Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ «مجتبی خسروتاج» امروز سه شنبه در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، در جمع خبرنگاران افزود: براساس پیشنهادهای ارایه شده، واردات برخی از کالاها با افزایش حقوق گمرکی محدود و واردات برخی کالا به طور کلی ممنوع می شود.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب بارها تاکید کرده اند که نیازی به واردات کالاهای مشابه داخلی نیست؛ دولت این مساله را در سال گذشته و امسال در چند نوبت با افزایش تعرفه های گمرکی در دستور کار قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خسروتاج گفت: 2 رویکرد برای جلوگیری از واردات کالاهایی که مشابه آن در داخل تولید می‌شود، وجود دارد؛ نخست ممنوعیت واردات و سپس محدودیت واردات از طریق افزایش حقوق گمرکی.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا خودرو در این فهرست قرار دارد، گفت:‌ هنوز فهرست مصوب نشده که اعلام شود.

** ذخیره مواد اولیه، تقاضا برای واردات را افزایش داد
وی در پاسخ به پرسش  در مورد افزایش تقاضا برای واردات ارز نیز گفت: افزایش تقاضای واردات به دلیل ارزان بودن نرخ ارز نیست زیرا نرخ ارز (4200 تومان) نسبت به میانگین نرخ سال گذشته که 3800 تومان بود، 10 درصد بیشتر است.
معاون وزیر صنعت، افزایش تقاضا برای واردات را ناشی از دغدغه روانی و نگرانی واحدهای تولیدی از تحریم های آمریکا بیان کرد و گفت: با خروج آمریکا از برجام، واحدهای تولیدی نگران تأمین مواد اولیه خود هستند؛ بنابراین سعی می‌کنند ذخیره‌سازی داشته باشند و به همین دلیل تقاضای واردات را افزایش داده اند.
وی با تاکید بر اینکه افزایش تقاضا برای واردات به معنای ارزان بودن نرخ ارز نیست، گفت: عمده واردات کشور براساس نرخ ارز 4200 تومانی تامین می‌شود.
رئیس سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: آنچه باعث افزایش تقاضا برای واردات شده بیشتر ابعاد احتیاطی و ذخیره‌سازی موجودی واحدهای تولیدی است.
خسروتاج درباره اینکه اگر برخی بخش ها مانند پتروشیمی ها ارز حاصل از صادرات خود را به سامانه نیما عرضه نکنند، چه عواقبی برای آنها درنظر گرفته شده است، گفت: چون مدیریت بخش هایی مانند پتروشیمی‌ها و فولادی ها دولتی است، وزیران مربوطه از جمله وزیر نفت، صنعت و کار باید پاسخگو باشند.
وی افزود: در صورتی که ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما عرضه نشود، مالیات بر ارزش افزوده مواد اولیه آنها مسترد نخواهد شد و صادرات آنها نیز مشمول مالیات می‌شود؛ علاوه بر این، صادرات آنها مشمول تشویق نیز نخواهد شد.
معاون وزیر صنعت در پاسخ به این پرسش که اگر با همه این تنبیه ها، باز هم صادرکنندگان ارز خود را به سامانه نیما تحویل ندهند چه اتفاقی می افتد؟ گفت: اگر دولت ببیند بخش هایی مانند پتروشیمی ها با این سیاست دولت همراهی نمی کنند، تصمیم های جدیدی اتخاذ خواهد کرد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: معاون وزیر صنعت واردات کالاها ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۵۹۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت

صادرات انواع محصولات کشاورزی تا پایان سال گذشته از ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت.

به گزارش ایسنا، حامد نجفی علمدارلو - قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

وی افزود: براساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، گفت: تامین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگام زنجیره تامین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تامین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟
  • معاون وزیر کار مُنکر پیشنهاد افزایش حق مسکن شد
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد
  • ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • دهقانی: ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • لهستان عبور خودروهای نظامی اوکراین از خاک خود را ممنوع کرد
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟
  • جزئیات جدید از انسداد مرزها برای افزایش امنیت کشور
  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند