Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-30@04:02:44 GMT

افزایش آسیب های اجتماعی در سال های اخیر

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۷۴۱۶۸

افزایش آسیب های اجتماعی در سال های اخیر

به گزارش پارس نیوز، حسین سراج زاده روز چهارشنبه در سومین همایش ملی آسیب‌های اجتماعی ایران که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: برخی از مسائل اجتماعی مانند از هم گسیختگی خانواده، خودکشی و طلاق بر اساس آمارهای اعلام شده رشد داشته است.
وی ادامه داد: برخی دیگر از مسائل اجتماعی مانند ترافیک و فساد مزمن و ماندگار شده است و شادابی جامعه ایران را گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سراج زاده ادامه داد: برخی از مسائل اجتماعی هم به مرزهای بحران تبدیل شده و به ابرچالش مبدل گشته است مانند قانون‌گریزی، آلودگی هوا و خشکی سرزمین.
رئیس انجمن جامعه شناسی ایران گفت: نحوه مواجهه با مسائل اجتماعی و فرایند تشکیل آنها از جنس اجتماعی هستند و باید به صورت جدی به آنها پرداخته شود.
وی تأکید کرد: برخی از مسائل و آسیب های اجتماعی نیز به صورت نامتعارف در جامعه ظهور پیدا کرده است مانند آزارهای جنسی که در دبیرستانی در تهران شاهد بودیم یا آزار و اذیت هایی که به برخی از دختران در استان سیستان و بلوچستان انجام شده است.
این جامعه شناس ادامه داد: در حال حاضر به صورت نا به هنجار با این نوع مسائل و آسیب های اجتماعی مواجه هستیم.
سراج زاده گفت: در دو سال گذشته در بالاترین سطوح حکومتی توجه به مسائل اجتماعی ایران انجام شده است.
رئیس انجمن جامعه شناسی ایران تصریح کرد: اما اگر این توجه همراه با شناخت و رویکرد نباشد فقط منجر به شکل گیری دستگاه های موازی و اتلاف منابع مالی و انسانی خواهد شد.
وی اضافه کرد برای توفیق و حل مسائل اجتماعی نیازمند حکمرانی دانش بنیاد هستیم.
سراج زاده تاکید کرد: برای توفیق حل مسائل اجتماعی نیازمند همکاری بین دانشگاه، نهاد قدرت و حوزه عمومی هستیم و این امر لازم و ضروری است اگر بین این سه حوزه رابطه شکل نگیرد نتیجه ای نیز حاصل نخواهد شد.
وی تاکید کرد: برای ایجاد این رابطه باید تغییرات در رویکردها ایجاد شود در غیر این صورت انباشت مسائل حل نشده اجتماعی در جامعه را شاهد خواهیم بود که جامعه را درگیر مسائل حل نشده خواهد کرد.
رئیس انجمن جامعه شناسی ایران در پایان سخنانش یاد و خاطره جامعه‌شناس پیشکسوت دکتر امین قانعی راد را گرامی داشت و گفت: دکتر قانعی راد جامعه شناسی بود که همواره معتقد به ارتباط در دانشگاه، نهاد قدرت و نهادهای عمومی بود.
وی ابراز امیدواری کرد که در انجمن جامعه شناسی ایران بتوانیم مسیر دکتر قانعی راد را ادامه دهیم.
سراج زاده اعلام کرد: در جوامع بین المللی نیز با ارسال پیام های تسلیت یاد و خاطره دکتر قانعی راد را گرامی داشتند که از این جمله می توانیم به انجمن جامعه شناسی بین المللی اشاره کنیم. 
وی بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دستگیری برخی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی در حوادث اغتشاشات دی ماه سال گذشته گفت: از همین جا از مسئولان قضایی درخواست می‌کنیم و امیدواریم که احکام این دانشجویان تجدیدنظر شود و تخفیف یابد.
سومین همایش ملی آسیب های اجتماعی ایران صبح امروز - چهارشنبه - در سالن ابن خلدون دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار و تا فردا پنج شنبه نیز ادامه دارد.
در سومین همایش ملی آسیب های اجتماعی ایران نشست‌های تخصصی همچون مسائل و آسیب های اجتماعی زنان، نقد و ارزیابی سیاست گذاری در حوزه آسیب های اجتماعی، سلامت روانی و اجتماعی، مسائل و آسیب های اقتصادی، آسیب های حوزه خانواده، آسیب ها و مسائل جمعیتی، آسیب های شهری با تاکید بر شهرهای جدید، تجارب سازمان های مردم نهاد در حوزه آسیب های اجتماعی و همچنین نشست تخصصی رسانه‌ها، فضای مجازی و آسیب های اجتماعی برگزار می‌شود.
آیین اختتامیه این همایش نیز عصر پنجشنبه در سالن ابن خلدون دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با حضور اساتید و مدعوین برگزار خواهد شد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ایران دانشگاه تهران خودکشی طلاق رشد ترافیک جامعه آلودگی هوا جامعه شناسی آسیب های اجتماعی آزار و اذیت استان سیستان و بلوچستان منابع مالی دی ماه سلامت فضای مجازی آسیب های اجتماعی پارس افزایش سال های اخیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۷۴۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد

«عنوان بصری» دربرگیرنده بیانات آیت‌الله سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی در شرح حدیث عنوان بصری مروی از امام صادق(ع) است که به صورت موضوعی منتشر می‌شود.

جلد ششم کتاب عنوان بصری به تازگی منتشر شده که مولف در این جلد، به شرح فقره «ولا یُدبّر العبدُ لنفسه تدبیراً» از این حدیث نورانی پرداخته و موضوع تدبیر در امور اجتماعی و حکومت را بسط و توضیح داده است.

آیت‌الله طهرانی در مجالس نوزده‌گانه این کتاب در توضیح مختصات مکتب الهی و حکومت اسلامی و تفاوت آن با سایرین، محوریت توحید را شاخصه اصلی حکومت اسلام بیان داشته و آثار و تبعات آن را برمی‌شمرند. وی با تاکید بر اهمیت انتخاب تعابیر و کیفیت شعارِ در حکومت اسلام، توجه به توحید و اخلاص در عمل را محور حرکت حاکم اسلام مطرح کرده و با بیان جریاناتی از تاریخ معصومین و اولیای الهی به تبیین مطلب می‌پردازد.

نویسنده در بخشی دیگر از کتاب، با تبیین کلام امام صادق(ع) در حدیث شریف که به عدم تدبیر عبد نسبت به خویش اشاره دارند، اصطلاح مشورت و تدبیر اجتماع و جایگاه و اهمیت آن در اسلام را شرح و تفصیل داده و مسئله تعهد و تخصص را از زوایای مختلف واکاوی و تشریح می‌کند.

برخی از دیگر موضوعات این اثر عبارتند از: «بنای عالم تکوین و خلقت بر توحید»، «نظام تربیتی انسان از منظر اسلام»، «وظایف فردی و اجتماعی سالک در شبانه‌روز»، «اتقان و استحکام عمل در سیر و سلوک إلی‌ الله»، «اهمّیت تعهّد و وجوب التزام به آن»، «اهمّیت بینش عرفانی در مسائل فقهی و اجتماعی»، «لزوم تامین امنیت اخلاقی برای تمام اقشار جامعه در حکومت اسلام».

در پشت جلد کتاب چنین می‌خوانیم: «آن کسی که در انجام امور نسبت به مسائل إتقان و إحکام ندارد، نسبت به مسائل سلوکی هم هیچگونه پیشرفتی ندارد! آن کسی که نسبت به تعهدات اخلاقی و شرعی‌اش بین افراد احساس وظیفه نمی‌کند و یا نسبت به قراردادهای مابین طرفین احساس وظیفه‌ای ندارد و خدا را جدای از این مسائل فیمابین می‌داند، در وادی سلوک و حرکت هم بیش از یک مدّعی نیست و یک سانت هم به جلو نمی‌رود! سلوک به معنای انطباق نفس با واقعیت‌ها و با مسائل فطری است نه اینکه یک سری کارهایی را انجام دادن و نمازی را خواندن و اورادی را گفتن و بعد به هر کاری دست زدن و به هر عمل خلافی اشتغال پیدا کردن و هر ارزشی را زیر پا گذاردن.»

گفتنی است مجموعه «عنوان بصری» از دوره علوم و مبانی اسلام و تشیع منتشر می‌شود که جلد ششم در ۶۲۰ صفحه توسط انتشارات مکتب وحی روانه بازار نشر شده است. دیگر موضوعات این دوره عبارتند از: «جلد اول: ولایت و هدایت»، «جلد دوم: حقیقت ذکر»، «جلد سوم: حقیقت علم»، «جلد چهارم: تزکیه و تهذیب»، «جلد پنجم: حقیقت عبودیت».

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی 
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • افزایش آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان / چرا طرح نماد ناقص اجرا شد؟
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد
  • ۱۱۷ کیلومتر از راه‌های شمال و شرق استان و ۱۷۰ دهانه پل در سیل اخیر آسیب دید