Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما پارلمان مقدونیه روز سه شنبه توافق تاریخی روز یکشنبه با یونان را برای تغییر نام این کشور به جمهوری مقدونیه شمالی تصویب کرد.
این توافق که هدف از آن پایان دادن به مناقشه قدیمی بین کشورهای اروپایی است در همین حال برای اجرایی شدن باید موانع متعددی را پشت سر بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاری فرانسه از اسکوپیه، این توافق قرار است در همه پرسی که تاریخ برگزاری آن هنوز مشخص نیست به رای گذاشته شود و قانون اساسی مقدونیه نیز باید بازنگری شود و پارلمان آن را با دو سوم آرا تصویب کند.
اسکوپیه امیدوار است در ازای این توافق مذاکرات برای عضویت در اتحادیه اروپا را در نشست اواخر ماه ژوئن این اتحادیه آغاز کند و دعوت برای عضویت در ناتو ( سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ) را به دست آورد.
در همین حال الکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان هشد داد در صورتی که دولت مقدونیه نتواند بازنگری قانون اساسی را که لازمه آن اکثریت پارلمانی است و آن را در اختیار ندارد به تصویب برساند «‌ دعوت ناتو لغو خواهد شد و تغییری در مذاکرات با اتحادیه اروپا ایجاد نخواهد شد ».
یونان مخالف است که این همسایه کوچک از اسم « مقدونیه »‌ استفاده کند چون آن را به عنوان استان شمالی خود تلقی می کند.
پارلمان مقدونیه در نشستی کوتاه که خبر برگزاری آن صبح سه شنبه اعلام شد با رای موافق 69 نماینده از 120 نماینده پارلمان، این توافق را تصویب کرد. هدف از این توافق پایان دادن به مناقشه 27 ساله با یونان است که بعد از اعلام استقلال مقدونیه در سال 1991 شروع شد.
نمایندگان جناح راست ملی گرا در این نشست حضور نداشتند. حدود 40 نفر از مخالفان امضای این توافقنامه با آتن مقابل پارلمان تظاهرات کردند.
جناح راست بعد از امضای این توافق بارها اعلام کرده است که از « تغییر نام مقدونیه در قانون اساسی » حمایت نخواهد کرد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: پارلمان مقدونيه يونان جمهوري مقدونيه پارلمان جمهوري مقدونيه شمالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۶۰۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر خارجه اتریش: قصد پیوستن به ناتو را نداریم

به دنبال انتشار گزارش‌هایی، «الکساندر شالنبرگ» وزیر امور خارجه اتریش در نشست پارلمان گفت اتریش هیچ برنامه‌ای برای پیوستن به بلوک نظامی ناتو ندارد.

به گزارش ایسنا، پارلمان اتریش روز سه‌شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد گزارش‌های اخیر رسانه‌ها درباره نامه‌ای به ناتو که در میان نویسندگان آن نمایندگانی از اتریش هستند، پرسش‌هایی را درباره نزدیک شدن این کشور به ناتو ایجاد کرده است.

پارلمان اتریش در این بیانیه به نقل از شالنبرگ اعلام کرد: «ما هیچ قصدی برای پیوستن به ناتو نداریم.»

با این حال وزیر امور خارجه اتریش اذعان کرد که کشورش به همراه ایرلند، مالت و سوئیس قصد دارند اطلاعات را با این اتحاد نظامی به اشتراک بگذارند و کشورهای بی‌طرف را قابل‌توجه نشان دهند. او افزود: «ما نمی‌خواهیم فراموش شویم.»

پیشتر روز سه‌شنبه روزنامه اتریشی «دی‌پرس» با استناد به نامه‌ای که دیپلمات‌ها به ناتو در دسامبر ۲۰۲۳ ارسال کردند و به دست این روزنامه رسیده، گزارش داد که اتریش، ایرلند، مالت و سوئیس قصد دارند روابط خود را با ناتو تقویت کنند.

به گزارش اسپوتنیک، نمایندگان کشورهای مذکور پیشنهادهای مشخصی را در مورد چگونگی توسعه همکاری ارائه می‌کنند، از امکان شرکت در رزمایش‌های مشترک اضافی برای افزایش «عملکرد متقابل» تا «دسترسی ویژه به اسناد و اطلاعات.» مورد اول از آن جهت حائز اهمیت است که سیستم‌های نظامی باید با یکدیگر هماهنگ باشند و ناتو استانداردها را تعیین می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش نویس قانون مربوط به تغییر کاربری اراضی تدوین شد
  • دلزدگی اروپایی‌ها از دموکراسی درحال افزایش است
  • تاکید گروه‌های فلسطینی بر غیرقابل تغییر بودن مدیریت بر گذرگاه رفح
  • تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک/ متخصصان جهاد دانشگاهی پای کار آمدند
  • وزیر خارجه اتریش: قصد پیوستن به ناتو را نداریم
  • چه اسم و فامیلی را می‌توان تغییر داد؟
  • تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • حماس با پیشنهاد آتش بس موافقت کرد/ کابینۀ جنگ اسرائیل حمله به رفح را تصویب کرد!/ آمریکا: در حال بررسی پاسخ حماس هستیم
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده