Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، نشست علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی آغاز شد.

*موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس اصلاح شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ابتدای نشست طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس ارجاعی از شورای نگهبان  را بررسی کردند.

*گزارش «قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی» در مجلس قرائت شد

سپس، گزارش کمیسیون انرژی مجلس قرائت شد؛ این گزارش درباره «قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی» تهیه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*مجلس با درخواست اولویت لایحه اصلاح ساختار دولت مخالفت کرد

به دنبال آن، وکلای ملت درخواست اولویت لایحه اصلاح ساختار دولت را مورد بررسی قرار دادند.

نهایتا پس از استماع نظرات نمایندگان، این لایحه با 103 رای موافق، 90 رای مخالف، 6رای ممتنع از مجموع 230 نماینده حاضر در جلسه رد شد.

*طرح «تمدید مهلت جذب اعتبارات عمرانی» به مجمع تشخیص مصلحت ارسال شد

نمایندگان همچنین گزارش کمیسیون برنامه و بودجه در مورد ایراد شورای نگهبان به طرح دو فوریتی تمدید مهلت جذب اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای و مالی سال 96 را مورد بررسی قرار دادند.

شورای نگهبان به این طرح ایراد گرفته و اعلام کرده بود طبق قانون، تمدید مهلت جذب اعتبارات عمرانی سال 96 در سال 97 امکان پذیر نیست.

نمایندگان مجلس نهایتا با اصرار بر نظر خود علیرغم ایراد شورای نگهبان، طرح دو فوریتی تمدید مهلت جذب دارایی های سرمایه‌ای و مالی سال 96 را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال کردند.

*انتقاد از عدم راه‌اندازی سامانه ثبت حقوق مدیران و مقامات توسط دولت

در ادامه حجت الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس در جریان بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح یک فوریتی حقوق و دستمزد مدیران و مقامات کشور با استناد به ماده 24 قانون آیین نامه داخلی مجلس گفت: براساس این ماده شأن و اقتدار مجلس باید حفظ شود، از این رو به مصوبات گذشته یعنی ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه درخصوص راه اندازی سامانه ثبت حقوق مدیران و مقامات باید توجهات لازم صورت گیرد.

*نمایندگان مجلس به کلیات طرح حقوق و دستمزد مدیران و مقامات رای منفی دادند

 بر اساس این گزارش، نمایندگان با کلیات طرح حقوق و دستمزد مدیران و مقامات کشور مخالفت کردند.

نمایندگان مجلس با 61 رای موافق، 115 رای مخالف و 17 رای ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر با کلیات طرح حقوق و دستمزد مدیران و مقامات کشوری مخالفت کردند که براین اساس این طرح از دستور کار مجلس خارج شد.

*طرح انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان اعلام وصول شد

سپس احمد امیرآبادی عضو هیأت رئیسه مجلس پارلمان موارد اعلام وصولی را قرائت کرد.

بر این اساس، طرح انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان و همچنین طرح اصلاح ماده 39 قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران اعلام وصول شدند.

*عزیزی: اگر خداوند احمدی‌نژاد را نمی‌‌آفرید امروز مشکلات کشور را به گردن چه کسی می‌انداختیم

در بخش نطق های میان دستور صحن علنی امروز پارلمان محمد عزیزی گفت: نباید فراموش کنیم روزی را که رهبر معظم انقلاب در بحث برجام چه گفتند. نکته قابل توجه ایشان عدم اعتماد به کشورهای طرف مقابل در برجام بود و الان هم تاکید دارند که در بحث اروپا باید تضامین لازم ایجاد شود. 

نماینده مردم ابهر در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: بازی عرصه بین‌الملل هم اکنون حکایت پلیس خوب و پلیس بد را دارد. آنچه اکنون چاره جمهوری اسلامی است اتکا به درون و حفظ وحدت تحت رهبری عمود خیمه نظام، مقام معظم رهبری است. 

کبیری در نطق میان‌دستور:

به پیشنهاددهدگان مذاکره با آمریکا هشدار می‌دهم که بیش از این موجب خواری و ذلت ملت ایران نشوند

 سیدتقی کبیری هم در نطق میان‌دستور خود گفت: با توجه به اوضاع اقتصادی و معیشتی مردم  و از طرفی دشمنی تمام‌قد دشمنان اسلامی ایران به ویژه آمریکای جنایت‌کار و رژیم صهیونیستی و ازناب منطقه‌ای آنها امروز اولویت اول کشور و همدلی همه مسئولان و مردم به ویژه ارکان قوای سه‌گانه کشور برای حل معضلات بیکاری و معیشتی مردم است.

نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اکنون که دشمن مرکز فرماندهی جنگ اقتصادی را در خزانه‌داری آمریکا مستقر کرده است جا دارد که دولت نیز مقر فرماندهی عملیاتی مقابله با جنگ اقتصادی را در بخش اقتصادی مستقر کند و همه ارکان اقتصادی دولت ضمن پرهیز از مواضع چند‌گانه تحت فرماندهی واحد اقتصادی و علمیاتی فکر کردن سیاست‌های اقتصادی بپردازد.

طباطبایی‌نژاد در نطق میان دستور مطرح کرد

اجرای اقتصاد مقاومتی، نسخه شفابخش کشور/ بحران بیکاری در شهرستان اردستان قابل حل است

همچنین سیدصادق طباطبایی نژاد در نطق میان دستور خود گفت: جناب دکتر روحانی مردم از نظر اقتصادی دچار مشکل هستند، سیاست های اقتصادی دولت راهگشا نیست، نوسانات شدید در بازار ارز، سکه، خودرو و عدم امنیت در حوزه اقتصاد مردم را خصوصا قشر ضعیف را تحت فشار قرار داده است. راه علاج و درمان این وضعیت تکیه بر بیگانگان نیست.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همان طور که رهبری فرموده اند اینکه به جای ایستادن روی پای خود بر عصای بیگانگان تکیه کنیم خطا است، انعقاد قراردادهایی مانند پالرمو و FATF، مبارزه با تامین مالی تروریسم و مبارزه با پولشویی شاید مانند برجام اثر مختصری داشته باشد اما نسخه شفابخش اقتصاد ما راهبرد رهبری معظم به عنوان اقتصاد مقاومتی است.

با 151 رأی مثبت نمایندگان صورت گرفت

موافقت مجلس با کلیات طرح افزایش سهمیه پذیرش ایثارگران در کنکور

نمایندگان همچنین کلیات طرح یک‌فوریتی اصلاح بند الف ماده 90 قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند.

وکلای ملت با 151 رأی موافق، 52 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 222 نماینده حاضر در صحن علنی، کلیات طرح مذکور را مصوب کردند.

*توضیحات وکیلی درباره دیدار فردای نمایندگان مجلس با رهبر معظم انقلاب

در ادامه هم، محمدعلی وکیلی نماینده مردم تهران و عضو هیات رئیسه مجلس درباره دیدار فردای نمایندگان مجلس با رهبر معظم انقلاب و اعتراض برخی نمایندگان مبنی بر چرایی دیدار کارکنان مجلس با رهبری اظهار داشت: در واقعاین دیدار ادامه روند دیدار سالانه نمایندگان مجلس با رهبر معظم انقلاب است. 

وی افزود: بنا است کارمندان در کنار نمایندگان در این دیدار حضور داشته باشند. بنابراین دیدار در حقیقت دیدار سالیانه مقام معظم رهبری با نمایندگان است که امسال کارمندان مجلس نیز همراهی خواهند کرد. 

با اعلام وصول سؤال ملی 2 نماینده

تأخیر هواپیماهای داخلی «آخوندی» را به مجلس کشاند

محمدعلی وکیلی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی پیش از پایان نشست علنی سؤال ملی محمدرضا صباغیان نماینده بافق و مهریز و سیدمحمدجواد ابطحی نماینده خمینی‌شهر از عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی درباره برنامه وزارت راه در زمینه رفع تأخیر هواپیماهای داخلی را اعلام وصول کرد.

*جلسه علنی امروز مجلس پایان یافت/ نشست بعدی؛ فردا

 نشست علنی صبح امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی ظهر امروز با اعلام علی مطهری نایب رئیس دوم پارلمان پایان یافت.

جلسه علنی بعدی خانه ملت رأس ساعت 8 صبح فردا چهارشنبه تشکیل می‌شود و وکلای ملت پس از 2 ساعت نشست علنی، طبق روال سالیانه، از ساعت 10 صبح به دیدار مقام معظم رهبری می‌روند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۵۷۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!

سایت اصولگرای مشرق در گزارشی در مورد عملکرد مجتبی ذوالنوری در مجلس نوشت: نماینده ای که فکر می کند نمایندگان اختیار کافی نداشته اند نباید اساسا نامزد انتخابات می شد و اکنون نیز حق ندارد به سیاق امثال میرحسین موسوی؛ زیر میز بازی بزند.

درحالی که مجلس یازدهم به روزهای انتهایی خود نزدیک می شود، سایت اصولگرای مشرق در گزارشی به عملکرد مجتبی ذوالنوری از چهره های نزدیک به جبهه پایداری و نایب رئیس مجلس پرداخته است. در بخشی از این گزارش آمده است؛

مجتبی ذوالنوری، نماینده منتخب قم برای مجلس دوازدهم که در رقابت های انتخاباتی اخیر دست به رفتار عجیب و غریبی هم زد و با یک سخنران محفلی مدعی ارتباط با غیب، جبهه انتخاباتی تشکیل داد، به تازگی طی سخنانی گفته است: اگر بنده رئیس مجلس شورای اسلامی شوم و از بیرون به صورت اتوبوسی و قطاری افرادی را بدون داشتن هیچ آشنایی وارد مجلس کرده و به آنها مسئولیت دهم، آن وقت تکلیف کارمندی که ۲۰، ۳۰ سال در انتظار رسیدن به قله بوده چه می‌شود؟ او دیگر چه‌طور می‌تواند هزینه چند ۱۰ ساله‌اش در خدمت‌گذاری بیشترش را مطلوب کند؟ باید ارزش افزوده‌ای باشد برای این وضعیت. آیا این کارمند انگیزه کاری و همیت در تحول مجلس شورای اسلامی را دارد؟

او می افزاید: بر اثر تغییرات سالیان اخیر و تحولات آیین‌نامه شرایط به گونه‌ای پیش رفته که مجلس شورای اسلامی نماینده‌محور و هیات رئیسه‌محور نیست و رئیس محور است. حال این‌که مجلسی می‌تواند کارآمد باشد که همه نمایندگان در آن تاثیر و سهم داشته باشند. از طرف دیگر گاهی به بهانه گرایش‌های سیاسی، بخشی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی کنار گذاشته می‌شود و در حاشیه قرار می‌گیرند. گاهی نمایندگان در تصمیمات تاثیری ندارند.

ذوالنوری با بیان این‌که اختیار مجلس شورای اسلامی به دستگاه‌های بیرونی واگذار می‌شود تصریح کرد: وجود مراجع فرامجلسی خلاف نص صریح قانون است...این مراجع به جای مجلس و نمایندگان تصمیم می‌گیرند حال این‌که در نهایت باید نمایندگان پاسخ‌گو باشند. مراد من از این صحبت‌ها مربوط به افراد نیست؛ بلکه شرایط ساختاری چنین وضعیتی را رقم زده است؛ اگر رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه سران قوا و شوراهای متعدد تصمیمی می‌گیرند که از جنس قانون‌گذاری است، باید این تصمیم از قبل به اطلاع نمایندگان رسیده و حتی از آنها استمزاج شود.

فرد مذکور همچنین گفته است: چهار سال عمر یک مجلس است ما در هر سال می‌توانیم یک مشکل اساسی اعم از خودرو، مسکن، حساب‌های مالی و اداری و بانکی را در دستور قرار داده و حل کنیم. این اقدامات باعث افزایش مشارکت مردم و سرمایه اجتماعی می‌شود. باید به شکرانه رای مردم مجلس آینده مجلسی کارآمد با اصلاح آیین‌نامه و برگرداندن اختیار به نمایندگان منتخب باشد.

شاید برای مخاطبان جالب باشد که مقام معظم رهبری چند سال قبل در خطابی مستقیم به شخص آقای ذوالنوری تأکید کردند که آتش توپخانه وی در انتقاداتش شدید است!

تذکری که اگرچه انتظار بود ذوالنوری به آن ملتزم شود اما گویا او پس از نزدیک شدن به آن سخنران محفلی مدعی ارتباط با غیب؛ طریقی دیگر برگزیده است...

سخنان ذوالنوری از حیث منطق و سیاست ورزی هم صحیح نیستند.

مثلا او به چه حقی نهادهای کلانی مثل "شورایعالی هماهنگی سران قوا" که با دستور مقام معظم رهبری تشکیل شده است را خلاف قانون عنوان می کند؟

نهادی که اگر نبود؛ بسیاری از تصمیمات ضروری برای مردم و کشور در گیرودار بروکراسی مجلس، نطقهای چند نماینده بی هنر و شوآف های فلان سخنران و بهمان مهره سیاسی سوخته گیر می کرد و بسیاری از مشکلات در جای خود باقی میماند.

از طرفی اگر قرار است که هر تصمیمی در شورای هماهنگی سران قوا گرفته می شود به استمزاج نمایندگان گذاشته شود پس چه حاجت به دستور رهبری و تشکیل یک نهاد فراقوه ای؟

انتظار عقلانیت این بود که آقای ذوالنوری با عنایت به سابقه زیادی که در مجلس و اجرائیات کشور دارد؛ متوجه "مقوله فوریت" و برخی ضرورت ها در تصمیم گیری های کشور باشد و هنگامی که این فوریت بر وظایف مجلس رجحان می یابد؛ امثال ذوالنوری نیز در مقابل مصالح عقلانی تمکین کنند نه اینکه مصلحت های کشور و دستور رهبری را خلاف قانون معرفی کنند.

ماجرای وارد ساختن افراد غیر کارمند به سیستم مجلس و یا انتقاد از رئیس محور بودن مجلس نیز به لحاظ سیاسی واجد ارزش نیستند. چه اینکه اولا همه می دانند که هر مسئولی وظیفه دارد نخبگان را وارد سیستم مدیریتی خود کند. (البته اگر آن افراد ثمرات نخبگی را آشکار نکنند حتما بایستی کنار گذاشته شوند!) و ثانیا قوای یک کشور در تمام ممالک دنیا رئیس محور هستند و نمی توان به خاطر تقلای چند عنصر بی هنر در مخالفت با کارنامه جهادی یک رئیس قوه؛ حرف شاذی مثل انتقاد از رئیس محور بودن یک قوه را پذیرفت.

عجیب ترین بخش اظهارات ذوالنوری اما جایی است که شاهدیم او بر خلاف تمام سابقه اش تقلا می کند جای دولت و مجلس را عوض کند و مجلس را مسئول اجرائیات کشور جلوه دهد.

ذوالنوری مگر به چشمان خودش ندید که مجلس یازدهم برای مسکن و اجاره و اخذ مالیات از خانه های خالی و واردات خودرو؛ ۴ قانون مهم و راهبردی را گذراند اما این قوانین آنطور که باید هرگز اجرا نشدند.

باید دانست که نمی توان حرف غلط را در زرورق هایی مثل "اختیار نمایندگان" پیچید!

دیگر خبرها

  • گزارش تصویری | بازدید تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از معاونت سیما
  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / ادامه بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم توسعه
  • حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!
  • جدول هفتم بودجه ۱۴۰۳ مربوط به حقوق و مزایا رد شد
  • منابع بودجه ۱۴۰۳ تصویب و جدول حقوق و مزایا رد شد
  • مخالفت مجلسی‌ها با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان به ۳۳۰ نفر
  • مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد
  • مخالفت نمایندگان با کلیات طرح اصلاح جداول حوزه های انتخابیه
  • مخالفت مجلس با افزایش تعداد نمایندگان
  • آغاز جلسه علنی مجلس/ بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری