Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@19:29:43 GMT

زلزله‌زده‌ها در بیم بحران بی‌آبی و بی‌برقی

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۵۳۰۷۳

زلزله‌زده‌ها در بیم بحران بی‌آبی و بی‌برقی

زلزله زده‌های کرمانشاه این روز‌ها را در بیم و امید رویارویی با بحران بی آبی و بی برقی در تابستان می‌گذرانند.

خبرگزاری مهر: خسارت یک هزار و ۲۴۱ میلیارد تومانی به زیرساخت‌های عمرانی مناطق غربی استان کرمانشاه در جریان زلزله بزرگ ۷.۳ ریشتری سال گذشته یک فاجعه بود که این روز‌ها عمق آن بیشتر احساس می‌شود.

از مشکلاتی که شهروندان شهر‌ها و روستا‌های مناطق زلزله زده را بابت تخریب شبکه‌های آب و فاضلاب به دردسر انداخته بگیرید تا معضل برق و ارتباط و مخابرات و اینترنت و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. همه و همه هنوز بعد از گذشت هفت ماه به قوت خود باقی است.

رفع برخی از این مشکلات زمان می‌برد و ممکن است به این زودی‌ها آن هم با این روند کند کار رفع نشود، اما برخی مشکلات به خاطر عدم وجود ظرفیت‌ها در این مناطق در حال تبدیل شدن به بحران است.

مثل همین مشکلات مصرف آب در این مناطق که با شروع بازسازی مصرف آب شرب به خاطر استفاده در ساخت و ساز‌ها به شدت افزایش یافته است و زیرساخت‌های تامین آب شرب در این مناطق در ماه‌های آینده با شروع گرمای طاقت فرسا قطعا جوابگوی نیاز‌ها نخواهد بود.

یا مصرف برق که مسئولان هشدار داده اند با این روندی که پیش می‌رود قطعا در تابستان یعنی زمان اوج گرما در مناطق زلزله زده با خاموشی اجباری روبرو می‌شویم؛ و یا مشکلات تخریب شبکه‌های فاضلاب این مناطق که به شدت سلامت مردم را با مخاطرات اساسی روبرو کرده است؛ پساب و روان آب‌هایی که در محلات و خیابان‌ها رها می‌شوند و با خودشان انواع بیماری‌ها را منتشر می‌کنند.

افزایش ۱.۵ برابری مصرف آب در مناطق زلزله زده

علیرضا تخت شاهی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر از افزایش ۱.۵ برابری حد معمول مصرف آب در مناطق زلزله زده طی اردیبهشت ماه امسال خبر داد.

وی استفاده از آب شرب برای مصارف غیرشرب مثل ساخت و ساز را مهمترین عامل در این افزایش مصرف دانست و گفت: اگر مصارف شرب و غیرشرب از هم تفکیک نشود و مدیریت آب در این زمینه صورت نگیرد قطعا در تابستان به مشکل کم آبی بر می‌خوریم.

تخت شاهی با تصریح محدودیت منابع تولید و توزیع آب در این مناطق گفت: برای اطلاع رسانی در این زمینه با مدیریت بحران و استاندار مکاتباتی انجام داده ایم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت تأمین آب در شهر‌های زلزله زده از نظر کمی و کیفی در حد مطلوب است، افزود: مراکز بهداشت این مناطق هم وضعیت آب را بصورت مستمر رصد می‌کنند.

وی در مورد کیفیت آب شرب این مناطق هم اظهار داشت: شرکت آبفا دارای پیشرفته‌ترین آزمایشگاه غرب کشور است و دائماً وضعیت کیفی آب مناطق زلزله زده را با انجام آزمایشات مختلف تست کلر، تست کدورت و آزمایش‌های میکروبیولوژی پایش می‌کند که خوشبختانه تاکنون هیچ مشکلی مشاهده نشده است.

تخت شاهی در مورد نحوه آبرسانی به این مناطق نیز خاطرنشان کرد: بیش از ۶۰ کیلومتر شبکه را زمینی و بالغ بر ۸ هزار مورد شیر برداشت انشعاب در مناطق مذکور تعبیه کرده ایم.

تابستان به خاموشی برمی‌خوریم

همچنین علی مراد مرادی مجد، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به آسیب وارد شده به شبکه‌های برق مناطق زلزله زده و اینکه این شبکه‌ها هنوز بازسازی نشده اند، نگران آسیب بیشتر به این شبکه‌ها هستیم.

وی بیان داشت: ما از این نگرانیم که با افزایش مصرف شبکه‌های آسیب دیده بیشتر آسیب ببینند و خاموشی اتفاق بیفتد که خاموشی آن هم در فصل گرما مشکل آفرین است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه همچنین از افزایش ۵۰ درصدی مصرف برق مردم در مناطق زلزله زده نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: در مناطق زلزله زده هیچ گونه مشکل برقی نداریم و عملا خدمات به صورت گسترده و شبانه روزی برای مردم برقرار است.

ابراز گلایه مندی مردم زلزله زده از آبرسانی

اما این روز‌ها که گرمای هوا در مناطق زلزله زده حتی از ۴۰ درجه هم فراتر می‌رود برخی از روستاییان با مشکلات کم آبی دست و پنجه نرم می‌کنند و معیشتشان با مشکل مواجه شده است.

برخی از روستاییان در تماس‌های تلفنی مکرر با خبرنگار مهر از این مشکلات ابراز گلایه مندی می‌کنند و از سختی و مشقتی که کم آبی و فاضلاب‌ها برای آن‌ها ایجاد کرده صحبت می‌کنند.

آن‌ها می‌گویند در برخی از روستا‌ها تامین آب شرب به سختی صورت می‌کیرد و با وجود گرمای بالا و نیاز ضروری، تانکر‌های آبرسانی دو روز یک بار آب شرب مردم را تامین می‌کنند.

به گزارش مهر، تداوم این وضعیت برای زلزله زده‌ها یعنی رویارویی با بحران بی آبی، بی برقی و بیماری‌های مختلف، لذا برای عدم مواجه با این بحران‌ها لازم است که هر چه سریعتر تدابیر لازم اندیشیده شود.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003UT2

منبع: فردا

کلیدواژه: زلزله زدگان زلزله کرمانشاه بی آبی خاموشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۵۳۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود تیم‌های ارزیاب به مناطق سیل زده خراسان جنوبی از امروز

آخوندی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: بارندگی‌های چند روز اخیر و قبل از آن در خراسان جنوبی بی سابقه بود به همین واسطه امدادرسانی‌ها اولیه در حد توان انجام شده است.

او با بیان این که شهرستان‌های زیرکوه، خوسف، نهبندان و طبس در این بارندگی‌ها بیشترین خسارت را متحمل شدند افزود: بخشی از خسارت‌ها به این موضوع برمی‌گردد که امکانات و تجهیزات استان متناسب با این گونه سیل‌های قوی نیست و به همین واسطه نیاز است ابنیه‌ فنی استان متناسب با این گونه سیلاب‌ها طراحی شود.

آخوندی وقوع این نوع بارندگی‌ها را نتیجه تغییر اقلیم دانست و اظهار کرد: در سیل اخیر نیز خسارت‌هایی به راه ها، بخش کشاورزی و قنات‌ها در استان وارد شد که تیم‌های ارزیاب از امروز برای بررسی میزان خسارت‌ها به شهرستان‌های سیل زده خراسان جنوبی سفر می‌کنند.

بیشتر بخوانید

بارش باران و وقوع سیل در خراسان جنوبی + تصاویر

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی در زمینه گلایه مردم مناطق سیل زده در مورد کمبود امکانات و تجهیزات نیز تصریح کرد: قبل از وقوع سیل هشدار‌های لازم به متولیان امر که شهردار و فرماندار در هر نقطه‌ای از استان است داده شده است و ۳۸ دستگاه عضو مدیریت بحران باید در مواقع اضطراری و لزوم پای کار باشند.

او بیان کرد: تأمین امکانات و تجهیزات نیز باید متناسب با تعییرات اقلیمی رخ داده در هر نقطه‌ای برای مقابله با بحران و سیل باشد.

آخوندی گفت: در شهرستان خوسف که بیشترین خسارت‌ها را در سیل اخیر متحمل شد ۷۰۰ کیلومتر از راه‌ها و ایل راه‌های عشایری، ۶۶ واحد مسکونی، ۵۰۰ رأس دام و ۱۷ رشته قنات خسارت دید.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • هشدار مدیریت بحران درخصوص بازگشت آلودگی هوا به پایتخت
  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • 80 درصد تمامی مرسدس G کلاس‌های تولیدی همچنان در جاده‌ها تردد می‌کنند! (+عکس)
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • ورود تیم‌های ارزیاب به مناطق سیل زده خراسان جنوبی از امروز
  • بارش باران در مناطق مختلف آذربایجان شرقی
  • سیل و آبگرفتگی در ۲۱ استان کشور
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده