Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-30@10:33:25 GMT

چرا آب خرمشهر شور شد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۷۳۲۹۴

نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به شوری آب در این شهرستان گفت: پیش روی آب دریا از خلیج فارس به رودخانه اروند و کارون و برداشت بی رویه طرح‌های توسعه نیشکر از آب رودخانه کارون در مسیر اهواز به خرمشهر باعث شوری آب خرمشهر شده است.
عبدالله سامری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به عوامل شوری آب در خرمشهر اظهار کرد: امسال نزولات آسمانی کم بود و شاهد خشکسالی در کشور و استان خوزستان بودیم و این مساله باعث شد تا آب‌های کمی پشت سدهای استان ذخیره شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: به علت خشکسالی‌ها آب دریا از سمت خلیج فارس به سمت اروندرود و از آنجا به سمت رودخانه کارون پیشروی کرده و باعث شوری آب شده است. در گذشته آبی که از پشت سدها رها می‌شد باعث جلوگیری از ورود آب دریا به رودخانه اروند و کارون می‌شد که اکنون به دلیل خشکسالی این اتفاق رخ نداده است و شاهد شوری آب در رودخانه اروند و کارون هستیم.
نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در مسیر رودخانه کارون تا خرمشهر چندین طرح توسعه نیشکر وجود دارد. این طرح‌های توسعه، از آبی که از پشت سدها در رودخانه کارون رها می‌شود تا پیش از آنکه به خرمشهر برسد، برداشت‌های فراوانی انجام می‌دهند و این موضوع باعث می‌شود تا آبی که به خرمشهر برسد کم باشد و شاهد کاهش کیفیت و شوری آن در مقطع خرمشهر باشیم.
سامری عنوان کرد: این برداشت‌ها باعث می‌شود تا آبی که قرار است از رودخانه کارون وارد کانال ژیان شود و سپس به رودخانه بهمنشیر بریزد کاهش پیدا کند. به دلیل این‌که میزان این آب کم است، نمی‌تواند در تقابل با آب شوری که از دریا وارد می‌شود، قرار بگیرد و به همین دلیل آب، شور می‌شود.
وی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در خصوص حل مشکل شوری آب خرمشهر گفت: در حال حاضر سازمان آب و برق خوزستان در مقابل آّب شوری که از خلیج فارس وارد اروندرود و سپس وارد کارون می‌شود، در حال احداث یک بند خاکی هستند که با اتمام عملیات ساخت این بند خاکی، آب خلیج فارس در رودخانه اروند و کارون پیشروی نخواهد کرد.
نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با ساخت این بند خاکی مشکل ورود آب شور به رودخانه اروند حل می‌شود و می‌توانیم مانند گذشته از کانال ژیان برداشت آب داشته باشیم و به نوعی مشکل شوری آب در شهرستان خرمشهر حل خواهد شد.
سامری بیان کرد: بحث دیگر در خصوص اقدامات انجام گرفته برای ارتقای کیفیت آب خرمشهر و کاهش شوری آب، بحث طرح غدیر 2 است. این طرح تا 35 کیلومتری منطقه حسینیه خرمشهر پیش رفته و در آن نقطه باید به لوله‌های آب شیرین طرح غدیر یک متصل شود تا از آن نقطه به سمت خرمشهر و آبادان وارد شود. با اجرای کامل این طرح شاهد کاهش شوری آب در خرمشهر و همچنین آّبادان خواهیم بود. برچسب ها: آب خرمشهر ، آب شور ، خلیج فارس

منبع: خرداد

کلیدواژه: آب خرمشهر آب شور خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۷۳۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از عملیات بیت المقدس تا فتح خرمشهر

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، آزادسازی خرمشهر از اهداف اصلی این عملیات در خلال جنگ ایران و عراق بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • جمع‌آوری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعبی گازهای همراه
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • از عملیات بیت المقدس تا فتح خرمشهر
  • گردوغبار ۱۰۶۹ نفر را در خوزستان راهی بیمارستان کرد
  • مشعل های شرق کارون جمع آوری می شوند
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون
  • تقدیر از کارگران شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • کمک تصاویر ماهواره‌ای به تدقین بیلان حوضه آبریز کارون بزرگ