Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-26@07:00:11 GMT

نشست تخصصی خط نگاری تاریخی در شاهرود

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۹۴۴۱۳

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدمهدی قان‌بیگی، عضو شورای ارزشیابی هنر سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور در این نشست با بیان اینکه علائم اولیه خط از قوم آریایی و ایران عاریه گرفته‌ شده است، افزود: با نگاهی به آثار به‌دست ‌آمده از تپه حصار دامغان و تپه چخماق شاهرود می‌توان به‌روشنی دریافت خطوط انتزاعی و نقش بز و یوزپلنگ، رودخانه و عناصر طبیعت بر روی آن‌ها واقعه‌ای را تعریف می‌کند که بعدها همین نقوش زمینه پیدایش خط را فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قان بیگی افزود: با کنار هم قرار دادن عناصر طبیعی در آثار پیشینیان به‌خوبی می‌توان دریافت که هر ظرفی دارای چه پیامی است تا جایی که نخستین پویانمایی جهان را در کاسه سفالی کشف‌شده از شهر سوخته سیستان نزدیک زابل شاهد هستیم که حرکت بز در گرداگرد این کاسه موضوعی را تعریف می‌کند. ابوالفضل دلارام، معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در این نشست گفت: از تولید تا طراحی و فروش صنایع ‌دستی مشکلات بسیاری وجود دارد و جایگاه صنایع‌دستی آن‌طور که باید در فرهنگ خرید مردم جانمایی نشده است . دلارام افزود: صنایع ‌دستی و هنرمندان استان سمنان نیاز به حمایت معنوی دارند و بهترین حمایت این است که به ‌جای استفاده از کالاهای بی‌کیفیت ساخت چین از محصولات صنایع ‌دستی با کیفیت تولید داخل برای هدیه دادن استفاده کنیم.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: سمنان شاهرود میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۹۴۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد

حسین ایزدی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران در خصوص مطلب درج شده در یک سایت با عنوان «عبور آزادراه از قلب تاریخ مازندران» گفت: مطالعات احداث پروژه آزادراه قائم شهر - ساری در سال ۱۳۹۲ آغاز شد و در ه‍مان زمان شرکت توسعه آزادراه‌های کشور مسیر پیشنهادی را از اداره‌کل میراث‌فرهنگی وقت استعلام کرد.

او افزود: با بررسی پیمایشی از مسیر پیشنهادی مشخص شد چند اثر تاریخی در مسیر آزادراه مذکور قرار دارد بنابراین با بررسی و اعلام نظر کارشناسان مسیر آزاد راه تغییر داده شد و علاوه بر آن شرکت توسعه آزاد راه‌های کشور متعهد شد چنانچه در حین انجام کار به گورستان تاریخی و یا آثاری دیگر برخورد کند کار متوقف و اداره‌کل میراث‌فرهنگی را در جریان قرار دهد.

ایزدی همچنین با اشاره به سرکشی و بازدید کارشناسان و یگان حفاظت از اجرای پروژه آزادراه، گفت: اطلاعات ارایه شده در مستند منظر ناشناخته و مغفول باستان‌شناسی قائم‌شهر از نواقص علمی برخوردار است و غیر کارشناسی و مردود است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران افزود: تپه گردکوه جمنان قائم شهر تا روستای واسکس در لیست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و تحت حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قرار دارد و هرگونه تخریب و دخل و تصرف در آثار ملی برخورد قانونی شده و متخلفان به مراجع قانونی معرفی خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • راه اندازی نخستین بازارچه صنایع دستی دربنای تاریخی ملک زاهدان بزودی
  • بنای تاریخی ملک زاهدان در اختیار صنعتگران صنایع دستی قرار می گیرد
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • برگزاری دوره آموزش تخصصی سفال و سرامیک در استان سمنان
  • «نوشیجان» در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود