Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-03-28@13:00:03 GMT

ردپای ایران در مذاکرات ترامپ و اون

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۹۴۹۰۲

ردپای نشان ایرانی در محل مذاکرات کره‌شمالی و آمریکا پیامی بسیار صریح و دلنشین برای ما ایرانی‌ها دارد و آن هم این است که هرقدر بخواهند ما را در انزوا قرار دهند، باز مجبور به استفاده از فرهنگ و هنر ایرانی در محافل خود هستند و این افتخاری برای ایران و ایرانی است.

شاید وقتی رئیس‌جمهور آمریکا و رهبر کره‌شمالی مهم‌ترین مذاکرات دهه اخیر را در هتلی گران قیمت در سنگاپور انجام می‌دادند روحشان هم از ردپای ایران در این مذاکرات مطلع نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این نفوذ از جنس فرهنگ بود که هزاران سال است، نسل به نسل منتقل می‌شود و حاصل زحمت و تلاش هنرمندان کشورمان است.

حالا که با آمدن ترامپ بحث تحریم‌ها مجدداً داغ شده است و در ینگه‌دنیا شرکتی «نایکی» حاضر به فروش کفش‌هایش به ما نیست، قطعاً رفتاری تحقیرآمیز بود، اما وقتی به فرهنگ ایران نگاه می‌کنیم، به همان اتاقی که دو سیاستمدار پرخاشگر در حال شوی سیاسی خود بودند، ردی از ایران هم بود.

مذاکرات روسای جمهور کره شمالی و آمریکا بر سر خلع سلاح کره شمالی در سنگاپور در حالی انجام یافت که زینت بخش دکور تالار گفتگو، فرش ایرانی و فرش (هریس) بود.

وجود فرش ایرانی در محل مذاکرات پیامی بسیار صریح و دلنشین برای ما ایرانی‌ها دارد و آن هم این است که هرچقدر بخواهید ما را در انزوا و تحریم قرار دهید، باز مجبور به استفاده از فرهنگ و هنر غنی ایرانی در محافل خود هستید و این افتخاری برای آذربایجان و ایرانی است.

حضور فرش تبریز در مذاکرات کره و آمریکا

فرش، یکی از همین دستاورد‌های فرهنگی ایران زمین است که به صورت نماد رسمی و ملی ما هم شناخته می‌شوددر واقع می‌توان آن را نمادی از ذهنیت ایرانی‌ها هم دانست؛ پدیده زیبا، رنگانگ و صد البته بسیار پیچیده!

 

این پیچیدگی را حتی «وندی شرمن» قائم مقام وزارت امورخارجه امریکا را هم اعتراف کرده است. او در خصوص ویژگی دیپلمات‌های ایران گفته بود «ایرانی‌ها مذاکره‌کنندگانی بسیار سخت و بسیار صبور هستند و تمام اجزای روی میز مذاکره را می‌بینند بنابراین فرم مذاکره با آن‌ها بسیار پیچیده و کاملا متفاوت است»

آوازه فرش ایران و به خصوص فرش تبریز شهرت جهانی داشته و این مرهون خلق آثار بی‌بدیل و ماندگار پیشینیان این هنر است که مکمل و تداوم آن نیز برعهده نسل حاضر فعال در این هنر صنعت ملی ایرانی است.

فرش ایران نماد فرهنگ و صلح دوستی و نیز الهام گرفته از رنگ‌های الوان طبیعت بوده و از این رو بسیاری از ملت‌ها و اقوام مختلف در سراسر جهان به اهمیت و ارزش هنری و مادی این هنر با خرید و استفاده آن به عنوان یک کالای لوکس و تشریفات صحه گذارده‌اند.

وجود فرش ایرانی در محل مذاکرات پیامی بسیار صریح و دلنشین برای ما ایرانی‌ها دارد و آن هم این است که هرچقدر بخواهید ما را در انزوا قرار دهید باز مجبور به استفاده از فرهنگ و هنر ایرانی در محافل خود هستید و این افتخاری برای ایران و ایرانی است.

آری قدرت نفوذ ایران را می‌توان در وجود فرش ایرانی در تالار گفتگو بین امریکا و کره شمالی دید.

ایوب بشیری دبیر ستاد حمایت از فرش دستباف تبریز در خصوص فرش هتل محل ملاقات ترامپ و اون می‌گوید: امروزه با گسترش و جهانی شدن صنعت فرش ایران و نفوذ تجار فرش ایران در تجارت جهانی این با شاهد درخشش فرش هریس در هتل ملاقات مقامات آمریکایی بودیم.

وی ادامه داد: تاجر تبریزی که فرش دستبافت هریس را برای هتل میزبان دیدار ترامپ و اون در سنگاپور تهیه کرده بود و این نشان از قدرت نفوذ ایران در مذاکرات این دو کشور بود.

چندی پیش تصویری از دختر ترامپ در فضای مجازی منتشر شده بود که در تصویر فرش هریس آذربایجان در محل زندگی ترامپ توجه بسیاری را به خود جلب کرده بود.

قالی هریس گونه‌ای قالی ایرانی و آذربایجان از صنایع دستی همین خطه است که امروزه و در گذشته تولید می‌شده‌است.

قالی هریس اثر خطوط شکسته و رنگ و طرح فرش هریس، حکایتی‌ایست از ورای درخشش صد‌ها نقش و نگار چشم نواز، که بی‌تابانه حکایت عشق را در محراب هنر نجوا می‌کند و هریس آذربایجان، این گهواره قالی بافی، که در هر گوشه‌ایی از آن، دل عاشق طراحی یا سر انگشتان بافنده‌ای سبب آفرینش هنر زرین می‌شود که چشم و دل هر بیننده‌ایی را عاشق خود می‌کند.

قالی هریس جادوی خطوط شکسته

افسانه قالی، قصه‌ایست از ورای درخشش صد‌ها نقش و نگار چشم‌نواز، که بی‌تابانه حکایت عشق را در محراب هنر نجوا می‌کند و آذربایجان، این گهواره قالی‌بافی ایران، که در هر گوشه‌ای از آن، دل عاشق طراحی و یا سماع سر انگشتان بافنده‌ایی سبب‌ساز آفرینش دیبایی زرین می‌شود که چشم و دل هر بیننده‌ای را شیدای این نگارستان می‌کند.

قابلیت‌های قالی آذربایجان تنها به قالی‌های نفیس تبریز و تابلوبافی سردرود و یا نقش ماهی خوی و یا ... نیست، بلکه قالی‌های درشت‌بافت مناطقی نظیر هریس خود داری اعتبار و جایگاه جهانی است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: فرهنگ و هنر ایران کره شمالی فرش زمین صنعت طبیعت جهان تجارت فضای مجازی صنایع دستی عشق ایران رئیس جمهور آمریکا صنعت کره شمالی کفش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۹۴۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت نشریه اماراتی از جزئیات مذاکرات محرمانه ایران و امریکا

در ادامه این مطلب آمده است که هرچند واشنگتن در خصوص این گفتگو‌ها اظهارنظری نکرده، اما رسانه‌های دولتی ایران انجام دور اخیر گفتگو‌های غیرمستقیم را تایید و اعلام کرده اند که تمرکز این مذاکرات لغو تحریم‌ها علیه ایران است که یک انگیزه مهم برای تهران جهت کاستن از سطح تنش‌های منطقه‌ای به شمار می‌رود.

به گزارش انتخاب، یکی از منابع آگاه از این تلاش‌های دیپلکاتیک اظهار داشت: «به وضوح شاهد فشار از سوی طرف آمریکایی هستیم... تا طرف ایرانی خویشتن داری نسبی‌ای را که به ویژه در جبهه عراق اعمال می‌کند و موجب تداوم بیش از یک ماهه آتش بس اعلام نشده در این جبهه شده را ادامه دهد.»

دولت آمریکا در ماه جاری میلادی یک معافیت تحریمی را تمدید کرد که به موجب آن ایران امکان دسترسی به ۱۰ میلیارد دلار از دارایی‌های تحت تحریمش را پیدا می‌کند. بر اساس این معافیت که برای ۴ ماه دیگر تمدید شده، تهران از درامد حاصل از فروش برق خود به عراق برای پشتیبانی بودجه‌ای و بازپرداخت بدهی هایش استفاده می‌کند.

یک منبع لبنانی نزدیک به حزب الله در این باره گفت، به نظر می‌رسد که این معافیت یکی از نشانه‌هایی باشد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از طریق آن «میزان تمایل خود به جلب نظر ایرانی‌ها در این مقطع حساس از جنگ غزه و در آستانه گرم شدن رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا را نشان می‌دهد.»

وی افزود: «ظاهرا بایدن آمادگی یک ماجراجویی عمده را که ممکن است بخش عمده سرمایه سیاسی وی را هدر دهد ندارد.»

سال‌های متمادی ایران و آمریکا مذاکراتی را از طریق میانجی‌ها بر سر برنامه هسته ای، برنامه موشکی و مسائل منطقه‌ای در عمان، ژنو و دیگر شهر‌های جهان برگزار کرده اند.

اما پس از حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل که مقدمه آغاز جنگ غزه و تحرکات گروه حزب الله در منطقه در حمایت از حماس شد، گفتگو‌ها بین دو کشور به سمت حفظ ثبات منطقه‌ای و یافتن راه‌هایی برای جلوگیری از بروز یک جنگ تمام عیار در خاورمیانه معطوف گشته است.

از زمان آغاز جنگ غزه که تاکنون بیش از ۳۲ هزار نفر کشته بر جای گذاشته است، گروه‌های شبه نظامی در عراق و سوریه در قالب یک جنبه هماهنگ حملاتی را علیه نظامیان امریکایی ترتیب داده بودند.

اما آخرین حملات این گروه‌ها در روز ۴ فوریه اتفاق افتاد. منابع مطلع در بیروت و بغداد گفتند، قطع حملات علیه اهداف آمریکایی بخشی از یک "آتش بس اعلام نشده" بوده که تهران و دولت عراق بخشی از ان بوده اند.

یک نماینده وزارت امور خارجه آمریکا در این باره گفت، «بر کسی پوشیده نیست که ما از اوایل ماه فوریه هیچ حمله‌ای را شاهد نبوده ایم.»

این اقدامات تنش زدایانه پس از حمله‌ای در ماه ژانویه انجام گرفت که طی آن ۳ سرباز آمریکایی در مرز اردن و سوریه کشته شدند. واشنگتن این حملات را به مقاومت اسلامی در عراق، که یک گروه تحت حمایت ایران است نسبت داد. پس از این حمله یک ژنرال ارشد ایران با سفر به عراق از گروه‌های شبه نظامی خواست تا تنش‌ها را پایین بیاورند. مدت کوتاهی بعد، گروه کتائب حزب الله که مقاومت اسلامی در عراق نیز بخشی از آن محسوب می‌شود اعلام کرد که عملیات‌های نظامی علیه نیرو‌های آمریکایی در سوریه و عراق را با هدف جلوگیری از «هرگونه شرمساری» دولت عراق به حالت تعلیق در می‌آورد.

یک منبع آگاه در بیروت که به گروه‌های تحت حمایت ایران نزدیک است اظهار داشت: «سخت می‌توان تصور کرد که آمریکایی‌ها بخشی از این (توافق آتش بس) نبوده باشند.»

نماینده وزارت امور خارجه آمریکا بدون تایید انجام چنین گفتگو‌هایی اظهارداشت: «ما همواره راه‌هایی برای ارسال پیام به ایرانی‌ها هنگامی که منافعمان اقتضا کند داریم.»

در لبنان، یعنی جایی که حزب الله درگیر یک رویارویی محدود با نظامیان اسرائیلی است، آمریکا تلاش‌های زیادی را برای دستیابی به یک آتش بس و جلوگیری از بروز جنگی گسترده‌تر به کار بسته است. چنین جنگی تبعات ویرانگری برای لبنان و اسرائیل به بار خواهد داشت و احتمالا جرقه یک جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر خواهد بود.

حزب الله همواره تلاش‌های آمریکا برای برقراری آتش بس با اسرائیل قبل از اتمام جنگ غزه را رد کرده است. اما این گروه شبه نظامی در عین حال تمایل چندانی از خود برای ورود به یک جنگ گسترده با اسرائیل نشان داده و تلاش نموده تا از افزایش بیشتر سطح تنش جلوگیری کند. تل آویو به نوبه خود در هفته‌های اخیر حملاتی در عمق خاک لبنان انجام داده و از طریق یک تاکتیک اسرائیلی تحت عنوان "دیپلماسی یا فشار" به دنبال دستیابی به هدف خود یعنی عقب راندن حزب الله از جنوب بوده است.

علیرغم اظهارات علنی مسئولان حزب الله، منابع مطلع در بیروت که به این تلاش‌های دیپلماتیک نزدیک هستند گفتند، ترتیباتی برای آغاز مذاکرات جهت پایان دادن به منازعه مرزی بین لبنان و اسرائیل در حال انجام است.

این توافق با میانجیگری آموس هاچستین، فرستاده ویژه دولت امریکا و نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان در حال شکل گیری است. آمریکا هیچ تماس مستقیمی با حزب الله که آن را یک گروه تروریستی قلمداد می‌کند ندارد.

دو منبع سیاسی لبنانی نزدیک به حزب الله گفتند، ژنرال اسمائیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه در ماه‌های اخیر چندین با به لبنان سفر کرده و با رهبر حزب الله دیدار داشته است تا راه‌های حفظ فشار بر اسرائیل بدون ورود به یک جنگ تمام عیار را بررسی نماید.

یکی از این منابع اظهار داشت: «ایرانی‌ها به نصرالله نگفته اند که ما نمی‌خواهیم درگیر جنگ با اسرائیل شویم. آن‌ها در عوض می‌خواهند همکاری‌های نیروی قدس (با حزب الله) را هماهنگ کنند.»

در همین حال مقام‌های ایرانی و آمریکایی هفته گذشته به فایننشال تایمز گفتند، واشنگتن در ماه ژانویه گفتگو‌هایی سری را در عمان با تهران انجام داده تا ایران را به استفاده از نفوذ خود برای توقف حملات حوثی‌ها در دریای سرخ مجاب نماید.

یک دیپلمات ارشد غربی که اخیرا از چند جبهه بین اسرائیل و لبنان بازدید کرده، در توانایی آمریکا برای محدود کردن تاثیرات منطقه‌ای جنگ غزه به ویژه در لبنان ابراز تردید کرد. وی با اشاره به جبهه بین اسرائیل و حزب الله گفت: «جنگ منطقه‌ای مدتی است شروع شده است.» وی افزود، با توجه به اینکه حزب الله دارای تونل‌های جنگی بهتر و توانمندی موشکی بالاتری نسبت به حماس است، جنگ غزه موجب شده تا آسیب پذیری اسرائیل در باره هرگونه حمله چند وجهی متحدان ایران آشکار شود.

تهدید وجودی ناشی از حملات حزب الله پس از حمله ۷ اکتبر، و عدم امکان بازگشت ده‌ها هزار شهروند اسرائیلی به خانه هایشان در شهر‌های مرزی نشان دهنده انگیزه قوی اسرائیل برای مقابله به مثل با طرف‌های متخاصم است.

این منبع مطلع افزود: «تن‌ها راه برای رویارویی با این تهدید دور کردن حزب الله از مناطق مرزی است... مهم نیست که آمریکایی‌ها در این زمینه همراهی نکنند. اسرائیلی‌ها در این زمینه به حرف آن‌ها نیز گوش نمی‌کنند.»

دیگر خبرها

  • عاقبت کسی که برای هموطنانش از ترامپ درخواست تحریم کرد+عکس
  • روایت نشریه اماراتی از جزئیات مذاکرات محرمانه ایران و امریکا
  • ویدیو/ کدام جریان‌ها از ترامپ‌هراسی سود می‌برند؟
  • اهدای بیش از ۱۷۰۰ جلد کتاب به کتابخانه عمومی دانشجو ملایر
  • توزیع یک هزار بسته معیشتی بین مددجویان کمیته امداد هریس
  • پیشنهادی برای احیای برجام از طریق پوتین به ترامپ داده شد (فیلم)
  • توزیع ۱۰۰۰ بسته معیشتی بین مددجویان کمیته امداد هریس
  • روایت بورل از تماس تلفنی با امیرعبداللهیان
  • ۸ بار درخواست ملاقات از طرف ترامپ داشتم | از اسنپ‌بک استفاده می‌کرد کار خیلی سخت‌ می‌شد | دو شرط ترامپ برای بازگشت به برجام چه بود؟
  • فیلم| دست زدن کامالا هریس با ترانه‌ای اعتراضی در پورتوریکو