Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@22:00:14 GMT

«براک» برنده جایزه صندوق اوپک شد

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۹۵۰۲۸

«براک» برنده جایزه صندوق اوپک شد

موسسه خیریه براک (BARAC) روز پنجشنبه در جریان اجلاس وزرای صندوق توسعه بین‌المللی اوپک به‌ عنوان پرکارترین نهاد خیریه در سطح بین‌الملل برگزیده و تقدیر شد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، مشتاق چاودری رئیس براک که در اجلاس امروز حاضرشده بوده جایزه 100 هزار دلاری صندوق توسعه بین‌المللی اوپک را دریافت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته سلیمان الحربیش مدیرکل صندوق اوپک، براک در بین 400 هزار نهاد خیریه غیردولتی رتبه اول را کسب کرده است. وی کمک به آوارگان روهینگیایی در حوزه بهداشت، آموزش و امور اجتماعی را از آخرین اقدامات صورت گرفته توسط خیریه براک عنوان کرد.
بنابراین گزارش، این برای دومین بار است که براک برنده جایزه صندوق اوپک شده است.
چاودری از دریافت جایزه صندوق توسعه بین‌المللی اوپک ابراز خرسندی کرد و اظهار داشت که فصل جدیدی از همکاری‌های مشترک میان دو سازمان آغاز شده است. وی اظهار داشت که کمک‌رسانی به آوارگان روهینگیا بخش کوچکی از فعالیت این موسسه خیریه به شمار می‌رود و مسائل آموزشی، بهداشت و زیرساخت از دیگر حوزه‌هایی است که براک در این رابطه فعالیت دارد. 
سی و نهمین اجلاس وزرای صندوق توسعه بین‌المللی اوپک صبح روز پنجشنبه با حضور وزیر اقتصاد و دارایی جمهوری اسلامی ایران در پایتخت اتریش گشایش یافت.
صندوق توسعه بین‌المللی اوپک، اولین بار در سال 1976 توسط کشورهای عضو اوپک در جهت کمک به کشورهای درحال‌توسعه تشکیل شد. درآمد این سازمان از سوی اعضاء اوپک و سود حاصل از پروژه‌های مختلفی که در دست اجرا دارد تأمین می‌شود. 
مسعود کرباسیان پیش از آغاز این نشست اظهار داشت که در این نشست بحث حساب‌های سالانه تسویه خواهد شد و خط و مشی سالانه تعیین می‌شود. وی اضافه کرد: با توجه به اینکه امسال ما نایب‌رئیس هستیم و سال آینده ریاست این صندوق را بر عهده خواهیم داشت و به لحاظ اینکه ایران از بنیان‌گذاران صندوق اوپک بوده بایستی مشارکت داشته و مسائل را به‌طور فعال دنبال کنیم. 
وزیر اقتصاد کشورمان صبح روز گذشته در رأس هیاتی وارد وین شد و بر اساس برنامه اعلام‌شده، وی قرار است متعاقب این نشست با مقامات اقتصادی اتریش ملاقات کند. وزیر اقتصاد کشورمان همچنین دیروز در جریان سفری یک‌روزه به اسلواکی رفت و آنجا با مقامات ارشد این کشور در خصوص توسعه همکاری‌های مشترک رایزنی کرد.
گفتنی است بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت کشورمان نیز به‌منظور شرکت در هفتمین سمینار بین ‌المللی و یکصد و هفتاد و چهارمین نشست اوپک به وین سفر کرده است. 

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اوپک اقتصاد جمهوری اسلامی ایران اتریش درآمد ایران نفت اوپک مسعود کرباسیان خیریه براک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۹۵۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسیر فلسطینی صهیونیست‌ها برنده بوکر عربی ۲۰۲۴ شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت جایزه بوکر عربی، «نقاب، رنگ آسمان» نوشته باسم خندقجی در اعلامیه‌ای از سوی نبیل سلیمان رییس داوران جایزه بین‌المللی داستان عربی ۲۰۲۴ به عنوان برنده معرفی شد.

در مراسم اهدای جوایز سالانه که در ابوظبی برگزار و به صورت آنلاین پخش شد، جایزه‌ای که به نام بوکر عربی نیز شناخته می‌شود، برنده خود را شناخت.

داوران کتاب برنده را از بین ۱۳۳ عنوان ارایه شده، به عنوان بهترین رمان منتشر شده به زبان عربی که در فاصله جولای ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۳ منتشر شده، انتخاب کردند. رعنا ادریس، صاحب انتشارات دارالادب مستقر در لبنان، این جایزه را در ابوظبی به نمایندگی از خندقجی که در زندان صهیونیست‌هاست، دریافت کرد.

بعید است که خندقجی بتواند جایزه ۵۰ هزار دلاری را دریافت کند زیرا مقامات زندان اسراییل پیشتر به رسانه‌ها گفته‌اند اگر قرار باشد یک تروریست جایزه بگیرد، دریافت آن برایش غیرممکن خواهد بود.

«نقاب» که در عنوان کتاب آمده، کارت هویت آبی متعلق به یک اسراییلی را تداعی می‌کند که توسط قهرمان داستان «نور» - باستان‌شناسی که در اردوگاه پناهندگان در رام‌الله زندگی می‌کند - در جیب یک کت قدیمی پیدا شده است. آنچه در پی می‌آید، روایتی تجربی و چند لایه است که با شخصیت‌پردازی‌های زنده و به یاد ماندنی سعی در بازیابی عناصر تاریخ و مکان دارد.

نبیل سلیمان، رییس هیات داوران گفت: «نقاب، رنگ آسمان»، امر شخصی را با امر سیاسی به روش‌های نوآورانه ترکیب می‌کند. برای کشف سه نوع آگاهی: خود، دیگری و جهان، اشکال روایی جدیدی را به کار می‌گیرد و واقعیت پیچیده و تلخ از هم پاشیدگی خانواده، آوارگی، نسل کشی و نژادپرستی را تشریح می‌کند. رشته‌های تاریخ، اسطوره و امروز با ظرافت در روایتی به هم تنیده شده‌اند که در مواجهه با انسان‌زدایی، با شفقت از میل رهایی از ظلم، هم در سطح فردی و هم در سطح اجتماعی، برانگیخته می‌شود. «ماسک، رنگ آسمان» عشق و دوستی را به عنوان محوری برای هویت انسانی بیش از همه وابستگی‌های دیگر به رسمیت می‌شناسد.

پروفسور یاسر سلیمان، رییس هیات امنا هم گفت: قهرمان کتاب سفری را آغاز می‌کند که در آن خود، در پوشش دیگری، به آسیب‌های روانی فلسطین مدرن می‌پردازد. یک زن فلسطینی اهل حیفا در اسراییل، که سرسختانه به روایت ملی خود پایبند است، به قهرمان داستان کمک می‌کند تا به خود بی‌نقاب خود بازگردد و رمان خواننده را در تله داستان‌های تند با طنزی ظریف و غیرمنتظره گرفتار می‌کند.

خندقجی که از سال ۲۰۰۴ در زندان به سر می‌برد، مجموعه شعرهای «آیین‌های اولین بار» (۲۰۱۰) و «نَفَس شعر شبانه» (۲۰۱۳) و همچنین سه رمان «نرگس انزوا» (۲۰۱۷)، «کسوف بدرالدین» (۲۰۱۹) و «نفس یک زن ناامید» (۲۰۲۰) را در کارنامه دارد.

جایزه بین‌المللی ادبیات داستانی عربی که به عنوان «بوکر عربی» شناخته می‌شود، در سال ۲۰۰۷ به منظور قدردانی از ادبیات عربی معاصر و ترویج خوانندگان جهانی آثار ادبی عربی تأسیس شد و اکنون به‌عنوان معتبرترین جایزه ادبی در جهان عرب شناخته می‌شود.

در کنار خندقجی، در فهرست نهایی سال ۲۰۲۴، رمان‌هایی از راجا عالم (عربستان سعودی)، ریما بالی (سوریه)، اسامه العیسا (فلسطین)، احمد المرسی (مصر) و عیسی نصیری (مراکش) جای داشتند.

هر یک از ۶ نامزد نهایی ۱۰ هزار دلار دریافت خواهد کرد و به برنده جایزه ۵۰ هزار دلار دیگر به عنوان جایزه اهدا می‌شود. این جایزه همچنین هزینه ترجمه کتاب برنده به زبان انگلیسی را پوشش می‌دهد.

ریاست هیات پنج داور امسال را نبیل سلیمان نویسنده سوری بر عهده داشت. سونیا نمر، نویسنده، محقق و چهره دانشگاهی فلسطینی، فرانتیشک اوندراش چهره دانشگاهی از چک، محمد شعیر منتقد و روزنامه‌نگار مصری، و حمور زیاده نویسنده و روزنامه‌نگار سودانی، در این پنل با او به عنوان داوران همکاری کردند.

هدف از اهدای این جایزه تجلیل از نوشتار خلاق عربی معاصر و تشویق خوانندگان ادبیات عربی با کیفیت بالا در سطح بین‌المللی از طریق ترجمه و انتشار به دیگر زبان‌های اصلی است. رمان‌هایی است که به فهرست اولیه یا نهایی این جایزه راه می‌یابند، به زبان انگلیسی ترجمه و منتشر می‌شوند.

هدی برکات (۲۰۱۹، برای «پست شبانه»)، احمد سعداوی (۲۰۱۴، برای «فرانکنشتاین در بغداد»)، و محمد آخاری (۲۰۱۱، برای «طاق و پروانه») از برندگان پیشین این‌جایزه هستند.

کد خبر 6092079

دیگر خبرها

  • (ویدئو) مهاجر مبتلا به سرطان برنده جایزه بخت آزمایی یک میلیارد دلاری شد
  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • داوران جشنواره کن معرفی شدند
  • نویسنده اسیر فلسطینی برنده جایزه ادبی بوکر شد
  • جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید
  • کلیات جدول ۹ لایحه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • داوران جشنواره کن چه کسانی هستند؟
  • اسیر فلسطینی صهیونیست‌ها برنده بوکر عربی ۲۰۲۴ شد
  • جدول هزینه‌های متفرقه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • ارجاع جدول مربوط به تملک دارایی‌های مالی به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