Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ عضو مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه نهادینه شدن اندیشه امام خمینی(ره) در حوزه عدالت باید در عمل زنده شود، گفت: پس از پیروزی انقلاب، امام(ره) به غیر از مرتکبین قتل که ولی دم داشتند، برای بقیه دستور عفو عمومی صادر کردند.

آیت‌الله سید محمد موسوی بجنوردی در همایش انقلاب اسلامی در منظومه فکری امام خمینی (ره) از نظریه تا عمل در کتابخانه ملی با بیان اینکه امام خمینی(ره) موضوع حکومت اسلامی را که اساس آن بر عدالت اجتماعی، آزادی و مردم سالاری است حدود 40 سال پیش در نجف اشرف تدریس کرد، گفت: امام (ره) موضوع حکومت اسلامی، ارکان آن، نقش مردم و نقش زنان و مردان در حکومت اسلامی را مدلل و مبرهن و به تفصیل بیان کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه حکومت قانون بر مردم که قانونگذار آن خداوند است، مد نظر امام خمینی بود، ادامه داد: قانونگذار الله است، شخص اول عالم امکان حضرت رسول (ص) نیز مجری قانون الهی بوده است.

وی ادامه داد: درس حضرت امام درباره حکومت اسلامی در نجف اشرف، رسید به مبحث ولایت فقیه، در میان فقهای شیعه این نخستین بار بود که یک فقیهی سیستم حکومتی در اسلام را مطرح می‌کرد و آن را حکومت قانون بر مردم می‌داند و هدف اصلی از تشکیل حکومت را اجرای قانون می‌داند؛ ولایت فقیه مسئله‌ای است که از ابتدا بر روی آن اختلاف بود. امام (ره) «ولایت مطلقه فقیه» را مطرح کردند که فقیهی جامع الشرایط است و در راس امور قرار می‌گیرد. تمام مباحث ایشان در قالب کتابی با همین عنوان چاپ شده است.

چهره ماندگار علم حقوق با اشاره به اندیشه امام در باب عفو گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، امام دستور عفو عمومی صادر می‌کنند و به غیر از آن‌ها که قتلی مرتکب شده بودند و ولی دم باید گذشت می‌کرد، زندان‌ها خالی شدند. بنده در طی 12 سال که در شورای عالی قضایی بودم می‌دیدم که امام (ره) همواره بر عفو تاکید داشتند و بر همین اساس آن زمان هیئت عفو نیز تاسیس شد. دشمنان تلاش دارند تا چهره امام (ره) را خشن نشان دهند، ولی اینگونه نیست و ایشان اهل انتقام نبودند، بلکه اهل گذشت بودند.

وی گفت: انقلاب‌های شمال آفریقا نشأت گرفته از انقلاب اسلامی ایران است و کشوری که هم اکنون استقلال حقیقی دارد، جمهوری اسلامی ایران است. در رژیم گذشته، محمدرضا پهلوی با پذیرش کاپیتولاسیون ملت را تحقیر کرد و ملت ایران از این موضوع ناراضی بودند، اما امام (ره) ملت را بیدار کرد و به ملت ایران عزت داد و امروز ملت ایران در جهان اسلام الگو است.آیت الله موسوی بجنوردی افزود: ما هیچ وقت نباید اندیشه امام‌(ره) را فراموش کنیم و همواره باید آن را نصب العین قرار دهیم.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: امام خمینی یک مسلمان واقعی بود و اندیشه او همان اندیشه رسول‌الله است.

ضرورت رجوع به گفتمان امام

سیدرضا صالحی امیری، دبیر علمی همایش هم گفت: پس از چهار دهه از انقلاب اسلامی، پنج مرحله گفتمانی را طی کردیم. گفتمان ارزشی، گفتمان توسعه و سازندگی، گفتمان اصلاحات، گفتمان عدالت و گفتمان اعتدال، تمام این گفتمان‌ها خرده گفتمان‌هایی در زیر چتر گفتمان انقلاب اسلامی هستند و این همایش ذیل فراگفتمان امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی شکل گرفت. وی افزود: هدف آن است نشان دهیم تداوم انقلاب اسلامی در چارچوب ارکان اندیشه‌های امام میسر خواهد بود. صالحی امیری ادامه داد: مباحثی همچون اخلاق‌گرایی، معنویت‌گرایی، عدالت گرایی، وحدت گرایی، آرمان گرایی، مصلحت گرایی، مردم گرایی، استقلال گرایی، قانون گرایی و عقل‌گرایی در اندیشه‌های امام(ره) قابل درک و فهم است و در این همایش به این مسائل پرداخته می‌شود که با گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی، چه میزان در دستیابی به اهداف و ارزش‌ها در گفتمان امام (ره) موفق بوده‌ایم و در دستیابی به این موفقیت‌ها چه موانعی وجود داشته و سهم هر یک از این موانع چه میزان است.

دبیر علمی همایش افزود : در مطالعات این مجموعه مشخص شد؛ فقر و شکاف طبقاتی، فساد گسترده، حاشیه نشینی، آسیب‌های اجتماعی، بی عدالتی، خشونت و بداخلاقی از جمله عواملی بود که در ناکامی و عدم تحقق آرمان‌ها و عملی شدن اندیشه‌های امام (ره) موثر بوده‌اند.

