Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@05:17:33 GMT

ثبت ملی گویش دزفولی در دست پیگیری است

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۵۳۵۳۱

ثبت ملی گویش دزفولی در دست پیگیری است

حجت اله آریایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:با توجه به اینکه گویش ها جزو آثار معنوی و میراث فرهنگی محسوب می شوند با مستندسازی قصه ها ، متل ها و ارائه مدارک تلاش می شود تا گویش دزفولی در فهرست آثار معنوی کشور ثبت شود.
وی افزود:ریشه لهجه دزفولی به پیش از اسلام برمی گردد .
امین قزلباش مدیر انجمن تخصصی گویش و فرهنگ دزفولی آوان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: این انجمن از اسفندماه 95 فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون با هدف ترویج فرهنگ و گویش دزفولی بیش از 50 نشست ادبی و شب شعر با گویش دزفولی برگزار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود:در این نشست ها شاعران با گویش دزفولی شعرخوانی کرده ضمن اینکه جوانان شاعر بسیاری در این نشست ها پرورش داده شدند.
وی با بیان اینکه این انجمن بیش از 2 هزار عضو اصلی و افتخاری دارد گفت:هدف از ثبت ملی گویش دزفولی ماندگاری آن بین اذهان عمومی ، مکتوب کردن این گویش و ثبت در فهرست آثار معنوی ایران است .
مشاور اداره میراث فرهنگی دزفول اضافه کرد:گویش دزفولی از گویش های قدیمی خوزستان است که با گذشت زمان دستخوش تغییراتی شده لذا درنظر داریم با کمک افراد با تجربه و صاحب نظر این گویش به عنوان یکی از میراث معنوی کشور به صورت مکتوب درآمده و برخی ایرادهای وارده به آن اصلاح شوند.
وی با تاکید بر اینکه تلاش می شود کودکان و جوانان را با گویش دزفولی بیشتر آشنا کنیم گفت:در سالهای اخیر گویش دزفولی با طنز معرفی شده که یک خطر برای این گویش اصیل است لذا این انجمن در تلاش است گویش دزفولی را به زبان شعر و با بیانی عارفانه و عاشقانه معرفی کند تا فرهنگ دزفولی بهتر حفظ شود.
دبیر هفته های شب شعر دزفول ادامه داد:شعرهایی که در این نشست ها خوانده می شود مورد نقد کارشناسی قرار می گیرند تا ایراد و اشکال ها برطرف و شکل صحیح آنها استفاده شود.
وی با بیان اینکه هر گویش گنجینه ای از فرهنگ و خرده فرهنگ های یک ملت است گفت: هر واژه دزفولی تاریخچه ای دارد که با پرداختن آن آداب و رسوم گذشته معرفی خواهند شد لذا در نظر داریم با استفاده از تجربه و اطلاعات بزرگسالان بالای 70 سال و کار کارشناسی در این خصوص به معرفی و ثبت گویش دزفولی کمک کنیم.
قزلباش گفت:تاکنون چندین کتاب در خصوص واژگان دزفولی چاپ شده که برخی از آنها اشکالاتی دارند که در نظر داریم اشکالات و دگرش های واژی با همکاری اساتید زبان شناسی تصحیح شوند تا واژه ها ، آداب و رسوم دزفول به نحوه صحیح ثبت شوند.
وی افزود:کار جمع آوری مستندات و تهیه بانک اشعار از شاعران دزفولی در حال انجام است و امیدواریم با ثبت ملی گویش دزفولی بتوان فرهنگ و گویش دزفولی را به درستی برای نسل های آینده حفظ کرد.
مدیر انجمن تخصصی گویش و فرهنگ دزفولی آوان افزود:درخواست ثبت ملی گویش دزفولی به اداره میراث فرهنگی دزفول ارائه شده و اکنون به اداره کل میراث فرهنگی خوزستان منتقل شده و در دست بررسی و پیگیری است.
منابع تاریخی قدمت چغابنوت دزفول را 10 هزار سال و چغامیش را هشت هزار سال عنوان کرده اند.
7278/6068
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 آداب و رسوم ترویج فرهنگ شعر کارشناسی کودکان جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۵۳۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین و روسیه؛ تنها شرکت‌ کنندگان خارجی نمایشگاه ریلی

تین نیوز

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان واگن، لکوموتیو، تجهیزات و خدمات ریلی از برگزاری یازدهمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل و صنایع ریلی تهران 1403 در آخر اردیبهشت ماه خبر داد و گفت: «روسیه و چین تنها کشورهایی هستند که در این نمایشگاه شرکت می کنند.»

به گزارش تین نیوز به نقل از ترابران، رحمت الله پوربابایی، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان واگن، لکوموتیو، تجهیزات و خدمات ریلی  از برگزاری یازدهمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل و صنایع ریلی تهران 1403 از 29 اردیبهشت تا یکم خرداد خبر داد.

او در پاسخ به این سوال که چه کشورهایی در این نمایشگاه شرکت می کنند، گفت: «هنوز نهایی نشده اما به صورت معمول چینی ها و روس ها مستفیم یا غیرمستقیم در نمایشگاه شرکت می کنند اما بعید است کشورهای دیگری در نمایشگاه حضور یابند. با این حال ما تلاش کردیم کشورهایی دیگری مانند هند هم در این نمایشگاه شرکت کنند.»

اگر راه آهن دخالت نکند؛ هماهنگی ها بهتر انجام می شود

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان واگن، لکوموتیو، تجهیزات و خدمات ریلی در ادامه به بیان مشکلات نمایشگاه در سال های قبل و بدعت گذاری راه آهن در برگزاری نمایشگاه اشاره کرد و گفت: «در تقویم نمایشگاهی انجمن صنفی مسئول برگزاری نمایشگاه ریلی است اما متاسفانه در سال های قبل راه آهن در برگزاری نمایشگاه دخالت کرد و وزن خود را بالا برد.»

پوربابایی با تاکید بر اینکه آنچه برای انجمن اهمیت دارد برگزاری نمایشگاه است نه اینکه چه کسی متولی برگزاری است، یادآور شد: «در ۲ سال گذشته نابسامانی هایی در تاریخ برگزاری نمایشگاه به وجود آمد. معمولا ما اواخر ادیبهشت ماه را برای برگزاری نمایشگاه پیشنهاد می دهیم. اما در ۲ سال گذشته مقداری ناهماهنگی به وجود آمد.»

او توضیح داد: «سال گذشته هم راه آهن به عنوان یک شرکت دولتی در برگزاری نمایشگاه دخالت کرد و قصد داشت مجری و زمان برگزاری را تغییر دهد. مشکل این است که اگر راه آهن دخالت نکند و خود ما هماهنگی ها را انجام دهیم بهتر است.»

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان واگن، لکوموتیو، تجهیزات و خدمات ریلی تاکید کرد: «کسی قصد ندارد نمایشگاه را صاحب شود و انجمن هم به هیچ عنوان چنین نیتی در سر ندارد. تنها هدف ما این است که نمایشگاه به بهترین شکل و با هماهنگی کامل برگزار شود.»

او افزود: «هدف ما برگزاری نمایشگاه به بهترین نحو است. البته در همه امور هر چقدر دخالت دولت کمتر باشد، کار سهل تر پیش می رود و هرجا دولت دخالت کرده، مشکل به وجود آمده است.»

برگزاری جلسات منظم با راه آهن برای نمایشگاه

پوربابایی افزود: «به دلیل این ناهماهنگی ها سال گذشته همزمان با برگزاری نمایشگاه جلساتی برگزار و توافق شد که هفته آخر اردبیبهشت ۱۴۰۳ نمایشگاه ریلی برگزار شود. به عبارتی تقویم نمایشگاه امسال، سال گذشته با سازمان توسعه بسته شد.»

او گفت: «هماهنگی ها برای برگزاری نمایشگاه امسال نسبتا بهتر از سال گذشته است و جلسات منظم بین انجمن ها و شرکت های برگزارکننده و راه آهن برگزار شده و امید است امسال چنین مشکلی به وجود نیاید.»

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • افزایش بیماران خاص در کرمانشاه
  • چین و روسیه؛ تنها شرکت‌ کنندگان خارجی نمایشگاه ریلی
  • افزایش تولید فولاد خام ایران
  • نشست «ارمغان سعدی» برگزار شد
  • اختتامیه جشنواره استعدادیابی از مدرسه و محله تا انجمن در زابل
  • آیین اختتامیه هفته بزرگداشت سعدی شیرازی برگزار شد
  • آغاز فصل جدید نمایش پاتوق فیلم کوتاه نیشابور
  • لغو مراسم اهدای جوایز انجمن قلم آمریکا به دلیل جنگ علیه غزه