Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی وزارت دفاع، سیزدهمین کنگره جغرافیایی ایران صبح امروز با حضور معاون اول رئیس جمهوری در سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح برگزار شد.

سرتیپ امیر حاتمی در این کنگره با بیان اینکه امنیت یک مقوله به هم‌پیوسته است، اظهار داشت: امنیت و دفاع با جغرفیا ارتباط‌‌ بسیار نزدیکی دارند و در طول تاریخ به خوبی شاهد این موضوع بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان ا‌ینکه ‌توسعه ‌نیز‌ به هم پیوسته است، افزود: ‌نمی‌شود یک جزیره‌ای در ‌جایی توسعه یابد و تصور کنیم می‌شود بقیه را در توسعه‌نیافتگی نگه داشت و در عین حال در آسایش و امنیت بود.
وزیر دفاع تاکید کرد: این رویکرد امکانپذیر نیست به ویژه در کشوری مانند جمهوری اسلامی ایران که یک موقعیت ممتاز و ژئوپلوتیک دار‌د.

همه جنگ های 100 سال اخیر ریشه در تقسیمات جغرافیایی دارد

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در 100 ‌سال گذشته ‌تحت تأثیر تقسیمات جغرافیایی بعد از جنگ جهانی اول و فروپاشی عثمانیان قرار داشت، افزود: همه جنگ‌هایی که در این 100 ساله ‌اتفاق افتاده به نوعی ریشه در همین تقسیمات جغرافیایی دارد.

سرتیپ حاتمی به حوادث ‌50 ‌سال اخیر در منطقه، اشغال افغانستان توسط ‌شوروی‌ها، حمله رژیم بعث عراق به جمهوری اسلامی ایران، اشغال افغانستان و عراق توسط آمریکایی‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: ‌همه اینها به نوعی ریشه در همین تقسیمات ‌و تنگناهای جغرافیایی داشت و این تقسیمات در موضوع دفاع، امنیت و راهبردی مهم است.

وی با بیان اینکه امروز 2 طرح بسیار مهم ‌جغرافیایی ‌توسط آمریکایی‌ها در منطقه در حال اجرا‌ست، اضافه کرد: ‌این 2 طرح ‌در ادامه همان تقسیمات است و همان آثار را خواهد داشت؛ لذا برای کشورهای منطقه باید بسیار مهم باشد که بدانند نسبت به ‌منافع زودگذری که آمریکایی‌ها ‌وعده ‌می‌دهند قانع نشو‌ند.

وزیر دفاع به ویژگی‌ها و امتیازات خاص جمهوری اسلامی ایران در منطقه اشاره و تاکید کرد: اینکه دشمنان بخواهند کشورمان را در فرسایش ژئوپلوتیک قرار ‌دهند و مسیرهای مهم انتقال انرژی را به طور مصنوعی و با هزینه‌های خیلی زیاد و با دور زدن ایران از گوشه و کنار عبور دهند به طور حتم موجب امنیت در منطقه نخواهد شد.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بیش از 100 سال، ‌درگیر مشکلات‌ تقسیمات جغرافیایی استعماری قرار داشته است، ادامه داد: اکنون دشمنان به دنبال ادامه همین مسیر‌‌ند که به طور قطع اشتباه بوده و ‌به نتیجه نخواهد رسید و موجب امنیت در منطقه نخواهد شد.

سرتیپ حاتمی، طرح دوم دشمنان را «‌به هم زدن مرزهای جغرافیایی» اعلام کرد و گفت: نظم ‌ سایکسپیکو یک نظم منبعث از ذهنیت غربی، فرصت‌طلبانه، منفعت‌محور و ‌استعماری بود که بر منطقه تحمیل شد.

وی ادامه داد: نظم موردنظر آمریکایی‌ها که برای منطقه نسخه شده، رسم‌الخط ناشیانه، عقب‌افتاده، قلدرمآبانه و تک‌قطبی با برتری‌جویی آمریکایی‌هاست؛ واقعیت آنکه رنج و آلام مردم منطقه محصول این تفکرات و ارزیابی‌‌های اشتباه و خودخوا‌هانه آنان است.‌

وزیر دفاع با بیان اینکه ‌هزینه‌ها پرداخت و خون‌ها ریخته شده و جنگ‌ها اتفاق افتاده تا ‌مرزهای کنونی شکل گرفته است، اظهار داشت: به هم زدن دوباره این مرزها ‌‌یعنی دوباره 100 سال دیگر، ‌درگیری به منطقه تحمیل ‌شود.

وی در تکمیل این بخش از سخنان خود به توطئه دشمنان در کردستان عراق اشاره کرد و گفت: دشمنان در گام نخست با فریب‌ ‌مسئولان در‌ کردستان عراق به دنبال تجز‌یه این منطقه ‌بودند که ‌با هوشیاری مردم ‌و با حمایت‌ همه‌جانبه ‌عراق، ایران و ترکیه این طرح ناکام ماند؛ اما آنها در خاورمیانه بزرگ و طرح خاورمیانه جدید همین کار را دنبال می‌کنند.

‌وی خاطرنشان کرد: ‌برخی‌کشورهای منطقه به تصور اینکه به آمریکایی‌ها نزدیک‌ترند فکر می‌کنند از پیامدهای به هم زدن مرزها ‌مصون خواهند ماند، اما دشمنان‌ برای نهادینه کردن استثمار ‌نیازمند کوچک کردن کشورهای منطقه اند و این کار را در قالب این طرح‌ها دنبال می‌کنند.

هدف قراردادن توان موشکی ایران برای تغییر مرزهاست

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با یادآوری ‌توطئه‌ها و فشار ‌بی‌امان ‌دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران ‌تاکیدکرد: ‌دشمنان ‌توان دفاعی ایران را با محوریت قدرت موشکی هدف قرار دا‌ده‌‌اند‌ که در واقع زمینه‌سازی برای تغییر مرزهاست.

وی با بیان اینکه با بودن یک جمهوری اسلامی قدرتمند اقتصادی و دفاعی توطئه‌های دشمنان پیش نخواهد رفت و ‌تجزیه کشورها اتفاق نخواهد افتاد، افزود: دشمنان به بهانه‌های دیگری ‌‌می‌خواهند ‌بنیه ایران را تضعیف ‌‌و به مردم ‌فشار بیاورند و از ملت ایران انتقام انقلاب اسلامی را بگیرند.

سرتیپ حاتمی با بیان اینکه دشمنان می‌گویند ‌شما نباید موشک داشته باشید چون ما نمی‌توانیم طرح‌هایمان را پیش ببریم، هشدار داد: به طور ‌یقین اگر این کار ‌پیش برود، هم ملت‌ و هم جمهوری اسلامی ایران آسیب خواهد دید و انتهای این کار به ضرر خودمان و کشورهای منطقه خو‌اهد بود؛ ‌‌اما بحمدالله با درایت، مدیریت، انسجام و همراهی مردم با دولتمران و‌ قوای سه‌گانه ‌اجازه ‌‌نخواهیم داد ‌‌دشمنان ‌کارشان را پیش ببرند.

وزیر دفاع تاکید کرد: ‌طرح جنایتکارانه دشمنان علیه ایران، نتیجه‌ای جز آب‌دیده‌تر شدن ملت ‌ما و تعمیق نفرت و کینه در قلب تک تک ایرانیان نسبت به آمریکایی‌ها نخواهد داشت‌.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: توان موشکی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۹۶۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فو فایتر؛ چشم پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها!/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آژانس توسعه فضایی (Space Development Agency) آمریکا به تازگی اعلام کرد که شرکت میلنیوم اسپیس سیستمز (Millennium Space Systems) قرار است ماهواره های دفاع موشکی پروژه فو فایتر ( FOO Fighter ) را توسعه دهد. طی قراردادی به ارزش 414 میلیون دلار، میلنیوم اسپیس سیستمز هشت ماهواره برای ارائه "کنترل آتش" سامانه دفاع موشکی زمینی را ارائه خواهد کرد.

براساس گزرش عصرایران، به طور کلی، کنترل آتش شامل فناوری های مختلفی مانند رادار یا حسگرهای دیگر، کامپیوترها و تسلیحات را در یک سامانه منسجم ترکیب می کند که توانایی شناسایی تهدیدات و اهداف را فراهم کرده و سپس سلاح ها یا دیگر اقدامات متقابل را به سمت آنها هدایت می کند.

تحویل فو فایتر تا سال 2027

میلنیوم اسپیس سیستمز که در مالکیت شرکت بوئینگ قرار دارد باید این ماهواره ها را تا سه ماهه اول سال 2027 تحویل دهد. این پروژه با نام کامل Fire-Control On Orbit-Support-To-The-War Fighter یا به اختصار فو فایتر بخش مهمی از زنجیره کشتار دفاع موشکی پنتاگون را تشکیل خواهد داد.

نمونه اولیه مجموعه ماهواره های فو فایتر دارای دوربین های الکترواپتیکال و فروسرخ برای ارائه گزینه های جدید کنترل آتش است.

حسگرهای کنترل آتش، آنهایی هستند که قادر به ردیابی اهداف با دقت بالا و ارائه مختصات دقیق برای جنگنده ها یا سامانه تسلیحاتی روی زمین - در این مورد، رهگیرهای دفاع موشکی - هستند.

این ماهواره ها به شناسایی، هشدار و ردیابی دقیق تهدیدات موشکی پیشرفته، از جمله سامانه های موشکی ابرصوت کمک خواهند کرد. هدف نهایی افزایش قابلیت های جهانی کنترل آتش است.

ماهواره های فو فایتر با افزایش برد تشخیص موشک های ابرصوت ارتفاع پایین، در مقایسه با موشک های بالستیک قاره پیما، زمان هشدار را برای شناسایی و پاسخ به تهدیدات ابرصوت افزایش می دهند.

در شرایطی که در اصل شبیه به مجموعه لایه ردیابی (Tracking Layer) است، اما ماهواره های فو فایتر مجزا هستند. مجموعه لایه ردیابی فقط برای نظارت بر موشک های ابرصوت با قابلیت مانور بالا بهینه شده است.

به گفته درک تورنیر، مدیر آژانس توسعه فضایی، برنامه فو فایتر نمایشی عملیاتی از تلاش های کنترل آتش ارائه می کند که جدا از تلاش های جاری هشدار/ردیابی موشک و دفاع موشکی ما، اما مکمل آنها است.

ماهواره هایی برای افزایش قابلیت های دفاع موشکی

اگرچه جزئیات این پروژه بیشتر محرمانه باقی مانده است، درک تورنیر در جریان اجلاس نیروی هوایی 2023 فاش کرد که ماهواره های فو فایتر برای نظارت بر چند تهدید نامشخص که مجموعه لایه ردیابی در حال حاضر به آنها رسیدگی نمی کند، توسعه می یابد.

تورنیر به این نکته نیز اشاره داشت که در صورت موفقیت آمیز بودن آزمایش، فناوری حسگر کنترل آتش در ترانش 3 (Tranche 3) و ترانش 4 (Tranche 4) مجموعه لایه ردیابی، ماهواره هایی که قرار نیست به ترتیب تا سال 2028 و 2030 پرتاب شوند، گنجانده می شود.

به گفته جیسون کیم، مدیرعامل میلنیوم اسپیس سیستمز، پروژه فو فایتر برای مقابله با تهدیدات پیشرفته طراحی شده است. این یک ماموریت حیاتی است که به محافظت از آمریکا و متحدان این کشور در برابر تهدیدات پیشرفته کمک خواهد کرد.

آژانس توسعه فضایی در درخواست اولیه خود قصد داشت توسعه ماهواره های فو فایتر را به بیش از یک توسعه دهنده ارائه کند. با این وجود، این طرح تغییر کرده و میلنیوم اسپیس سیستمز به عنوان تنها توسعه دهنده این پروژه انتخاب شده است.

به گفته آژانس توسعه فضایی، این مرکز پیشنهادهای دریافت شده پس از فراخوان را ارزیابی کرده و تشخیص داد که انتخاب یک توسعه دهنده بهترین گزینه ممکن است.

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902889

دیگر خبرها

  • تأکید بارزانی بر اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • جنایت‌های منافقین فراتر از مرزهای زمانی و جغرافیایی
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • رزمایش اتمی روسیه با «تسلیحات غیر راهبردی»
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • جزئیات مراسم چهلم شهید زاهدی و یارانش | سپاه اطلاعیه داد
  • فو فایتر؛ چشم پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها!/ عکس
  • برای حفظ اسلام روحانیون در میدان باشند و با جان خود دفاع کنند
  • حضورآگاهانه مردم در انتخابات و انتخاب اصلح
  • دفاع موشکی ایران در مقابل اسرائیل زمینه نابودی هر چه زودتر رژیم صهیونیستی را فراهم می‌کند