Web Analytics Made Easy - Statcounter

با برداشت بیش از حد منابع زیرزمینی در کشور خطر رانش زمین بیش از پیش محیط زیست و جان و مال مردم را تهدید می کند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیل و طغیان رودخانه در روستای کاکرود اشکور رحیم آباد شهرستان رودسر صحنه های دلخراشی را رقم زد و جان ۴ نفر را گرفت این خبری بود که در هیاهوی جام جهانی روسیه و پیروزی پر شعف و شیرین ایران برابر مراکش مخصوصا در رسانه های مرکزی کمتر به آن پرداخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی بارش شدید باران و وقوع سیل در منطقه اشکور رحیم آباد شهرستان رودسر در استان گیلان بیش از ۲۰۰ متر راه ارتباطی و ۷۰ روستای بالادست تخریب و به دنبال آن سه دستگاه منزل مسکونی ویران و ۴ نفر نیز مفقود شدند که تاکنون جسد یک نفر از مفقودین کشف شده و اثری از دیگر قربانیان نیست.

به گفته علی وارسته، فرماندار رودسر، پس از اطلاع از وقوع حادثه تیم های واکنش سریع جمعیت هلال احمر شهرستان های رودسر، املش، لنگرود و لاهیجان در محل حادثه مستقر شدند.

 

 

** سیل رودسر؛ زنگ خطری برای حفظ حریم رودخانه ها و جنگل ها

در بسیاری از موارد تجاوز به حریم رودخانه ها باعث شده با بارش هایی متوسط هم سیل رخ دهد که این زنگ خطر را برای حفظ حریم رودخانه ها و جنگل ها آن هم در شمال کشور روشن می کند و باعث خسارت های جانی و مالی می شود.

اما مساله مهم تر رانش زمین در این منطقه بود، براساس وقوع سیل در محل روستای کاکرود در مسیر راه فرعی رحیم آباد به لشکان، حدود ۲۰۰ متر از راه فرعی مذکور دچار رانش شد.

فرشایش و تغییرات آب و هوایی معمولاً باعث تغییر آهسته ی دشت ها و کوهسارها می شوند. رانش زمین زمانی صورت می گیرد که توده ای عظیم از خاک و سنگ به سرعت از دامنه ی تپه جدا شود و هرچیزی را در سرراهش در هم بکوبد. نکته مهم این است که با برداشت بیش از حد منابع زیرزمینی در کشور خطر رانش زمین بیش از پیش محیط زیست و جان و مال مردم را تهدید می کند، رانش زمین می تواند حتی یک شهر و روستا را به طور کامل نابود کند و باید دقت بیشتری برای حفظ محیط زیست کشور کرد.

 

 

** از انتشار اخبار غیرموثق خودداری کنیم

نکته بعدی دروغ پراکنی و اخبار نامعتبر برخی از رسانه ها در فضای مجازی بود، به صورتی که تصاویر سیل های گذشته را به سیل اخیر نسبت می دادند.

در این میان یک کانال معلوم الحال که در دروغ پراکنی شهره خاص و عام است تصاویری از سیل مناطقی از استان تهران، لرستان و خراسان رضوی منتشر کرده است که ربطی به سیل رودسر ندارد همچنین تصویری به عنوان قبرستان اشکور منتشر شد که متعلق به سیل گذشته رامسر است.

اما نکته مثبت این حادثه حضور سپاه و کمک به سیل زدگان بود و باز هم ثابت کرد خدمات سپاه به مردم از سر وظیفه است و حتی زمانی که بیشتر مردم ایران سرگرم جام جهانی هستند و حتی بسیاری از وقوع سیل با خبر نشده اند سپاه باز هم به میدان می آید و به مردم کمک می کند در این راستا ماشین آلات قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (سدپلرود) برای کمک به سیل زدگان اشکور رودسر عازم شدند.

خدمت رسانی سپاه در آواربرداری

 

در رابطه با خدمات رسانی به سیل زدگان نیز مهدی علیزاده رئیس آبفار رودسر در گفتگویی گفت: از ساعات ابتدایی تشکیل ستاد بحران در منطقه حاضر شدیم و تاکنون سه ماموریت را به انجام رسانده ایم. طرح فوریتی برای انتقال آب روستای کاکرود، استقرار تانکر آب شرب سیار برای مصدومان، نیروهای امدادی و مردم و توزیع ۵۰۰ پاکت آب بسته بندی از جمله این اقدامات بوده است و برنامه ریزی کردیم ۱۰۰۰ بسته آب آشامیدنی دیگر نیز بسته بندی شود.

وی افزود: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته اکیپی از کارشناسان مجموعه آبفار برای مرتفع کردن مشکل آب شرب ۴ روستای بالادستی کاکرود با هماهنگی امداد هوایی به منطقه اعزام خواهند شد.

 

وضعیت لوله کشی روستای کلایه پهلو

 

سیل جمعه ۲۵ خردادماه به گفته مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گیلان تاکنون آسیب‌های بسیار زیادی به تأسیسات زیربنایی و زیرساخت‌های منطقه وارد کرده است به طوری‌ که برآورد اولیه آن حدود ۲۰۰ میلیارد ریال رقم زده می‌شود و ۴ نفر مفقود شدند.

به طور یقین برای پیشگری از این نوع حوادث باید تا جایی که می توان عوامل پیشگیری نظیر، برداشت معمول از ذخایر زمینی آب، حفظ حریم رودخانه ها، جنگل ها و کوه ها را انجام داده و محیط زیست بکر گیلان را به نسل های بعدی هدیه داد و از حوادث جانی و مالی در امان ماند.

 

منبع: هشت دی

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سیل رودسر رودخانه ها جنگل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۶۰۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲۰ روستای سردشت دارای تنش آبی هستند

فرماندار سردشت گفت: ۱۲۰ روستای سردشت دارای تنش آبی هستند و برابر قراردادی که با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) منعقد شده، درصدد هستیم آب رسانی به روستاهای مذکور انجام گرفته و تنش آبی به اتمام برسد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، باباخان اسکندری در دومین جلسه شورای اداری شهرستان سردشت طی سال‌جاری اظهار کرد: این شهرستان ۸۵۶ شهید را تقدیم نظام مقدس ایران اسلامی کرده و سردشت اولین شهر شیمیایی جهان و همیشه در معرض توپ و تانک و در معرض خطر دشمن بوده است، بنابراین انتظار ما از مسئولین آن است که نگاه ویژه‌ای به این شهرستان داشته باشند.

وی با اشاره به سفر مقام عالی استان به شهرستان و در راستای مصوبات سفر استاندار آذربایجان‌غربی افزود: از ۷۵ مصوبه تصویب شده برای شهرستان ۶۵ مصوبه محقق شده و به اتمام رسیده‌اند که توانسته تغییرات مثبتی را در راستای معیشت مردم به وجود بیاورد.

فرماندار سردشت در راستای اقدامات مثبت و قابل توجه دولت سیزدهم در جهت افزایش رفاه و آسایش مردم گفت: در سال گذشته ۹۷ پروژه را با اعتبار ۱۳۱ میلیارد تومان تعریف کرده و تا به امروز تقریباً ۶۰ درصد اعتبارات تخصیص پیدا کرده و با همت و درایت مدیران، پروژه‌ها به پیمانکاران واگذار و اقدامات را شروع خواهند کرد.

اسکندری ادامه داد: از دیگر اقدامات مؤثر دولت سیزدهم در جهت رفاه و آسایش مردم به رسمی شدن مرز کیله می‌توان اشاره کرد که این مرز یک ظرفیت بالقوه و بزرگ را در جهت رونق تجارت در منطقه ایجاد و اشتغال‌زایی را برای عموم مردم به وجود آورده است.

وی به بحث آب‌رسانی به روستاها پرداخت و تصریح کرد: ۱۲۰ روستای سردشت دارای تنش آبی هستند و برابر قراردادی که با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) منعقد شده در صدد هستیم آب رسانی به روستاهای مذکور انجام بگیرد و تنش آبی به اتمام برسد.

اسکندری همچنین در ادامه به پروژه گازرسانی به ۳۱ روستای منطقه آلان با اعتبار ۱۰۴ میلیارد تومان اشاره کرد و یادآور شد: این موضوع هم برگ زرینی از افتخارات دولت سیزدهم در راستای خدمات رسانی به مردم ایران عزیز است.

فرماندار سردشت در خاتمه به بحث جهاد تبیین پرداخت و خاطرنشان کرد: جهاد تبیین یکی از نیازهای اساسی امروز جامعه است و مهمترین اصل جهاد تبیین برنامه‌ریزی کردن برای این مهم است و عدم انجام درست آن می‌تواند نتایج زیان باری به وجود بیاورد، پس باید بیان حقیقت و روشنگری با برنامه‌ریزی باشد، زیرا جهاد تبیین برای دشمنان ما خطرآفرین است چون توطئه‌های آن‌ها را نقش بر آب می‌کند.

کد خبر 747936

دیگر خبرها

  • رها سازی آب سد وشمگیر از امروز؛ مردم به حریم رودخانه گرگانرود نزدیک نشوند
  • لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان
  • عملیات وعده صادق تنها گوشه‌ای از اقتدار نظامی کشور
  • ۱۲۰ روستای سردشت دارای تنش آبی هستند
  • خدمت‌رسانی گروه‌های جهادگر بسیج در پی آبگرفتگی مناطق شیراز
  • همایش جمعیت خدمت رسانی فاطمی‌ها برگزار شد
  • همایش جمعیت خدمت‌رسانی فاطمی‌ها در قم برگزار شد
  • عکس| تصویر دیده نشده از امیر جعفری در کنار بازیگر سریال جنگل آسفالت
  • وعده صادق ابهت پوشالی رژیم صهیونسیتی را درهم شکست
  • صدور سند برای ۵۶ هزار هکتار از بستر و حریم رودخانه‌ها در خوزستان