Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سال های اخیر رشد قیمت بنزین و متعاقب آن رشد هزینه های حمل و نقل همواره یکی از دغدغه های هزینه ای مهم خانوارها بوده است. در این مطلب سعی شده است تا به بررسی روند هزینه حمل و نقل یک خانوار شهری طی ده سال گذشته پرداخته شود و سهم و جایگاه این نوع هزینه ها در بین سایر هزینه های خانوارها مورد بررسی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک اقتصادی، شاید شما هم از جمله افرادی باشید که هزینه های حمل و نقل و جابجایی همواره برایتان به عنوان یک دغدغه مطرح بوده است. به خصوص که در چند سال اخیر و با افزایش قیمت بنزین این موضوع به دغدغه جدی تری نیز تبدیل شده است. در این گزارش به این پرسش ها پاسخ داده خواهد شد که  طی دهه اخیر روند هزینه های حمل و نقل برای یک خانوار شهری در طی یک سال چگونه بوده است و همچنین سهم و جایگاه این نوع هزینه ها در بین سایر هزینه های خانوارها چقدر و کجاست؟

برای پاسخ به پرسش های فوق از گزارش های بودجه خانوار در مناطق شهری بانک مرکزی استفاده خواهد شد. آخرین گزارش منتشر شده در این زمینه مربوط به سال 1395 می باشد.

نمودار زیر روند متوسط کل هزینه ناخالص سالانه و همچنین متوسط هزینه های حمل و نقل سالانه یک خانوار شهری را طی ده سال اخیر نشان می دهد. همان گونه که ملاحظه می شود روند هر دو هزینه صعودی بوده است. کل متوسط هزینه ناخالص سالانه یک خانوار شهری در سال 1386 حدود 9.8 میلیون تومان بوده که از این میزان هزینه، حدود 1.2 میلیون تومان مربوط به هزینه های حمل و نقل بوده است. یعنی در سال 1386، حدود 12.3 درصد از هزینه های سالانه یک خانوار مربوط به بخش حمل و نقل بوده است. در سال 1395 کل متوسط هزینه ناخالص سالانه یک خانوار شهری حدود 39.3 میلیون تومان اعلام شده که از این مقدار، حدود 4.1 میلیون تومان مربوط به هزینه های حمل و نقل بوده است. یعنی در سال 1395، حدود 10.6 درصد از هزینه های سالانه یک خانوار مربوط به بخش حمل و نقل بوده است. بنابراین در طی ده سال سهم هزینه های حمل و نقل از کل هزینه های سالانه خانوارها کاهش یافته است. از طرفی در حالی که طی ده سال رشد کل متوسط هزینه ناخالص سالانه یک خانوار شهری حدود 301 درصد بوده، این رشد برای هزینه های حمل و نقل 241 درصد بوده است. یعنی هزینه های حمل و نقل به نسبت کل هزینه های ناخالص سالانه یک خانوار کمتر رشد کرده است.

مطابق با نمودار زیر در سال 1395 هزینه ناخالص سالانه حمل و نقل یک خانوار شهری با میزان 4.1 میلیون تومان و سهم 10.4 درصدی از متوسط کل هزینه ناخالص سالانه یک خانوار شهری، بعد از هزینه های مربوط به "مسکن" و "خوراکی ها و آشامیدنی ها" بیشترین سهم هزینه ای را به خود اختصاص داده است.

شایان ذکر است که در سال 1395 از میزان 4.1 میلیون تومان متوسط هزینه سالانه حمل و نقل یک خانوار شهری، حدود 2 میلیون تومان مربوط به خرید وسایل شخصی و نقلیه، 1.3 میلیون تومان مربوط به تعمیرات و سوخت وسایل نقلیه شخصی و 800 هزار تومان مربوط به هزینه های رفت و آمد بوده است.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۰۱۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرک بازیافت در قم احداث می‌شود

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم گفت: زمینی به مساحت ۴۴ هکتار به شهرداری قم واگذار شده است تا در راستای احداث شهرک بازیافت اقدام شود.

مهدی اصفهانیان مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم اظهار کرد: با همراهی مدیریت استان و اداره کل راه و شهرسازی، زمینی به مساحت ۴۴ هکتار واقع در جاده کوه سفید قم به شهرداری برای احداث شهرک بازیافت واگذار شده است.

وی افزود: این مسئله می‌تواند نقش مهمی در ساماندهی گاراژهای ضایعاتی در سطح مناطق هشتگانه داشته باشد. تقریباً ۱۳۳ گاراژ ضایعاتی در سال گذشته تعطیل شدند و امیدواریم با ایجاد شهرک بازیافت مجموعه‌های مرتبط با بازیافت در این شهرک مستقر بشوند.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم با اشاره به دیوارکشی و آماده سازی این اراضی به عنوان گام نخست برای استقرار صنایع بازیافتی اضافه کرد: احداث مزرعه خورشیدی از دیگر اقدامات بهینه سازی استفاده فضای در مجتمع پردازش و دفن پسماند قم است.

اصفهانیان‌مقدم تاکید کرد: در این زمینه تفاهم اولیه حاصل شد تا از سطح زمین‌های مورد نیاز برای دفن پسماند شهری در سنوات گذشته برای احداث مزرعه‌های خورشیدی استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه طی سال گذشته استقرار صنایع تکمیلی در سایت البرز مورد توجه بوده است، ادامه داد: با توجه به سیاست‌های کنونی استقرار این صنایع و در راستانی این هدف تولید گرانول از خطوط پردازش دو سوله پیش بینی شده و فاز اول برای اجرای یکی از سوله‌ها برای فرایندهای تکمیلی و تبدیلی با اعتبار ۱۵ میلیارد تومان انجام شده است.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم با اشاره به اینکه در سال گذشته خطوط انتقال پساب فاضلاب‌های تصفیه شده از تصفیه‌خانه جامع واقع در محدوده منطقه یک به سایت البرز به بهره برداری رسید گفت: همچنین در بحث انتقال گاز به سایت البرز نیازمند سرمایه گذاری بود که با اعتبار بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ انجام شد.

اصفهانیان‌مقدم افزود: فرآیندهای مربوط به مدیریت پسماند در قم با توجه به کیفیت خدمات از نظر اقتصادی ارزان تمام شده است و قم با مدیریت فرآیندها، بازنگری آن‌ها و ارتقای کیفی خدمات یک مدل اقتصادی ارزان ارائه داده است.

کد خبر 751156

دیگر خبرها

  • شهرک بازیافت در قم احداث می‌شود
  • صعودی شدن روند ولادت در استان بوشهر پس از ۷ سال
  • سرک دلار به کانال ۶۰
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • مشارکت شهروندان در مدیریت شهری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود
  • افزایش هزینه نگهداری و تعمیر لوکوموتیوها در پنج سال گذشته
  • اعتبار ۱۷ میلیارد ریالی برای نگهداری سالانه از آبنماهای منطقه ۵ اصفهان
  • دومین جشنواره سالانه تولید فیلم با هوش مصنوعی در آمریکا برگزار شد
  • شیب تند کاهش قیمت خودرو در بازار / ریزش سنگین پژو پارس
  • هزینهٔ حج امسال، ۳۰۰ دلار کمتر است