Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@12:05:31 GMT

«لطفا اگر جای بهتری پیشنهاد شد، نروید»

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۸۶۷۸۰

«لطفا اگر جای بهتری پیشنهاد شد، نروید»

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خواست تا در سازمان میراث فرهنگی بماند و اگر جای بهتری به او پیشنهاد شد، قبول نکند و نرود.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام احمد مازنی در اختتامیه نخستین جشنواره عکس احیا که در سازمان میراث فرهنگی برگزار شد، یکی از مهم‌ترین ضعف‌های سازمان میراث فرهنگی را تغییر مدیریت‌های دائم در این سازمان دانست و خطاب به علی اصغر مونسان اظهار کرد: لطفا در این سازمان بمان و اگر جای بهتری برای استفاده از حضورت پیشنهاد شد، نرو.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با تأکید بر این‌که بخش میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیازمند ثبات مدیریتی و سواد است، ادامه داد: همیشه زمان زیادی نیاز است تا هر انسانی که به این سازمان وارد می‌شود، میراث فرهنگی را بشناسد و با مرمت و استانداردهای موزه‌های آشنا شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر ممکن است مدیران وارد شده به سازمان میراث فرهنگی از ابتدا متخصص نباشند اما تا زمانی‌که آن‌ها به استانداردهای لازم برسند، زمان زیادی نیاز است. بنابراین در این سازمان باید فرصت کافی برای درک روسای سازمانی از این دستگاه باشد.

مازنی همچنین در ادامه به تاریخ غنی ایران اشاره کرد و گفت: این کشور از ویژگی‌هایی برخوردار است که یکی از آن ویژگی‌ها، تاریخ مصور است. ایران در یک نگاه در تمام مناطق از شمال و جنوب و شرق و غرب آن تاریخی مصور است و کمتر کشوری را می‌توان یافت که بتوان به این صورت آن کشور را معرفی کرد.

او گفت: نقش‌برجسته‌هایی مانند بیستون و آثاری مانند تخت‌جمشید و دیوارنگاره‌هایی که در مساجد و بناهای تاریخی ما مشاهده می‌شود، همه نمونه‌هایی از تاریخ مصور ایران عزیز است.

مازنی با بیان این‌که مهم‌ترین دلیل تجمیع سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری این است که این آثار و این تاریخ مصور به دنیا معرفی شود، افزود:‌ البته به‌عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی فکر می‌کنم یکی از دلایل این اشکال که نتوانستیم این تاریخ مصور را در طول سال‌های مختلف بشناسانیم، تجربه تغییرات مدیریتی در این سازمان است؛ به‌ گونه‌ای که در طول دو سال گذشته شاهد تغییر سه مدیر در این سازمان هستیم اما درخواست من از آقای مونسان این است که اگر حتی مسئولیت دیگری نیز به شما پیشنهاد شد، از این سازمان نروید.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: انتقال مفاهیم تاریخی و فرهنگی به هیأت دولت و رئیس‌جمهوری و نیز انتقال آن‌ها به مردم و گردشگران داخلی و خارجی یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌هایی است که بر عهده رئیس این سازمان نهاده شده است.

او افزود: کشوری مانند پرتغال ۱۰میلیون نفر جمعیت دارد و به همین تعداد نیز گردشگر دارد اما زمانی که سخن از گردشگری می‌شود، آثار ارزشمندی که ما داریم کمتر دیده می‌شود.

این نماینده مجلس سپس از نگاه‌های منفی به حوزه گردشگری انتقاد کرد و افزود: تصور اشتباه از تأثیر حضور گردشگران خارجی به کشور باعث شده است تا نتوانیم این ارزش‌ها را به‌خوبی معرفی کنیم؛ درحالی‌که گردشگران اروپایی عاشق دیدن روستاهای تاریخی و آثار فرهنگی و ارزشمند ما هستند.

او خطاب به عکاسان حاضر در این جشنواره نیز گفت: قدرت تصویر را نباید دست‌کم گرفت، برای کار عکاسان نباید قیمت گذاشت. عکس‌هایی که شما خلق کرده‌اید هرکدام به‌خوبی توانسته است زیبایی‌های تاریخی ایران را به تصویر بکشد و پیشنهاد من این است که این عکس‌ها به رایزن‌های فرهنگی در سفارت‌های مختلف ارائه شود تا زمینه آشنایی هرچه بیشتر با آثار فرهنگی و تاریخی ارزشمند کشورمان فراهم شود.

حرام کردن یک فعل حلال، حرام است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمود دعایی، مدیرمسئول روزنامه اطلاعات و فعال حوزه فرهنگ و سیاست نیز در این مراسم گفت: اکنون در جامعه‌ی ما یکی از دغدغه‌ها حرام یا حلال بودن موسیقی است، معتقدم همان‌طور که انجام یک فعل حرام، حرام است، حرام کردن یک فعل حلال نیز حرام است.

او ادامه داد: این که بتوانیم از چیزی که مجاز است، استفاده کنیم اما آن را کتمان کنیم حرام است. امام خمینی (ره) در زمان حیات برای پایان دادن به این صحبت‌ها اجرای یک گروه موسیقی به صورت زنده را در جماران دیدند. ایشان به عنوان یک پیشوای مذهبی در کشور همراه با خانواده شهدا نشستند و آن موسیقی را گوش کردند. زمانی که یکی از شخصیت‌های مذهبی و معصومین کشور به عنوان ولی‌فقیه در آن زمان این کار را انجام دادند، چرا باید اکنون آن را حرام کرد؟

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: یکی از مشکلاتی که با آن در بخش‌های مختلف مدیریتی روبه‌رو هستیم، تغییر زودبه‌زود مدیران است که در سازمان میراث‌فرهنگی نیز شاهد این مشکل هستیم اما راه‌حل این مشکل این است که از رؤسای قبلی به‌ عنوان مشاور استفاده کنیم و به ایده‌های آنان توجه شود.

او با اشاره به حضور مدیران توانمند سابق در این سازمان مانند مهدی حجت، حسین مرعشی و محمدعلی نجفی، افزود: خوشبختانه امروز مدیری توانا و خوش‌ذوق و پیگیر به نام آقای مونسان در رأس این سازمان در حال فعالیت است و قدم‌به‌قدم کارها را پیش می‌برد.

دعایی برگزاری جشنواره عکس را یک گام مثبت برای معرفی هرچه بهتر ارزش‌های فرهنگی تاریخی نام برد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام حجت الاسلام دعایی رییس کمیسیون فرهنگی مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۸۶۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نطنز گفت: شب گذشته برای اولین بار گروه بین‌المللی ایسکارسا که یکی از تشکل‌های حرفه‌ای بین‌المللی مرمت بنا‌های تاریخی و سازه‌ای معماری محسوب می‌شود از مجموعه تاریخی مسجد جامع و بقعه شیخ عبدالصمد، بافت تاریخی اطراف مسجد جامع و آتشکده ساسانی نطنز بازدید کردند.
حسین یزدانمهر افزود: گروه بین المللی ایسکارسا در بحث مرمت آتشکده ساسانی قرار است در خصوص نحوه مرمت و ایجاد گنبد آتشکده اعلام نظر کنند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نطنز با بیان اینکه در خصوص بقعه شیخ عبدالصمد قر ار است این گروه کار پژوهشی داشته باشند، گفت:: یکی از پیشنهاد‌های این گروه حفاظت از کتیبه منحصربه‌فرد به جای مانده در زیر گنبد بود، این کتیبه با قدمت بیش از هزار سال متعلق به اواخر قرن سوم دوره دیلمی و آل‌بویه (۳۸۹ ه. ق) است که خط کوفی تلفیق گچ و آجر آن در دهه‌های گذشته توسط مرحوم دکتر شیرازی معمار برجسته کشور نمایان شد و باید با بررسی بیشتر و اجرای عملیات ویژه از آن حفاظت شود که به‌زودی در دستور کار اداره کل استان قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: گروه بین المللی ایسکارسا زیر نظر سازمان یونسکو فعالیت داشته و به شکل ان جی او فعال هستند و مرت آثار تاریخی را بررسی کرده و به لحاظ فکری و پژوهشی میزان دقت مرمت‌های انجام شده و بررسی می‌کنند.
شهرستان ۴۷ هزار نفری نطنز در فاصله ۱۲۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی