Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
بهترين راه براي جلوگيري از ادرار سوختگي، تميز و خشک نگه داشتن ناحيه پوشک است
علل ايجاد و راههاي درمان ادرار سوختگي نوزادان (دياپر راش)
راش پوشک يک نوع رايج از التهاب پوست (درماتيت) است که مانند يک لکه قرمز روشن در پوست باسن کودک به نظر مي‌رسد. دياپر راش (ادرار سوختگي) اغلب به پوشک مرطوب يا تعويض به ندرت پوشک، حساسيت پوست و سايش مربوط مي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ادرار سوختگي مي‌تواند باعث ترس و دلهره والدين و آزار نوزادان شود. اما اين مشکل معمولا با استفاده از درمان‌هاي ساده در خانه، مانند خشک کردن هوا، تعويض زود به زود پوشک و استفاده از پماد، رفع مي‌شود. بهترين راه براي جلوگيري از راش پوشک، تميز و خشک نگه داشتن ناحيه پوشک است.
دلايل ادرار سوختگي نوزادان
ادرار سوختگي را مي‌توان از طريق منابع متعددي علت جويي کرد، از جمله:
- تحريک ناشي از مدفوع و ادرار
قرار گرفتن طولاني مدت در معرض ادرار يا مدفوع مي‌تواند پوست حساس کودک را تحريک ‌کند. در صورتي که کودک حرکات مکرر روده يا اسهال داشته باشد ممکن است بيشتر در معرض ابتلا به ادرار سوختگي قرار بگيرد، زيرا مدفوع بيشتر از ادرار تحريک مي‌کند.
- سايش يا مالش
پوشک يا لباس کيپ و محکمي که به پوست ماليده مي‌شود مي‌تواند منجر به راش شود.
- تحريک ناشي از استفاده‌ي يک محصول جديد
پوست کودک ممکن است به دستمال مرطوب کودک يا پاک کننده، سفيد کننده يا نرم کننده پارچه‌اي که براي شستن پارچه‌ي پوشک استفاده مي‌شود واکنش نشان دهد. مواد ديگري که مي‌توانند به اين مشکل اضافه کنند عبارتند از: ترکيبات موجود در برخي از لوسيون‌ها، پودرها و روغن‌ها.
- عفونت باکتري يا مخمر (قارچي)
آنچه که به عنوان يک عفونت ساده پوست شروع مي‌شود ممکن است به ناحيه اطراف گسترش يابد. به ويژه ناحيه‌ي پوشيده شده با پوشک از جمله باسن، ران‌ها و اندام تناسلي آسيب پذير است، زيرا گرم و مرطوب است و يک مکان مناسب براي پرورش باکتري‌ها و مخمر ايجاد مي‌کند. اين راش‌ها را مي‌توان در درون چين پوست يافت، و ممکن است نقاط قرمز در اطراف چروک‌ها پراکنده شوند.
- تغيير غذاي کودک
هنگامي که نوزاد شروع به خوردن غذاهاي جامد مي‌کند، محتواي مدفوع کودکان تغيير مي‌کند. اين موضوع احتمال ابتلا به ادرار سوختگي را افزايش مي‌دهد. تغييرات در رژيم غذايي کودک همچنين مي‌تواند تکرار مدفوع را افزايش دهد، که مي‌تواند منجر به راش پوشک شود. اگر کودک با شير مادر تغذيه مي‌شود، ممکن است در پاسخ به چيزي که مادر خورده است، دچار ادرار سوختگي شود.
- پوست حساس
نوزاداني که مبتلا به عارضه‌هاي پوستي، مانند درماتيت آتوپيک يا درماتيت سبورئيک (اگزما)، ممکن است احتمال ايجاد راش پوشک آن‌ها بيشتر است. با اين حال، پوست تحريک شده ناشي از درماتيت آتوپيک و اگزما عمدتا در نواحي ديگر غير از ناحيه پوشک تاثير مي‌گذارد.
ادرار سوختگي با پوست قرمز و حساس در ناحيه‌ي ران‌ها و ناحيه تناسلي مشخص مي‌شود
- استفاده از آنتي بيوتيک‌ها
آنتي بيوتيک‌ها باکتري‌هاي نوع خوب و همچنين بد را مي‌کشند. هنگامي که کودک آنتي بيوتيک را مصرف مي‌کند، باکتري‌هايي که از رشد قارچ جلوگيري مي‌کنند، ممکن است کم شوند، که به علت عفونت مخمر، منجر به ادرار سوختگي مي‌شود. استفاده از آنتي بيوتيک خطر ابتلا به اسهال را نيز افزايش مي‌دهد. نوزادان شيرخواري که مادرشان آنتي بيوتيک مصرف مي‌کنند نيز در معرض خطر ابتلا به راش پوشک قرار دارند.
علائم ادرار سوختگي نوزادان
ادرار سوختگي با موارد زير مشخص مي‌شود:
علائم پوستي: ادرار سوختگي با پوست قرمز و ظاهري حساس در ناحيه‌ي پوشک که شامل باسن، ران‌ها و ناحيه تناسلي است، مشخص مي‌شود.
