Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی دولت در حالی از رواج فضای سیاه‌نمایی انتقاد کرده است که حکما خود بهتر از هر کسی می‌داند چهره‌های دولتی و اصلاح‌طلب در ردیف اول متهمین این ماجرا هستند.

سرویس سیاست مشرق – محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به تازگی در نشست خبری خود با رسانه‌ها طی اظهاراتی با انتقاد از «سیاه‌نمایی» برخی در کشور گفت: عده‌ای به صرف مخالفت با دولت حاضر به هر نوع سیاه‌نمایی نسبت به دستاوردهای اقتصادی دولت هستند که به نوعی علامت مثبت دادن به ترامپ است تا با انگیزه بیشتر به فشار خود ادامه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او همچنین می‌افزاید: اگر از منظر سیاسی و جناحی بخواهیم به این موضوعات نگاه کنیم، قطعا باعث مخدوش شدن منافع ملی می‌شود.[۱]

نوبخت چند ماه قبل و در اشاره به رونق سیاه‌نمایی اشاره شده نیز گفته بود: چرا عده‌ای در داخل کشور می‌خواهند گرا بدهند که منابع مالی کم داریم؟ ما منابع مالی داریم و با همان هم می‌توانیم به توسعه کشور بپردازیم.[۲]

معاون رئیس‌جمهور به یک نوشداروی مهم برای مشکل بزرگ این روزهای کشور ایران یعنی «مقابله با سیاه‌نمایی» اشاره کرده است اما بایستی اذعان کرد که نوبخت و سایر مقامات دولتی که این روزها به منتقدین ناامیدی تبدیل شده‌اند، جملگی نه تنها خود از عاملین اصلی تشکیل این فضا بوده‌اند بلکه دیر متوجه شده‌اند که چه اتفاقی در حال رویداد است!

این یک ادعای گزافه نیست که متأسفانه «سیاه‌نمایی و ناامیدسازی» را کسانی در ستاد مشترک دولت و اصلاح‌طلبان کلید زدند و آنقدر بر آن پافشاری کردند که به معضل امروز رسیدیم.

کسانی در جامعه ایرانی امروز به هر دلیلی نمی‌خواهند، بپذیرند یا بگویند که ایران اسلامی به گواه بانک جهانی در جایگاه هجدهمین اقتصاد جهان قرار دارد [۳] ضریب جینی یا شاخص نابرابری درآمدی ایران به گواه سازمان ملل از آمریکا و چین بهتر است [۴] نرخی بیکاری ایران طی ۷ سال گذشته به میزان ۲ درصد کاهش یافته، درآمد مالیاتی ایران از درآمد نفتی پیشی گرفته است و...

و این رخداد تأسف‌انگیز، نیست مگر همان که نوبخت به آن اشاره کرده اما ندانسته که خواسته یا ناخواسته در حال معرفی خود و کسانی از ستاد مشترک دولت و اصلاح‌طلبان به مردم است که طی ۵ سال گذشته بدترین و البته ناصحیح‌ترین حرف‌ها را درباره اقتصاد کشور مطرح کردند.

*آنها که گفتند ایران در «شرایط ته درّه» قرار دارد! / وقتی نوبخت مخاطبانش را نمی‌شناخت

آنچه در ادامه می‌خوانید کدها و اشاره‌هایی از صحبت‌های مقامات ارشد دولت و اصلاح‌طلبان طی ۵ سال گذشته است که مردم با دانستن آنها می‌توانند قضاوت بهتری درباره مصادیق صحبت‌های سخنگوی دولت و اینکه چه کسانی در کشور «سیاه‌نمایی» کرده‌اند، ‌ داشته باشند:

۱_ رئیس‌جمهور روحانی: خزانه خالیست... تحریم‌ها باید برود تا مشکل آب خوردن مردم حل شود.

۲_ اسحاق جهانگیری: کشور در شرایط ته درّه قرار دارد. [۵]

۳_محمدباقر نوبخت:۷۰۰  میلیارد دلار از دارایی‌های کشور طی پنج تا شش سال در این کشور خورده و قورت داده شده است. [۶]

۴_ عبدالرضا رحمانی فضلی: قطعا با مردم گرسنه و فقیر و بیکار نمی‌توان امنیت را تأمین کرد و حرکت ما به سمت اقتصاد مقاومتی می‌تواند برای ما امنیت را هم رقم بزند.

۵_ مجید انصاری: دولت، خونریزی شدید اقتصاد ایران را مهار کرد.

۶_مرحوم هاشمی‌رفسنجانی: تحریم‌ها استخوان مردم را خرد کرده است.

۷_محسن صفایی‌فراهانی: صفایی‌فراهانی: بانک‌های ایران فلج و نیمه‌ورشکسته‌اند.

۸_سعید لیلاز: هر روز بر جمعیت افراد زیر خط فقر ایران افزوده می‌شود.

۹_محسن رهامی: تحریم‌ها اقتصاد ایران را فلج کرده است.

۱۰_جواد اطاعت: ایران در شاخص‌های منفی از میانگین کشورهای همسایه نیز وضع بدتری دارد! [۷]

***

جدای از اینکه با عنایت به این فکت‌های تاریخی، به راحتی اثبات می‌شود که نوبخت باید مصداق سخنان خود را در داخل دولت و در میان دوستان اصلاح‌طلبش جستجو کند اما عده‌ای معتقدند دولتی‌ها و اصلاح‌طلبان این حرف‌ها را مطرح کردند تا راه برجام هموار شود و چیزی به نام توافق به هر قیمتی در نزد جامعه پذیرفته شود.

این در حالیستکه تحلیل دیگری هم وجود دارد که می‌گوید پازل ایجاد «فتنه اقتصادی» و اعتراض ظالمانه علیه نظام اسلامی با «سیاه‌نمایی» است که خواسته یا ناخواسته در کنار هم چیده شده و خطرات بزرگی در کمین آینده قرار دارد.

برخی اصلاح‌طلبان طی ماه‌های گذشته صراحتا بر احتمال بروز شورش و تظاهرات در ایران تأکید کرده و حتی از زنده ماندن اصلاحات در حکومت جدید ایران هم سخن گفته‌اند...[۸]

***

۱_http://www.irna.ir/fa/News/۸۲۹۴۶۶۰۷

۲_mshrgh.ir/۷۸۷۷۵۳

۳_https://www.isna.ir/news/۹۶۱۱۰۷۰۳۵۵۶/

۴_http://tn.ai/۱۶۴۵۷۲۰

۵_mshrgh.ir/۸۱۸۸۹۴

۶_http://fna.ir/CGRSMC

۷_ http://fna.ir/O۸ZOJ۴

۸_ mshrgh.ir/۸۶۶۴۷۸

منبع: مشرق

کلیدواژه: جام جهانی روسیه برجام حمایت از کالای ایرانی کره شمالی اصلاح طلبان اعتراض ظالمانه دولت روحانی سیاه نمایی فتنه اقتصادی محمد باقر نوبخت ناامیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۹۱۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسن فتحی: جهانِ پر از طمع و ویرانی را با افعال خود سیاه‌تر نکنیم

جمعی از بزرگان فرهنگ و ادب کشور به تماشای «مست عشق» حسن فتحی نشستند؛ فیلمی که کارگردانش آن را در زمانه خشونت و نفرت‌پراکنی حاوی پیامی از بارقه امید می‌داند برای تأمل و نواندیشی.

به گزارش ایسنا، روز جمعه ۱۴ اردیبهشت‌ماه اکرانی خصوصی از فیلم «مست عشق» در موزه سینما تدارک دیده شده بود تا سازندگان این فیلم سینمایی میزبان برخی از چهره‌های حوزه مولوی‌شناسی و شمس پژوهی و شاهنامه‌پژوهی همچون محمدعلی موحد و میرجلال‌الدین کزاری و نیز بزرگان دیگری همچون ژاله آموزگار (پژوهشگر فرهنگ و زبان‌های باستانی)، عبدالمجید ارفعی (متخصص زبان‌های باستانی و مترجم خط میخی عیلامی)، احمد محیط طباطبایی (رییس ایکوم)، لوریس چکناواریان (آهنگساز و رهبر ارکستر)، یونس شکرخواه (متخصص علوم ارتباطات) و حجت‌الله ایوبی (رییس سابق سازمان سینمایی و کمیسیون ملی یونسکو) شدند.

در میان این چهره‌های فرهنگی و هنری، محمدعلی موحد در حالی به تماشای فیلم نشست که در تیتراژ فیلم نامش به عنوان مشاور ذکر شده است.

از راست: لوریس چکناواریان، محمدعلی موحد و میرجلال‌الدین کزازی

در ابتدای این مجلس و پیش از نمایش فیلم، حجت‌الله ایوبی در سخنانی کوتاه گفت: ملت ایران یک بدهی به دنیا داشت و دنیا هم یک مطالبه بزرگ از ما. سینمای ایران که جزء سینماهای برتر جهان است باید کاری را برای حضرت مولانا و شمس انجام می‌داد.

او با تاکید بر اینکه خودش فیلم را ندیده است، ادامه داد:‌ من این تلاش و عزم را گرامی می‌دارم بویژه آنکه بارها از زبان بزرگان جهان شنیدم که چه معمایی در سینمای ایران وجود دارد که با وجود حداقل امکانات این چنین درخشان است؟  به نظر بنده، راز و رمز این موفقیت در این سالن حاضر است؛ پشتوانه سینمای ایران ادبیات فاخر و گنج معنوی آن است که در هیچ کجای جهان وجود ندارد. سینمای شاعرانه ایران مرهون بزرگانی است که امروز در اینجا نشستند و آقایان فتحی، توحیدی و دیگر هنرمندان در این فضا تنفس کردند و با محمدعلی موحد زندگی کردند. فیلم و نگاه آن‌ها عطر و رنگ موحد و کزازی و شفیعی کدکنی و بزرگان دیگر را می‌دهد. من این عزیزان را به "نام" و بدون لقب صدا کردم چون استاد شفیعی کدکنی در آخرین شماره  مجله «بخارا» زیبا گفته است که محمدعلی موحد بالاترین لقبش در همین است که «محمدعلی موحد» است و لقب و پسوند و پیشوندی برازنده او نیست. این برای بقیه اساتید هم صدق می‌کند.

ایوبی افزود: یقین دارم که استقبال فراوان مخاطب آغاز راهی است که باز هم از مولانا و شمس سخن گفته شود.  

سپس فرهاد توحیدی - فیلمنامه‌نویس «مست عشق» بیان کرد: نوشتن فیلمنامه این کار در کنار جناب آقای فتحی حدود سه سال و اندی طول کشید و در طول نوشتن متن، سایه معنوی دکتر موحد بر سر این کار بود.

او با اشاره به شیوه  روایت فیلم گفت:‌ من به عنوان یک معلم کوچک فیلمنامه‌نویسی عرض می‌کنم که سال‌هاست در میان همکارانم و بخصوص در میان جوانان علاقه‌مند به فیلمنامه‌نویسی اشتیاق زیادی برای گذر و عدول از نوشتن فیلمنامه به سبک و سیاق کلاسیک در چهارچوب شاه‌پیرنگ می‌بینم. آن‌ها بسیار دوست دارند که فیلمنامه‌نویسی متفاوت را با روایت‌های موازی تجربه کنند و برای یادگیری تکنیک داستان‌گویی در فیلمنامه نویسیِ آلترناتیو، طبیعتاً به ادبیات فیلمنامه‌نویسی ترجمه شده رجوع می‌شود. این در حالی‌ است که بخت بزرگ بنده و آقای فتحی این بود که در این کار برای سازماندهی روایت‌های موازی از دل آثار مولانا و مثنوی استفاده کردیم. شاید بی‌راه نباشد که بگویم یکی از اولین کسانی که داستان‌گویی به این شیوه را ابداع کردند حضرت مولانا بود و البته پیش‌تر از او عطار و سنایی هم چنین تجربه‌ای داشتند.  

توحیدی ادامه داد: کوشش ما این بود از آن میراثی که حضرت مولانا و دیگران در روایت‌گری به جا گذاشتند و بزرگان امروز ادبیات ایران در کتاب‌های خود شرح دادند، استفاده کرده باشیم و امیدوارم آنچه بر پرده خواهید دید گوشه کوچکی از انتظارات شما را برآورده کند.

در پایان حسن فتحی - کارگردان «مست عشق» که از سر فیلمبرداری سریالش خود را به این برنامه رسانده بود - متنی را قرائت کرد که به این شرح بود: «همه ما آدم‌ها بی‌آنکه خواسته باشیم، متولد می‌شویم و طنز قضیه در این است که چه بخواهیم و چه نخواهیم، متولد شدن ما با نوعی مسئولیت اخلاقی همراه است؛ مسئولیتِ اینکه اوضاع جهانی را که لُملُمه می‌زند از حرص و طمع و کشتار و ویرانی، با افعال خودمان سیاه‌تر از آنچه که هست نکنیم. پیام شیرین و شکّرین شمس و مولانا در این زمانه تلخ‌کامی و خشونت و نفرت‌پراکنی، می‌تواند بارقه امیدی باشد برای ما ساکنانِ به عادت و روزمرگی گرفتار شده‌ی این روزگار تا شاید با پرهیز از خودشیفتگی و افکار خشک و تنگ‌نظرانه در افعال و کردار خودمان تأمل و نواندیشی و تجدیدنظر کنیم.

این اثر سینمایی بی‌هیچ تفاخری برگ سبزی تحفه درویش و نمایش قطره‌ای از دریای بیکران اندیشه‌های عرفانی است.»

در این زمینه بخوانید:

تمجید میرجلال‌الدین کزازی از «مست عشق»

ژاله آموزگار

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چهره اصلاح‌طلب مشغول لذت بردن از هوای دلچسب تهران است | تصویر
  • عکسی از تیپ خاص اسحاق جهانگیری در طبیعت /هوا واقعا دلچسب است
  • حسن فتحی: جهانِ پر از طمع و ویرانی را با افعال خود سیاه‌تر نکنیم
  • امروز همه دنبال هاشمی‌نسب می‌گشتند!
  • وضعیت بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت به کجا رسید؟ / تکلیف نیروهای شرکتی چه می‌شود؟
  • دولت باید مایحتاج کارگران را مهیا کند/نقشه دشمنان از بین بردن مغزهای متفکر در بلاد اسلامی است
  • دشمن درحال برنامه‌ریزی برای از بین بردن حجاب است
  • دشمن در حال برنامه ریزی برای از بین بردن عفاف و حجاب است
  • طعنه سنگین هاشمی‌طبا به دولت رئیسی
  • قدرت‌نمایی شبانه پلنگ در مازندران (فیلم)