Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، فریدون اللهیاری صبح پنجشنبه، در حاشیه افتتاح و بازدید از چند طرح اقامتگاه بومگردی در این منطقه که با حضور جمعی از مسئولان و علاقمندان به میراث فرهنگی و گردشگری صورت گرفت، در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه اظهار کرد: یکی از مزیت‌های مهم در زمینه گردشگری استان اصفهان توسعه گردشگاه‌های بومگردی در مناطق روستایی و شهرهای مختلف استان است که دارای بافت و بوم خاص تاریخی و طبیعی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به فعالیت بیش از ۲۷۰ واحد اقامتگاه بوم گردی در استان اصفهان، اصفهان رتبه اول را در تعداد اقامتگاه های بومگردی دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با بیان اینکه یکی از اتفاقات مهم طی سال‌های اخیر توجه و توسعه متوازن دراستان، ایجاد اقامتگاه‌های بوم گردی در مناطق مختلف استان بوده است، افزود: به تبع این امر با توجه به ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی در گلپایگان حرکت در راستای تحقق ایجاد اقامتگاه بومگردی در این منطقه مورد توجه قرار گرفت.

وی تصریح کرد: طی ایام نوروز سال ۹۶ نخستین اقامتگاه بوم گردی در منطقه حسن حافظ گلپایگان راه‌اندازی شد و خوشبختانه امسال با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته دو واحد اقامتگاه بوم گردی اضافه شد و هم اکنون در چهارمین اقامتگاه بوم گردی شهرستان گلپایگان هستیم و طی یک ماه آینده پنج واحد اقامتگاه بوم گردی جدید به اقامتگاه‌های شهرستان گلپایگان اضافه می شود و امیدواریم امسال شاهد یک تحرک جدی در این حوزه باشیم.

اللهیاری گفت: با توجه به ظرفیت‌های گردشگری در شهرستان گلپایگان، بحث توسعه گردشگری و افزایش ظرفیت اقامتگاه بوم گردی از اولویت های ما خواهد بود و با برنامه هایی که در حوزه اقامت داریم، در آینده بسیار نزدیک ظرفیت اقامتگاه شهرستان دو برابر خواهد شد و با توجه به شتابی که انجام شده است امیدواریم گردشگری در گلپایگان به عنوان یک ظرفیت اقتصادی بتواند در زمینه اشتغال و درآمدزایی جای مهم و ممتازی را پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه در زمینه فعالیت اقامتگاه بوم گردی عمدتا سرمایه گذاران بخش خصوصی ورود پیدا می‌کنند، بیان داشت: آنچه مسلم است این که دولت در بخش تسهیلات به ویژه اعطای تسهیلات روستایی به اقامتگاه بوم گردی ظرفیت خوبی را ایجاد کرده است و در این زمینه استان اصفهان نیز سهم خاصی دارد و ما با توجه به این رویکرد توانستیم به این واحدها کمک هایی را داشته باشیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: یکی از ویژگی هایی که شهرستان گلپایگان به لحاظ تاریخی و باستان شناسی دارد، بحث سنگ نگاره‌های گلپایگان است که بیشتر آنها در منطقه کوچری و غرقاب است که تعداد قابل ملاحظه ای است و این سنگ‌ نگاره ها در فلات مرکزی ایران جزو آثار ارزشمندی محسوب می شود که به صورت پراکنده در مناطق مختلف وجود دارد که گلپایگان به لحاظ تعدد و تنوعی که در سنگ نگاره های آن وجود دارد، شاخص ترین حوزه فرهنگی و تمدنی در حوزه سنگ نگاره ها را به خود اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: بخشی از این سنگ نگاره ها با توجه به احداث سد در کوچری دچار اشکالاتی شده بود که با توجه به پیگیری های سازمان میراث فرهنگی در استان و سازمان مرکزی و پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور، مطالبات خوبی انجام گرفت و امیدواریم با تأسیس یک مرکز و پایگاه پژوهشی پایش در حوزه سنگ نگاره های کوچری بتوانیم در بخش نجات بخشی و حفاظت این سنگ نگاره ها اقدامی انجام دهیم.

اللهیاری با اشاره به افتتاح و بازدید از اقامتگاه های بومگردی از جمله اقامتگاه شجاع نظام در شهر گلپایگان، مرکز خانه سیفی در روستای سعیدآباد و خانه مجیدی در روستای غرقاب افزود: سرای کربلایی فریدون در حسن حافظ از جمله خانه های بوم گردی فعال در شهرستان گلپایگان است.

وی با تأکید بر اینکه ایجاد خانه های بوم گردی توسط بخش خصوصی به دست سرمایه گذاران انجام می شود، افزود: در واقع مجوز و استانداردسازی و نظارت این اقامتگاه ها به عهده میراث فرهنگی است و تسهیلات بنا بر تقاضای ایجاد کنندگان این واحدها و ظرفیت آنها پرداخت می شود و با این روند تعدادی از تسهیلات روستایی نیز استفاده کردند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با اشاره به برگزاری جشنواره ملی کباب که قرار است با حضور مسئولانی از کشور طی عصر امروز در پارک جنگلی گلپایگان برگزار شود، اظهار داشت: یکی از بحث های مهم در حوزه گردشگری برندسازی و رویداد سازی در شهرستانها است و شهرستان های استان به ویژه گلپایگان از ظرفیت های مهمی در برخی امور برخوردار است، منتها برای اینکه ظرفیت ها شناسایی شود لازم است که رویدادهایی را ایجاد کنیم و براساس این رویدادها این برندها و ظرفیت ها را معرفی کنیم و با توجه به اینکه کباب گلپایگان دارای یک شهرت خاص در کل کشور بود منتها هیچ گاه به عنوان یک ظرفیت مهم برای توسعه گردشگری به آن توجه نشده بود و امروز با تلاش همکارانی که انجام شده بحث کباب گلپایگان از دو منظر مورد توجه قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: کباب گلپایگان به عنوان یک میراث ناملموس و مهارت تولید آن و به عمل آوردن آن به عنوان ثبت در فهرست آثار ملی ایران و خوراکی ها در حوزه گردشگری امروز یکی از جاذبه های مهم به شمار می رود که می تواند در حوزه گردشگری گلپایگان مورد استفاده قرار گیرد.

اللهیاری در راستای ارتقای دفتر نمایندگی میراث فرهنگی گلپایگان به اداره اظهار داشت: ساختار سازمانی میراث فرهنگی در کشور جزو اقدامات مهمی است که در دولت تدبیر و امید پیگیری شد و در استان اصفهان نیز توانستیم یک ظرفیت ویژه را ایجاد کنیم به طوری که طی دو سال گذشته ادارات شهرستان از دو اداره به ۱۳ اداره افزایش یافته است منتها یک شاخص هایی وجود دارد که بر اساس آن شاخص ها تغییر صورت می گیرد.

وی افزود: خوشبختانه شهرستان گلپایگان به این شاخص ها نزدیک است و طی دو سال اخیر هم با توجه به افزایش تعداد ثبت آثار تاریخی، ملی، توسعه گردشگری و اقامتگاه ها، شاخصه های شهرستان را تغییر داده و امیدواریم در گام بعدی که یک بحث ارتقای سازمانی حوزه شهرستان های میراث فرهنگی در سازمان امور اداری است، امیدواریم نمایندگی میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان گلپایگان هم به اداره تبدیل شود.

در ادامه محمدرضا توسلی معاون فرمانداری گلپایگان با اشاره به افتتاح و بازدید از اقامتگاه های بومگردی در شهرستان اظهار کرد: یکی از مناطق گردشگری گلپایگان منطقه غرقاب است که در زمینه گردشگری و ... تاکنون مبلغ ۶۰۰ میلیون ریال از تجهیزات استفاده شده است.

وی افزود: اقامتگاه بوم گردی سیفی در روستای سعیدآباد که امروز افتتاح شد، ظرفیت مناسبی برای اقامت گردشگران است.

کد خبر 4326769

منبع: مهر

کلیدواژه: بوم گردی سنگ نگاره های گلپایگان میراث فرهنگی اصفهان گرگان بوشهر شهرکرد مشهد شیراز یاسوج عید سعید فطر خرم آباد بیرجند ماه مبارك رمضان مواد مخدر تبریز سانحه تصادف کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۹۱۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران از شناسایی ظرفیت‌های متعدد در زنجیره‌های مرکبات، کیوی و گردشگری و صنایع‌دستی با ارائه برنامه‌های راهبردی مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، حسن خیریان‌پور_ شامگاه _شنبه هشتم اردیبهشت _ در مراسم آغاز به کار ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران، با اشاره به حضور مازندران در نمایشگاه اسپور ۲۰۲۴ به منظور شناساندن زنجیره‌های ارزش راهبردی این استان به همراه ۳۰ استان کشور اظهار کرد: در وضعیت موجود دو زنجیره ارزش مرکبات و کیوی و زنجیره ارزش گردشگری و صنایع دستی برای استان مازندران تعریف شده است.

وی افزود: به جهت ظرفیت‌هایی که استان مازندران دارد ۱۰ زنجیره دیگر نیز تهیه شده و با تاکید استاندار مازندران در برنامه‌های زنجیره ارزش راهبردی قرار می‌گیرد.

معاون استاندار مازندران با تاکید بر اینکه در حوزه مرکبات و کیوی مازندران بالغ بر دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن مرغوب‌ترین نوع مرکبات کشور و بالغ بر ۲۲۰ تن کیوی در این استان تولید می‌شود، گفت: در این استان زنجیره این محصولات به صورت کامل فعالیت دارند و از مرحله تأمین نهال، نهال اصلاح شده و دقیق و نیز در مراحل بعدی در زمینه تولید و شناسنامه‌دار کردن باغ‌ها، سردخانه‌ها و سورتینگ‌ها مازندران ظرفیت‌های مناسبی در بخش کیوی و مرکبات دارد.

خیریان‌پور با اشاره به اینکه وجود پایانه‌های صادراتی برای تأمین مصرف نیاز داخلی و صادرات محور کردن ظرفیت مهمی در استان به شمار می‌روند، یادآور شد: توجه به صنایع تبدیلی فرآوری و برندسازی از موارد دیگری است که موجب می‌شود تولید و فروش این محصولات از حالت خام فروشی محصول را خارج کند و با ارزش افزوده بیشتری به بازار ارائه شود.

وی با اشاره به امر گردشگری و صنایع دستی در مازندران از وجود ظرفیت متعدد عنوان و مطرح کرد: گردشگری سلامت، طبیعت گردی، پرنده‌نگری و گردشگری دریایی در کنار ظرفیت‌های تولید انواع صنایع دستی از ظرفیت‌های مهمی در این استان هستند که می‌توانند در حوزه اقتصادی مورد توجه قرار گیرند.

کد خبر 748545

دیگر خبرها

  • تصادف مرگبار در خوزستان ۴ نفر را به کام مرگ کشاند
  • سه پرواز پی در پی و نجات بخش اورژانس هوایی ارومیه
  • ویزیت رایگان بیماران خوی توسط گروه‌های جهادی + تصاویر
  • تخریب فنس‌های اطراف اقامتگاه نتانیاهو
  • پایش معادن شهرستان تفت
  • ۱۵ پروژه جدید به مجتمع گردشگری صفه افزوده شد
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز در سرپل ذهاب
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران