضروری است.
وی در خصوص عملیات لازم پس از تخلیه محموله کود خاطر نشان کرد: پس از تخلیه کود باید کامیون حمل و نقل کود کاملا شسته و با ضدعفونی کننده مناسب و قوی ضدعفونی شود.
مسئول قرنطینه اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی افزود: به علت وجود خطر انتقال بیماری های دامی و بیماری های مشترک ،کامیون های ویژه حمل و نقل کودهای حیوانی اکیدا مجاز به حمل هیچ نوع ماده خوراکی مورد مصرف انسان و دام، حتی مواد اولیه ی تشکیل دهنده دان مرغی و خوراک دام چه به صورت فله و چه به صورت بسته بندی نیستند.
وی در پایان اظهار داشت: از طریق کود دامی( دام و طیور) بیماری های مهم مسری نظیر بروسلوز ، سل ، شاربن ، آنفلوانزا ، بیماری های انگی ، قارچی، میکروبی وغیره قابل انتقال است و نباید فراموش کرد در مناطقی که توسط سازمان دامپزشکی کشور در زمان اپیدمی به عنوان کانون بیماری معرفی می شود هر گونه جابجایی کود ممنوع بوده و باید منطبق با دستورالعمل های مربوطه اقدام شود.
وی اجرایی شدن دستورالعمل های سازمان دامپزشکی را گامی در راستای پیشگیری از شیوع بیماری های دامی بین مناطق مختلف عنوان کرد .
در خراسان شمالی بیش از 60 هزار راس دام سنگین و بیش از 2 میلیون راس دام سبک وجود دارد.
اخبار خراسان شمالی را در پیام رسان سروش اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی @IRNABOJNURD پیگیری کنید.
ع/ 6042

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كود دامي دامپزشكي خراسان شمالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۴۸۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان گفت: کارشناسان شبکه دامپزشکی به صورت مستمر، از کارخانجات شیر، مراکز جمع آوری شیر و گاوداری‌ها بازرسی و نظارت داشته و نمونه‌های اخذ شده از این مراکز برای انجام آزمایشات لازم به آزمایشگاه مرجع استان ارجاع داده می‌شود.


محمود زین الدینی گفت: فسادپذیری سریع شیر رعایت اصول بهداشتی در تمام مراحل زنجیره تولید تا عرضه شیر ضروری و قابل اهمیت است.


وی افزود: یکی از مهم‌ترین وظایف ذاتی سازمان دامپزشکی کشور تضمین امنیت غذایی مردم جامعه است که پیشگیری از بروز بیماری‌های مشترک انسان و دام در زمره این وظایف است.
وی تصریح کرد: مصرف شیر غیر پاستوریزه زنگ خطری برای سلامت عمومی جامعه است و احتمال انتقال بیماری تب مالت را بالا می‌برد.


زین الدینی افزود: بیماری تب مالت به دلیل بروز سقط در دام سبب کاهش جمعیت دامی و بروز خسارات اقتصادی فراوانی به دامداران و جامعه می‌شود.


وی با اشاره به اینکه یکی از راه‌های انتقال بیماری تب مالت استفاده از شیر خام می‌باشد گفت: بهتر است شیر بصورت بسته بندی شده و پاستوریزه مصرف شود و در غیر اینصورت شیر خام را بایستی حداقل به مدت ۳ تا ۵ دقیقه جوشانده شود.


رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با اشاره به نقش دامپزشکی در تامین سلامت شیر بیان کرد: دامپزشکی به عنوان یکی از متولیان بهداشت و سلامت جامعه در راستای تامین بهداشت شیر اقداماتی از جمله کنترل گاوداری‌های صنعتی و نیمه صنعتی از نظر بیماری‌های عفونی دام و مشترک بین انسان و دام، برگزاری کلاس‌های آموزشی، ترویجی برای آشنایی روستاییان و دامداران و کنترل گاوداری‌های سنتی را از طریق واکسیناسیون علیه بیماری بروسلوز انجام می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام
  • صادارت۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ از مرز دوغارون شهرستان تایباد به افغانستان
  • اعمال ممنوعیت جابجایی دام و برخورد با متخلفین در کاشمر
  • جوجه ریزی در واحد‌های پرورشی طیور فقط با اخذ مجوز بهداشتی از دامپزشکی امکانپذیراست
  • هرگونه جابه جایی دام بدون اخذ مجوز در تربت‌ جام ممنوع شد
  • تسهیل سرمایه گذاری در بخش دامپروری با اصلاح جرائم بهداشتی
  • ۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ به افغانستان صادر شد
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • ۳۰ تُن مکمل و افزودنی‌های غیرمجاز دامی در پردیس کشف شد