Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، عبدالکریم گراوند ظهر امروز در نشست شورای حفاظت آب استان بوشهر با اشاره به بحران کم‌آبی و ضرورت پاسخگویی مسئولان به نیاز‌ها و مطالبات مردم اظهار داشت: یکی از عقب‌ماندگی‌های تاریخی استان بوشهر در حوزه تامین آب است که اجرایی شدن طرح‌های تدوین شده باید بر اساس برنامه زمان‌بندی تکمیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، با تاکید بر نقش مهم شورای حفاظت تامین آب در حل مشکلات استان تصریح کرد: برنامه‌های این شورا باید به سمتی هدایت و اجرایی شود که حل مشکلات بحران آب استان در پی داشته باشد.

استاندار بوشهر از اجرای طرح آبیاری نوین در اراضی نخلستانی استان خبرداد و افزود: در این راستا طرح آبیاری تحت فشار برای اراضی نخلستانی استان تدوین و اجرایی شده که امسال این طرح تسریع می‌یابد.

گراوند با اشاره به نقش مهم اجرای طرح آبیاری نوین در کاهش مصرف آب در اراضی کشاورزی گفت: بدون شک حجم قابل توجهی از مصرف آب در تبدیل آبیاری سنتی به نوین در اراضی نخلستانی استان ذخیره و صرفه‌جویی می‌شود.

وی با اشاره به اجرای طرح نخلستان در اراضی کشاورزی سعدآباد دشتستان خاطر نشان کرد: دراجرای طرح نخلستان، اراضی کشاورزی سعدآباد دشتستان به آبیاری نوین مجهز می‌شود که امسال ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی نخلستانی این منطقه تحت پوشش طرح آبیاری تحت فشار قرار می‌گیرد.

استاندار بوشهر با تاکید بر توسعه زیرساخت‌ها همزمان با اجرای طرح آبیاری نوین در نخلستان‌های سعدآباد تصریح کرد: در این راستا اجرای طرح ایستگاه پمپاژ، خط انتقال آب به اراضی و توسعه زیرساخت‌ها باید مورد توجه قرار داده شود.

گراوند از اجرای نظام پایش مدیریت سبز در استان خبرداد و بیان کرد: این طرح باید در تمام دستگاه‌های اجرایی شامل هوشمندسازی برق مصرفی و مدیریت مصرف آب اجرایی شود.

وی، با تاکید بر نصب شیر‌های کاهنده مصرف آب در دستگاه‌های اجرایی و ادارات استان گفت: استفاده از پساب فاضلاب در شهر‌های بوشهر، دیلم و گناوه برای تامین آب فضای سبز با نصب دستگاه تصفیه فاضلاب مورد تاکید است.

استاندار بوشهر با اشاره به قطع آب شبکه آبرسانی در فضا‌های سبز شهرداری‌ها تصریح کرد: این اقدام قابل تقدیر و تشکر است چراکه بخشی از مشکل تامین آب آشامیدنی شهر‌ها از این طریق برطرف می‌شود و شهرداری‌ها باید آب فضای سبز را از تانکر‌های آبرسان و آب‌های غیر شرب تامین کنند.

گراوند با بیان اینکه آب آشامیدنی از آب تامین فضای سبز در تمام شهرداری‌های استان باید تفکیک شود تاکید کرد: شهرداری‌های استان باید آب فضای سبز از شبکه آبرسانی قطع و راهکار‌های دیگری برای تامین آب فضای سبز ارائه کنند.

وی، اجرای، بازچرخانی آب در صنایع معدنی استان را مورد قدردانی قرار داد و بیان کرد: طرح توسعه کشت گلخانه‌ای در نقاط مختلف استان باید همراه با برنامه‌های تشویقی اجرایی شود.

استاندار بوشهر با تاکید بر توجه به کشت گونه‌های جدید گیاهی کم‌آب‌بر در بوستان‌های روستایی در حال اجراء افزود: در این زمینه همکاری پژوهشی مراکز آموزش عالی از جمله دانشگاه خلیج فارس مورد توجه است که اعتبارات پژوهشی این بخش تامین می‌شود.

گراوند بر تسریع در اجرای طرح تامین آب آشامیدنی دشتستان تاکید کرد و افزود: حفاری چاه‌های طراحی شده در تامین آب آشامیدنی مناطق مختلف دشتستان تسریع شود تا بتوان هر چه سریع‌تر مشکل آب آشامیدنی این مناطق برطرف شود.

وی، با قدردانی از مدیران آب و فاضلاب شهری و روستایی استان در حل مشکلات کم‌آبی مناطق مختلف استان خاطر نشان کرد: آب مورد نیاز احشام و فضای سبز روستا‌ها با آب آشامیدنی ساکنان روستا‌ها باید تفکیک شود که اقدام آبفار استان در تدوین اجرای طرح آب انبار‌های روستایی مورد تقدیر است.

استاندار بوشهر با تاکید بر نقش مهم دهیاری‌ها در حل مشکلات روستا‌ها تصریح کرد: از اعتبارات و منابع مالی دهیاری‌ها در حل مشکلات روستا‌ها استفاده شود که ساخت آب‌انبار برای تامین آب فضای سبز و دام روستائیان از آن جمله است.

گراوند با تاکید بر توجه به آموزش و فرهنگ سازی در عرصه‌های گوناگون به ویژه مدیریت مصرف آب و انرژی برق گفت: استفاده از ظرفیت سمن‌ها برای آموزش و آگاه سازی جامعه در راستای مقابله با مشکلات گوناگون از جمله ترویج مدیریت مصرف آب و انرژی برق باید مورد توجه قرار بگیرد.

انتهای پیام/م

آب آشامیدنی از آب تامین فضای سبز در تمام شهرداری‌های استان بوشهر تفکیک شود

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بحران آب کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۹۷۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت برنج با آبیاری آب زیرزمینی به دلیل نبود توجیه اقتصادی حذف می‌شود

مشاور معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشت برنج با سیستم آبیاری از آب‌های زیرزمینی توجیه اقتصادی ندارد و حذف این روش اجتناب‌ناپذیر است‌.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، مجید حسنی‌مقدم، امروز_ چهارشنبه، بیست‌ونهم فروردین_ در نشست کارگروه اصلاح کشت جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اصلاح آرایش کشت، اصلاح شیوه کشت و اصلاح نظام راهبری و مدیریت کشت سه اصل مهم در برنامه اصلاح الگوی کشت هستند، اظهار کرد: نگاه سنتی که اصلاح الگوی کشت را تنها جابه‌جایی سطح محصول می‌دانست، جایگاهی ندارد و ارتقای بهره‌وری و نظام‌مند کردن ۲۰ خدمت رایگان دولت در بخش کشاورزی از جمله تحقیق و آموزش ترویج، یارانه تولید، یارانه صادرات و دیگر موارد لازم در این برنامه باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی از سال ۹۳ و پس از اجرای قانون انتزاع، از تولید محور به سمت محصول محور پیش رفته است و از مزرعه تا سفره دغدغه دارد و از آنجا که قیمت محصول در بازار روی نوع کشت تأثیر می‌گذارد، اجرای این برنامه امری مهم به نظر می‌رسد.

مشاور معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی تغییر اقلیم و نیروهای بازار را دو مورد مهم در اجرای اصلاح الگوی کشت دانست و گفت: اجرای آن نیازمند تغییر تعریف قدیمی این برنامه و دیده شدن به صورت یک زنجیره پیوسته تا مزرعه، در مزرعه و پس از مزرعه است.

وی تصریح کرد: یکی از اتفاقات خوب پس از اجرای برنامه اصلاح الگوی کشت، پیش رفتن به سمت اصلاح آمار به عنوان اولین قدم برنامه‌ریزی است، به‌طوری که در تولید با برآورد، اما در بازار با آمار واقعی سروکار داریم و اصلاح آمار، آمار بهینه و به موقع در مدیریت بخش کشاورزی بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

حسنی‌مقدم با بیان این نکته که بازخورد کشاورز از بازار به عنوان مرحله چهارم پس از کاشت، داشت و برداشت به کشاورزی اضافه شده است، خاطرنشان کرد: تولید در جغرافیای استان مدیریت می‌شود اما بازار مرز نمی‌شناسد و یکی از اهدافی که در تدوین برنامه اصلاح الگوی کشت در وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تحقیقات مورد توجه قرار می‌گیرد این است که بیش‌بود و کمبودی را در بازار شاهد نباشیم.

وی افزود: تدوین برنامه اصلاح الگوی کشت درون وزرات‌خانه است اما اجرای آن فرآیندی بین وزراتخانه‌ای است که در زمان ابلاغ آن، مقام عالی اجرای این برنامه به درستی استاندار دانسته شده‌است و جهاد کشاورزی دبیر اجرای این برنامه در استان‌ها است و همکاری استانداری‌ها در اجرای آن امری ضروری و مهم است.

مشاور معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به محصول مهم برنج در کهگیلویه و بویراحمد و تقاضای افزایش سطح آن در برنامه اصلاح الگوی کشت توسط کارگروه استانی، گفت: حلقه آخر وصل به مزرعه نقش بسیار مهمی در زمینه اصلاح سطح کشت خواهند داشت و مزارع برنجی که از آب‌های زیرزمینی استفاده می‌کنند، توجیه اقتصادی ندارد و حذف آنها امری اجتناب‌ناپذیر است.

وی سازماندهی ۲۰۰۰ متخصص در کل کشور، گفتمان‌سازی و اصلاح آمار را از جمله دستاوردهای اجرای برنامه اصلاح الگوی کشت طی دو سال اخیر عنوان کرد و گفت: اصلاح الگوی کشت به معنی نظام‌مندی و مدیریت پذیر کردن کشاورز بوده و مباحث اجتماعی و فرهنگ خاص هر استان در این زمینه اثرگذار است.

حسنی‌مقدم اصلاح الگوی کشت را برنامه مادر و تکلیف قانونی وزرات جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: نظرات کمیته استانی و بازدیدها از کهگیلویه و بویراحمد در راستای تغییرات مورد نظر در کارگروه کشوری به بحث و تبادل نظر گذاشته می‌شود.

کد خبر 745372

دیگر خبرها

  • اجرای شبکه آبیاری تا پایان سال در۶۰ هزارهکتار اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی
  • اشتغال ۲۴۰۰ نفر جوانان استان بوشهر در منطقه ویژه پارس
  • ۶۰ هزار هکتار زمین‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی زیرپوشش شبکه آبیاری است
  • اختتامیه مدیحه‌سرایی و چاووشی‌خوانی روستایی رضوی در دشتستان بوشهر
  • اشتغالزایی حاصل اجرای طرح ۱۱۰۴ هکتاری در گتوند
  • اشتغالزایی حاصل اجرای طرح ۱۱۰۴ هکتاری شهید باغبانی در گتوند
  • ۳۰۰ هزار هکتار از توسعه سامانه‌های نوین آبیاری با مشارکت مردم انجام شد
  • توسعه طرح سامانه‌های نوین آبیاری
  • توسعه طرح سامانه‌های نوین آبیاری، مردمی‌ترین طرح وزارت جهادکشاورزی
  • کشت برنج با آبیاری آب زیرزمینی به دلیل نبود توجیه اقتصادی حذف می‌شود