Web Analytics Made Easy - Statcounter

بزرگترین ابررایانه نظامی جهان که در آمریکا ساخته شده، برای مدیریت منابع هسته‌ای این کشور به کار گرفته خواهد شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، اغلب ابررایانه‌ها روی سرعت پردازش خالص تمرکز می‌کنند. امروزه قدرتمندترین ابررایانه در جهان 9000 پردازنده 22 هسته‌ای IBM Power9 و بیش از 27 هزار پردازنده گرافیکی NVIDIA Tesla V100 دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما عملیات پردازش، همه چیز نیست.

سال گذشته، شرکت Hewlett Packard Enterprise، ابررایانه "ماشین" را معرفی کرد که نمونه اولیه آن حول محور حافظه سریع ساخته شده بود. این به معنای جمع‌آوری مقدار بسیار زیادی از داده‌ها برای کارهای محاسباتی با کارایی بالا (HPC) است.

در حال حاضر، شرکت سازنده در حال تبدیل این ایده به یک محصول واقعی موسوم به "آسترا"(Astra) است که بزرگترین ابررایانه جنگ‌افزاری است که تاکنون ساخته شده است و با همکاری وزارت انرژی آمریکا توسعه داده شده است.

این ابررایانه به آزمایشگاه ملی "سندیا"(Sandia) منتقل می‌شود تا به عنوان یک پلتفرم تجربی جدید برای تحقیقات هسته‌ای به کار گرفته شود.

سرعت حافظه این ابررایانه 33 درصد سریع‌تر از بسیاری از پردازنده‌های دیگر است.

"آسترا" بر روی سیستم آپولوی شرکت سازنده ساخته شده است و از بیش از 145 هزار هسته در 2592 سرور دو هسته‌ای تشکیل شده است.

پردازنده‌های 28 هسته‌ای آن همچنین از هشت کانال حافظه استفاده می‌کنند، در حالی که این رقم در تراشه‌های دیگر 6 کانال است.

ادعا می‌شود که این ابررایانه دارای سرعت عملکرد ابری 2.3 پتافلاپ(10 به توان 15) بر ثانیه است که آن را در میان 100 ابررایانه سریع دنیا قرار می‌دهد.

علاوه بر این، هر یک از پردازنده‌های سیستم، دسترسی مستقیم به یک حافظه بزرگ را دارند. این یک تفاوت بزرگ از پردازش محوری CPU است که امروز شاهد آن هستیم، جایی که هر تراشه به مقادیر کوچک حافظه دسترسی دارد و تبادل اطلاعات بین پردازنده‌ها را سخت می‌کند.

این ابررایانه قرار است بخشی از برنامه پیدا کردن فناوری‌های جدید برای انجام مأموریت اصلی خود یعنی مدیریت ذخایر هسته‌ای آمریکا باشد. به طور خاص، این آزمایشی خواهد بود تا ببینند که چنین سیستمی می‌تواند تمام شبیه‌سازی‌های فیزیکی روزانه آزمایشگاه را انجام دهد یا خیر.

"جیمز لاروس" مدیر این پروژه گفت: با ابداع هر معماری سخت‌افزاری جدید، چالش‌ها و شکاف‌های نرم‌افزاری نیز پا به عرصه می‌گذارند. ما امیدواریم که "آسترا" مقیاس درستی برای رسیدگی به این مشکلات داشته باشد و هرگونه مشکل در حمایت از کدهای شبیه‌سازی را شناسایی کند.

این ابررایانه در این آزمایشگاه تنها آزمایش می‌شود و قرار نیست جایگزین سیستم‌های موجود در "سندیا" شود، اما "لاروس" می‌گوید احتمالا در نهایت به یک سیستم تولید تبدیل خواهد شد.

وی افزود: در حال حاضر، این در درجه اول یک آزمایش است، اما توانایی تغییر دنیای ابررایانه‌ها را دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام آزمایشگاه هسته ای ابررايانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۷۰۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود

به گزارش همشهری آنلاین، "ویلیام برنز" رییس سیا با مطرح کردن ادعاهایی درباره همکاری دفاعی ایران و روسیه، گفت که شراکت روسیه و ایران در حال پیشروی "در مسیر بسیار خطرناکی" است.

پایگاه خبری بیزینس اینسایدر گزارش داد که برنز در گفت‌وگویی با شبکه سی‌بی‌اس مدعی شد، روسیه در ازای دریافت کمک‌های نظامی برای جنگ در اوکراین در حال ارائه ،کمک‌هایش به ایران در زمینه برنامه موشکی آن است.
روسیه از سوی اوکراین و متحدان غربی آن به استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین متهم شده است.
ایران این ادعا را رد کرده و گفته است که همکاری‌های نظامی آن با روسیه در چارچوب روابط دفاعی دوجانبه بوده و ارتباطی به جنگ اوکراین ندارد.
مقامات ایران همنین تاکید کرده‌اند، برخلاف متحدان غربی اوکراین که آشکارا به مداخله نظامی در این جنگ می‌پردازد، از هیچ یک از طرفین این جنگ حمایت نمی‌کند و آماده میانجیگری برای رسیدن به راهکاری برای حل‌وفصل سیاسی این مناقشه است.

با این حال، برنز مدعی است که ایران تسلیحاتی به روسیه داده که در جنگ اوکراین، از جمله علیه زیرساخت‌های غیرنظامی استفاده شده‌اند.

رییس سیا همچنین در ادامه مدعی شد که روسیه در حال بررسی عرضه هواپیماهای جنگنده به ایران نیز هست. برنز در بخش دیگری از اظهاراتش درباره ایران گفت که برنامه هسته‌ای ایران بیش از پیش پیشرفته است.

او مدعی شد که برنامه هسته‌ای ایران "تا حدی پیشرفته است که اگر بخواهند پافراتر بگذارند، غنی‌سازی ۹۰ درصدی تنها چند هفته طول می‌کشد."
برنز با ادعای این که ایران پیشتر، در برنامه هسته‌ای خود اهداف نظامی را دنبال می‌کرد که در سال ۲۰۰۳ متوقف شد، گفت که فکر نمی‌کند ایران تلاش‌ها برای ساختن تسلیحات هسته‌ای را ازسرگرفته باشد.

ادعای برنز درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران در حالی مطرح می‌شود که مقامات ایران تاکید کرده‌اند تولید و بکارگیری تسلیحات اتمی جایی در برنامه دفاعی ایران ندارد و برنامه هسته‌ای ایران تنها ماهیتی صلح‌آمیز را دنبال می‌کند.

کد خبر 849548 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر ویژه ایران و روسیه

دیگر خبرها

  • اسلامی: آماده‌ انتقال فناوری‌ها را به سایر کشورها داریم
  • آماده انتقال دانش هسته ای به سایر کشورها هستیم
  • رئیس سیا نگران روابط ایران و روسیه شد/ برنز به ایران اتهام زد
  • شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • رئیس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • شیائومی پوکو F۵ + مشخصات، دوربین، قیمت و بررسی گوشی Xiaomi Poco F۵
  • «طوفان الاقصی» بزرگترین شکست نظامی را برای اسرائیل رقم زد
  • سردار رشید: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • اعزام ۵ بالگرد اسرائیلی به غزه برای انتقال نظامیان مجروح