Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@16:35:04 GMT

اتحاد روسیه و عربستان علیه اوپک

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۹۲۵۴۶

به گزارش آرمان، وزیر نفت گفت: نفت یک سلاح نیست که به‌عنوان ابزاری سیاسی علیه برخی کشورها مورد استفاده قرار گیرد؛ اوپک هم یک سازمان سیاسی نیست و لازم است هرگونه استفاده از نفت به‌عنوان یک سلاح یا ابزار علیه برخی کشورها را محکوم کند. به گزارش ایلنا، بیژن زنگنه در بدو ورود به هتل کمپینسکی وین، افزود: برای من و برخی اعضای اوپک بسیار مهم است که بازار نفت غیرسیاسی باشد؛ براساس منافع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان عمل کند و مبتنی بر عرضه و تقاضا پیش برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: اوپک سازمانی نیست که از دستورهای رئیس‌جمهوری آمریکا پیروی کند. زنگنه با بیان این‌که ایران هیچ‌محدودیتی برای مذاکره با وزرا و شرکت‎های خارجی ندارد، گفت: سعی می‌کنم با بیشتر آنها مذاکره کنم. بیژن زنگنه گفت: قرار نبود در جلسه اوپک در مورد افزایش تولید بحثی داشته باشیم. پرداختن به این موضوع نشان دادن چراغ سبز به تصمیم‌های آمریکاست. او با بیان اینکه از نظر من حتی ۵۰۰‌هزار بشکه هم نباید به تولید نفت اضافه شود، افزود: بر اساس توافق قبلی، قرار بود حدود دو‌میلیون بشکه کاهش تولید داشته باشیم که هم اکنون در عمل شاهد سه‌میلیون بشکه کاهش تولید هستیم، بنابراین اگر اعضای اوپک یک‌میلیون بشکه نفت وارد بازار کنند، دیگر مشکلی نبوده و نیازی به افزایش تولید نیست. زنگنه در پاسخ به اینکه نظر شما درباره خروج روسیه از توافق کاهش تولید چیست، گفت: این میل خود آنهاست، روس‌ها کاملا داوطلبانه به تصمیم کاهش تولید پیوستند و هیچ‌تعهدی در این ارتباط ندارند. موضوع صحبتم غیراوپک نیست. بحث من تنها در مورد اوپک و تصمیم‌های آن است. او با بیان اینکه تصمیم آقای ترامپ مبنی بر خروج از برجام مهم‌ترین دلیل افزایش قیمت‌های نفت است، به‌طوری که پس از اعلام آن قیمت نفت افزایش شش دلاری را شاهد بود، ادامه داد: اکنون قیمت‌ها براساس بنیان‌ها نیست، بلکه بر اساس تصمیم‌های سیاسی است.

اجماع اوپکی‌ها درمورد ترامپ بعید است

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز با بیان اینکه انتظار ترامپ اجماع قطعی کشورهای عضو اوپک در مورد خواسته‎های اوست، گفت: با توجه به شرایط امروز، بعید می‌دانم اعضای اوپک در این باره به اجماع نزدیک شوند. بهروز نعمتی که به همراه وزیر نفت برای حضور در اجلاس اوپک به وین سفر کرده، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اوپک هم اکنون در شرایطی حساس و تاریخی قرار گرفته، در بازار نفت باید عرضه و تقاضا قیمت‌ها را تنظیم کند. در مقاطع قبلی یکی از گله‌مندی‌های ما این بود که قیمت نفت واقعی نیست. امروز هم فکر می‌کنیم که نفت قیمت واقعی خود را پیدا کرده است.

استقبال از نفت 70دلاری

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس هم با بیان اینکه ما از قیمت نفت بین ۶۵ تا ۷۰ دلار به ازای هر بشکه استقبال می‌کنیم، گفت: افزایش قیمت نفت بیش از این میزان باعث تبعات بعدی و حتی در آینده منجر به کاهش قیمت نفت می‌شود به همین دلیل ما معتقدیم که قیمت نفت بین ۶۵ تا ۷۰ دلار در هر بشکه مناسب است. به گزارش ایسنا، اسدا... قره‌خانی درباره کاهش قیمت نفت، افزود: بعید است که قیمت هر بشکه نفت بیش از این کاهش داشته باشد. نظر ما هم این است که قیمت هر بشکه بین ۶۵ تا ۷۰ دلار مناسب است، بودجه کشور نیز روی همین قیمت بسته شده است.

