Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@02:27:22 GMT

تاریخچه پول ژاپن/ ین از کجا آمد؟

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۴۹۹۴۶

تاریخچه پول ژاپن/ ین از کجا آمد؟

هر چیزی در این جهان که چندین ساله است و با مردم سروکار دارد از واحد پولی گرفته تا نام و لقب و شی و ... یک تاریخچه و سرگذشتی برای خود دارد.

تاریخچه یا افسانه‌ای که برای یک سری افراد خاص است و آن را باور کرده اند و گوش به گوش منتقل شده است.

پول و یا بهتر بگوییم واحد پولی هر کشور نیز از این قانون مستثنی نیست و اگر نگاهی بیاندازیم، می‌بینیم که آنها هم برای خود تاریخچه و داستانی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به این تاریخچه و سرگذشت نگاهی بیاندازد و شما را با این داستان‌ها آشنا کند و امروز به سراغ تاریخچه واحد پول ژاپن یعنی ین رفته ایم، پس پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه باشید.

معرفی ژاپن

ژاپن مجمع الجزایری است در اقیانوس آرام که در غرب ساحل شرقی قاره آسیا واقع شده است. ژاپن کاملاً در آب محصور شده است: اقیانوس آرام در شرق، دریای ژاپن در غرب، دریای شرق چین در جنوب، دریای اوخوتسوکو در شمال و دریای داخلی ستو، بین جزایر شیکوکو و هونشو.

بیشتر بدانید: ترفندهایی آسان برای آموزش شمارش پول به کودکان

مجمع الجزایر ژاپن بر روی محور تقریبی شمال-جنوب تا ۳۰۰۰ کیلومتر امتداد یافته است و به دلیل گستردگی طولی فراوان جزایر آن از تنوع آب و هوایی زیادی نیز برخوردار است.

از هوکایدوی بسیار سرد در شمال تا جزایر کوچک نیمه گرمسیری جنوب، در هر جا آب و هوا با دیگر جا‌ها کمی تفاوت دارد. آب و هوا با تغییر فصول نیز تغییر می‌کند. مردم این کشور به سخت‌کوشی شهرت دارند و از پیشگامان توسعه‌ی فناوری‌های علمی در آسیا و جهان به شمار می‌روند.

معرفی ین ژاپن

یـِن (با علامت: ¥) یکای پول ژاپن است.

جالب است بدانید؛ ین پس از دلار آمریکا و یورو، سومین یکای پول پرمعامله در بازار‌های بورس جهان است.

ببینید: تبدیل واحد پول ملی به تومان پس از ۸۷ سال + فیلم 

نسبت تبدیل ین به دیگر واحد‌های پولی جهان (نوامبر ۲۰۱۷)

۱۱۴.۱۹ ین ژاپن ۱ دلار آمریکا
۱۳۲ ین ژاپن ۱ یورو اروپا
۱۵۰ ین ژاپن ۱ پوند انگلستان
۱۰۰ ین ژاپن ۳۰۰۰ تومان

ین ژاپن و تاریخچه آن به سکه‌های برنزی Wu Zhu متعلق به سلسله هان در حدود ۲۲۱ پیش از میلاد بر می‌گردد.

بیشتر بدانید: بی‌ارزش‌ترین پول دنیا +عکس 

بعد از آنها در قرن هشتم، ژاپنی‌ها چنین سکه‌هایی را از کشور چین وارد کردند. در سال ۷۰۸، دولت ژاپن سکه مس و نقره خود را به نام Wado Kaichin یا WadoKaiho ضرب کرد که وزن و ابعاد و شکل آن درست شبیه سکه Kai Yuan Tong Bao چینی بود. ۲۵۰ سال بعد دولت ژاپن وارد دوره‌ای از رکود شد و قادر به ضرب ارز رایج خود مانند گذشته نبود؛ بنابراین شروع به وارد کردن ارز چینی کرد.

بیشتر بدانید: نگاهی به تاریخچه "ژاپن" + تصاویر

اما همه این‌ها تقاضا برای پول نقد را که ناشی از رشد تجارت و گسترش اقتصادی بود، رفع نکرد. برای پاسخگویی به این نیاز، دو سکه ژاپنی در فاصله (قرن ۱۴ تا ۱۶) با نام Toraisen و Shichusen به گردش درآمدند.

در اواخر قرن ۱۵، جنگ‌سالاران برای پرداخت بدهی‌های کلان خود نیاز به پول داشتند و به همین منظور سکه‌های طلا و نقره با نام کوشو کین ضرب شد.

ین ژاپن از کجا آمد؟

Toyotomi Hideyoshi سیستمی یکپارچه ایجاد کرد که علاوه بر سکه‌های نقره و مس، شامل طلا هم شد. مکان ضرب سکه در Kinza Gold واقع شده بود؛ یعنی همان مکانی که دفتر اصلی بانک مرکزی ژاپن در آن قرار دارد.

اگرچه استفاده از پول‌های کاغذی تقریبا از سال ۱۶۰۰ تا وقتی که دوره‌ی بازسازی میجی شروع نشده بود، رایج نبود. موتسو هیتو ملقب به (میجی) خواهان متمرکز کردن سکه‌هایی با ارزش مختلف شده بود و این روند از دوره Edo آغاز شد؛ بنابراین ین ژاپن در سال ۱۸۷۱ به وجود آمد.

بیشتر بدانید: راهکار جالب ژاپن برای کاهش گردش پول نقد در این کشور 

قانون پول جدید و رایج ژاپن مانند سیستم پولی اروپا در مورد واحد‌های پولی رن، سن و ین ایجاد کرد؛ بنابراین قانون استاندارد طلا تصویب شد و ین ژاپن جایگزین طلا و نقره شد. اولین اسکناس‌های ملی ژاپن در دهه‌ی ۱۸۷۰ مانند اسکناس آمریکایی در آن دوره چاپ شد.

سیاست بانک‌ها برای ین ژاپن

با این وجود حدود ۱۵۳ بانک در اواخر قرن نوزدهم و در سال ۱۸۸۲ یعنی زمانی که دلار آمریکا تاسیس شد، قدرت خود را از دست دادند. ین ژاپن در سال ۱۸۷۲ به عنوان بخشی از مدرنیزاسیون سیستم پولی ژاپن معرفی شد. ارزش ین ژاپن به طور مستقیم با ارزش طلا ارتباط داشت.

بعد از کاهش ارزش واحد‌های پولی در نتیجه‌ جنگ جهانی دوم، سیستم برتون وودز ین ژاپن را به دلار آمریکا پیوند داد؛ وقتی ایالات متحده شروع به رعایت دقیقی از استاندارد‌های طلای خود در سال ۱۹۷۰ کرد، ین ژاپن در سال ۱۹۷۳ شناور شد. از همین سال، دولت ژاپن سیاست مداخله‌ ارزی خود را حفظ کرده است.

بخوانید: واکنش طنز کاربران به تغییر واحد پول از ریال به تومان/ یک صفر از روی اسکناس ها پانچ می شود 

دولت ژاپن بر بازار صادرات رقابتی متمرکز شده و در تلاش است که ارزش ین ژاپن را که در سطح پایینی قرار دارد، افزایش دهد.

قرارداد پلازا از سال ۱۹۸۵ به طور موقت، این وضعیت را تغییر داد و ین ژاپن در برابر دلار آمریکا قد علم کرد و ارزش تولید ناخالص داخلی ژاپن نسبت به آمریکا افزایش پیدا کرد؛ اما از این زمان به بعد از ارزش ین ژاپن بسیار کاسته شد.

دولت ژاپن یک سیاست نرخ بهره‌ صفر و سیاست مبارزه با تورم شدید را در نظر گرفته است.

واحد پول ین ژاپن از ارزش کمی برخوردار است و دولت ژاپن نمی‌تواند از آن به طور نامحدود حمایت کند. این شرایط شبیه به سال ۱۹۹۸ است؛ یعنی زمانی که نرخ بهره‌ی پایین باعث بی ارزش شدن واحد پول ژاپن شد و تعداد اندکی از شوک‌های اقتصادی جهانی اخیرا باعث شده است که ین ژاپن به سرعت افزایش پیدا کند.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ین ژاپن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۴۹۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت داور ایرانی در فینال جام باشگاه‌های فوتبال بانوان آسیا

دیدار دو تیم فوتبال بانوان اوراواردو ژاپن و هیوندای استیل کره جنوبی از فینال رقابت‌های جام باشگاه‌های فوتبال بانوان آسیا ۲۰۲۳ در حالی روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه در شهر سایتاما ژاپن برگزار می‌شود که معصومه شکوری از ایران به عنوان ناظر داوری در این مسابقه حضور دارد.

داورانی از کشور چین قضاوت این بازی را برعهده دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی فوتبال و فوتسال

دیگر خبرها

  • چرا اظهارات بایدن برای هند و ژاپن غافلگیرکننده بود
  • نظارت داور ایرانی در فینال جام باشگاه‌های فوتبال بانوان آسیا
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • نظارت شکوری در فینال جام باشگاه‌های فوتبال بانوان آسیا
  • تاریخچه: تیمی که استقلال را دو رقمی کرده!
  • روز یادبود آتش‌نشانان ۱۴۰۳ +تاریخچه و پوستر Firefighters’ Memorial Day
  • امیدهای ژاپن قهرمان آسیا شدند
  • تاریخچه آتش‌سوزی، پیوست ساخت‌وسازها باشد/بیمه در اسرع وقت کارشناسی را آغاز کند
  • (ویدیو) سوپرگل جدید شهاب زاهدی در ژاپن