Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، در روز 24 ژوئن (3 تیر) انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری در ترکیه برگزار می‌ شود. 45 تا 55 درصد از کسانی که در نظرسنجی‌ های اخیر شرکت کرده‌ اند، گفته‌ اند که می‌ خواهند به «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور کنونی ترکیه رای دهند. اما در واقعیت ممکن است تعداد بسیار کمتری او را برگزینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«هاکان بایراکچی» مدیر موسسه نظرسنجی «سونار» می‌ گوید که صاحبان قدرت در ترکیه جوی ترسناک ایجاد کرده‌ اند و در نتیجه حدود 10 درصد از کسانی که در نظرسنجی‌ ها شرکت می‌ کنند، نمی‌ گویند واقعا به چه کسی رای خواهند داد. برخی از مردم به پرسش‌ های نظرسنجی پاسخ‌ های نادرست می‌ دهند و به همین علت، به گفته بایراکچی، نتیجه انتخابات به احتمال زیاد با آنچه نظرسنجی‌‌ ها می‌ گویند تفاوت خواهد داشت.

برای اردوغان که 16 سال است در هیچ انتخاباتی شکست نخورده است، انتخابات آتی می‌ تواند به سخت‌ ترین تجربه دوره فعالیت سیاسی‌ اش تبدیل شود. این در حالی است که احزاب اپوزیسیون ترکیه که از سال ها به این طرف از هم جدا بوده اند، اکنون رسما یک سند ائتلاف را برای انتخابات پارلمانی به منظور مبارزه با حزب حاکم «توسعه و عدالت» اردوغان امضا کرده اند.

این ائتلاف جدید شامل حزب «سوسیال دموکرات»، حزب راست ملی گرای «خوب»، حزب اسلامگرای «سعادت» و حزب محافظه کار «دموکراتیک» می شود.

در عین  حال نظرسنجی‌ ها نشان می‌دهند که میزان محبوبیت «محرم اینچه» نامزد انتخابات ریاست جمهوری از حزب اپوزیسیون جمهوری‌ خواه خلق ترکیه، بیش از 30 درصد در این اواخر افزایش یافته است. بدین دلیل انگیزه مخالفان برای پیروزی در انتخابات بیشتر شده است.

 

تنها کاندیدایی که می‌ تواند اردوغان را به چالش بکشاند

«محرم اینچه» (اینجه) متولد 4 مارس سال 1964 در استان «یالووا» است.

او فرزند «شریف» و «زکیه» اینچه است.

 

 

او فارغ التحصیل از دانشگاه «بالیکسیر» است و به عنوان دبیر فیزیک و همینطور مدیر مدرسه مشغول به فعالیت بوده است.

 

 

وی همچنین به عنوان مدیر مرکز اندیشه های آتاتورک فعالیت می کرده است که حامی اندیشه های آتاتورک بنیانگذار ترکیه مدرن است.

 

 

او در چهار دوره متوالی در سالهای 2002 ، 2007 ، 2011 و 2015 از زادگاه خود و از سوی حزب جمهوری خواه خلق وارد پارلمان ترکیه (مجلس ملی کبیر) شد.

 

 

او از سال 2002 به عنوان صدای مخالف علیه حزب عدالت و توسعه سخن می گفت.

در 4 می 2018، محرم اینچه رسما نامزدی خود را از سوی حزب مطبوعش برای انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام ترکیه در سال 2018 و مبارزه انتخاباتی با رجب طیب اردوغان اعلام کرد.

 

 

این‌بار کمال «قلیچداراوغلو» رهبر حزب مردم جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست جمهوری در 24 ژوئن وارد صحنه نشده و به جای او، محرم وارد میدان شده است.

اینچه که در سخنرانی‌ هایش واهمه‌ ای از تکرار تاکتیک‌ های اردوغان ندارد، کاملا متفاوت با قلیچداراوغلو، کسی که در انتخابات پیشین ریاست جمهوری در مقابل اردوغان باخت، رفتار می‌ کند.

 

 

وی از زمان آغاز کاندیداتوری‌ اش، سخنرانی‌ های آتشین در گوشه و کنار کشور داشته، سوار دوچرخه و گاهی سوار تراکتور شده است.

 

 

او کلاه بر سر می‌ گذارد و می‌ خواهد نشان دهد که به مردم نزدیک است. هم چنین بسیاری از گردهمایی‌ های انتخاباتی خود را خارج از پایگاه‌ های اجتماعی حزب مردم جمهوری‌ خواه برگزار می‌ کند.

 

 

در حقیقت او در زندگی سیاسی‌ اش روحیه مبارزه طلبی داشته و ارتباط نزدیکی با مردم همانند ارتباطی که اردوغان داشته، دارد.

 در یکی از گردهمایی‌ های انتخاباتی پیش از انتخابات، اینچه لباس غیررسمی پوشیده و کروات نبسته است.

 

 

او به دنبال تشویق تمام گروه‌ های مردمی برای حضور در انتخابات است. بر همین اساس طرفدارانش پرچم ترکیه در دست دارند.

اینچه در یکی از اقداماتش علیه سنت دیرینه حزب مردم جمهوری‌ خواه، به دنبال تاسیس پل‌ هایی با گروه‌ های دیگر است که در طول سالیان گذشته خارج از پایگاه‌ های اجتماعی معمول این حزب نگه داشته شدند.

 

 

در همین راستا اینچه در اولین اقداماتش به عنوان کاندیدا به دیدار «صلاح‌ الدین دمیرتاش» کاندیدای محبوس ریاست جمهوری رفت.

همچنین اینچه برخلاف سنت دیرینه حزب مردم جمهوری‌ خواه، رویکرد مخالفت با آمریکا و غرب را اتخاذ کرده است. او در یکی از سخنرانی‌ هایش تهدید کرده که اگر آمریکا «فتح‌ الله گولن» را تحویل ندهد، پایگاه هوایی آمریکا را در ترکیه می‌ بندد.

 

 

استراتژی اینچه در انتخابات این است که بتواند به عنوان قدرتمندترین کاندیدای اپوزیسیون در مقابل اردوغان قرار گیرد و امیدوار است که انتخابات به دور دوم کشیده شود و بدین شکل در انتخابات دور دوم، دیگر گروه‌ های اپوزیسیون در کنار وی قرار گیرند.

اینچه متاهل و دارای یک فرزند پسر است که او هم ازدواج کرده است.

 

 

 

******    «بانوی آهنین» در کمین رجب طیب اردوغان

«مرال آکشنر» 8 ژوئیه 1956 در «گوندوغدو» در همسایگی «ازمیت» در استان «قوجاایلی» به دنیا آمد. پدرش «طاهر عمر» و مادرش «صدیقه» اصالتا از مسلمانان بالکان و اهل سالونیک بودند. آنها در میان صدها هزار نفری بودند که برای اسکان مجدد در ترکیه در سال 1923 یونان را ترک کردند.

 

 

مرال آکشنر در دانشگاه استانبول به تحصیل در رشته تاریخ پرداخت و تحصیلات تکمیلی‌ اش را در موسسه علوم اجتماعی دانشگاه مرمره گذراند و دکترای تاریخ دریافت کرد.

 

 

او پس از اتمام تحصیل و پیش از آنکه به عرصه سیاست وارد شود، به عنوان سخنران در دانشگاه فنی ییلدیز، دانشگاه قوجاایلی و دانشگاه مرمره به تدریس می‌ پرداخت.

مرال آکشنر در سال 1994 سمت خود را در دانشگاه ترک کرد و در انتخابات 1995 به عنوان نماینده استان استانبول از حزب «راه راست» وارد عرصه سیاست شد. آکشنر از 8 نوامبر 1996 تا 30 ژوئیهٔ 1997 وزیر کشور بود.

 

 

او به جای «محمد آغار» در این سمت قرار گرفت که به خاطر درگیر شدنش در رسوایی «سوسورلوک» از سمت خود استعفا داده‌ بود. آکشنر مدتی بعد به دنبال کودتای پست مدرن 1997 وادار به ترک سمت خود شد.

 

 

آکشنر در انتخابات 1999 بار دیگر و این بار به عنوان نماینده استان قوجاایلی به پارلمان راه یافت. او پس از آن در انتخابات سراسری 2007 و 2011 از سوی حزب «حرکت ملی» به عنوان نماینده استانبول به مجلس ترکیه راه یافت.

مرال آکشنر در کنار «گولدال مومجو» دیگر نماینده زن مجلس (که پس از «نرمین نفتچی» نخستین سخنگوی زن مجلس در سال 1968 فعالیت می‌ کرد)، به عنوان نایب سخنگوی مجلس ترکیه انتخاب شد.

 

 

مرال آکشنر در سال 2016 پس از دعوت اردوغان برای تغییر قانون اساسی از رهبری حزب حرکت ملی جدا شد و تصمیم گرفت حزب سیاسی خودش را تاسیس کند.

مرال آکشنر روز 25 اکتبر 2017 تاسیس حزب «خوب» را اعلام کرد و از لوگو و اهداف آن پرده‌ برداری کرد. او در نخستین خطابه خود به هوادارانش اعلام کرد که دموکراسی ترکیه در معرض خطر است و حزب خوب به دنبال جامعه‌ ای آزاد و حل مشکلات دستگاه قضایی ترکیه است.

 

 

آکشنر سپس اعلام کرد که «رسانه‌ ها نباید تحت فشار باشند. مشارکت دموکراتیک، پارلمان قدرتمند و اراده ملی مسائلی جایگزین‌ ناپذیر هستند.»

می‌توان ادعا کرد که حزب خوب به اندازه حزب «جمهوریت خلق» بزرگ‌ ترین حزب اپوزیسیون در ترکیه است. اگرچه حزب خوب تاکنون در آزمون انتخاباتی قرار نگرفته، ولی تمام نظرسنجی‌ های صورت گرفته در ترکیه حاکی از انتقال بخش قابل‌ توجهی از آراء حزب حرکت ملی‌ گرا به حزب خوب است.

 

 

 از آکشنر با نام های مستعار بانوی آهنین و «آسِنا» (به ترکی استانبولی: Asena) یا می شود. آسنا نام یک گرگ خاکستری ماده اسطوره‌ شناسی ترک است که بر اساس افسانه ای مادرجد ترکان و نماد ملی آنان تلقی می‌ شود.

وی در کمپین انتخاباتی خود قول داده است که یکسری تدابیر اجرا شده توسط اردوغان مانند وضعیت فوق‌ العاده بعد از کودتای نافرجام 2016 و به فیلتر کردن شبکه‌ های اجتماعی و وب‌ سایت‌هایی نظیر ویکی‌ پدیا پایان دهد.

 

 

آکشنر همچنین وعده داده که قصد دارد نظام ریاست جمهوری را در ترکیه که قرار است بعد از انتخابات اجرا شود، منحل کند و ترکیه را به صورت نظام پارلمانی اداره کند.

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 انتخابات ترکیه نامزد انتخابات ریاست جمهوری فارغ التحصیل فیزیک مدرسه جمهوری خواه محرم انتخابات ریاست جمهوری رجب طیب اردوغان حضور در انتخابات آمریکا مسلمانان یونان استانبول وزیر کشور رسوایی قانون اساسی دموکراسی دستگاه قضایی انتخابات ترکیه رجب طیب اردوغان جماران انتخابات ترکیه رقبای اردوغان مرال آکشنر بانوی آهنین جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۸۹۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه پس از ۱۳ سال به عراق سفر کرد. چندین وزیر عضو کابینه، رییس سرویس اطلاعاتی میت و برخی از مشاورین نظامی و اقتصادی در این سفر اردوغان را همراهی کردند. نگاهی به لیست توافقنامه‌های امضا شده بین اردوغان و محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق، نشان دهنده این است که اقتصاد و امنیت به عنوان دو رکن مهم اهداف آنکارا در این سفر برجسته شد و ترکیه می‌خواهد از ظرفیت‌های اقتصادی عراق بالاترین بهره را ببرد.

عراق و ترکیه ۲۶ موافقتنامه و یادداشت تفاهم در زمینه های امنیتی، تجاری، آب، توسعه و سایر زمینه ها امضا کردند. تلاش برای تحقق اهداف پروژه «مسیر توسعه»، از مهمترین اهداف ترکیه در عراق است و قرار است برای اتصال بندر فاو عراق به ترکیه و ایجاد یک گذرگاه تجاری جدید از فاو تا بندر مرسین ترکیه در سواحل دریای مدیترانه، قطر و امارات متحده عربی نیز مشارکت مالی داشته باشند. به همین خاطر، علاوه بر عبدالقادر اورال ‌اوغلو، وزیر ترابری و زیرساخت ترکیه و رزاق محیبس الصداوی وزیر حمل و نقل عراق، جاسم بن سیف السلیطی وزیر حمل و نقل و ارتباطات قطر و سهیل محمد المزروعی وزیر انرژی و زیرساخت امارات نیز در مراسم امضای یادداشت تفاهم حضور داشتند.

اردوغان، پس از دیدار با محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق در نشست مشترک خبری اعلام کرد: «این سفر و توافق‌هایی که امضا شده، نقطه عطف جدیدی در روابط ترکیه و عراق خواهد بود. توافقنامه چارچوب استراتژیک برای همکاری مشترک که با نخست وزیر محترم عراق امضا کردیم، یک نقشه راه ارزشمند و استوار است. همکاری در زمینه امنیت و مبارزه با تروریسم یکی از مهمترین موضوعات دستور کار ما بود. اشاره رسمی عراق به این که پ.ک.ک یک گروه ممنوعه است، مورد استقبال ماست و درباره اقدامات مشترک قابل اجرا علیه گروه تروریستی پ‌.ک‌.ک و شاخه‌های آن که از خاک عراق ترکیه را هدف قرار می‌دهند، رایزنی کردیم». اردوغان همچنین درباره ادامه حمله های رژیم صهیونیستی به غزه گفت: «با مقامات عراق، تأثیرات ظلم اسراییل در فلسطین بر منطقه خود را مورد بررسی قرار دادیم و درباره گام‌های مشترکی که می‌توانیم برداریم رایزنی کردیم».

محمد شیاع السودانی نخست ‌وزیر عراق نیز امنیت عراق و ترکیه را به هم مرتبط دانست و اعلام کرد: «در این دیدار درباره همکاری امنیتی که ثبات ترکیه و عراق را تضمین می‌ کند، توافق کردیم. نمی‌توانیم اجازه حمله به کشور دیگری از طریق خاک عراق را بدهیم».

عراق طی سالیان گذشته به یکی از مهمترین مقاصد صادرات کالا و شرکای تجاری ترکیه تبدیل شده است. اردوغان در جریان سفر به بغداد، درباره حجم مبادلات تجاری گفت:«حجم تجارت بین کشور ما و عراق در سال گذشته حدود ۲۰ میلیارد دلار بود. ما می خواهیم این حجم را به سطوح بالاتر برسانیم. درباره اقداماتی که در این زمینه باید انجام دهیم با جناب نخست وزیر صحبت کردیم».

مثلث اهداف ترکیه در عراق

طی سالیان گذشته، ترکیه در حوزه حساس آب و امنیت، مشکلات خاصی برای عراق به وجود آورده است. مقابله با تحرکات تروریستی پ.ک.ک از سوی نیروی هوایی و نیروی زمینی ترکیه، بارها موجب آن شده که روستاییان مناطق مرزی شمال عراق، امنیت و امکان تردد و فعالیت روزمره را از دست بدهند و امنیت غیرنظامیان منطقه در خطر قرار بگیرد. ترکیه همچنین با سدسازی و اعمال کنترل بر میزان ورود آب به عراق، عملا همسایه خود را در تنگنا قرار داده و این در حالی است که مناطق گسترده‌ای از شمال و جنوب عراق، به بازار مصرف کالاهای ترکیه‌ای تبدیل شده است. بنابراین به شکل اجمالی می‌توان گفت که اقتصاد، امنیت و آب، سه ضلع مثلث اهداف ترکیه در عراق هستند.

ترکیه به دنبال خرید نفت از عراق است و می‌خواهد در آینده، گاز عراق را نیز منتقل کند و علاوه بر پروژه‌های عمرانی عظیم، در بازار مصرف مواد غذایی، پوشاک و مبلمان عراق، امتیازات کلانی به دست آورد و در حوزه آب نیز از کارت فشار استفاده کند. در عین حال، به دنبال آن است تا با همکاری و همراهی ارتش عراق و همچنین نیروهای پیشمرگه اقلیم کردستان عراق، به تهدیدات تروریستی پ.ک.ک پایان دهد. اما هنوز مشخص نیست که در میدان عمل، کمیته عملیاتی مشترک تا چه اندازه بتواند امکان هماهنگی بین نیروها و تغییر شرایط بر روی ارض واقع را ایجاد کند.

سفر اردوغان به اربیل

رییس جمهور ترکیه، پس از پایان دیدارهایش در بغداد، راهی اربیل شد تا با سران اقلیم کردستان عراق نیز دیدار و گفت و گو کند. یکی از نکات برجسته مهم در سفر اردوغان به اربیل، این بود که او با نچیروان بارزانی رییس اقلیم، مسرور بارزانی نخست وزیر اقلیم و اعضای کابینه محلی دیدار کرد اما با بافل طالبانی رهبر حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق دیداری صورت نگرفت. برخی از روزنامه نگاران و تحلیلگرانی که اردوغان را در این سفر همراهی می‌کردند، اعلام کردند که آنکارا به بهانه آزادی عمل فعالیت نیروهای گروه موسوم به حزب کارگران کردستان ترکیه در سلیمانیه، در مقابل طالبانی موضع گرفته و در هفته‌های اخیر، اردوغان و هاکان فیدان وزیر امور خارجه کابینه او، بارها به طور آشکار به اتحادیه میهنی هشدار داده و از طالبانی انتقاد کرده‌اند.

اما با وجود اینکه روابط رو به رشد و تثبیت شده ای بین ترکیه و حزب دموکرات کردستان به رهبری بارزانی وجود دارد، کنترل نفت عراق در اختیار دولت مرکزی بغداد است و پس از صدور حکم دادگاه، ترکیه و اقلیم کردستان عراق، نمی‌توانند نفت عراق را به شکل غیرقانونی به فروش برسانند.

نتیجه

عراق به عنوان یکی از ثروتمندترین کشورهای منطقه، علاوه بر حوزه نفت و انرژی، در بخش‌های دیگری نظیر کشاورزی و بازار مصرف، مورد توجه دولت و بخش خصوصی ترکیه قرار گرفته است. انتظار می‌رود در شرایطی که بحران اقتصادی ترکیه را فرا گرفته و تورم و ناتوانی در تامین مالی اقتصاد این کشور را با مشکلات بزرگی روبرو کرده، عراق عملا به یک مجرای تنفسی تبدیل شود و دولت اردوغان، بخشی از مشکلات اقتصادی خود را با مواهب و آورده‌های عراق حل کند.

کد خبر 6086239

دیگر خبرها

  • رئیس‌جمهور مصر به ترکیه سفر می‌کند
  • اردوغان: دیگر روابط تجاری با اسرائیل نداریم
  • ادعای اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم
  •  توصیف اردوغان از بغداد جنجال به پا کرد + عکس
  • اسرائیل در تلاش برای لغو دیدار بایدن و اردوغان است
  • اردوغان: نتانیاهو مانند هیتلر است
  • تمجید چهره های سیاسی ترکیه از عملیات ایران علیه اسرائیل؛ سپاه ابرهه توسط ابابیل آهنین ایران مورد هدف قرار گرفتند ...
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟
  • ویکتور اوربان: با شرایط خاصی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ تمام می‌شود
  • اردوغان وارد عراق شد