مسکو خواهان افزایش تولید

روسیه خواهان آن است تا بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت جهان عمده کاهش تولیدی که کمک کرد بازار تثبیت شده و قیمت‌ها تقویت شوند را پایان دهند. به گزارش «آرمان» به‌نقل از فایننشیال تایمز، روز گذشته وزیر انرژی روسیه در مینسک، گفت: مسکو خواهان آن است که اوپک و متحدانش اجازه دهند 5/1‌میلیون بشکه در روز به بازار بازگردد. او افزود: قیمت‌ها به حد کافی متعادل شده‌اند تا چنین افزایش شدید تولید را جذب کنند.

روسیه شریک تاکتیکی ما نیست

یک کارشناس ارشد انرژی در رابطه با تصمیم روسیه، اظهار کرد: ما متاسفانه تصور کردیم که روسیه شریک استراتژیک ماست، اما این کشور حتی شریک تاکتیکی ما هم نیست. در شرایط کنونی بهترین راه ما این است که با حفظ عزت ملی و غرور ایرانی با دنیا چه اروپا و چه کشورهای منطقه درست صحبت کنیم و تعامل داشته باشیم. مرتضی بهروزی‌فر درباره توافق اخیر روسیه و عربستان در بازار نفت، به ایلنا، گفت: باید بدانیم که روسیه همیشه فقط با برگ ایران بازی کرده و به‌طور طبیعی به‌دنبال منافع ملی کشور خودش است، مثلا زمانی که چهار قطعنامه علیه ایران وضع شد اگر روسیه نمی‌خواست این اتفاق نمی‌افتاد، اصلا اینطور نیست که چه منفعت و ضرری نصیب ایران می‌شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۹۲۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد

در پی تصمیم عربستان سعودی برای افزایش قیمت فروش نفت خود به اکثر مناطق جهان در ژوئن، قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا افزایش یافت.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۳۴ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، به ۸۳ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۳۴ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۷۸ دلار و ۴۵ سنت در هر بشکه رسید.

عربستان سعودی، قیمت فروش رسمی نفت خود به آسیا، شمال غربی اروپا و مدیترانه را در ژوئن، افزایش خواهد داد که منعکس کننده انتظارات برای تقاضای قوی در تابستان امسال است.

وارن پاترسون، مدیر تحقیقات کالای شرکت آی‌ان‌جی در این باره گفت: قیمت نفت پس از این که هفته گذشته تحت تاثیر فروکش تنش‌های ژئوپلیتیکی، بیش از ۷.۳ درصد سقوط کرد، هفته معاملاتی جاری را با افزایش آغاز کرد. این افزایش پس از اقدام عربستان سعودی در افزایش قیمت فروش رسمی نفت خود به اکثر مناطق جهان در بحبوحه محدود شدن عرضه در سه ماهه جاری، روی داد.

در چین که بزرگترین واردکننده نفت در جهان است، فعالیت بخش خدمات برای ششمین ماه متوالی، به روند توسعه ادامه داد و رشد سفارش‌های جدید، سرعت گرفت و اعتماد تجاری، رشد قوی را تجربه کرد و امیدواری به احیای اقتصادی پایدار، تقویت شد.

هفته گذشته که سرمایه‌گذاران به هضم آمار اشتغال ضعیف آمریکا و ارزیابی زمان احتمالی کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو پرداختند، هر دو شاخص، شدیدترین کاهش هفتگی را در سه ماه گذشته تجربه کردند و نفت برنت بیش از هفت درصد و وست تگزاس اینترمدیت، ۶.۸ درصد کاهش هفتگی را به ثبت رساندند.

نرخ ریسک ژئوپلیتیکی در قیمت نفت هم با برگزاری مذاکرات برای آتش‌بس در غزه، ضعیف شده است.

با این حال، چشم انداز توافق در روز یکشنبه، ضعیف به نظر رسید زیرا حماس بر خواسته خود برای پایان یافتن جنگ در قبال آزادی اسرا، تاکید کرد و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، کاملا آن را رد کرد.

تونی سایکامور، تحلیلگر بازارهای شرکت آی‌جی اظهار کرد: این خبر که رژیم صهیونیستی، پیش می‌رود و عملیات خود در رفح را گسترش می‌دهد، ممکن است به توافق آتش بس احتمالی، ضربه بزند و تنش‌های ژئوپلیتیکی خاورمیانه را که ظاهرا فروکش کرده بود، دوباره برانگیزد.

بر اساس گزارش رویترز، در سیگنالی از محدودتر شدن عرضه، شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز اعلام کرد شرکت‌های انرژی آمریکایی در هفته گذشته، برای دومین هفته متوالی، شمار دکل‌های حفاری نفت و گاز طبیعی را کاهش دادند. دکل‌های حفاری نفت، هفت حلقه کاهش یافت و به ۴۹۹ حلقه رسید که بزرگترین کاهش هفتگی از نوامبر سال ۲۰۲۳ بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت!
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند