Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز - ایرنا - مدارس مروج سلامت که از حدود یک دهه پیش فعالیت خود را در شیراز آغاز کرده است با هدف مراقبت ازخود و ترویج فرهنگ خودمراقبتی وآموزش همسانان وهمسالان ،منجربه افزایش ظرفیت ها وتوانمندسازی دانش آموزان برای سالم زیستن شده است.

این مدارس اهداف کلی ترویج واستقرار مفاهیم ارتقای سلامت دربین دانش آموزان را دنبال می کنند و با اجرای هشت زیر برنامه نقش قابل توجهی در افزایش خودمراقبتی دانش آموزان دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اجرای برنامه جامع آموزش سلامت ، ارائه خدمات بالینی درمدرسه ، سلامت محیط درمدرسه ، بهبود تغذیه درمدرسه ، تحرک فیزیکی وفعالیت بدنی، ارتقای سلامت کارکنان مدرسه ، ارائه خدمات سلامت روان ومشاوره ای درمدرسه و مشارکت والدین و جامعه دربرنامه های سلامت در مدرسه و تشکیل شبکه داوطلبان سلامت دانش آموزان از جمله برنامه های این مدارس است.
به گفته کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی شیراز فعالیت مدارس مروج سلامت در سالهای اخیر در این شهر موجب توسعه مهارت های فردی دانش آموزان ایجاد محیط های حمایت کننده سلامت و تقویت اقدامات اجتماعی شده است .
دکتر حمیدرضا قاسم پور رئیس مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز در گفت و گو با ایرنا، مدارس مروج سلامت را به منزله نظام ارتقای سلامت معرفی کرد که با مشارکت فعالانه خانواده ها، مربیان و دانش آموزان فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: فعالیت این مدارس با رویکرد توانمندسازی دانش آموزان در زمینه مراقبت از خود، فرهنگ خودمراقبتی و آموزش به همسالان منجر به افزایش ظرفیت ها و توانمندسازی برای زندگی سالم و آموزش باکیفیت می شود.
قاسم پور گفت:رسالت مدارس مروج سلامت برای ارتقای کیفیت زندگی این گروه سنی است که بر اقدامات پیشگیرانه منطبق با فرهنگ جامعه تاکید و متناسب با جنسیت دانش آموز و مشارکت همه جانبه آنان ارائه می شود.
وی با اعلام اینکه انتخاب این مدارس بر عهده آموزش و پرورش است، ادامه داد: پس از طی مراحل، کارشناسان این مرکز، مدارس را از نظر برنامه جامع آموزش سلامت، ارایه خدمات بالینی در مدارس، سلامت محیط و بهبود تغذیه، تحرک فیزیکی و فعالیت بدنی در مدارس، ارتقای سلامت کارکنان، خدمات سلامت روان و مشاوره ای و مشارکت والدین و جامعه در برنامه های سلامت و تربیت سفیران سلامت، مورد ارزیابی قرار می دهند و بر اساس امتیاز کسب شده، مدارس رتبه ‌بندی می شوند.
رئیس مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز گفت: 501 مدرسه تحت پوشش مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز فعالیت دارند که 181 مورد، مدرسه مروج سلامت است.
قاسم پور افزود: 112 مدرسه از مجموع 181 مدرسه مروج سلامت، نشان پنج ستاره دریافت کرده اند که 69 درصد مدارس مروج هستند و این شاخص نسبت به سال گذشته تحصیلی، پنج درصد ارتقا داشته است.
وی همچنین با اشاره به چهار ستاره بودن 15 درصد از مدارس مروج سلامت تحت پوشش این مرکز گفت: در حال حاضر 84 درصد مدارس مروج تحت پوشش مرکز بهداشت شهدای انقلاب دارای نشان چهار و پنج ستاره هستند.
قاسم پور با اعلام اینکه اجرای مرحله نخست طرح ارزیابی این مدارس از ابتدای دی تا پایان اسفند سال 1396 ، به همت ممیزان مرکز بهداشت شهدای انقلاب صورت گرفته است اضافه کرد: مرحله کیفی‌سازی و بازدید مجدد نیز از هجدهم فروردین تا پایان اردیبهشت سال 97 در 24درصد مدارس انجام و مقرر شد مدارس، نواقص مربوط به مرحله نخست را برای ارتقای ستاره خود، برطرف کنند.
6113 /1876

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعی مدرسه مروج سلامت خودمراقبتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۷۲۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود

همشهری آنلاین- سمیرا باباجانپور : دانش آموزان تهرانی از وقتی پای مدرسه به شهر باز شد با پای مبارک به مدرسه می‌رفتند؛ یعنی مسیر خانه تا مدرسه و بالعکس را پیاده گز می‌کردند. بااین‌حال با رشد مدارس نوین و رونق گرفتن مدارس متوسطه کم‌کم بحث جابه‌جایی دانش آموزان جدی شد؛ به‌خصوص جابه‌جایی دانش‌آموزانی که از مسیرهای طولانی باید به شهر می‌آمدند و درس می‌خواندند.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

«داریوش شهبازی» مولف و محقق، درباره نخستین سرویس‌های مدارس تهران می‌گوید: «سیستم تحصیلی در تهران بیشتر بر روی محله‌ها متمرکز بود؛ یعنی هر محله یا روستایی مکتب‌خانه خودش را داشت. بعد از اینکه مدارس دبستانی توسعه پیدا کرد به علت کمبود مدرسه، بچه‌ها پیاده باید مسیرهای طولانی را برای رسیدن به مدرسه طی می‌کردند. یادم می‌آید وقتی ۷ سالم بود در مدرسه‌ای در محله زرگنده تحصیل می‌کردم. آن روزها برخی خانواده‌های پولدار شمرونی بچه‌هایشان را با ماشین شخصی و راننده به مدرسه می‌فرستادند که نوعی سرویس خصوصی بود.»

شهبازی می‌افزاید: «تقریباً اواخر دوره پهلوی دوم بحث سرویس‌های مدارس در تهران جدی شد. در حقیقت رونق سرویس‌های مدارس با توسعه شهر تهران و مشکلات تصادف، ایمنی و امنیت دانش‌آموزان گره خورده بود. دورانی که ما درس می‌خواندیم تنها خطری که دانش آموزان را تهدید می‌کرد گرگ‌های بیابان و سگ‌های ولگرد بودند!»

«عباس حسینی» نویسنده کتاب معروف «این اتولی که من داشتم...» درباره نخستین سرویس‌های مدارس شهر تهران می‌گوید: «در دوران پهلوی دوم برخی از مدارس بزرگ تهران برای دانش آموزان سرویس مدرسه راه‌اندازی کردند. اتوبوس‌های خاص که زردرنگ هم بودند. مدرسه هدف و مدرسه ایران و کالج (البرز) در تهران سرویس مدرسه داشتند مخصوص دختران دانش‌آموز بیشتر از سرویس استفاده می‌کردند.»

اولین اداره و قوانین راهنمایی و رانندگی | سرعت بالای ۱۵ کیلومتر در ساعت ممنوع! روایت‌هایی از نخستین شرکت‌های مسافربری | وقتی گاریخانه‌ها به گاراژ تبدیل شدند

کد خبر 849180 برچسب‌ها هویت شهری همشهری محله

دیگر خبرها

  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • برگزاری رویدادهای مشترک منطقه ۱۰ اصفهان با مدارس حصه
  • مدارس قزوین در نوبت عصر تعطیل شد
  • تجلیل از معلمان نمونه فارس
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان کودکان و دانش آموزان در کاشان
  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد