Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@06:07:25 GMT

یک عصرانه هنری در کاخ نیاوران

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۶۷۲۳۰

پویا محمودیان بیان کرد: سه سالی می‌شود که به دلیل همزمانی روز و هفته جهانی صنایع دستی با ماه مبارک رمضان، حضور هنرمندان ساکن استانی و شهرستانی برای شرکت در نمایشگاه صنایع دستی که بزرگترین رخداد تجاری این حوزه محسوب می‌شود، در تهران میسر نیست. به همین دلیل باید صبر کنیم تا بتوانیم بعد از ماه رمضان، مراسم درخوری برای این روز برگزار کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برای چگونگی بزرگداشت روز و هفته جهانی صنایع دستی بسیار فکر کردیم، گفت: در نهایت به این نتیجه رسیدیم که ضیافت عصرانه‌ای برپا کنیم تا دوستان گپ و گفت دوستانه‌ای با هم داشته باشند و صمیمت بینمان را بیش از پیش کنیم. من فکر می‌کنم ما به این همدلی‌ها، نشست‌های صمیمانه و گفت‌وگوهای دوستانه نیازمندیم.

او با اشاره به برگزاری سی‌امین نمایشگاه صنایع دستی افزود: این نمایشگاه از ۳ تا ۹ شهریور همزمان با نمایشگاه فرش برگزار خواهد شد و امیدواریم اقتدار صنایع دستی کشور و گنجینه بی‌بدیلی را که در این زمینه داریم به رخ همگان بکشیم.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اضافه کرد: مراسم امروز با همه بزرگداشت‌هایی که تاکنون برگزار شده فرق دارد و کسانی در این مراسم حضور دارند، افتخار صنایع دستی هستند. مدیران سال‌های دور صنایع دستی که حضورشان برای بسیاری از کارکنان موجب خوشحالی شد و بعد از سال‌ها خانواده صنایع دستی دوباره دور هم جمع شدند. تصمیم داریم از این به بعد از صاحبان فکر و مدیران خوش نام در معاونت صنایع دستی استفاده کنیم.

محمودیان ابراز امیدواری کرد: به زودی اتاق فکر صنایع دستی شروع به کار کند. حضور مدیران خوش نام صنایع دستی را در این مراسم به فال نیک می گیریم. ما در آینده نه چندان دور شاهد چند رویداد بین المللی صنایع دستی هستیم. نمایشگاه صنایع دستی تبریز ۱۲ تیر ماه، نمایشگاه بین المللی همدان تا پایان مرداد ماه برگزار می شود. همچنین به شورای جهانی صنایع دستی اطلاع رسانی کردیم و از هفته آینده وارد ایران می شوند.

او ادامه داد: با افتخار، نخستین خانه ایرانی در رویداد تبریز افتتاح شد و شاهد افتتاح خانه های دیگر در استان های ایران هستیم. این خانه با استقبال روبرو شده و متقاضیانی از میلان، وین و پاریس داریم و امیدواریم تا پایان سال این کار نیز انجام شود.

هنرمندانی که می‌توانند با ۲۰ هزار تومان بیمه شوند

محمد رضا واعظ احمدی- مدیر عامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز در این مراسم که عصر روز سه شنبه ۲۹ خردادماه در کاخ نیاوران برگزار شد، گفت: این صندوق دستاورد مهم نظام جامع و رفاه کشور است که در سال ۱۳۸۴ تصویب شد و هدف آن پوشش بیمه تامین اجتماعی برای روستائیان و عشایر است. چون شاغلین روستایی و عشایری کارفرما ندارند بیمه آنها نیز با مشکل مواجه است. مفتخریم با تفاهم نامه ای که با صنایع دستی منعقد کردیم، هنرمندان صنایع دستی که ساکن روستاها هستند را تحت پوشش بیمه قرار دهیم.

او ادامه داد: بیمه های پایه شامل چهار خدمت اصلی از جمله بازنشستگی، از کار افتادگی، فوت و درمان است که ما در تفاهم نامه با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سه خدمت آن را لحاظ و برای صد هزار نفر تدارک دیدیم. در این تفاهم نامه، ما دو سوم از سه سوم حق بیمه را به نمایندگی از دولت می پردازیم و یک سوم آن را هم بیمه پرداخت می کند. اگر کسی بخواهد در کارگاهی مشغول به کار شود، باید برای بیمه ۱۴۰ هزار تومان از حق سرانه را خودش و ۳۰۰ هزار تومان را کارفرما بپردازد. ما سهم دولت را برای شاغلین صنایع دستی در روستاها می پردازیم و فرد می تواند با ۲۰ هزار تومان به جای ۱۴۰ هزار تومان بیمه شود.

فلاش بک به گذشته صنایع دستی

حمیدرضا مرتضایی- پیشکسوت صنایع دستی- به عنوان سخنران بعدی این مراسم بیان کرد: زمانی که ما وارد حوزه صنایع دستی شدیم، یک شرکت ستادی بود و بعد از مدتی متوجه شدیم با این روند نمی توان پیش رفت و باید یک واحد اجرایی را برای آن در نظر بگیریم به همین دلیل سازمان صنایع دستی به عنوان یک شرکت دولتی تشکیل شد تا به رشد و توسعه همه جانبه صنایع دستی کمک کند. یکی از کارها این بود که بحث تولید را در روستاها ایجاد کنیم. حتی بودجه می گرفتیم و طرح عمرانی استفاده می کردیم و سال های سال این روند را ادامه دادیم.

او ادامه داد: در این روند با بحث بازار، نمایشگاه و فروش مواجه بودیم و در این زمینه مشکلاتی هم داشتیم. ابتدا در زمینه گلیم کار کردیم و توانستیم در این زمینه اشتغال زایی کنیم بعدها این گلیم ها از طریق مسافران به خارج از کشور ارسال شد و در مدت زمان کوتاهی تمام صنایع دستی تولیدی فروخته شد. حتی فری شاپ فرودگاه مهر آباد را ایجاد کردیم که بعدها مسوولان این حوزه سستی کردند و این فری شاپ ها به نهاد دیگری سپرده شد.

این عضو هیات مدیره منطقه آزاد بندر انزلی اضافه کرد: زمانی آموزش صنایع دستی به معنای آکادمیک نداشتیم و این طرح را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کردیم و لیسانس صنایع دستی ایجاد شد و توصیه می کنم این امر تا مقطع دکترا هم پیش رود. ما در نمایشگاه ها به صورت هدف دار شرکت می کردیم و در کشورهایی که فروش صنایع دستی در آن بالا بود شرکت می کردیم. در همین راستا برای دو بار هم در فلورانس برتر شدیم.

مرتضایی گفت: زمانی من رئیس آسیا و اقیانوسیه در شورای جهانی صنایع دستی بودم و یک بار هم بهترین آثار آسیا و اقیانوسیه را در فرهنگسرای بهمن به نمایش گذاشتیم اما حالا می شنوم که با افتخار می گوییم که مدیرغرب آسیا هستیم در حالی که مقدمات ریاست شورای جهانی صنایع دستی را هم فراهم شده بود اما با توجه به بداخلاقی های سیاسی که شد نتوانستیم به آن مرحله برسیم.

او در بخش دیگری از صحبت هایش به جدا بودن فرش از صنایع دستی اشاره کرد و افزود: یعنی چه که فرش باید جدا از صنایع دستی باشد!؟ برجسته ترین صنایع دستی ایران فرش است و زمانی تنها در جنوب ایران ماهانه ۱۰۰۰ متر فرش بافته می شد. اگر مرکز ملی فرش توانمند بود فرش ما به این مرحله ای که در آن هست، نمی رسید. گرچه معاونت صنایع دستی نیز نمی تواند با ساختار فعلی کارهایی را که ما در سازمان صنایع دستی کردیم را انجام دهد.

شخص رئیس‌جمهور به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری امیدوار است

علی اصغر مونسان- رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز به عنوان سخنران دیگر این مراسم بیان کرد: شخص رییس جمهور به این سازمان امیدوار است.

او در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: ما تلاش می کنیم در امر صادرات غیر نفتی جایگاه ویژه ای را برای خودمان ایجاد کنیم. فضایی در کشور ایجاد شده و دشمنان تلاش می کنند که ما را تحت فشار قرار دهند به همین دلیل این فرصت حداقل برای صنایع دستی فرصت ویژه ای است به همین دلیل می خواهم با تعاملات بیشتر، از این موضوع استفاده کنیم زیرا این تلاش برای آینده ماندگار خواهد بود.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به ظرفیت اشتغال در حوزه صنایع دستی، اعلام کرد: ما در این حوزه پتانسیل بالایی داریم و می توانیم با امکانات بیشتری را بر عهده بگیریم و نقش خوبی در این زمینه به نمایش بگذاریم. شنبه با بانک مرکزی و مدیر عاملان بانک ها جلسه ای داریم تا حمایت های بیشتری را از هنرمندان انجام دهیم. ما وابستگی حداقلی به ارز داریم.

مونسان به بخش صادرات صنایع دستی هم اشاره کرد و گفت: صادرات بالغ بر ۲۸۱ میلیون دلار بدون محاسبه فرش و زیورآلات عدد مناسبی است و بالغ بر ۲۵۰ میلیون دلار صادارت چمدانی داشته ایم. جا دارد این مبلغ در این حوزه به راحتی تا دو میلیارد دلار افزایش پیدا کند.

در ادامه این مراسم ازاثر فاخر صنایع دستی ساخت هنرمند قلمزن حافظ پرست رونمایی شد. این اثر هشت هزار و ۳۰۰ گرم نقره دارد و دارای یک لایه بیرونی و یک لایه درونی است که ۱۵ گرم طلای ناب در آن به کار رفته است و ساخت آن یکسال زمان برده است.

در ادامه از حافظ پرست - پیشکسوت قلمزنی، شهره حقیقی-هنرمند جوان دارای خلق آثار هنر و تولید و حبیب آوران-هنرمند جوان حوزه قلمزنی تقدیر شد.

به گزارش ایسنا، علی بخشی- رییس فراکسیون صنایع دستی، دانش منفرد، مجیدرضا حریری- رییس انجمن صادر کنندگان صنایع دستی، اصغر نورالله زاده- مدیر عامل صندوق کار آفرینی امید، ساره بیات- سفیر صنایع دستی از جمله مهمانان دیگر مراسم گرامیداشت روز جهانی صنایع دستی بودند.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۶۷۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی گفت: روستای اصفه کغیک روستای تاریخی در دل کویر در راه جهانی شدن است.

به گزارش خبرنگار ایمنا از خراسان جنوبی، وحید بهفرنژاد با اشاره اقدامات بسیار خوبی که در روستای اصفهک انجام شده است، اظهار کرد: تعیین حریم، نقشه برداری، خواناسازی بافت، مرمت معابر و فضاهای عمومی، ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی و مرمت حمام قدیمی روستا که با مشارکت اهالی انجام شد و به عنوان حمام سنتی، مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است، از جمله این اقدامات است.

وی افزود: راه‌اندازی پژوهشگاه خشت و گل در مدرسه قدیمی روستا که میزبان دانشجویان زیادی از سراسر کشور است و کارگاه‌های خشت‌زنی و معرفی انواع طاق‌ها، قوس‌ها و سایر ارکان و اجزا معماری ایرانی، راه‌اندازی هفت اقامتگاه‌های بوم‌گردی و مراکز پذیرایی در بافت روستا از دیگر اقدامات ارزشمند جامعه محلی روستا است.

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی ادامه داد: آسمان تاریک و پرستاره، فعالیت‌ها و ظرفیت‌های نجومی اصفهک که باعث برگزاری کارگاه‌های نجوم و ستاره‌شناسی در این منطقه زیبا شده از جمله جاذبه‌های این روستاست.

وی افزود: اصفهک یکی از ژئو سایت‌های ژئو پارک جهانی طبس است و زیرساخت برق و آب بافت اصفهک در قسمت‌های مرمت شده، ایجاد و شبکه برق به‌صورت زمینی و مخفی اجرا شده است.

معاون میراث فرهنگی خراسان جنوبی گفت: روشنایی معابر با چراغ‌های قدیمی بوده و بافت روستا فاقد آلودگی نوری است و در اقامتگاه‌های بوم‌گردی آن تولید زباله‌های ناشی از ظروف یک‌بار مصرف وجود ندارد و کاملاً سالم و بهداشتی هستند.

وی گفت: برگزاری جشن سده، شب چله، نوروز و عزاداری‌های ماه محرم از سنت‌ها و آئین‌هایی است که با شور خاصی در اصفهک برگزار می‌شود، آداب و رسوم، بازی‌های بومی و محلی، امامزاده زرگ، شب‌گردی در کویر، مشارکت اهالی و خصوصاً جوانان در مرمت و بازسازی روستا، مشارکت و همراهی زنان در تولید صنایع‌دستی و تولیدات و محصولات کشاورزی از مهمترین ظرفیت‌ها روستای اصفهک هستند.

احیای زنجیره ارزش صنایع دستی و سوغات روستای تاریخی اصفهک

حسنعلی فولادی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی خراسان جنوبی هم در این رابطه گفت: در روستای تاریخی اصفهک از توابع شهرستان طبس بیش‌از ۲۰ هنرمند صنایع دستی در ۱۵ کارگاه به‌صورت فردی و تجمیعی در بافت تاریخی روستا به‌کار تولید صنایع دستی مشغول هستند.

وی گفت: این هنرمندان در رشته‌های حوله‌بافی، پخل‌بافی و حصیربافی فعالیت دارند و محصولات تولیدی آن‌ها به جهت بسته‌بندی و عرضه هرچه بهتر سوغات منطقه کاربرد دارد.

فولادی افزود: از تولیدات حصیربافی و پخل بافی برای بسته‌بندی محصولات کشاورزی شامل خرما و سبزیجات تازه محلی بهره برده می‌شود و از پارچه‌های تولیدی نیز برای تهیه بسته نگه‌داری سبزیجات خشک محلی استفاده می‌شود.

وی افزود: نقش زنان در جامعه محلی و زنجیره‌ای مشارکت این تولیدات بسیار مؤثر بود و با ثبت این روستا در فهرست میراث تاریخی کشور و احیای بافت تاریخی آن زمینه ورود گردشگران زیادی برای بازدید از آن و خرید محصولات تولیدی فراهم شده است تا جایی‌که درحال‌حاضر دو برند ثبت‌شده برای عرضه محصولات کشاورزی در این روستا فعال شده‌اند.

کد خبر 751135

دیگر خبرها

  • ارسال ۱۱۰ ایده به رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی»
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • نمدمالی، هنری با روایت تاریخ