Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-05-04@21:20:12 GMT

بازی با کلمات برای حذف رقیب!

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۶۱۰۵۲

ماهنامه«نماینده»؛ جریان چپ دهه شصت که بعدها و پس از انتخابات دوم خرداد 1376 عنوان «اصلاحات» را به خود گرفت، همواره بر شعار «زنده باد مخالف» من، اصرار و تأکید کرده است؛ برای کسانی که دهه شصت را ندیده یا تاریخ را نخوانده‌اند شاید این سخنان واقعی به‌نظر برسد ولی کافی است به سیاست‌ورزی مدعیان اصلاحات در آن روزها نگاهی از سر دقت بیندازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نحوه تشکیل مجمع روحانیون مبارز در جریان انتخابات مجلس سوم ـ که در همین پرونده به آن در یک نوشتار مجزا پرداخته شده است ـ می‌گذریم و به برگ دیگری از سیاست‌ورزی جریان چپ در زمستان 1366 و بهار سال بعد می‌پردازیم.

جریان چپ در این ماه‌ها که کشور انتخابات مجلس سوم را در پیش داشت برای حذف رقیب سیاست «بازی با کلمات» را در پیش گرفت، بی آنکه به عمق آنچه می‌گفت و در صدد القای آن بود توجهی داشته باشد، متهم کردن رقیب به پیروی از «اسلام آمریکایی» در برابر «اسلام ناب محمدی(ص)» یکی از مواردی است که می‌توان بدان پرداخت.

مرحوم آیت‌الله «مهدوی کنی» در خاطرات خود که به همت «مرکز اسناد انقلاب اسلامی» به زیور طبع آراسته شده است، به‌خوبی رخدادهای آن روزها را به تصویر می‌کشد: «آنها گفته بودند که ما در مسائل انقلاب اختلاف نظر و اختلاف مبنا داریم. اینها (جامعه روحانیت) در مسائل اقتصادی مبنای خاصی دارند، در سیاست خارجی هم روش خاصی دارند و این همان چیزی است که امام اسمش را اسلام آمریکایی گذاشته است.»

آیت‌الله مهدوی کنی به تلاش‌های خود برای برهم زدن تبلیغات مسموم اشاره کرده و می‌گوید: «بنده میان دو مرحله انتخابات [مجلس سوم شورای اسلامی] با مشورت دوستان با نامه‌ای که قبلاً تهیه کرده بودم، خدمت امام شرفیاب شدم... شفاهی عرض کردم که ... ما تا به حال فکر نمی‌کردیم اسلام‌مان، اسلام آمریکایی است، زیرا ما معارف‌مان را در حوزه علمیه از مجالس درس فقه و اصول و اخلاق شما فرا گرفته‌ایم. علاوه‌برآن سیاست را از شما آموخته‌ایم، چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب، از سال‌های قبل سال 1342 در خدمت شما بودیم، در تمام این مدت هم با شما بودیم و شما هم تأیید و راهنمایی می‌فرمودید، چطور می‌شود که ما در یک مقطعی یک دفعه منقلب شویم و به‌عنوان آمریکایی شناخته شویم؟»

در ادامه این بخش از خاطرات آیت‌الله مهدوی کنی آمده است: «تا من گفتم اگر ما آمریکایی هستیم پس ما را به دریاچه ساوه بریزید، ایشان سریع سرشان را بلند کردند و گفتند نخیر، من کی چنین حرفی را زدم؟ من چنین حرفی نزدم. من به شماها علاقه دارم! خیر، چنین چیزی نیست، اصلاً من چنین حرفی نزده‌ام، من چنین چیزی را تأیید نکرده‌ام! ... فرمودند که من به شما علاقه دارم و باید جبران کنم و این نسبت و تهمت را برطرف کنم... از آنجا که امام به مسائل سیاسی خوب واقف بودند، مصلحت ندیدند که معادلات انتخابات را یک دفعه به‌هم بریزند. البته این برداشت من بود، ایشان فرمودند خیر، الان من چیزی نمی‌نویسم، ولی بعد از انتخابات بیایید و هرچه شما برای رفع این تهمت بنویسید، من آن را تأیید می‌کنم.»(1)

ارابه‌ای که ارابه‌ران را زیر گرفت!

چنانچه مشخص است، جریان چپ در آن روزها با سوء استفاده از فضای به‌وجود آمده، رقیب را به پیروی از اسلام آمریکایی متهم کرده و ارابه‌ای را به راه می‌اندازد تا با زیر گرفتن و حذف مخالفین یکه تاز میدان شود.

