Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کل بانک مرکزی در جلسه امروز شورای پول و اعتبار، گزارشی از آخرین وضعیت تخصیص و تامین ارز مورد نیاز کشور از زمان اجرای سیاست جدید ارزی ارائه کرد. به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، ولی اله سیف در یک هزار دویست و چهل و نهمین جلسه شورای پول و اعتبار که عصر امروز سه شنبه ۲۹ خردادماه در ساختمان بانک مرکزی تشکیل شد، با اشاره به رصد و پایش بازار ارز و ابراز امیدواری برای اعمال موارد اصلاحی لازم در مقررات ارزی در آینده نزدیک اظهارداشت: براساس برنامه ارزی دولت برای واردات کالا‌ها و خدمات، از این پس ارز مورد نیاز به سه گروه کالایی «اساسی و حیاتی»، «مواد اولیه و ضروری» و «کالا‌های با اولویت کمتر» تخصیص می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



همچنین در این جلسه، اعضای شورای پول و اعتبار با بیان اینکه لازم است سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری درباره مسائل پولی و ارزی با محوریت این شورا انجام شود، پیشنهاد کردند با توجه به ترکیب تخصصی شورا و نیز حضور نمایندگان سه قوه و بخش خصوصی، تصمیم‌گیری در خصوص موضوعات مرتبط با سیاست‌های پولی و ارزی با حضور اعضای شورای پول و اعتبار انجام شود تا با رعایت ملاحظات همه جانبه، جامعیت تصمیم‌گیری‌ها بیش از پیش محقق شود.

همچنین در این جلسه برخی موضوعات در دستور جلسه بحث و بررسی شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پول و اعتبار بانک مرکزی اساسی و حیاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۶۹۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسانات ارزی به دور از واقعیت‌های اقتصادی/ دلار به عقب باز می‌گردد

یک کارشناس اقتصادی نوسانات نرخ ارز در طول هفته‌های اخیر را به دور از واقعیت اقتصادی کشور دانست و تاکید کرد که تغییر قیمت دلار مقطعی است و به شرایط قبل خود بازخواهد گشت.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «میثم مهرپور» کارشناس اقتصادی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون نوسانات نرخ ارز در هفته‌های اخیر اظهار کرد: افزایش قیمت دلار به دلیل وقایع سیاسی و غیر اقتصادی ناپایدار است، زیرا بعد از مدتی به روال عادی خود برخواهد گشت. بعضی از اتفاقات جنبه روانی دارند که موجب رشد انتظارات تورمی و در نتیجه جهش نرخ ارز می‌شوند.


این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در حال حاضر تمام نیاز‌های ارزی کشور در زمینه واردات توسط بانک مرکزی و از طریق مرکز مبادله و ارز ترجیحی پاسخ داده می‌شود؛ به عنوان مثال در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۷۰ میلیارد دلار بیش از سال ۱۴۰۱ برای پاسخ به این نیاز‌ها از سوی بانک مرکزی ارز تخصیص داده شده است.


وی با اشاره به عدم تبعیت بازار و کالا‌ها از نرخ رسمی بانک مرکزی، گفت: چرایی وقوع این امر را نباید در سیاست‌های بانک مرکزی و همچنین نحوه تامین و تخصیص ارز توسط این نهاد جستجو کرد. استدلال افزایش نرخ ارز بر اساس وقایع سیاسی به معنای دخیل بودن این عامل در جهش نرخ ارز نیست، بلکه به این معناست که افزایش نوسانات در این بازار و به تبع آن بالا رفتن قیمت دلار ریشه در عوامل اقتصادی ندارد.


مهرپور توضیح داد: زمانی که فضای روانی جامعه با شرایط خاصی مواجه و به دنبال آن انتظارات تورمی هم تشدید می‌شود، طبیعی است که نرخ‌ها در همه بازار‌ها از جمله ارز افزایش پیدا کند.


این کارشناس اقتصادی متذکر شد: نوسانات ارزی چند هفته اخیر با عناوین مختلفی مانند دلار تلگرامی و یا بازار غیررسمی در حال تاثیر گذاشتن بر بازار کالا‌ها بوده و این مسئله یک امر غیرطبیعی است، زیرا همانگونه که در ابتدا ذکر شد میزان تخصیص ارز به برخی از کالا‌های اساسی با افزایش همراه بوده است.


وی افزود: در سال ۱۴۰۲ حدود ۱ میلیارد دلار در قالب ارز ترجیحی و مرکز مبادله برای واردات گوشت قرمز تخصیص داده شد. مضاف بر این موضوع تقریباً ۴.۳ میلیارد دلار و همینطور بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار به ترتیب برای واردات دارو و ملزومات پزشکی و همچنین گوشت مرغ تامین ارز شده بود. همه این ارقام نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد داشته است


مهرپور اضافه کرد: بنابر گفته رئیس کل بانک مرکزی، نرخ دلار تلگرامی برای کالای قاچاق و فرار سرمایه است. افزایش قیمت در بازار‌های دارایی یک امر طبیعی به حساب می‌آید، اما تاثیر پذیری قیمت کالا‌ها از نرخ غیررسمی ارز مسئله ناخوشایندی است که برای حل آن باید به سایر موارد مرتبط با آن رجوع کرد.


این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: پافشاری بر این نکته که جنگ باعث نوسانات ارزی شده است اثری جز تضعیف جریان مقاومت ندارد. قیمت دلار به دلیل جنگ نیست، بلکه علت آن به فشار‌های روانی کاذبی بازمی‌گردد که باعث تشدید انتظارات تورمی می‌شود.


وی تصریح کرد: در حال حاضر شرایط اقتصادی ایران در تامین ارز در وضعیت کاملاً معقولی به سر می‌برد، افزایش ۷۰ میلیارد دلاری تخصیص ارز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل خود گواهی برای تصدیق این گزاره است.


مهرپور در پایان تاکید کرد: افزایش نرخ ارز در طول هفته‌های گذشته پایدار نخواهد بود چرا که ریشه در واقیعت‌های اقتصاد کشور ندارد؛ لذا وضعیت آن مقطعی بوده و به شرایط قبل بازخواهد گشت.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: ارز ، دلار ، قیمت دلار ، نوسان ارزی ، بانک مرکزی ، مهرپور لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T8r

دیگر خبرها

  • پورابراهیمی: ضرورت تشکیل جلسه فوق‌العاده برای بررسی مسائل ارزی/ قالیباف: این جلسه هفته آینده برگزار می‌شود
  • منابع و مصارف بودجه تبدیل به قانون شده است
  • پیمان سپاری تنها راه مقابله با خروج سرمایه
  • بانک مرکزی از نوسانات شدید و مقطعی ارز جلوگیری می کند؛ هشدار درباره دلارهای تقلبی در بازار | توصیه جدی به خریداران دلار
  • خسروپناه: ضعف حکمرانی در حوزه صوت و تصویر فراگیر مرتفع شود
  • طرح تقویت علوم دفاعی در دستور کار نمایندگان قرار گرفت
  • بررسی لایحه تجارت در دستور کار امروز نمایندگان قرار گرفت
  • مشکل تثبیت ارزی کجاست؟/نظارت در مبدا و تکمیل آرایش ارزی
  • نوسانات ارزی به دور از واقعیت‌های اقتصادی/ دلار به عقب باز می‌گردد
  • اعطای اعتبار نامه منتخب مردم در مجلس دوازدهم شورای اسلامی