Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با تاکید بر اهمیت تراکنش های مالی و دیگر همکاری های سازمانی بین ایران و اروپا گفت: آماده ایم تا دست در دست کشورهای اتحادیه اروپا، زیرساخت ها و کانال های ضروری برای همکاری مشترک اقتصادی و فناوری تاسیس کنیم.

به گزارش روز پنجشنبه گروه علمی ایرنا از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری امروز(پنجشنبه) در دومین همایش همکاری های بین المللی اقتصادی و فناوری ایران و اروپا در بروکسل پایتخت بلژیک خطاب به حاضران گفت: اجازه دهید نگاهی سریع به این مساله بیندازیم که نوآوری در جمهوری اسلامی ایران، چگونه مستولی شده است تا کشور را به سمت یک اقتصاد مبتنی بر خلاقیت، سوق دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: شاید بدانید که ایران با بزرگ‌ترین ذخایر گاز و نفت جهان، از نظر منابع طبیعی، غنی است؛ هرچند این کافی نیست؛ در سال‌های اخیر توجه خود را به سمت توسعه سرمایه انسانی به‌عنوان محرک رشد، معطوف کردیم.

** رتبه ایران در تولیدات علمی 18 مرتبه ارتقا یافته است
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران، با یادآوری اینکه در بین دهه‌های 2005 و 2016، ایران شاهد پیشرفت در زمینه علوم و فناوری بود، افزود: رتبه جهانی ایران در تولیدات علمی به طرز چشمگیری از رده 34 به 16 ارتقا یافته است و رتبه اول را در خاورمیانه دارد.
ستاری ادامه داد: تعداد دانشجویان ایران از 2.4 میلیون به 4.8 میلیون نفر افزایش‌ یافته است؛ این مساله، ایران را از نظر تعداد مهندسان فارغ‌التحصیل در رده پنج کشور برتر جهان قرار داده است. مشارکت ایران در توسعه فناوری‌های پیشرفته زیستی (بیو)، نانو، انرژی تجدید پذیر، علوم شناختی و سلول بنیادین، رشد بی‌نظیری داشته است.

** ایران در حال گذار به سمت نوآوری و دانش مبتنی بر اقتصاد
وی با تاکید بر اینکه ایران علاوه بر پیشرفت‌های چشمگیر در علوم و فناوری، اکنون در حال گذار به سمت نوآوری و دانش مبتنی بر اقتصاد است، افزود: این گذار به‌طور کامل در گزارش کنفرانس توسعه و تجارت ملل متحد (UNCTAD )با عنوان «علوم، پیش‌نمای سیاست نوآوری فناوری» (در سال 2017) بررسی‌ شده است.

** فرار مغزها در ایران معکوس شده است
رییس بنیاد ملی نخبگان ایران، همچنین گفت: ایران جمعیت بسیاری دارد که به طور عمده تحصیل‌کرده اند و پتانسیل کارآفرینی بسیاری دارند. نفوذ اینترنت و گوشی‌های هوشمند در ایران بسیار بالا است؛ 33 میلیون نفر (بین 20 و 40 ساله) از این فناوری‌ها استفاده می‌کنند؛ نفوذ گوشی هوشمند در هر 100 نفر، 130 عدد است. 47 میلیون کاربر اینترنت در ایران وجود دارند. آنها تقریبا نیمی از کل کاربران اینترنت در خاورمیانه را تشکیل می‌دهند. چنین احتمالاتی این اطمینان را می‌دهند که کشور ما در بین مکان‌های بالقوه برای گسترش و رونق استارتاپ، قرار دارد.
ستاری ادامه داد: با تمرکز بر صحنه استارتاپ در ایران، اصلاحاتی در سیستم نوآوری انجام دادیم. برای مثال، مدل اکوسیستم تجاری و استارتاپ‌های جدید، شکل گرفته‌اند؛ امور مالی و سرمایه‌گذاری در اقتصاد مبتنی بر دانش، تسهیل شده‌اند و فرار مغزها معکوس شده است.

** 3500 شرکت مبتنی بر فناوری در ایران شناسایی شدند
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، با بیان اینکه برای ترویج کارآفرینی در زمینه فناوری، بیش از 3500 شرکت مبتنی بر فناوری در 6 سال اخیر، شناسایی شدند، افزود: ما با ارائه معافیت‌های مالیاتی، معافیت‌های گمرکی، وام‌های کم‌بهره و بسیاری از امکانات توانمندسازی و برنامه‌های ترغیب کسب و کار، فعالانه از آن‌ها حمایت می‌کنیم. این شرکت‌ها در حال حاضر سالانه 12 میلیارد دلار آمریکا، گردش سالیانه دارند و باعث ایجاد (تقریبا) 300هزار شغل مستقیم جدید شده‌اند.

** داروهای بیولوژیک ایرانی به ده ها کشور صادر می شود
ستاری همچنین درباره موارد دیگر فعالیت های موفق استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان ایرانی توضیح داد: ایران در زمینه تولید داروهای بیولوژیک، رتبه اول را در خاورمیانه دارد؛ داروهای بیولوژیک ساخت ایران به ده ها کشور صادر می شود.
رییس هیات امنای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با اشاره به اینکه برخی از این استارتاپ‌ها در شرف دستیابی به درآمد بی‌نظیر میلیارد دلاری در ایران هستند، گفت: رونق چنین استارتاپ‌هایی که در حال رشد سریعند، روی دیگرِ پیشرفت‌های اخیری است که در نوآوری ایران و رتبه‌بندی کارآفرینی دیدید؛ در چهار سال اخیر، شاخص نوآوری جهانی ایران از 120 به 78 جابجا شده است؛ ایران همچنین در زمره پنج کشور برتری است که بیشترین رشد را در رتبه کارآفرینی جهانی (سال 2017 در مقایسه با سال 2016) دارند.

** اکوسیستم تجاری جدید در ایران ایجاد شده است
رییس بنیاد ملی نخبگان ایران همچنین افزود: علاوه بر منابع مالی دولت، منابع خصوصی بیش از پیش به شرکت‌های مبتنی بر فناوری و استارتاپ‌های خلاق، اختصاص داده می‌شوند. برای مثال در 2 سال اخیر، 13 صندوق سرمایه توسط اوراق بهادار و سازمان بورس ایران، تصویب شدند و چند صندوق سرمایه گذاری جسورانه در انتظار تأیید هستند.
به گفته وی، دیگر کارگزاران مانند شتاب‌دهندگان، فرشتگان تجاری، شرکت‌های سرمایه گذاری جسورانه و صندوق‌های سرمایه علوم و فناوری نیز در زمینه سرمایه‌گذاری خطرپذیر در کشور فعالند. در حال حاضر، 32 صندوق سرمایه علوم و فناوری علاوه بر 22 شتاب‌دهنده خصوصی فعال در اکوسیستم نوآوری کشور وجود دارند.

**2400 شرکت ایرانی برای تحقیق و توسعه از مالیات معاف شده اند
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت: از لحاظ تسهیلات مالی نوآوری، بیش از 2400 شرکت برای تحقیق و توسعه فعالیت‌های مربوطه، از مالیات معاف شده و اعتبار بانکی دریافت کرده اند که این فقط در سال مالی محلی گذشته رخ داده است.
ستاری افزود: در سه سال اخیر، پلتفرمی برای همکاری با دانشمندان و کارآفرینان ایرانی که در خارج، کار می‌کنند، تأسیس کردیم. این پلتفرم، فارغ‌التحصیلان ایرانی مقطع دکترا از 100 دانشگاه برتر جهان، اعضای 200 دانشکده برتر و همچنین کارآفرینان و کارشناسانی که در شرکت‌های برجسته فناوری، کار می‌کنند را خطاب قرار می‌دهد. بیش از 4200 متخصص و محقق ایرانی به‌نوعی از این پلتفرم برای بازدید از کشور، استفاده و پروژه‌های همکاری با شرکای ایرانی را شناسایی کرده اند.

** تاسیس بیش از 100 استارتاپ ایرانی توسط تحصیل کنندگان در دانشگاه های خارجی
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در ادامه سخنرانی خود به این نکته اشاره کرد که بیش از 100 استارتاپ خلق شده آنهم توسط کارشناسان جوان ایرانی که در خارج تحصیل‌کرده‌ و تصمیم گرفتند تا با استفاده از بهترین تجارب و شبکه جهانی خود در ایران، زندگی و سرمایه‌گذاری کنند.
ستاری افزود: این استارتاپ‌ها، مشاغل تخصصی بسیاری برای کارشناسان ایرانی در حوزه‌هایی مانند فناوری اطلاعات و ارتباطات، تجهیزات پزشکی، بیوتکنولوژی و نوآوری شهری ایجاد کرده اند.

** خوشبینی به آینده مشترک همکاری های اقتصادی و فناوری ایران و اروپا
وی در بخش دیگری از سخنرانی خود با تاکید بر اینکه نسبت به آینده مشترک خود با اتحادیه اروپا خوش‌بینم، افزود: همکاری با شرکای اروپایی، این فرآیند را تسریع می کند. مزایای کلان و نتایج مطلوبی برای هر دو طرف دارد. جمهوری اسلامی ایران کاملا از چنین مشارکت‌هایی بین شرکت‌های ایرانی و اروپایی حمایت می‌کند.
ستاری خاطرنشان ساخت: بدون امکانات لازم برای پیوند و تحرک کارآفرینان و شبکه‌های ارتباطی بین آن‌ها، همکاری مشترک، میسر نخواهد شد.
وی افزود: تراکنش‌های مالی و دیگر همکاری‌های سازمانی ضروری بین دو طرف، اهمیت بسیاری در ایجاد همکاری دارند؛ بنابراین آماده ایم دست در دست کشورهای اتحادیه اروپا، این زیر ساختارها و کانال‌های ضروری برای همکاری را تأسیس کنیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، نقش اتحادیه اروپا در بهره‌برداری از این همکاری ها را بسیار حائز اهمیت دانست.
براساس این گزارش، دومین همایش همکاری‌های بین‌المللی اقتصادی ایران و اروپا با محوریت همکاری های طرفین روی موضوع هایی همچون توسعه اقتصادی و فناوری، رشد جامعه استارتاپی و نیز بین‌المللی سازی شرکت های دانش بنیان در محل اتحادیه اروپا در بلژیگ در حال برگزاری است.
دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران برای حضور در این همایش که تا اول تیرماه ادامه دارد، در صدر یک هیات بلندپایه، عازم بروکسل پایتخت بلژیک شده است.
علمی**1023** 2023

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي معاون علمي رئيس جمهوري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۹۵۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد شهرک فناوری در خراسان شمالی با همکاری پارک علم و فناوری

ایسنا/خراسان شمالی رئیس پارک علم و فناوری خراسان شمالی از ارتقای ۱۳ پله‌ای این مجموعه در اقتصاد دانش بنیان کشور خبر داد و گفت: قرار است شهرک فناوری در استان ایجاد شود.

قربانی محمدرضا پنجم اردیبهشت ماه در آیین کلنگ زنی طرح انتقال آب غیر شرب به واحدهای فناور استان، از توافق با شهرک‌های صنعتی استان برای ایجاد شهرک فناوری در ضلع شمالی پارک به وسعت ۳۰ هکتار خبر داد.

وی پارک علم و فناوری خراسان شمالی را دبیر خانه کشوری صنایع خلاق و دبیرخانه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان توصیف کرد و گفت: برای تسریع در انجام امور، بروکراسی اداری در پارک و واحد های زیرمجموعه عملا وجود ندارد و رتبه پارک در ستاد اقتصاد دانش بنیان استان که در سال گذشته ۲۶ کشوری بود، امسال با ۱۳ رتبه ارتقا به ۱۳ کشوری رسیده است.

محمدرضا حسین نژاد در آیین آغاز این پروژه، فعالیت های قبلی پارک علم و فناوری را زمینه ساز حرکت پرشتاب این پارک خواند و ادامه داد: قرار گرفتن خراسان شمالی در اقتصاد دانش بنیان در رده استان‌هایی مثل خراسان رضوی، باعث افتخار است.

استاندار، توجه به نخبگان، تقویت هیأت های اندیشه ورز، ایجاد تعاونی های دانش بنیان و جذب نقدینگی در دست مردم، تاسیس شرکت های سهامی عام و سایر تدابیر برای مشارکت مردم در پروژه های نیمه تمام را از اهم مواردی خواند که می تواند در جهش تولید موثر باشد .

وی افزود: فروش واحد های دولتی و اعطای مشوق های مالیاتی از دیگر مواردی هستند که می تواند در رونق و جهش تولید اثر گذار باشد.

استاندار به حمایت‌های گسترده دولت از شرکت های دانش بنیان اشاره و اظهار امیدواری کرد در سال ۱۴۰۳ با انتقال آب، بخشی از مشکلات واحد های فناور رفع شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روایت رئیسی از محدودیت های امنیتی برای حضورش در برخی اجتماعات پاکستان /برق آبی سریلانکا از سوی شرکت ایرانی با تکنولوژی پیچیده اجرا شده است
  • آیت‌الله رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند
  • رئیسی: ایران کشوری پیشرفته و فناور است/ برای صدور خدمات فنی و مهندسی به سریلانکا آماده‌ایم
  • ایجاد شهرک فناوری در خراسان شمالی با همکاری پارک علم و فناوری
  • عرضه توانمندی‌های صادراتی ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان ایرانی در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در ایجاد پایگاه‌های بزرگ‌داده
  • جزئیات برنامه های دولت برای ارتقای رتبه ایران در کاربرد هوش مصنوعی
  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان
  • مراکز نوآوری برای هم‌افزایی در ایجاد «مراکز هم‌آفرینی» حمایت می‌شوند
  • ضرورت حمایت از هم‌افزایی مراکز نوآوری برای ایجاد «مراکز هم‌آفرینی»