«ابراهیم اصغرزاده» از دانشجویان تسخیرکننده لانه جاسوسی و عضو شورای سردبیری روزنامه سلام درباره استفادۀ جریان چپ از حربه «اسلام آمریکایی» می‌گوید: «ما در آغاز مجلس سوم آن‌چنان از اسلام ناب محمدی یک بت ساختیم و لباس اسلام آمریکایی را بر تن تمام مخالفان خودمان پوشاندیم، در انتخابات مجلس چهارم هم عدۀ دیگری همین لباس را بر تن ما پوشاندند. ما شدیم ملقب به طرفداری از اسلام آمریکایی و حالا منتقدان ما طرفدار اسلام ناب بودند. چرخ پوپولیسم گاهی ارابه‌ران را هم زیر می‌گیرد و ما به این مسأله بی‌توجه بودیم. پاشنه آشیل ما در مجلس سوم همین جا بود. ما نباید جریان میانه را از خودمان می‌راندیم چراکه حذف آنها می‌توانست موجب رادیکالیزه شدن فضا شود.»(2)

آری جریان چپ دهه شصت که بعدها نام اصلاحات به خود گرفت و مدعی آزادی بیان شد، روزگاری به منتقدین حتی اجازه نمی‌داد در دانشگاه تهران حضور یافته و سخنرانی کنند، ۱۱ دی ماه سال ۱۳۶۸ حجت‌الاسلام «ناطق نوری» برای یک سخنرانی به دانشگاه تهران می‌رود ولی مسئولین دانشگاه این اجازه را به او نمی‌دهند که وارد مسجد دانشگاه شده و بعد از اقامه نماز به سخنرانی بپردازد!(3)

ناطق نوری در خاطرات خود به این روز اشاره کرده و می‌گوید: «همین آقایانی که امروز طرفدار لطافت و گفت‌وگو هستند، آن روز خشونت طلبی آنها چنان گل کرده بود که در مسجد را بستند، تا ما حرف نزنیم، اما امروز واقعاً انسان تعجب می‌کند که چطور یک دفعه خود اینها و جامعه، دچار فراموشی می‌شوند. سرانجام من مصلحت دیدم که سخنرانی نکنم و از مسجد بیرون آمدم و تا زمانی که داخل ماشین رسیدم، ناسزا شنیدم...»(4)

پی‌نوشت‌ها

1- خاطرات آیت‌الله مهدوی کنی، چاپ مرکز اسناد انقلاب اسلامی، صفحات 331 تا 334

2- شهروند امروز، شماره 40

3- چه کسانی مانع سخنرانی ناطق نوری در دانشگاه تهران شدند؟، وب‌سایت خبری تحلیلی نماینده، 23 بهمن 1392

4- خاطرات حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی اکبر ناطق نوری، جلد 2، صفحه 122

منبع: نماینده

کلیدواژه: آیت الله مهدوی کنی جریان چپ نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۶۱۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلهر: استقلال یا پرسپولیس محتاط بازی کنند قهرمانی را از دست می‌دهند/ تیم نکونام از نظر مهره ضعیف‌تر از رقیب است

محمود کلهر در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره اینکه بازی‌های مهم هفته بیست و پنجم لیگ برتر با تساوی بدون گل خاتمه یافت، اظهار کرد: حساسیت بالای مسابقات باعث می‌شود تا تیم‌ها با حداکثر استرس وارد زمین شوند و جالب اینکه سرمربیان و نیمکت‌های دو تیم هم کاملاً با استرس بازی را دنبال می‌کنند. استرس زیاد و بازی با احتیاط باعث می‌شود تا خود آن تیم آسیب ببینید و لطمه بخورد. بازی‌های استقلال و پرسپولیس برابر تراکتور و سپاهان چنگی به دل نزد و بار فنی آنچنانی نداشت. خیلی بیش از این انتظار می‌رفت بازی زیبایی از تیم‌ها ببینیم. لیگ قهرمانان اروپا را اگر ببینیم نکات آموزشی فراوانی برای تیم‌ها ما دارد.

شجاعت بیشتری مربیان بخت رسیدن به قهرمانی را بالا می‌برد

وی ادامه داد: در لیگ قهرمانان شاهد هستیم تیم‌ها در دفاع و حمله با برنامه هستند. بازی‌های بی‌کیفیتی را از تیم‌های داخلی می‌بینیم و رشد و بلوغ تیمی دیده نمی‌شود. طبیعی است وقتی کیفیت بازی‌ها افت پیدا می‌کند، تماشاگرانی ناخواسته به حواشی می‌پردازند و بازی زیبا ارائه نمی‌دهند. در واقع نقطه تارک فوتبال ما بازی‌هایی هست که تماشایی نیست. پنج بازی باقیمانده استقلال و پرسپولیس پنج فینال هستند. تیمی که بیش از اندازه محتاط بازی کند شانس قهرمانی را از دست خواهد داد. البته این انتظار نیست شاهد بازی شتاب زده باشیم که صرفاً فقط بازی هجومی ببینیم و بازی همراه با احتیاط نباشد. مربیانی که شجاعت بیشتری دارند برای رسیدن به قهرمانی بخت بالاتری دارند. با روندی که از ابتدای فصل تا به اینجا دیدیم، استقلال و پرسپولیس شانه به شانه تا هفته آخر پیش می‌روند و قهرمان است فصل در هفته پایانی مشخص می‌شود.

استقلال و پرسپولیس می‌دانند هیچ حاشیه امنیتی ندارند

بازیکن سابق سرخابی افزود: تا ابنجای فصل استقلال و پرسپولیس با برنامه‌تر از دیگر نیم‌های بوده‌اند. قطعاً حریف آسانی در لیگ برتر وجود ندارد و همه رقبا برای ارائه بهترین بازی به میدان می‌روند. هر دو تیم استقلال و پرسپولیس می‌دانند هیچ حاشیه امنیتی ندارند و در هفته‌های پایانی جای اشتباه کردن وجد ندارد. با توجه به بازی‌هایی که دو تیم تا به اینجا ارائه کرده‌اند، شانس پرسپولیس برای تصاحب قهرمانی بیشتر از استقلال است و البته نمی‌توان حدس دقیقی زد. تمامی تیم‌هایی که برابر تیم‌های اول و دوم جدول بازی خواهند کرد برای شکست به زمین نمی‌آیند. از طرفی اتفاقات غیرمترقبه بر نتایج بازی‌ها تأثیر دارد.

استقلال از لحاظ مهره ضعیف‌تر از پرسپولیس است

کلهر خاطرنشان کرد: اضافه شدن اورونوف، عبدالکریم حسن، آل کثیر و خدابنده‌لو خیلی به پرسپولیس کمک کرد در حالی که استقلال در نقل و انتقالات زمستانی تنها ماشاریپوف را جذب کرد. نفرات جدید باعث تحول پرسپولیس شد. در مقابل جواد نکونام و مهدی هاشمی‌نسب تا اینجا شاهکار کرده‌اند، چون استقلال از لحاظ مهره ضعیف‌تر از پرسپولیس است، اما کماکان صدر جدول را از دست نداده، البته استقلال بیشتر به بازی بسته اعتقاد دارد و باید بپذیریم این تیم و پرسپولیس در خط دفاعی آسیب‌پذیر هستند و این موضوع اثبات شده است. نوسان در لیگ برتر طبیعی بوده و در مجموع تیمی که روان‌تر بازی می‌کند پرسپولیس است، پس بخت قهرمانی بیشتری دارد ولی اشتباه و غفلت در این هفته‌ها عملاً قهرمانی را به تیم رقیب می‌دهد.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اوزونیدیس: شاید فرودگاه سیرجان برای تیم رقیب باز می‌شود نه ما!
  • اوزونیدیس: فرودگاه شهر را فقط برای رقیب باز کردند
  • سه جریان مخالف استاد مطهری
  • رقیب خسرو حیدری در 38 سالگی مثل 20 ساله‌ها
  • کلهر: استقلال یا پرسپولیس محتاط بازی کنند قهرمانی را از دست می‌دهند/ تیم نکونام از نظر مهره ضعیف‌تر از رقیب است
  • چرا کشوری مثل مصر سریال «حشاشین» را ساخت؟
  • بازی مرگ و زندگی ایران: این رقیب را بکش و زنده بمان!
  • چرا کشوری مثل مصر سریال "حشاشین" را ساخت؟
  • چرا کشوری مثل مصر سریال حشاشین را ساخت؟
  • در بازی تراکتور - استقلال همه ضرر کردند؛ به جز رقیب سرسخت حسین حسینی!