Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@08:44:05 GMT

کتب مرجع گروه پزشکی با اولویت های ملی تدوین می شوند

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۷۸۹۳۳

کتب مرجع گروه پزشکی با اولویت های ملی تدوین می شوند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت و رئیس کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی در اولین نشست کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی با اشاره به برنامه های حوزه آموزش علوم پزشکی برای کسب مرجعیت علمی هدف از تشکیل این کمیسیون را رصد و شناسایی کتب علوم پزشکی کشور در حوزه های مختلف ذکر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی اظهار داشت: نکته ای که باید بدان دقت شود این است که کتب منتخب با کتابهایی که به عنوان منابع آزمون ها استفاده می شود متفاوت است.

لاریجانی افزود: یک سری شاخص برای انتخاب کتب مرجع با نظر صاحبنظران حوزه های مختلف تدوین، و پس از اصلاح بر اساس نظرات معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، در شورای مدیران معاونت آموزشی مورد تصویب قرار گرفته است. هدف این است که باتوجه به این شاخص های کتاب های مورد تایید انتخاب و به اساتید و دانشجویان حوزه علوم پزشکی معرفی شود.

خاطرنشان کرد: باتوجه به استانداردهای جهانی کتاب هایی که طی ۴ سال گذشته چاپ شده در کمیسیون مورد بررسی قرار می گیرند و کتاب های منتخب از طریق سایت کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی معرفی می شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت اضافه کرد: کتاب هایی که در کمیسیون انتخاب می شود، از زمان چاپ به مدت ۴ سال به عنوان کتب منتخب معتبر هستند. 

رئیس کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی با تاکید بر اینکه کتب منتخب می تواند با کتب منابع آزمون متفاوت باشد گفت: این کتاب ها پس از انتخاب به اعضای محترم بوردهای مربوطه معرفی می شوند و در صورت تایید و صلاحدید بوردها می توانند به عنوان منابع آزمون نیز مورد استفاده قرار گیرند.

لاریجانی از حمایت وزارت بهداشت از مولفان کتب منتخب سخن گفت و اظهار داشت: ساز و کارهای تشویقی برای مولفان در دست طراحی است که به زودی با تصویب کمیسیون نهایی می شود.

وی به اهمیت جلب مشارکت و ایجاد شبکه های علمی در تدوین کتب مرجع اشاره کرد و گفت: در تعیین کتب منتخب نیز این موضوع در نظر گرفته می شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: باتوجه به نیازهای ملی که در سطح کشور داریم، یکی از برنامه های کمیسیون ملی استفاده از ظرفیت های مناطق آمایشی برای تدوین کتب مرجع است که در این راستا افراد برجسته در رشته های اولویت دار کشور شناسایی و با تشکیل شبکه ای در سطح مناطق و جلب همکاری هیات های ممتحنه تالیف کتب به منطقه های آمایشی سپرده می شود.

وی با اشاره به اینکه برای کسب مرجعیت علمی اشاعه زبان فارسی یکی از اقداماتی است که باید در حوزه های علمی مختلف صورت پذیرد گفت: مهم است که در تالیف کتب از منابع فارسی استفاده شود.

همچنین در این نشست دکتر محمدحسین آیتی دبیر کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی با ارائه گزارشی از فرایند تشکیل و الزامات این کمیسیون گفت: کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی با هدف شناسایی و ساماندهی منابع معتبر علوم پزشکی و معرفی آن به جامعه علوم پزشکی کشور تشکیل شده است.

آیتی گفت: هدف این است تا به منظور کمک به اعتلای جایگاه کشور در عرصه های منطقه ای و جهانی، انگیزه لازم برای اساتید و محققین در زمینه تولید منابع علمی با تکیه بر دانش و نیازهای بومی ایجاد شود.

وی از وظایف کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی سخن گفت و عنوان کرد: قاعدتا یک سری موضوعات در اولویت های نظام سلامت هستند که باید به محققین اعلام شود تا در این حوزه ها فعالیت های بیشتری در زمینه تالیف متون علمی صورت گیرد.

دبیر کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی گفت: شاخص هایی برای انتخاب کتب در کمیسیون تدوین شده و انتخاب بر مبنای این شاخص ها صورت می گیرد. این شاخص ها به زودی در سایت کمیسیون اعلام خواهد شد.

آیتی با بیان اینکه در اولین فراخوان کمیسیون ۲۹۷ اثر دریافت شده گفت: بررسی های دقیقی بر روی این آثار صورت گرفته که از بین آن ها تعداد معدودی اثر برمبنای کار کارشناسی و رای نهایی کمیسیون انتخاب خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی به تازگی تشکیل شده لازم است به برخی موارد مانند ساز و کارهای تشویقی برای مولفان، تعیین حیطه های اولویت دار کشور و برخی موارد دیگر توجه ویژه ای شود؛ که این امر در دستور کار دبیرخانه کمیسیون قرار دارد.

در ادامه جلسه دکتر ناصر سیم فروش عضو کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی به اهمیت کتب فارسی در آموزش دانشجویان علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: کتاب های آموزشی باید در داخل کشور تالیف شوند چرا که این کتب باید چالش های اصلی سلامت جامعه را به دانشجویان آموزش دهند و موارد غیرشایع را نیز دانشجویان بر حسب علاقه می توانند در کتب خارجی یا مقالات مطالعه نمایند.

سیم فروش فعالیت کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی را گامی در جهت حمایت از تولیدات ملی ذکر کرد و گفت: باید برای سفارش این کتب به دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی برنامه ریزی و از این ظرفیت ها برای تولید منابع علمی در کشور استفاده شود.

در این نشست کتبی که بر اساس شاخص های کمیسیون ارزشیابی متون و منابع مرجع علوم پزشکی واجد شرایط بودند مورد بررسی و مقرر شد کتب منتخب در سایت کمیسیون اعلام شود.

کد خبر 4326200

منبع: مهر

کلیدواژه: آموزش پزشکی باقر لاریجانی کتاب دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری سازمان سنجش انتخاب رشته فرهاد رهبر حسین توکلی منصور غلامی حکم انتصاب آزمون کارشناسی ارشد دانشجویان دانشگاه های ایران کلاس درس شورای عالی انقلاب فرهنگی کارشناسی ارشد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۷۸۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت اصلی مجلس دوازدهم باید «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد

«روح الله ایزدخواه» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره اولویت‌های مجلس دوازدهم، گفت: «مردمی‌سازی اقتصاد» یک اصل اساسی و مهم است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد. قطعاً مشکلات مهمی مانند «کسری بودجه» از طریق مردمی‌سازی اقتصاد حل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اگر دولت تصور می‌کند که می‌تواند مشکلات خودش را جداگانه حل کند، قطعاً نتیجه نمی‌گیرد، اظهار کرد: احیای منابع مردمی، گسترش شبکه‌های تولید مردمی، صادرات مردمی و مواردی از این دست راهکارهایی است که در چارچوب اقتصاد مردمی می‌توانیم دنبال کنیم. دستورکار اصلی مجلس دوازدهم در یک کلمه باید ایجاد تغییرات اساسی در نظام‌های اقتصاد کلان کشور به سمت «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد.

منتخب مجلس دوازدهم درباره میزان تحقق شعار سال ۱۴۰۲ مبنی بر مهار تورم و رشد تولید، اظهار کرد: شعار سال ۱۴۰۲ یک منطق مهم داشت مبنی بر اینکه مهار تورم از مسیر رشد تولید باشد، اما با وجود تلاش‌هایی که برای تحقق شعار سال انجام شد، اقدامات انجام شده به صورت یکپارچه و منسجم نبود.

وی متذکر شد: ما به اسم مهار تورم به نوعی در کشور تورم ایجاد کردیم که همین مساله باعث شد تولیدکنندگان ضربه ببینند. از سوی دیگر منابع بانکی را قفل کردیم و تسهیلات بانکی یا داده نشد، یا بسیار قطره چکانی داده شد یا به بخش تولید داده نشد و به مسیرهای غیرمولد تزریق شد که مشکلاتی را به همراه داشت.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از سوی دیگر تحرک بخشی به صادرات خوب نبود، این در حالی است که ما باید بازارچه‌های مرزی، شبکه مویرگی صادراتی و انجمن‌های صادراتی را فعال می‌کردیم که این کارها در سال ۱۴۰۲ آن طور که باید و شاید انجام نشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در حوزه احیای منابع برای رشد تولید یک راهکار مهم آن است که منابع موجود در کشورمان از جمله ذخایر معدنی، منابع طبیعی، زمین و اراضی، منابع دریایی و سایر منابع کشور باید در قالب مایملک عمومی آزادسازی شود، نه آنکه خصوصی سازی صورت گیرد.

وی تاکید کرد: ما باید به سمت احیای منابع و گسترش مالکیت عمومی برویم تا شاهد رشد تولید باشیم. در این شرایط زمانی که رشد تولید رخ دهد و از آن طرف سیاست‌های انضباطی در فضای اقتصاد کلان اعمال شود، مهار تورم و رشد تولید محقق خواهد شد، اما متأسفانه چون بعضاً به صورت افراطی و با اسم مهار تورم، منابع را به روی تولید قفل کردیم و سیاست‌های انقباضی را پیاده کردیم، نتیجه لازم را از شعار سال گذشته یعنی مهار تورم و رشد تولید نگرفتیم.

کد خبر 6093088 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • کمیسیون اصل ۹۰، مرجع رسیدگی به شکایت‌های مردم
  • وضعیت بلاتکلیف بیمارستان مهرگان مشهد
  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • آغاز بررسی پیش‌نویس سند کوآنتوم / تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • تصویب راه‌اندازی دانشکده خانواده در دانشگاه‌های شهید بهشتی و شریف همچنین تهران
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • افزایش انگیزه سرمایه انسانی، اولویت وزارت نفت
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم باید «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد