Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، آب از مهمترین و بدیهی‌ترین امکانات برای یک زندگی ساده و ابتدایی است، این ماده پس از هوا از ماده‌های مهم برای حیات و استمرار زندگی بشر است که روزانه نقش برجسته‌ای را ایفا می‌کند.

این روزها آبادان و خرمشهر دو شهر جنوبی استان خوزستان در حسرت آب شرب خود به عنوان اصلی‌ترین و اساسی‌ترین امکانات زندگی خود مانده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آب شور و آلوده؛ سهم خرمشهر و آبادان در یک قدمی کارون!
این روزها مردم خرمشهر و آبادان با آب شور و آلوده که امان را از آدم می‌برد، دست و پنجه نرم می‌کنند، این وضعیت حتی بر مسائل بهداشتی مردم تاثیر گذاشته است.
هادی اصلیان جوان خرمشهری در این رابطه به خبرنگار فارس در خرمشهر، می‌گوید: آب شور زندگی مردم را از حالت عادی خارج کرده است، گویا اینجا کسی به فکر ما نیست.

وی عنوان کرد: آب شور حتی پارک‌های ما را خشک کرده است، واقعا وضعیت در اینجا غیر قابل تحمل است و کاسه صبر ما مردم لبریز شده است.

این جوان خرمشهری گفت: ما مردم که چیز زیادی نمیخواهیم، نهایت مطالبه ما فراهم کردن امکانات برای یک زندگی عادی است، گویا این امکانات عادی و بدیهی را هم بنا نیست داشته باشیم.
وی افزود: آیا مسؤولان واقعا ًمی‌توانند که از این آب به شدت شور و آلوده استفاده کنند، واقعا خانواده آنها این وضعیت به شدت سخت را تحمل می‌کنند؟!

از اعتراض و درخواست برای به دست آوردن حقوق مسلم خود خسته شدیم
سید مرتضی حسینی دانشجوی خرمشهری در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: از اعتراض برای به دست آوردن حقوق مسلم خود به عنوان یک شهروند ایرانی خسته شدیم.
وی افزود: عذاب‌آور است که استان ما تأمین کننده منابع کشور باشد، اما خود از این منابع سهمی نبرد و همیشه در محدودیت و محرومیت دست و پا بزند.

این جوان خرمشهری با اشاره به بحث شوری آب، گفت: ما در خرمشهر حتی نمی‌توانیم از آب لوله استفاده کنیم، اگر آب وارد چشم‌های ما شود، از شدت شوری و گندی آب اذیت می‌شویم، الان باید گفت که خرمشهر و آبادان در یک پکیج کامل بدبختی محاصره شده‌اند.
وی عنوان کرد: برخی مسؤولان در عالم و دنیای دیگری سیر می‌کنند، گویا این مشکلات ما را نمی‌بینند، واقعاً از این وضعیت عذاب‌آور خسته شدیم.

مسؤولان پاسخگو باشند
خانم بچاری دیگر شهروند خرمشهری در رابطه با شوری آب، اظهار کرد: شوری آب در خرمشهر به حدی رسیده است که حتی در بحث بهداشتی و نظافتی خود مانده‌ایم.
وی عنوان کرد: چرا باید در این عصر پیشرفته، ما از آب شیرین محروم باشیم، این برای ما قابل هضم نیست.

این شهروند گفت: در دادگاه عدل الهی ما این مشکلات را با خود می‌بریم، امیدوارم که مسؤولان توان پاسخ را داشته باشند.

مشکل شوری آب تا اواسط تیر ماه حل خواهد شد
ولی‌الله حیاتی در رابطه با مشکل شوری آب، اظهار می‌کند: مشکل شوری آب خرمشهر حل خواهد شد، این مشکل در دستور کار دولت قرار گرفته و با آغاز طرح آبرسانی تا اواسط تیر ماه این مشکل رفع می‌شود.

وی عنوان کرد: طرح احداث سد خاکی مارد، اجرای مرحله دوم آبرسانی غدیر و راه‌اندازی دستگاه آب شیرین‌کن از اقداماتی است که برای برطرف کردن شوری آب در حال اجرا است.
فرماندار ویژه خرمشهر با تأکید بر اینکه شوری آب رودخانه کارون بالا است، گفت: برای جلوگیری از پیشروی آب دریا به کارون طرح احداث سد مارد توسط سازمان آب و برق خوزستان پیشنهاد شده است که ۴۰ متر دیگر از ارتفاع این سد خاکی باقی مانده است.

وی افزود: با بهره‌برداری از این سد، آب شور به تأسیسات آبرسانی خرمشهر وارد نخواهد شد.
حیاتی اظهار کرد: از دیگر اقدامات برای رفع شوری آب، راه‌اندازی دستگاه آب شیرین‌کن با ظرفیت تولید روزانه ۱۰ هزار متر مکعب است.

وی با تاکید بر اینکه مرحله دوم آبرسانی غدیر در حال پیشرفت است، عنوان کرد: با اتصال این خط آب شور خرمشهر و آبادان برای همیشه حل خواهد شد.

 ضرورت نصب تعداد بالای دستگاه‌های آب شیرین‌کن
حجت‌الاسلام سید نبی موسوی در رابطه با شوری آب خرمشهر، اظهار کرد: مسؤولان وعده دادند که در آینده نزدیک مشکل شوری آب حل می‌شود.

وی عنوان کرد: همچنین مردم باید در استفاده از آب تجدید نظر کنند، متاسفانه ما در بحث آب اسرافکار هستیم و باید در مصرف آب مدیریت صحیحی داشته باشیم.
امام جمعه خرمشهر گفت: برای جلوگیری از شوری آب، باید دستگاه‌های آب شیرین‌کن زیادی را دستور کار قرار دهیم تا این مشکل حل شود.

 شوری آب نتیجه انتقال آب کارون به دیگر استان‌ها است
عبدالله سامری در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در خرمشهر، اظهار کرد: شوری آب خرمشهر و آبادان نتیجه انتقال آب کارون به استان‌های دیگر کشور در ۱۵ سال اخیر است، در گذشته به دلیل عدم خشکسالی و شرایط مناسب جوی اثرات انتقال آب آشکار نبود، اما اکنون نتیجه آن عمل عیان شده است.
وی افزود: مسؤولان اجرایی اکنون برای حل شوری آب در حال کار هستند و به همین منظور احداث سد مارد در دستور کار قرار گرفته است و برای این امر شبانه‌روز در حال فعالیت هستند.

نماینده مردم خرمشهر و مینوشهر در مجلس گفت: طرح آبرسانی غدیر اقدام بعدی ما برای حل مشکل شوری آب است که ما این مورد را به اتفاق نمایندگان دنبال کردیم و در صورت اجرایی شدن آن مشکل سه شهر آبادان، خرمشهر و شادگان به صورت کامل حل می‌شود.

 بهای آب شیرین؛ در قبال آب شور و آلوده
یکی دیگر از مشکلات مردم خرمشهر و آبادان این است که آب شور مصرف می‌کنند، اما باید تعرفه آب شیرین بدهند، مسئله‌ای که هیچ عقل سلیم، هیچ دین مبین و هیچ عرفی آن را نمی‌پذیرد.
آب به قدری شور شده است که حتی برای شستن دست و صورت و استحمام ضرر دارد، اما با این وجود باید مبلغ آب مناسب و شیرین داده شود.

این مسئله موجب اعتراض شدید و فراوان مردم درد دیده شده است که مسؤولان در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس وعده پیگیری این مسئله را دادند.

 نکته پایانی
اکنون مسؤولان وعده دادند که برای فراهم کردن ابتدایی‌ترین امکان زندگی یعنی آب شرب سالم تلاش خواهند کرد! حال باید دید که این مشکل دیرینه مردم خرمشهر و آبادان که در زمان جنگ تحمیلی همه دار و ندار خود را برای آبادی و سرافرازی میهن اسلامی خود با افتخار دادند، حل خواهد شد یا این داغ در سینه تک تک شهروند این دیار باقی خواهد ماند.

منبع: فارس

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۶۵۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در انتظار روزهای خوب برای«زهره» اصلی ترین آبریز کشور

به گزارش خبرنگار مهر، کشت و کار کشاورزی در این دو دشت با توجه به کیفیت رودخانه زهره طی سالیان متمادی دارای نقصان فزاینده بوده است.تا آنجا که طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی شاخص بنیادین عملکرد در واحد سطح در اراضی مشروب از رودخانه زهره در این دو منطقه در حدود یک چهارم میانگین کشوری است.

در این شرایط امید می‌رود تا به آبگیری سد چمشیر و بهبود نسبی کیفیت آب رها شده از این سد، بازدهی فعالیت کشاورزی در این دو دشت به تدریج بهبود یابد.

سد چمشیر در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد، روی رودخانه زهره ساخته میشود. این سد یکی از بلندترین سدهای وزنی ایران از نوع بتنی غلتکی با ارتفاع ۱۵۰ متر است. مخزن سد چم شیر ۲.۳ میلیارد مکعب ظرفیت دارد. ظرفیت نیروگاه برقابی این سد ۱۷۶ مگاوات به علاوه نیروگاه جریانی به ظرفیت ۱۱ مگاوات است. هدف از احداث این سد، تنظیم جریان آب و تعدیل کیفیت آب رودخانه و بهبود آب کشاورزی در پایین دست است.

در حالت طبیعی رودخانه زهره برخلاف نام زیبایش، یک رودخانه سیلابی و وحشی است و شدت شوری آب این رودخانه در بازه هایی از زمان به حدی بوده است که عملاً مصارف کشاورزی در این رودخانه غیرممکن میگردید. کیفیت بسیار متفاوت و همچنین سیلابی بودن زهره، سبب شده تا حیات شرق خوزستان به اندازه کافی از این رودخانه بسیار مهم منتفع نباشد. از سوی دیگر، هیچ ابزار مدیریت منابع آبی پیش از سد چمشیر، روی این رودخانه احداث نشده و تمامی آورد آبی آن پس از گذر از شرق خوزستان و استان بوشهر به خلیج فارس میریخت.

با تاکید دوباره بر هدف بهبود شرایط کیفی و کمی آب رودخانه زهره توسط سد چمشیر، سازوکار احداث سد نیز به این منوال است که موقعیت قرارگیری و محور این سد به نحوی تعیین شده است که بتواند آورد آبی سیلابی رودخانه زهره را کنترل کند و کمترین میزان شورابه نیز در مخزن سد قرار گیرد. با تنطیم جریان آب رودخانه زهره در تابستان که آورد رودخانه زهره کاهش می یابد، با رهاسازی آب دبی بیشتری وارد رودخانه شده و شوری آب رودخانه زهره در پایین دست سد را پس از چشمه های شور بعد از سد تعدیل میکند. بنابراین با تنظیم جریان آب، کیفیت آب رودخانه زهره در پایین دست سد تعدیل شده و آب با کیفیت بهتری از لحاظ شوری در اختیار کشاورزان قرار خواهد میگیرد.

تمامی اراضی کشاورزی هندیجان بدلیل شوری بالای رودخانه زهره و کاهش دبی رودخانه خصوص در فصل تابستان امکان کشاورزی ندارند. همانطور که در نمودار تهیه شده توسط مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی از شهرستان هندیجان می بینید، میزان سطح اراضی تحت کشت بین سالهای ۱۳۸۳ تا ۱۴۰۲ از حدود ۱۵ هزار هکتار تا ۲۹ هزار هکتار متغیر بوده است.

نیمی از مردم هندیجان به شغل دامداری و کشاورزی مشغول هستند و معیشت شان وابسته به رودخانه زهره است. دشت هندیجان یکی از مناطق مهم کشت گندم در استان خوزستان است که بدلیل شوری آب و خاک و عدم برنامه ریزی صحیح آبیاری، از عملکرد و بهره وری مصرف پایینی در کشت گندم برخوردار است.

در سالهای گذشته بدلیل شوری بالای و کاهش شدید دبی رودخانه زهره، کشاورزان با عدم امکان کشت محصول در بسیاری از اراضی مواجه بوده و همین امر باعث کاهش درآمد خانوارها و ناامیدی آنها از کشاورزی شده است. بطور مثال در زمستان سال ۱۳۹۶، کشاورزان هندیجانی با تجمع در برابر فرمانداری هندیجان نسبت به عدم رهاسازی آب از ابتدای سال زراعی برای آبیاری ۲۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی خود اعتراض کردند.

براساس اعلام فرماندار این شهرستان، در سال زراعی جاری ۱۴۰۳ سطح اراضی زیر کشت به ۳۵ هزار هکتار رسیده است. مسلماً این میزان سطح زیرکشت گندم در ۲۰ سال گذشته امکان پذیر نبوده است و یکی از عوامل میتواند تنظیم جریان آب رودخانه زهره با سد چمشیر و اطمینان به بخش کشاورزی از تامین آب مورد نیاز در افزایش سطح زیر کشت در این شهرستان باشد. باید یادآور شد که مشکل کشاورزی در هندیجان در حال حاضر تنها تامین آب نیست. کشاورزان به مواردی مانند کمبود تامین سوخت برای کشاورزی، شوری خاک، بالا بودن بهای کود و سموم کشاورزی و همچنین عدم ساخت زیرساخت های مورد نیاز کشاورزی مانند شبکه های آبیاری و زهکشی اشاره دارند.

میانگین برداشت گندم در استان خوزستان حدود چهار تا ۴.۵ تن در هر هکتار است. توجه به آمار سطح تولید محصول در شهرستان هندیجان نشان میدهد که میزان تولید در سطح هکتار در این شهرستان تقریباً یک چهارم میانگین در استان خوزستان بوده است. شرایط جغرافیایی و محل تامین آب کشاورزی که از رودخانه شور زهره است، در اصل امکان تولید بالا و چشمگیر محصولات کشاورزی را در این اراضی بطور طبیعی نمی دهد. با توجه به شوری بالای خاک در این محدوده نمیتوان انتظار داشت که تنها با تنظیم کمی و کیفی جریان رودخانه زهره، شاهد شکوفایی کشاورزی در این دشت باشیم. در واقع باید پذیرفت که رهاسازی آب از سد چمشیر با کیفیت بهتر آب در تابستان با شوری کمتر بخشی از مشکلات کشاورزی را حل می کند.

کد خبر 6093223 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • خوزستان نیازمند بیمارستان تخصصی چشم و قلب
  • جوی ناپایدار در اروند
  • عمران منطقه آزاد اروند عنوان برتر را به خود اختصاص داد
  • اوقات شرعی سیزدهم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر
  • عمران منطقه آزاد اروند عنوان برتر را به خود اختصاص داد/ اجرای20  هزار میلیارد ریال طرح عمرانی در آبادان و خرمشهر 
  • طنین زنگ سپاس معلم در مدارس آبادان
  • در انتظار روزهای خوب برای«زهره» اصلی ترین آبریز کشور
  • بارش باران در اروند
  • اوقات شرعی دوازدهم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر
  • افت دما در آبادان و خرمشهر