تغييرات در وضعيت کودک: مادر ممکن است به ويژه در هنگام تعويض پوشک متوجه شود که کودک ناراحت‌تر از هميشه به نظر مي‌رسد. کودک مبتلا به ادرار سوختگي اغلب هنگام شستن يا لمس ناحيه، گريه و بي‌قراري مي‌کنند.
درمان ادار سوختگي (دياپر راش)
بهترين درمان براي ادرارسوختگي، اين است که پوست کودک را تا حد ممکن تميز و خشک نگه داريد. اگر با وجود استفاده از درمان خانگي، ادرار سوختگي کودک ادامه يابد، ممکن است پزشک موارد زير را تجويز کند:
- پماد هيدروکورتيزون (استروئيدي) ملايم
- پماد ضد قارچي، اگر کودک داراي عفونت قارچي است.
-آنتي بيوتيک موضعي يا خوراکي، اگر کودک داراي عفونت باکتريايي باشد.
تنها در صورتي که پزشک کودک از آن استفاده کند يا آن را توصيه کند از کرم يا پماد استروئيد استفاده کنيد، استروئيد قوي يا استفاده مکرر مي‌تواند منجر به مشکلات اضافي شود. ادرار سوختگي معمولا براي بهبودي به چند روز زمان نياز دارد، و راش ممکن است مکررا دوباره ايجاد شود.
درمان خانگي ادرار سوختگي نوزادان
به طور کلي، دياپر راش را مي‌توان با روش‌هاي زير به خوبي در خانه درمان کرد:
- خشک و تميز نگه داشتن ناحيه پوشک
بهترين راه براي تميز و خشک نگه داشتن ناحيه پوشک، تعويض بلافاصله‌ي پوشک پس از مرطوب و چرک شدن است. تا زماني که راش بهتر شود، ممکن است به اين معني باشد که در طول شب بيدار شويد و پوشک را عوض کنيد. پس از اينکه مادر به آرامي پوست را تميز و خشک کرد، از کرم و يا پماد استفاده مي‌کند. سعي نکنيد اين لايه محافظ را به طور کامل در تعويض بعدي پوشک پاک کنيد، زيرا ممکن است بيشتر به پوست صدمه بزند. اگر مادر بخواهد لايه محافظ را حذف کند، بايد از وازلين بر روي يک توپ پنبه استفاده کند.
تا زماني که ادار سوختگي از بين برود از پوشک بزرگ‌تر از حد معمول استفاده کنيد
- افزايش جريان هوا
براي کمک به بهبود ادرار سوختگي، مادر بايد هر کاري مي‌تواند براي افزايش قرار گرفتن ناحيه پوشک در معرض هوا انجام دهد. اين راهنمايي‌ها و نکات نيز ممکن است به اين کمک کند:
- براي مدت کوتاهي کودک را پوشک نکنيد تا به پوست هوا برسد و ناحيه پوشک را پماد بزنيد، مانند چرت زدن، در روز 3 بار و هر دفعه به مدت 10 دقيقه اين کار را انجام دهيد.
- از پوشاندن شلوار يا پوشک پلاستيکي محفوظ از هوا به کودک اجتناب کنيد.
- تا زماني که راش از بين برود از پوشک بزرگ‌تر از حد معمول استفاده کنيد.
از پماد، کرم يا لوسيون استفاده کنيد
انواع داروها براي ادرار سوختگي بدون نسخه در دسترس هستند. براي توصيه‌هاي خاص با پزشک يا داروساز صحبت کنيد. برخي از محصولات بدون نسخه عبارتند از: بالمکس، دسيتين، تريپل بيست و لوتريمين، آ و دي (براي عفونت‌هاي قارچي). اکسيد روي، مواد تشکيل دهنده فعال در بسياري از محصولات ادرار سوختگي است، که معمولا در طول روز روي راش به منظور تسکين و محافظت از پوست نوزاد استفاده مي‌شود.
- حمام روزانه
تا زماني که راش از بين برود، هر روز کودک را حمام کنيد. از آب گرم با صابون ملايم بدون عطر استفاده کنيد.
پيشگيري از دياپر راش
چند راهکار ساده مي‌تواند به کاهش احتمال ايجاد ادرار سوختگي در پوست کودک کمک کند.
- پوشک را به دفعات تعويض کنيد.
- در هر تعويض پوشک، باسن کودک را با آب گرم بشوييد.
- به آرامي پوست را با يک حوله تميز خشک کنيد و يا بگذاريد با هوا خشک شود.
- پوشک را کيپ و تنگ نکنيد.
- زمان بيشتري نوزاد را پوشک نکنيد.
- به طور منظم از پماد استفاده کنيد.
- پس از تعويض پوشک، دست‌هاي خود را به خوبي بشوييد.
منبع: manokoodakam.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۸۶۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«تنبلی چشم» شایع‌ترین علت نابینایی یک چشمی

 تنبلی چشم کاهش دید یک‌طرفه و گاهی دوطرفه است که حتی با اصلاح عیب انکساری و رفع مشکلات ساختمانی چشم بر طرف نشده و ادامه می‌یابد.

آمارها نشان می‌دهد که شیوع آمبلیوپی در جهان ۲ تا ۵ درصد است که در ایران شیوع این بیماری ۱/۲ درصد برآورد شده است.

تنبلی چشم با تشخیص به موقع قابل درمان است، در حالی که اگر به موقع تشخیص داده و درمان نشود، فرد را از یک یا هر دو چشم بسیار کم‌بینا و نابینا خواهد کرد. چشمان بعضی از کودکان با آن که سالم و طبیعی به نظر می‌رسند اما از سلامتی و دید کافی برخوردار نیستند. رشد و تکامل مرکز بینایی در مغز، از دوران جنینی تا حدود ۱۰ سالگی ادامه دارد، اما حداکثر سرعت رشد آن تا ۳ سالگی است.

نتیجه تکامل دستگاه بینایی در این دوران، دید واضح و کامل است. در این مدت، بخصوص در ۳ سال اول زندگی، هر عاملی که باعث اشکال دید در یک یا هر دو چشم کودک شود، رشد و تکامل دستگاه بینایی را متوقف می‌کند و در نتیجه باعث کاهش میزان بینایی کودک می‌شود. به عبارتی دیگر معنی امکان دارد چشمی که از نظر ظاهر کاملاً طبیعی است از بینایی کامل و طبیعی برخوردار نباشد.

در صورتی که اشکال دید کودک، قبل از ۵ سالگی تشخیص داده شود و تحت درمان قرار گیرد حتی اگر چشم در این مدت تنبل شده باشد، با درمان به موقع، بینایی کامل به دست می‌آید. بهترین سن برای درمان تنبلی چشم زیر ۵ سالگی است.

هر چه درمان چشم تنبل بیشتر به تاخیر بیفتد، احتمال به دست آوردن بینایی کامل کمتر می‌شود، به طوری که پس از ۷ تا ۱۰ سالگی، درمان هیچ تاثیری در بینایی نخواهد داشت.

شایعترین عوامل ایجادکننده تنبلی چشم

۱- در نزدیک‌بینی، دوربینی و آستیگماتیسم، اگر دید هر دو چشم بسیار کم باشد، هر دو چشم و اگر تفاوت دید آنها زیاد باشد، چشم ضعیف‌تر نمی‌تواند تصویر واضحی از اشیاء دریافت کند و دچار تنبلی می‌شود.

2- اشکالات مادرزادی در ساختمان چشم، مانند آب مروارید (کاتاراکت) و پایین‌افتادگی پلک باعث می‌شود که چشم نتواند تصویر واضحی از اشیاء دریافت کند و به تدریج دچار تنبلی شود. در مورد کاتاراکت بهترین درمان، «عمل جراحی» است که اگر پس از تولد تا ۳ ماهگی هر چه سریعتر صورت گیرد، نتیجه بهتری خواهد داشت، اما پس از ۳ ماهگی، نتیجه جراحی چندان رضایت‌بخش نخواهد بود.

3- لوچی یا «انحراف چشم» نیز می‌تواند باعث دوبینی شده و در نتیجه تصویر واضحی روی شبکیه چشم تشکیل نشود. به این ترتیب مغز به تدریج برای حذف دوبینی، تصویر چشم منحرف را حذف کرده و تنبلی چشم ایجاد خواهد شد.

پیشگیری و درمان

تنها راه پیشگیری از تنبلی چشم تشخیص به موقع عوامل ایجادکننده آن است و از آنجا که بسیاری از این عوامل برای خانواده‌ها ناشناخته است، چشم همه کودکان باید حداقل ۳ بار قبل از دبستان در زمان‌های مختلف مانند ۳ تا ۴ ماهگی، ۲ تا ۳ سالگی و ۵ تا ۶ سالگی معاینه شود.

همچنین اگر کودکی انحراف چشم دارد، والدین باید به محض تشخیص، او را نزد متخصص برده و تحت درمان قرار دهند. درمان تنبلی چشم معمولاً بستن چشم سالم است تا چشم تنبل به کار بیفتد و تنبلی آن برطرف شود.

مدت بستن چشم را متخصص تعیین می‌کند و در فواصل مشخص نیز باید به وسیله متخصص معاینه شود. اما گاهی اوقات برای درمان، عینک و در بعضی موارد جراحی توصیه می‌شود اگر تنبلی چشم بر اثر بیماری‌های مادرزادی مانند آب مروارید، پایین افتادگی پلک یا عیوب ساختمانی ایجاد شده باشد، باید قبل از ۳ ماهگی درمان شود و اگر به علت‌های دیگر به وجود آمده باشد، درمان قطعی و موثر تا قبل از ۵ سالگی امکان‌پذیر است و پس از آن، درمان معمولاً نتیجه خوبی ندارد.

گاهی اوقات مدت درمان چند سال است. در این صورت والدین کودک باید استقامت، پشتکار و حوصله لازم را داشته باشند و از رفت و آمد مرتب نزد متخصص و سایر مشکلات جنبی آن خسته نشوند. بنابراین پیگیری درمان و رعایت تمامی توصیه‌های متخصص تا سن ۱۰ سالگی ضروری است.

در همین راستا،‌ والدین با رعایت نکاتی می‌توانند به سلامت بینایی فرزندشان کمک کنند؛ قبل از دبستان ۳ بار در سنین ۳ تا ۴ ماهگی، ۲ تا ۳ سالگی و ۵ تا ۶ سالگی جهت معاینه چشم کودک خود اقدام کنند.

در صورت مشاهده انحراف (لوچی) در چشم کودک، او را نزد متخصص ببرند و اگر متخصص توصیه کرد چشم کودک را ببندند، طبق دستور او عمل کنند  و چشم کودک را کمتر یا بیشتر از زمان تعیین شده نبندند.

در صورت تجویز عینک توسط متخصص، کودک را به استفاده دائمی از آن تشویق و طبق دستور عمل کنند.

در صورت تشخیص تنبلی چشم، حتما تا پایان ۱۰ سالگی پیگیر وضعیت بینایی و تغییرات عیوب انکساری چشم کودک باشند و مطمئن باشند معاینه دید کودکان در مهدهای کودک، آمادگی‌ها و پایگاه‌های سنجش بینایی توسط افراد آموزش‌دیده انجام خواهد شد.

تنبلی چشم هیچ علامتی ندارد و شکایتی از طرف کودک ایجاد نمی‌کند. از همین رو در صورت مشاهده، اختلال بینایی، ظاهر غیر طبیعی چشم مانند مردمک سفید، قرمزی چشم‌ها و حوادث چشمی کودک خود را نزد ‌بینایی‌سنج یا چشم پزشک ببرید.

همچنین صورت کودک خود را همیشه تمیز نگهدارید و از ریختن هر گونه دارو در داخل چشم‌ها بدون تجویز پزشک جداً خودداری کنید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افزایش ابتلا به بیماری اسهال و استفراغ و آبله مرغان در کودکان و نوزادان
  • «تنبلی چشم» شایع‌ترین علت نابینایی یک چشمی
  • «تنبلی چشم» شایع‌ترین علت نابینایی یک چشم
  • لحظات نفس‌گیر احیای کودک ۷ ساله + ویدئو | این کودک فاقد علائم حیاتی بود
  • درمان خانگی آلرژی و حساسیت فصل بهار + علائم و توضیحات
  • ساخت یک کمپلکس مولکولی برای کمک به بیماران دچار سوختگی
  • آمار تکان‌دهنده از سوءتغذیه میان کودکان غزه که تبدیل به پوست و اسکلت شده‌اند
  • یک کمپلکس مولکولی به کمک بیماران دچار سوختگی می‌آید
  • فواید برگ سنا برای پوست
  • راه اندازی اتاق ارزیابی رشد و تکامل نوزادان و کودکان بیلی در اهواز