Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به سوالات این خبرگزاری در رابطه با آموزش و پرورش پاسخ داد. ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۵ استانها آذربایجان شرقی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بناب، ضیاءالله اعزازی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، در گفت‌وگویی با خبرگزاری تسنیم در دفتر جنوب استان آذربایجان شرقی به تشریح مسائل پیش آمده در وزارت آموزش و پرورش پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گفت‌وگو مسائل مهمی مانند استخدام‌های جدید آموزش و پرورش و تعطیلات 15 روزه میان ترم مدارس کشور در زمستان مطرح شد.

در ادامه مشروح گفت‌وگوی خبرگزاری تسنیم با نماینده بناب را می‌خوانیم:

تسنیم:همه ما شاهد آن هستیم که نیروهای فرهنگیان رو به بازنشستگی می‌رود و علی‌رغم اینکه خلاء وجود دبیران جدید را احساس می‌کنیم بازهم ورودی‌های چندانی به آموزش و پرورش دیده نمی‌شود.شما اقدامات دولت در بحث استخدام نیروهای جدید و تخصص در آموزش و پرورش را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اعزازی: متاسفانه دولت طی 6 یا 5 سال اخیر در رابطه با موضوع استخدام معلم آنگونه که باید، عملکرد خوبی از خود نشان نداده و این امر موجبات مشکلات عدیده‌ای در آموزش و پرورش را فراهم کرده است.

تسنیم:بزرگترین خلاء در رابطه با عملکرد منفی دولت در این سال‌ها چه بود؟

اعزازی: در این رابطه به موارد بیشتری می‌شود اشاره کرد ولی یکی از بزرگترین اشتباهی که دولت در این رابطه در سال های گذشته انجام داده، عدم استفاده از پتانسیل بالای دانشگاه فرهنگیان بود که از آن به نحو احسن استفاده نشد.

تسنیم: منظور شما از عدم استفاده دولت از ظرفیت دانشگاه فرهنگیان چیست؟

اعزازی: متاسفانه همانظور که شما اشاره کردید سنین فرهنگیان ما رو به بازنشستگی می‌رود و به زودی شاهد عدم وجود دبیران و معلمان کافی در مدارس خواهیم بود؛ همان‌طور که اکنون نیز این مشکل در برخی مقاطع وجود دارد و این مسئله در آینده مشکلات زیادتری به وجود خواهد آورد، به عیان همه ما می‌دانیم دولت می‌توانست ظرفیت پذیرش دانشگاه فرهنگیان را افزایش داده و از این کانال، مشکل کمبود معلم را در سیستم آموزشی جبران کند.

تسنیم: اقدامات کمیسیون آموزش و تحقیقات کشور در این رابطه چه بود؟

اعزازی: در این رابطه جلسه‌ای  با وزیر آموزش و پرورش منعقد شد و بر اساس گزارشاتی که از آقای وزیر گرفتیم، وضعیت فعلی را به مجلس گزارش دادیم و بر اساس این گزارش ما قرار شد که دولت از نیروهای دانشگاه فرهنیگان استفاده بیشتری کرده و ظرفیت پذیرش این دانشگاه را بالا ببرد تا بتواند نیروهای متعهد تربیت کرده و مشکل کمبود معلم و دبیر را کاهش دهد.

تسنیم:در ادامه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برای رفع فعلی مشکل کمبود معلم چه کاری انجام خواهد داد؟

اعزازی: وضعیت معلمان حق التدریس الان در مجلس در حال بررسی است، امیدوارم از تدابیر و برنامه‌هایی که کمیسیون آموزش و تحقیق در نظر دارد به اضافه تدابیر فردی خود وزیر استفاده شده و نگذارند که آموزش و پرورش مستأصل شود.

تسنیم:نظر کمیسیون آموزش و تحقیقات در رابطه با تعطیلی میان ترمی مدارس در فصل زمستان چیست؟

اعزازی: در رابطه با تعطیلی 15 روزه مدارس در زمستان تا جایی که من اطلاع دارم، در کمسیون آموزش و تحقیقات چیزی مطرح نشده است.

تسنیم: نظر شما نسب به تعطیلی مدارس در میان دو ترم فصل زمستان چیست؟

اعزازی: من شخصاً مخالف این موضوع هستم، چراکه برای انجام این کار باید یک سری آمادگی‌ها  و زیرساخت‌ها در جامعه و خانواده‌ها ایجاد شود؛ تا جایی که می‌بینیم با سه روز تعطیلی هم نمی‌توان بچه‌‌ها را در خانه نگه‌داشت، آنوقت اگر مدارس تعطیل شود خانواده‌ها با بچه‌ها در زمستان در خانه چه‌کار کنند؟! بنابراین بدون مقدمه و آمادگی جامعه و خانواده نباید این تصمیم را بگیرند.

تسنیم: در راستای مهارت آموزی در کنار آموزش‌های تئوری مجلس چه تصمیماتی گرفته است؟

اعزازی: در رابطه با مهارت آموزی در کنار آموزش های تئوری در دانشگاه‌ها، ما در برنامه پنجم و ششم توسعه مصوباتی در رابطه با حمایت از مهارت و حرفه آموزی آورده‌ایم تا بتوانیم مردم را به سمت و سوی حرفه آموزی سوق دهیم و حتی‌الامکان بتوانیم مشکلاتی را که امروزه در زمینه اشتغال برای تحصیل کردگان با آن دست به گریبانیم را کاهش دهیم.

تسنیم: روند حرفه آموزی را چگونه پیشنهاد می‌کنید؟

حرفه‌آموزی باید از دوران تحصیلی متوسطه شروع شود و دانش آموزان با توجه به نیازهای جامعه بدان سو هدایت شوند.

تسنیم: عده‌ای بر این باورند که با درس خواندن و اتمام تحصیلات حتما باید در اداره‌ای استخدام شوند و یک تحصیل کرده خوب نیست که فلان کار غیر دولتی را انجام دهد.

اعزازی: بله باید فرهنگ کار را در جامعه ایجاد کنیم و با توجه به سخنان رهبری که فرموده‌اند: از اول نگوییم که درس می‌خوانیم و استخدام می شویم، بلکه بر آن باشیم تا در جامعه هر کاری روی زمین باشد، چه در بخش تولید یا صنعت را انجام دهیم، بالاخره باید جلو برویم و قدم‌هایی برای جامعه برداریم.

گفت وگو: امین چالاکی

انتهای پیام/ ت

R7887/P1336/S6,47/CT13

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۷۸۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 استخدام سه هزار معلم جدید در آموزش و پرورش هرمزگان

 محمد قویدل مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان در نشست خبری برنامه‌های بزرگداشت هفته معلم افزود: این شمار، معلمان آزمون‌های استخدامی جدید و خروجی دانشگاه فرهنگیان هستند.

وی گفت: سیصد تن از این معلم‌های جدید در شهرستان بشاگرد و جزایر استان جذب می‌شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان افزود: در زمینه تامین فضای آموزشی نیز پارسال ۸۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان به بهره برداری رسید و تا پایان امسال نیز ۵۰۰ کلاس دیگر در استان ساخته می‌شود.

قویدل افزود: هرمزگان اکنون حدود ۳۰۰ مدرسه فرسوده نیازمند نوسازی یا مقاوم سازی دارد.

وی گفت: شمار هنرستان‌های جوار صنعت نیز در هرمزگان اکنون به ۲۹ مدرسه رسیده است که در این زمینه استان پیشتاز است.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان افزود: در دور دوم سفر هیات دولت به هرمزگان دوهزار میلیارد تومان اعتبار به آموزش و پرورش اختصاص یافت که نسبت به سفر قبلی، افزایش چهار برابری داشت.

قویدل درباره برنامه‌های بزرگداشت هفته معلم هم گفت: امسال سه هزار و ۷۰۰ برنامه مختلف بزرگداشت مقام معلم در استان برگزار می‌شود.

وی افزود: نواختن زنگ سپاس در همه مدارس استان فردا یازدهم اردیبهشت ماه، حضور در گلزار شهدا، دیدار با خانواده معظم شاهد و ایثارگر فرهنگیان و حضور ۹ معلم برتر استان در دیدار با رهبر معظم انقلاب از مهمترین برنامه‌های بزرگداشت مقام معلم است.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان گفت: هرمزگان ۴۳۰ هزار دانش آموز و بیش از ۲۹ هزار فرهنگی دارد که در سه هزار و پانصد مدرسه مشغول آموزش هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • همه فارغ‌التحصیلان دانشگاه بخوانند؛ بزرگترین استخدام تاریخ ایران برگزار می‌شود +جزئیات
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در تبریز
  • استخدام ۵۸۱ نفر در آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در آذربایجان شرقی
  • ۳۶۰۰ معلم در اصفهان استخدام می‌شود/تخلیه ۴۲ مدرسه به دلیل فرونشست
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • ۷۱۰ آموزگار جدید از ماه مهر تدریس را در مدارس آذربایجان‌غربی آغاز می‌کنند
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  •  استخدام سه هزار معلم جدید در آموزش و پرورش هرمزگان
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج