Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ حجم بارش‌های استان هرمزگان از ابتدای سال آبی 96-97 تاکنون به 51 میلیمتر رسیده است که در مقایسه با 243 میلیمتر بارندگی سال گذشته، نزولات جوی این استان کاهش 79 درصدی نسبت به سال پیش داشته و در مقایسه با مدت متوسط دراز مدت هم افت 67 درصدی را نشان می‌دهد.


افت بارندگی‌های این منطقه موجب شده تا روان آب‌های استان نیز با افت محسوسی روبه‌رو شده و به طبع آن سدهای استان نیز با کاهش بی سابقه ورودی آب به مخزن مواجه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی آخرین آمار مربوط به وضعیت سدهای سه گانه استان هرمزگان(شمیل و نیان، استقلال و جگین) حکایت از افت 97 درصدی آب ورودی به مخازن سدهای این استان دارد که از این حیث سدهای استان هرمزگان بدترین شرایط را در میان سایر استان‌های کشور تجربه می‌کنند.


کاهش بی‌سابقه بارندگی‌ها در سال گذشته موجب شده تا کل حجم آب ورودی به سدهای هرمزگان از ابتدای سال آبی تاکنون به 11 میلیون مترمکعب برسد. عددی که سال گذشته در همین بازه زمانی در حدود 366 میلیون مترمکعب بوده است.


در حال حاضر حجم ذخیره کنونی آب در سدهای سه گانه استان هرمزگان 144 میلیون مترمکعب بوده و 26 درصد حجم این سدها نیز پر است. کاهش بارش‌ها و به موجب آن افت ورود روان آب‌ها باعث شده تا مخازن استان با ذخیره آب 331 میلیون مترمکعبی سال گذشته فاصله داشته باشند و افت 57 درصدی منابع آبی ذخیره شده را نسبت به سال پیش تجربه کنند.


در ادامه این گزارش نیز وضعیت هر یک از سدهای سه‌گانه هرمزگان به صورت جداگانه تشریح است.

*سد استقلال
سد استقلال در شهرستان میناب استان هرمزگان واقع شده است و حجم عظیمی از آب این سد به مصرف شرب بندرعباس می‌رسد. بررسی آخرین آمار مربوط به وضعیت این سد حکایت از کاهش 99 درصدی ورودی آب به این سازه دارد. کل حجم آب ورودی به این سد از ابتدای سال آبی تاکنون 500 هزار مترمکعب بوده است که سال گذشته در همین بازه زمانی حجم ورودی روان آب‌ها به سد از مرز 104 میلیون مترمکعب گذشته بود.


مخزن سد استقلال سال گذشته در همین ایام تقریبا پر شده بود و 88 میلیون مترمکعب آب داشت اما امسال ذخیره آب سد به 22 میلیون مترمکعب رسیده و تنها 9 درصد حجم آن پر است و 91 درصد باقی مانده سازه خالی از منابع آبی است. براین اساس ذخیره آب این سد نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته هم کاهش 75 درصدی داشته است. که از لحاظ آب موجود در مخزن منفی‌ترین شرایط را در میان سدهای سه‌گانه هرمزگان نسبت به سال گذشته تجربه می‌کند.

*سد شمیل و نیان


کل حجم آب ورودی به این سد از ابتدای سال آبی تاکنون به 200 هزار مترمکعب رسیده است که در مقایسه با حجم سال گذشته سازه که حدود 107 میلیون مترمکعب بوده، سد شمیل و نیان کاهش 100 درصدی ورودی آب به مخزن داشته است.


افت ورودی روان آب‌ها به این سد موجب شده تا حجم ذخیره این سد هم اکنون به 10 میلیون مترمکعب برسد که در مقایسه با سال گذشته 83 درصد افت پیدا کرده و تنها 11 درصد مخزن این سازه دارای منابع آبی است.

*سد جگین


حجم کل آب ورودی به این سد که در 107 کیلومتری شـمـال شـرقـی بندر جاسک واقع شده است به 10 میلیون مترمکعب رسیده است که در مقایسه با 123 میلیون مترمکعب سال گذشته، ورودی به سد افت 92 درصدی را نشان می‌دهد.


این سد هم در مقایسه با سال گذشته در شرایط خوبی به سر نمی‌برد به طوری که در حال حاضر 47 درصد مخزن این سد دارای آب است و حجم ذخیره مخزن آن نیز به 111 میلیون مترمکعب رسیده است که در مقایسه با سال گذشته کاهش 39 درصدی را نشان می‌دهد.

402

سدسازی آب بارندگی حجم آب استان هرمزگان میناب

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سدسازی آب بارندگی حجم آب استان هرمزگان میناب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۵۲۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۶۰ درصدی تولید نفت در دولت سیزدهم

وزیر نفت از رشد ۶۰ درصدی تولید نفت نسبت به آغاز دولت خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید در نفت و گاز و پالایش و پتروشیمی به ارزش ۴۷.۵ میلیار دلار در دولت سیزدهم آغاز شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،  جواد اوجی، وزیر نفت در آیین افتتاحیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اظهار داشت: این نمایشگاه یکی از رویدادهای مهم در منطقه است. 

وی افزود: امسال بیش از هزار و 700 توانمند داخلی و بیش از 250 شرکت خارجی در این نمایشگاه حضور پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهد در شرایط تشدید تحریم‌ها، صنعت نفت ایران پویا و توانمند است‌.

وزیر نفت تصریح کرد: با تکیه بر پتانسیل شرکت‌های ایرانی، در طی 2.5 سال عمر دولت اتفاقات بزرگی رقم خورده است، این دولت از روز اول اعلام کرد معطل شرکت‌های خارجی و مذاکرات نخواهیم ماند و با استفاده از ظرفیت‌های داخلی پروژه‌های نفت را پیش می‌بریم. 

وی ادامه داد: یادمان نمی‌رود در شهریور 1400 میزان صادرات و تولید نفت، محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی چه وضعیتی داشت، اما امروز ارقامی را محقق کردیم که باور آن برای خیلی‌ها سخت است. 

اوجی با بیان اینکه در شروع دولت پروژه‌های نیمه تمام بسیاری داشتیم، گفت  با اولویت بندی و برنامه‌ریزی کارمان را شروع کردیم و با اتکا به توان سازندگان و پیمانکاران داخلی، تا امروز 79 پروژه به ارزش 16.5 میلیار دلار اتمام رساندیم و 50 پروژه به ارزش 47.5 میلیارد دلار آغاز کردیم. 

وی ادامه داد: نزدیک به 60 درصد در دولت فعلی به تولید نفت و 54 میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور افزوده شد. 

وزیر نفت خاطرنشان کرد: یکی از دستاوردهای یزرگ دولت، پروژه فاز 11 پارس جنوبی بود، 20 سال این پروژه دست به دست می‌شد، در دولت فعلی این فاز عملیاتی شد و امروزتولید گاز از فاز 11 به 12 میلیون مترمکعب رسیده است و برنامه ریزی شده تا پایان دولت، به 30 میلیون مترمکعب می‌رسد. 

وی افزود: پالایشگاه آبادان که یکی از مهمترین پالایشگاه‌های کشور است، در دولت قبل اعلام گرده بودند این پالایشگاه را رایگان بدهند، اما امروز شاهد هستیم این پالایشگاه سال گذشته 12 همت سودآوری داشت و فاز سوم این پالایشگاه را به‌زودی شروع می‌کنیم.

وی افزود: بیش از 5 میلیارد دلار در جمع آوری گازهای مشعل قرارداد بستیم و تا پایان امسال جمغ آوری گازهای مشعل به30 میلیون مترمکعب می‌رسد. 

وزیر نفت خاطرنشان کرد: پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی نزدیک به یک دهه با پیشرفت کندی در حال ساخت یود که با بهره برداری از آن بیش از 50 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده شد. 

وی افزود: در تمامی پالایشگاه‌ها بحث کیفی‌سازی تولیدات را آغاز کردیم و طبق برنامه‌ریزی انجام شده، در تمام پالایشگاه‌ها کیفی سازی در حد یورو 5 انجام می شود. 

وزیر نفت خاطر نشان کرد: در صنعت نفت هیچ گونه محدودیتی نداریم، امسال بنا دارین 79 پروژه به ارزش 25 میلیارد دلار در بهش‌های بالادستی و پایین‌دستی به بهره برداری برسد و امسال 300 تا 400 هزار بشکه به تولید نفت، 35 میلیون مترمکعب به تولید روزانه گاز، 50 هزار بشکه به ظرفیت پالایشی و 3 تا 4 میلیون تن به ظرفیت تولید پتروشیمی کشور افزوده خواهد شد. 

وی افزود: صادرات نفت ایران در سال گذشته به بیش از 35 میلیار دلار رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد ۶۰ درصدی تولید نفت در دولت سیزدهم
  • ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شد
  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور؛ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور/ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • اوضاع آب کدام استان‌ها خوب نیست؟ 
  • افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به ۲.۵ میلیارد مترمکعب
  • وضعیت مخازن سد حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و ارس
  • ۷۱ درصد از حجم سدهای آذربایجان‌غربی پر آب است
  • ۷۱ درصد از حجم سد‌های آذربایجان‌غربی پر آب است
  • تهران در خطر است؛ ماجرا چیست؟