Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - جمعي از علماي افغانستان، تلاش و کمک کشورهاي اسلامي را براي تمديد آتش بس ميان طالبان و دولت اشرف غني خواستار شدند.
بيش از يکصد تن از علماي افغانستان با برگزاري نشستي در شهر کابل با اعلام حمايت و استقبال از اقدام دولت اين کشور براي تمديد 10 روزه آتش بس يک طرفه با گروه طالبان از سران اين گروه خواستند ضمن پاسخ مثبت به آن، به جنگ و کشتار پايان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پاکستان و عربستان مخاطبان اصلي علماي افغان
علماي حاضر در اين نشست تأکيد کردند مردم افغانستان از جنگ خسته شده اند و خواهان صلح هستند. درخواست علماي اين کشور از کشورهاي اسلامي براي کمک به تمديد آتش بس از سوي گروه طالبان بيش از هر چيزي متوجه پاکستان و عربستان است که از نفوذ قابل توجهي بر اين گروه برخوردارند.
پدران معنوي طالبان؛ مخالفان سرسخت صلح و امنيت در افغانستان
مولانا فضل الرحمن و سميع الحق از علماي پاکستان و روساي مدارس مذهبي در اين کشور هستند که از انان به عنوان پدران معنوي طالبان نيز ياد مي شود.
بسياري از اعضاي گروه طالبان و رهبران انان در اين مدارس آموزش ديده و تحت تاثير ديدگاههاي فضل الرحمن و سميع الحق قرار دارند. با توجه به حمايتهاي مالي و معنوي عربستان بخصوص وهابيت از مدارس مذهبي در پاکستان انان نيز از نفوذ قابل توجه بر طالبان برخوردارند. با اين حال هيچ يک از انان نه تنها تاکنون حملات تروريستي در افغانستان را محکوم نکرده اند بلکه براي کمک به برقراري صلح و امنيت در اين کشور نيز تلاش نمي کنند.
مولوي «سبحان‌الله صديق» از علماي افغانستان مي گويد: علماي افغانستان و پاکستان مي‌توانند صلح واقعي را در افغانستان تحقق بخشند زيرا مردم افغانستان به آنان اعتماد دارند، گزينه نظامي و اعمال فشار براي زمينه سازي مذاکرات صلح راه حل بحران افغانستان نيست.
همزمان با درخواست علماي افغانستان از کشورهاي اسلامي براي کمک به تمديد اتش بس در ان کشور يک هيات بلند پايه سياسي و امنيتي به پاکستان سفر کرده است تا دولت اين کشور را براي وادار کردن طالبان به تمديد اتش بس ترغيب کند اما از انجا که خشونت طلبان در افغانستان براساس اموزه هاي غلط ديني متاثر از وهابيت جنايات خود را توجيه مي کنند علما براي اگاهي بخشي جامعه افغانستان بخصوص جوانان نقش مهمي دارند.در اين ميان نقش علماي پاکستان برجسته تر و تعيين کنده تر است.
«عباس بصير» کارشناس مسايل سياسي در افغانستان مي گويد: براي برقراري امنيت در افغانستان بايد گفت‌وگوهاي علمي بين علما صورت بگيرد. اعتدال فکري براساس اصول دين مبين اسلام به برقراري صلح واقعي و پايدار در افغانستان کمک مي کند.
گفتمان اسلامي، راهکار پايان دادن به خشونت ها و خون ريزي ها در افغانستان
در هر حال، برگزاري نشست اخير علماي افغانستان و اندونزي در جاکارتا پايتخت اين کشور که به درخواست رئيس جمهوري اندونزي و براي کمک به برقراري صلح در افغانستان صورت گرفت نشان داد که زمينه همکاري و گفتگو ميان علماي اسلامي براي کمک به پايان خشونت و جنگ در افغانستان وجود دارد.
ترديدي نيست براي تحقق اين هدف بايد فشارها بر علماي پاکستان براي همکاري در اين خصوص افزايش يابد. هر چند از ديدگاه محافل سياسي در افغانستان علما، دولت و ارتش اين کشور سه ضلع مثلثي هستند که ضمن نگاه مشترک به افغانستان ،يک هدف و ان مطيع کردن دولت اين کشور را دنبال مي کنند. 134/112
نويسنده: مجيد وقاري

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۹۳۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه

طالبان سرگرم همکاری با قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز منطقه ای تجارت انرژی است که فروش نفت از روسیه به جنوب آسیا را تسهیل می‌کند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان افغانستان، قزاقستان و ترکمنستان اخیرا در کابل، درباره ایده ایجاد یک هاب انرژی و لجستیک در ولایت هرات در غرب افغانستان، گفتگو کرده اند.

نورالدین عزیزی، وزیر بازرگانی موقت طالبان به رویترز گفت: این سه کشور قصد دارند در این هاب سرمایه گذاری کنند که انتظار می‌رود هاب فروش نفت روسیه به کشورهای جنوب آسیا از جمله پاکستان باشد.

این مقام طالبان اظهار کرد: بر اساس گفتگوهای ما، قرار است یک مرکز لجستیکی در ولایت هرات ایجاد شود که می‌تواند شمال را به جنوب آسیا متصل کند.

عزیزی به رویترز گفت: پس از نشستهای سه جانبه هفته گذشته در افغانستان، تیمهای فنی از افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان ظرف دو ماه آینده، پیش نویس توافق نامه ای را تهیه خواهند کرد که برنامه های رسمی برای هاب جدید انرژی را مشخص می‌کند.

به گفته عزیزی، این مرکز لجستیک در ابتدا قرار است ظرفیت یک میلیون تن نفت را داشته باشد، اما وی مشخص نکرد که این مرکز چه زمانی می‌تواند فعالیت خود را آغاز کند.

وزارت بازرگانی قزاقستان در بیانیه ای به رویترز گفت: قزاقستان به نوبه خود، به توسعه جاده ها و راه آهن از طریق افغانستان برای برقراری ارتباط با خلیج فارس و جنوب آسیا چشم دوخته است.

در حال حاضر، صادرات نفت خام قزاقستان به لجستیک در روسیه و بنادر این کشور در دریای سیاه، وابسته است.

طالبان در فروش نفت روسیه مشکلی نخواهند داشت.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در پاییز سال ۲۰۲۲، وزیر بازرگانی طالبان اعلام کرده بود بر اساس قرارداد با روسیه، افغانستان سالانه یک میلیون تن بنزین، یک میلیون تن دیزل، ۵۰۰ هزار تن گاز نفتی مایع و ۲ میلیون تن گندم دریافت خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درخواست رسیدگی به ایفای تعهدات ارزی تا پایان اردیبهشت ماه تمدید شد
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • ۲۸ زندانی پاکستانی آزاد می‌شوند
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!