Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سابق جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به کمبود آب طی سال زراعی جاری به‌ویژه در بخش مرکزی استان گفت: باید این گله را از دوستان آب منطقه‌ای داشه باشیم که با وجود بیش از 50 میلیون متر مکعب آب پشت سد رجایی، زمین کشاورز ما خشک شده است و به کشاورز ما می‌گویند بیا قرارداد ببند و 450 هزار تومان آب بده تا دریچه را باز کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست است آب بها دارد و باید بهای آن پرداخت شود، اما پا را روی خرخره کشاورز نگذاریم. به گزارش بلاغ، دلاور حیدرپور در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران که با حضور مسئولان استانی و کشوری برگزار شد، اظهار کرد: استان مازندران با بیش از 320 هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی، 27 درصد تولید ناخالص داخلی استان، 22 درصد اشتغال و بیش از 20 هزار میلیارد تومان ارزش جاری محصولات کشاورزی مازندران است.

وی افزود: اما باوجود این توانمندی، بهره‌برداران ما 63.5 درصد از آن‌ها زیر یک هکتار زمین دارند، این پیچیدگی بخش کشاورزی ما در این استان است و بدتر از آن، حدود 35 هزار بهره‌بردار یعنی حدود 15 درصد ما زیر یک دهم هکتار زمین دارند و این یعنی کشاورزی با کمتر از هزار متر زمین می‌خواهد یک خانواده را مدیریت کند.

رئیس سابق جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: این موضوع، ایراد ساختاری بهره‌برداری بخش کشاورزی است که در شمال کشور حادتر از سایر استان‌ها است و بالطبع حساسیت، تقاضا و نیازمندی از بخش دولتی بالا می‌رود و قطعا در هر حادثه‌ای دچار چالش می‌شویم.

این مسئول بابیان اینکه ضرورت حمایت از کشاورزان به‌ویزه در استان مازندران یک اصل اجتناب ناپذیر است، اظهار کرد: اقتصاد استان مازندران به کشاورزی وابسته است و این وابستگی هم درجه‌اش بالا است و وظیفه ما در این بخش بسیار سنگین‌تر از جاهای دیگر است چراکه کشاورز در تمامی مشکلاتش جهاد کشاورزی را می‌شناسد.

حیدرپور با تأکید بر اینکه در حال حاضر با کمبود امکانات مواجه هستیم و امکانات ما پاسخگوی نیازمندی‌های کشاورزان نیست؛ خاطرنشان کرد: ما طی سال‌های اخیر بیش از 700 نیروی انسانی را استخدام کردیم اما علیرغم داشتن نیروی انسانی با کمبود امکانات مواجه هستیم و موجب مشکلات اجرایی ما علیرغم افزایش سال به سال حجم عملیات می‌شود.

وی بیان کرد: سال گذشته، 450 میلیارد تومان تسهیلات بخش کشاورزی به 24 هزار متقاضی پرداخت شد و در کنار آن طی سه سال گذشته 250 میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون پرداخت شد که نتیجه آن شد که در حال حاضر بیش از 95 درصد برداشت برنج در مازندران، مکانیزه است.

رئیس سابق جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به ثبت‌نام 5 هزار و 200 طرح در سامانه کارا، بیان کرد: از این میزان، دو هزار و 500 طرح بررسی و مابقی به‌دلیل ایرادات به متقاضیان بازگشت داده شد؛ البته 756 طرح با بیش از 170 میلیارد تومان تصویب شد که از این میزان 684 طرح به بانک معرفی شد.

این مسئول در ادامه به کمیود آب طی سال زراعی جاری اشاره و تصریح کرد: آب متولی دارد اما علیرغم همکاری خوب میان آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی باید این گله را باید از دوستان آب منطقه‌ای بکنم که در آخرین روز به‌دلیل اینکه آب پشت سد شهیدرجایی مانده، کشاورز ما در میاندرود زمینش خشک شده است. دی‌ماه گفتند 50 میلیون متر مکعب در این سد آب داریم، قرار بود 9 میلیون آن‌را اردیبهشت‌ماه بدهند، 19 میلیون را خرداد ماه باز کنند، اما 54 میلیون متر مکعب آب پشت سد است.

حیدرپور افزود: زمین کشاورز ما با این میزان آب پشت سد خشک شده است و به کشاورز ما می‌گویند بیا قرارداد ببند و 450 هزار تومان آب بده تا دریچه را باز کنیم. درست است آب بها دارد و باید بهای آن پرداخت شود، اما پا را روی خرخره کشاورز نگذاریم. منتظر نشویم زمین خشک شود و مثل بعضی دکترها بگوییم پول ندهید بیمارتان را به اتاق عمل نمی‌بریم.

وی متذکر شد: قرار بود با این 51 میلیون متر مکعب آبی که گفتند ما پشت سد داریم، مدیریت کنیم که این مزارع خشک نشود، و این در حالی است که بنا بر آخرین اطلاعات، 54 میلیون متر مکعب آب پشت سد شهید رجایی است. آب هم داریم هیچ نگرانی هم نداریم و 3 میلیون متر مکعب آب هم بیش‌تر از پیش‌بینی ما آب وجود دارد و بیاییم به کشاورزان دردسر ندهیم.

رئیس سابق جهاد کشاورزی مازندران در پایان از تمامی پرسنل و
مدیران استانی تشکر کرد و گفت: امید من به مراکز خدمات در استان است و راه نجات کشاورزی مازندران، تقویت این مراکز است که باید با تقویت، حمایت و تجهیز امکانات کشاورزی استان را تقویت کرد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۶۹۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: مازندران دومین استان تولید کننده توت فرنگی کشور محسوب می‌شود و شهرهای بابلسر و جویبار بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده است.

۱۷ هزار هکتار از مزارع مازندران به زیر کشت توت فرنگی تخصیص دارد و از این میزان ۳۲۰ هکتار در شهرستان جویبار واقع شده است. شرایط مطلوب جوی و اقلیمی سبب شده تا سطح زیرکشت محصول توت فرنگی امسال در مازندران روند رو به رشدی داشته باشد.

با این حال این استان همچنان از داشتن صنایع تبدیلی و تکمیلی محروم است و دسترنج کشاورزان آن در استان‌های دیگر فرآوری می‌شود. کشت توت فرنگی به روش تونل پلاستیکی در مازندران در حال رواج است و سبب می‌شود این محصول زودتر به بازارهای مصرف راه یابد.

طی سال‌های اخیر روش کشت توت فرنگی از سنتی به صنعتی در حال تغییر بوده و برای کشاورزان ارزش اقتصادی بالایی را در پی داشته است. فصل برداشت توت فرنگی در مازندران چهار تا پنج ماه از سال طول می‌کشد و کشاورزان دغدغه فروش در زمان برداشت را دارند.

اصغر قربان زاده گل محله‌ای از کشاورزان شهرستان جویبار که چند سالی است به کشت توت فرنگی مشغول بوده در گفت وگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه زمین‌های بخش گیلخوران سنگین و رسوبی بوده و همیشه با کمبود زمین روبرو هستیم، گفت: زمین بنده اجاره‌ای بوده و متأسفانه هزینه اجاره زمین‌ها بسیار بالا بوده است.

زمین‌های بخش گیلخوران سنگین و رسوبی بوده و همیشه با کمبود زمین روبرو هستیم وی قیمت بالای کود و سموم کشاورزی را از دیگر مشکلات تولید کنندگان توت فرنگی اعلام و افزود: خوشبختانه قیمت امسال توت فرنگی مناسب بوده اما باید بپذیریم هزینه کشت تا زمان برداشت این محصول نیز بسیار بالا بوده است.

این تولید کننده اضافه کرد: در هر هکتار به ۱۸ کارگر نیاز داریم و در ۶ ماه از پروسه تولید این محصول اشتغالزایی و درآمد خوبی برای شهرستان جویبار که دومین شهرستان تولید کننده این محصول بوده به همراه خواهد داشت.

مسؤول ترویج و آموزش جهاد کشاورزی شهرستان جویبار سطح زیر کشت محصول توت فرنگی در این شهرستان را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: کلاس‌های آموزشی و ترویجی در راستای تولید محصول سالم برگزار می‌شود.

سیده سمانه هاشمی با اشاره به اینکه کشت توت فرنگی بر روی مالچ های پلاستیکی به منظور کاهش مصرف علف کش‌ها، تولید محصول سالم و جلوگیری از تبخیر سریع آب در سال‌های اخیر رواج زیادی یافته است، اظهار کرد: از کشاورزان در خواست داریم با حضور در کلاس‌های آموزشی و به تبع آن استفاده کمتر از سموم و کودها در تولید محصول سالم گام بردارند.

سالانه سه هزار تن محصول توت فرنگی در جویبار تولید می‌شود و این محصول در باغات با قیمت‌های ناچیزی از کشاورزان خریداری و به قیمت کیلویی بیش از ۱۰۰ هزار تومان به مصرف کننده عرضه می‌شود.

تولید بیش از ۳ هزار تن محصول توت فرنگی در جویبار

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار سطح زیر کشت محصول توت فرنگی در سال جاری را حدود ۳۳۹ هکتار بیان کرد و گفت: پیش بینی می‌شود ۳ هزار و ۲۲۰ تن محصول توت فرنگی تولید و به بازار عرضه شود.

عبدالله رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه توت فرنگی اولین میوه‌ای است که در فصل بهار به بازار عرضه می‌شود اظهار کرد: استان مازندران رتبه دوم سطح زیرکشت این محصول را به خود اختصاص داده است و شهرستان جویبار نیز در تولید این محصول رتبه دوم استان را کسب کرده است.

وی تعداد بهره برداران فعال در کشت این محصول را بالغ بر ۵۱۸ نفر اعلام کرد و افزود: برداشت آن از ۲۰ اسفند آغاز و هزینه‌های مازاد این محصول با عرضه نوبرانه آن به بازار قابل جبران خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار به اهمیت تولید سالم محصول توت فرنگی تاکید و اظهار کرد: روش‌های استفاده از ارقام تجاری و اصلاح شده به جای ارقام محلی، استفاده از نشاهای سالم و عاری از ویروس، استفاده از روش‌های نوین کشت به جای کشت سنتی، هزینه بهینه عناصر غذایی براساس آزمون خاک و برگزاری کلاس‌های آموزشی به منظور ارتقا دانش فن بهره برداران را در تولید محصول سالم دانست.

شهرستان بابلسر نیز رتبه اول تولید محصول توت فرنگی در مازندران را دارا است و پیش بینی می‌شود بیش از ۲۱ هزار تن محصول امسال در این شهرستان تولید شود.

پیش بینی برداشت ۲۱ هزار تن توت فرنگی از ۸۰۰ هکتار مزارع بابلسر

نصرالله پورحسین باقری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر با اشاره به آغاز برداشت توت فرنگی در این شهرستان، سطح زیر کشت توت فرنگی بابلسر را ۸۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: با توجه به وضعیت مناسب آب و هوایی، محصول دهی توت فرنگی بسیار مطلوب است و پیش بینی می‌شود ۲۱ هزار تن محصول تولید و روانه بازار مصرف شود.

وی تعداد بهره برداران توت فرنگی در این شهرستان را یکهزار و ۳۳۷ نفر عنوان کرد و افزود: برداشت این محصول که بیشترین رقم کشت شده آن کاماراسو است از اواسط اسفند ماه شروع و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد.

به گفته کشاورزان اکنون بیشتر فراینده فروش توسط دلال‌ها و واسطه‌ها صورت می‌گیرد و پای آنان در میان است. اکنون محصول توت فرنگی مازندران توسط واسطه‌ها به استان‌های مختلف کشور نظیر اردبیل، تبریز و تهران و غیره ارسال می‌شود و کام آنان را شیرین می‌کند.

کد خبر 6096778

دیگر خبرها

  • مشکلی در تأمین و تدارک کودهای پتاسه و فسفاته نداریم
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • ۳۲ مرکز خرید گندم و کلزا در مازندران تجهیز شدهذاست
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • توزیع ۲۶ هزار کیلوگرم/لیتر آفت کش نباتی در مازندران