وی افزود: از سوی دیگر نفی استبداد، نفی وابستگی به قدرت‌های بیگانه، قانون‌مند کردن سیستم و نظام از جمله موفقیت‌های پس از انقلاب اسلامی بوده است. وی با بیان اینکه اساسا رویکرد این همایش عقلانی و نه احساسی است، گفت: در تحلیل واقع‌گرایانه از گفتمان فکری حضرت امام در می‌یابیم نفی خشونت در همه حوزه‌ها، توجه به اقتدار معنوی به جای اقتدار نظامی یعنی تاکید بر قدرت نرم یعنی مردم به جای قدرت سخت یعنی زور، در اندیشه‌های امام نمود دارد و ایشان بر رای مردم و بر خداوند به عنوان منشاء قدرت تاکید داشتند .صالحی امیری تأکید کرد: اندیشه امام، اندیشه‌ای تام و تمام است و ایشان بر مسائل متعددی از جمله مبارزه دائمی با جهل و خرافه‌گرایی تاکید داشتند و آن را سم مهلکی برای دین و حکومت می‌دانستند.

وی در ادامه با بیان اینکه برای رسیدن به وحدت یک راه وجود دارد و آن بازگشت به اندیشه‌های امام(ره) است، خاطرنشان کرد: اندیشه مصلحت را که حضرت امام (ره) طرح کردند، برای همه مسائل و بسیاری از مشکلات موثر است، چرا که اسلام و به تبع آن اندیشه‌های امام برای همه مسائل مبانی شفاف و روشنی دارد.

حمید رضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی هم در ادامه با اشاره به اینکه فرموده حضرت امام مبنی بر اینکه «اگر بخواهیم می‌توانیم»را به طور عملی احساس کرده‌ایم، گفت: ایجاد جهاد دانشگاهی و تاسیس آ‌ن در سال 1359 و موفقیت‌های این نهاد در حوزه‌های مختلف علم و فناوری و فرهنگی حاصل خودباوری است که امام (ره) در جسم و جان جوانان ایجاد کردند. رئیس جهاد دانشگاهی افزود: در حوزه دارودرمانی و فناوری پزشکی اکنون به مرحله تبدیل علم و فناوری رسیده‌ایم و قرار است ساخت قطعات یدکی بدن انسان را از طریق سلول درمانی آغاز کنیم.

وی با بیان اینکه مشکل در حوزه وحدت از عدم درک روح منشور امام خمینی (ره) نشات می‌گیرد، گفت: اگر به کاربردی کردن این اندیشه‌ها فکر و آن را عملی می‌کردیم، امروز دچار مشکل نبودیم.

گفتنی است در این همایش از کتاب مجموعه مقالات همایش انقلاب اسلامی در منظومه فکری امام خمینی (ره)، از نظریه تا عمل، با عنوان «انقلاب اسلامی؛ گفتارهایی پیرامون انقلاب اسلامی از نظریه تا عمل» رونمایی شد.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی ره امام خمینی س موسوی بجنوردی آيت الله موسوی بجنوردی سيدرضا صالحی اميری جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۸۶۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش بار ترافیکی میدان آزادی با تکمیل شاخه غربی بزرگراه یادگار امام (ره)/ شمال تهران نیاز به کمربندی دارد

سرهنگ ابوالفضل موسوی‌پور رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: پروژه شاخه غربی بزرگراه یادگار امام(ع) در پادگان جی از بزرگراه یادگار امام به پروژه آزادگان متصل می‌شود.

وی گفت: با توجه به اینکه بار ترافیکی در بزرگراه آیت الله سعیدی، میدان آزادی و بزرگراه شیخ فضل اله سنگین است، اگر شاخه غربی به سمت میدان فتح، بلوار بهار و بزرگراه شهید بروجردی افتتاح شود، بزرگراه آیت الله سعیدی و میدان آزادی که با گره‌های ترافیکی روبه‌رو بودند، سبک‌تر خواهد شد.

موسوی پور گفت: در بزرگراه بسیج به علت تردد کامیون‌ها ترافیک سنگین است با اجرای پروژه شاخه شرقی این طرح محله ابوذر، نبرد و افسریه از ترافیک سنگین خارج خواهد شد و در شمال تهران نیز به یک کمربندی نیاز داریم که از کنار کوه‌ها به بزرگراه ارتش متصل شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • امام جمعه ساری: باید فرزندان خود را برای جذب در حوزه‌های علمیه ترغیب کنیم
  • سپاه پاسداران همواره توطئه‌های دشمنان را خنثی کرده است
  • طرح نور فراجا موفقیت در حوزه جنگ نرم است
  • قدردانی آیت الله نورمفیدی از تلاش‌ها و خدمات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان 
  • کاهش بار ترافیکی میدان آزادی با تکمیل شاخه غربی بزرگراه یادگار امام (ره)/ شمال تهران نیاز به کمربندی دارد
  • جز امام (ره) و رهبری کسی در ابتدای انقلاب حامی ارتش نبود
  • دلیرمردان ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوره‏‌های مختلف انقلاب اسلامی نقش آفرینی کردند
  • ارتش مایه مباهات و سربلندی ملت ایران است
  • ۲۹ فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی گرامی باد
  • رهبر انقلاب با قدرت و حکمت امروز در حال اداره کشور است