Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات علمی دانشگاه تهران در مراسم ترحیم دکتر قانعی راد، وی را از بنیان‌گذاران جامعه‌شناسی حوزه عمومی در ایران دانست و تاکید کرد: به تعبیر ایشان یکی از مهم‌ترین مشکلات علوم انسانی این است که با عمل گره نمی‌خورد.

به گزارش ایسنا، داوود فیرحی در مراسم ترحیم دکتر قانعی‌راد که امروز (۲۹ خرداد) در مسجد جامع شهرک قدس برگزار شد، با بیان اینکه آشنایی با دکتر قانعی‌راد به دوران دانشجویی او در دهه ۶۰ بر می‌گردد، خاطرنشان کرد: از نیمه دوم دهه 70 که مسئله رابطه قدرت و دانش برای من مطرح شد، کار ایشان ارزشمندتر دیده شد و به تدریج از سال‌های ۸۲ و ۸۳ فرصتی فراهم شد تا از حضور استاد بهره‌مند شوم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی آخرین جلسات بهره‌مندی از حضور دکتر قانعی‌راد را مجموعه جلسات "حلقه دین، فرهنگ و دولت" عنوان کرد و گفت: این جلسات با حمایت آیت الله هاشمی رفسنجانی و در شورای آزاداندیشی برگزار شد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران دکتر قانعی‌راد را اندیشمندی به شدت اهل عمل و دارای شجاعت در تحقیق توصیف و اظهار کرد: او متفکر برج عاج‌نشین دانشگاهی نبود، بلکه شهامت طرح سوال‌های واقعی را داشت.

فیرحی با اشاره به اینکه ایشان شجاعت بیان یافته‌ها را نیز داشته است، ادامه داد: قانعی‌راد اهل مبالغه و کتمان نبود، اندیشمندی واسط بین جامعه، دانشگاه و دولت بود و از درون به جامعه نگاه می‌کرد.

وی سپس به بیان روایتی از امام صادق (ع) در کتاب کافی مرحوم کلینی پرداخت و توضیح داد: در این روایت بیان شده که منظور از عالم کسی است که عملش مؤید سخنش باشد؛ در جوامعی مثل جوامع ما که شاهد نوعی نفاق علمی هستیم، بسیاری از دانشمندان یافته‌های خود را به سبب مصلحت یا دلایل دیگر کتمان می‌کنند، در حالی که قانعی راد این‌طور نبود.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران در همین زمینه به روایت دیگری از امام صادق (ع) اشاره کرد و گفت: در این روایت چنین آمده که منظور از علما، اصحاب دانش نیست.

فیرحی تاکید کرد: آن کس که عملش سخنش را تایید نکند، عالم نیست؛ بلکه عالم‌نما بوده و به بهانه علم به دنبال تجارت است.

وی آغاز عمل را پایان دانایی و آغاز دانایی را پایان عمل دانست و تاکید کرد: بین این دو دیالکتیک مثبت وجود دارد. یکی از مشکلات علوم انسانی به تعبیر دکتر قانعی راد این است که با عمل گره نمی‌خورد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه علم بدون عمل نمی‌تواند توسعه پیدا کند، تصریح کرد: چنین جامعه‌ای از توسعه بازمانده و علم از آن حرکت می‌کند.

فیرحی دکتر قانعی راد را متفکری اهل مسئله توصیف کرد و گفت: ما مشکلات و درد را می‌شناسیم، اما با درمان بیگانه‌ایم؛ فقدان سوال قاتل جامعه خاموش است.

وی دیدگاه‌های انتقادی قانعی راد را یادآور شد و به نقل از ایشان تاکید کرد: کسانی که بدون آگاهی از ماهیت علم و دانشگاه دست به برنامه‌ریزی می‌زنند ره به بیراهه خواهند برد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه مرحوم قانعی راد به جامعه شناسی مردم محور یا مردم گرا نزدیک شده بود، تشریح کرد: او به دنبال آن بود که چگونه برای مردم مفهوم‌سازی کند و چگونه صدای آن‌ها را به گوش نهادهای رسمی برساند.

فیرحی با اشاره به تأکید ایشان بر دفاع از جامعه، خاطرنشان کرد: به تعبیر او شرایط دولت‌های گذار به گونه‌ای است که همواره بر نخبگان تأکید شده و مردم فراموش می‌شوند.

وی در پایان کتاب "ناهمزمانی دانش" ایشان را کتابی ارزشمند توصیف کرد  و گفت: مهم‌ترین حرف این کتاب، توصیف جامعه‌ای است که با دانش‌ها بیگانه بوده و نیز توصیف دانش‌هایی است که با جامعه بی ارتباط هستند؛ تکیه قانعی راد بر صدایی بود که شنیده نمی‌شود. "بی قراری اجتماعی" مسئله‌ای است که باید آن را درمان کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام دانشگاه تهران محمد امین قانعی راد مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۶۱۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دکتر جهان‌بین: دانایی که منجر به توانایی نشود، مورد اقبال مردم نخواهد بود

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، دکتر فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم تجلیل و تقدیر از اساتید و معلمان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، با تبریک روز معلم و گرامیداشت سالروز شهادت استاد فرزانه شهید مرتضی مطهری، با اشاره به حدیث امیرالمومنین علیه السلام، با تاکید بر اینکه دانایی باید توانایی به همراه بیاورد، گفت: تحلیل روند شرکت در کنکور در بیست سال گذشته نشان می دهد اقبال مردم به آموزش عالی کم شده و از دلایل اصلی آن ناتوانی نظام آموزش عالی در پیوند دانایی و توانایی بوده است.

بیشتر بخوانید: دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است

دکتر جهان بین با اشاره به خطر جایگزینی آموزش غیررسمی با آموزش رسمی افزود: وقتی یک سیستم به حد اشباع می رسد در قوس نزول و سقوط می افتد و اگر نتوان با تحلیل درست گذشته، ایده جدیدی ارائه کرد و سیستم را در منحنی جدیدی قرار داد، کار آن سیستم تمام است.

وی با اشاره به سخنرانی ۱۸ فروردین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با بیان اینکه دانشگاه جامع دارای چهار رکن است، خاطرنشان کرد: نظام تربیتی، نظام علمی، نظام فرهنگی و نظام فناوری در دانشگاه باید با هم باشند و این آن ایده جدید نجات بخش آموزش عالی است. تربیت تخصصی بر اساس آمایش سرزمین و تلفیق تئوری با عمل و قدرت استفاده دانش برای حل مسائل مردم و قراردادن آن در خدمت منافع آنها از ارکان این ایده جدید است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به نظام فرهنگی و تربیتی اظهار کرد: خواسته جامعه و خانواده ها از آموزش عالی فراهم بودن محیطی سالم و ارزشی برای پرورش و تربیت نسلی فرهیخته، امیدوار، باکرامت، قانونمند، دارای اعتماد به نفس، سختکوش و... است.

وی با تأکید بر اینکه دانایی که منجر به توانایی نشود، مورد اقبال مردم نخواهد بود، افزود: در دانشگاه باید از حافظه محور بودن عبور کرد و به یادگیری عمیق و کاربردی رسید، دانشگاه باید محل پرورش ذهن تحلیلی برای دانشجویان باشد و مهارت توانایی حل مسائل جدید با استفاده از داشته های موجود را به آنها بدهد و آنها را از ساده انگاری در فهم وحل مسائل برهاند و این امر در سایه توجه به نظام فرهنگی و تربیتی شکل می گیرد.

دکتر جهان بین در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: اگر این چهار نظام در کنار یکدیگر قرار بگیرد و به صورت همزمان در دانشگاه اجرا شود، آموزش عالی تعالی خواهد داشت و از بحران خارج خواهد شد.

دیدار و گفت و گو با معلمان مدارس سما به مناسبت روز معلم، دیدار و گفتگو با اساتید همیار فرهنگ، دیدار با فعالان تشکل ها و کانونها و بسیج دانشجویی و حضور در منزل هیات علمی تازه در گذشته، مرحوم دکتر سرگلی زاده از دیگر برنامه های سفر یک روزه دکتر جهان بین بود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229282 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • فقط یک نفر شهامت داشت امباپه را سرجایش بنشاند
  • تمجید آنروا از شجاعت خبرنگاران فلسطینی
  • تمجید آنروا از شجاعت خبرنگاران فلسطینی در پوشش تراژدی غزه
  • استاد دانشگاه سمنان عضو هیات علمی نمونه کشوری شد
  • ایثارگران میدان‌داران واقعی حکمرانی جمهوری اسلامی ایران هستند
  • دکتر جهان‌بین: دانایی که منجر به توانایی نشود، مورد اقبال مردم نخواهد بود
  • ایثارگران میدان‌داران واقعی حکم‌رانی جمهوری اسلامی ایران هستند
  • افتتاح نخستین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • افتتاح اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • پرونده بابک زنجانی در قوه قضاییه بسته شد، اما در افکار عمومی باز می ماند