Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بوستان ها و پارک ها امروزه به فضاهای ضروری برای زندگی مردمان شهری تبدیل شده اند؛ فضاهایی که با آوردن طبیعت به زندگی پر دود و دم شهری، آرامش را به تن و جان ما هدیه می کنند. در اینجا سری به برخی از مشهورترین بوستان های زیبای دنیا زده ایم و آنها را برای شما معرفی کرده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پارک مرکزی نیویورک

نام محلی: سنترال پارک
مکان: ایالات متحده / نیویورک
سال ساخت: 1857
مساحت: 340 هکتار
گیاهان: گردوی سیاه، سِدر لبنانی، چهل سکّه (جینکو)، صنوبر نروژی، ماگنولیا، بلوط، افرا، آلبالو، کاج، لاله، آزالیا و ...

این پارک در شهر شلوغ نیویورک و در میان انبوهی از آسمان خراش هایی که یکی پس از دیگر سر بر آسمان ساییده اند، مکانی عالی برای دور شدن از هیاهوی شهر و نزدیکی به زیبایی های طبیعی محسوب می شود. پارک مرکزی با حدود چهل میلیون دیدار کننده در سال مکانی است که صدها گونه گیاهی از درختان بلند و کهنسال گرفته تا بوته های چمنزارها و آب نماهای بسیار زیبا را در خود جای داده است. اینجا مکانی است که صحنه هایی از فیلم های مشهوری همچون شکارچیان روح، صبحانه در تیفانی، کریمر علیه کریمر، سریندیپتی و تنها در خانه، در گوشه و کنار آن ساخته شده اند.

هاید پارک لندن

نام محلی: هاید پارک
مکان: انگلستان / لندن
سال تکمیل: 1637
مساحت: 140 هکتار
گیاهان: لیمو، افراد، بید مجنون، بلوط، راش، لاله، گل سرخ و ...

هاید پارک در قلب شهر لندن شاید یکی از مشهورترین پارک های دنیا باشد که سابقه ساخت آن به حدود پنج سده پیش؛ یعنی زمان شاه هنری هشتم برمی گردد. هنری زمین اینجا را به شکارگاه سلطنتی اختصاص داده بود و حدود یک سده بعد یعنی در سال 1637 مکان یاد شده به عنوان پارک به روی عموم مردم باز شد. این پارک در طول تاریخ خود شاهد رخدادهای متعددی از برپایی چندین دوئل توسط نجیب زادگان انگلستان تا برگزاری نمایشگاه بین المللی سال 1851 بوده است.

پارک سوم فوریه

نام محلی: پارک ترِس دِ فِبررو (بوسکس د پالرمو)
مکان: آرژانتین / بوئنوس آیرس
سال تکمیل: 1875
مساحت: 400 هکتار
گیاهان: اقاقیا، ماگنولیا، درخت سماق، سپیدار، درخت پنیرک و درختچه فردوسی

این پارک که بین خیابان های لیبرتادور و فیگوترا الكورتا در پایتخت زیبای آرژانتین قرار گرفته به خاطر درختستان ها، دریاچه ها و باغ های گل سرخش شهرت بالایی دارد. نامگذاری این پارک با اشاره به یک رخداد تاریخی یعنی سوم فوریه سال 1852 و پیروزی مردم بر دیکتاتور محلی صورت گرفته است. البته در زبان محلی به اینجا «باسک د پالرمو» یعنی جنگل پالرمو نیز گفته می شود. در این پارک علاوه بر زیبایی های گیاهی، سازه هایی نیز قرار گرفته که برای دیدار کنندگان از اینجا جالب توجه است. یکی از این جاذبه ها ستون یادیود کارتامانگا با تعدادی مجسمه در اطراف و روی آن است که در سال 1927 ساخته شده است.

پارک الازهر قاهره

نام محلی: حدیقه الازهر
مکان: مصر / قاهره
سال تکمیل: 2005
مساحت: 30 هکتار
گیاهان: نخل، نعناع، گشنیز، آویشن

بوستان الازهر در شهر کهن قاهره با صرف مبلغی معادل سی میلیون دلار ساخته شد. این بوستان روی مکانی ساخته شده که ده سده پیش؛ یعنی در دوران خلافت فاطمیون بر مصر سازه هایی در آنجا ساخته و در طول تاریخ زیر خاک مدفون شده بود. هنگام بنای این بوستان بخش هایی از دیواره های باستانی از سازه های یادشده از زیر خاک سربرآورد. بیش از یک میلیون و سیصد هزار مترمکعب خاک از این تپه ها برداشته شد و عملیات پاکسازی این مکان که سده ها به فراموشی سپرده شده بود بیش از ده سال به درازا کشید.

پارک گوئل بارسلون

نام محلی: پارک گوئل
مکان: اسپانیا / بارسلون
سال تکمیل: 1914، افتتاح: 1926
مساحت: 17 هکتار
گیاهان: نخل، صنوبر، بلوط، خَرنوب، اکالیپتوس، سرو، زیتون، انجیر، بادام و ...

پارک گوئل روی تپه ای در شهر بارسلون با سرمایه گذاری شخصی به نام اوزه بیگوئل و با طراحی معمار مشهور سده بیستم آنتونیو گائودی بین سال های 1900 تا 1914 ساخته و سال 1926 رسما افتتاح شد. البته اینجا در ابتدا قرار نبود که پارک باشد بلکه مکانی برای سکونت خانواده گوئل در نظر گرفته شده بود. در آن زمان رویکردهای نوگرایانه در هنر و معماری در شهر بارسلون موج می زد و احداث این پارک پاسخی به این عطش تند از سوی ساکنان و مدیران شهری بود.

پارک جنگلی مونسانتو / لیسبون

نام محلی: پارک فلورستاندِ مونسانتو
مکان: پرتغال / لیسبون
سال تکمیل: 1934
مساحت: 1000 هکتار
گیاهان: سرو، کاج، زیتون، خرنوب، بادام و ...

پارک جنگلی مونسانتو یک اکوسیستم ویژه و تأثیر گذار به حساب می آید؛ به گونه ای که تجربه یک طبیعت پهناور را برای ساکنان شهر لیسبون فراهم می آورد. در این پارک که بر فراز تپه های «مونسانتو» قرار گرفته چشم اندازی از شهر و دریای نیلگون در افق خواهید داشت. علاوه بر صدها گونه گیاهی و جانوری ساکن در این پارک مکان های متعددی همچون سالن برگزاری نمایشگاه، مرکز منابع رسانه ای و یک مرکز حفاظت از محیط زیست در اینجا به چشم می خورد. این پارک یک مکان آرمانی برای دوستداران طبیعت است و در آن امکانات ورزشی گوناگونی برای رشته های مختلف وجود دارد.

پارک پترین پراگ

نام محلی: پترین سکه سادی
مکان: چک / پراگ
تاریخ تکمیل: در طول چند سده به مرور
گیاهان: بادام، آلبالو، گل سرخ، لاله و ...

بسیاری از جهانگردانی که از شهرهای اروپایی دیدن به عمل آورده اند و شهر پراگ را نیز دیده اند آن را تجربه ای برتر دانسته اند. دورانی طولانی این شهر مرکز علم، ادب، فرهنگ و هنر اروپا به شمار می آمد و امروزه بناهای متعددی از دوران مختلف شکوه و عظمت شهر پابرجاست. اینجا شهری است که یکی از قدیمی ترین دانشگاه های جهان که هنوز به فعالیتش ادامه می دهد در آن قرار گرفته است. افزون بر اینها، در شهر زیبای پراگ در کنار رود ولتاوا، تپه ای صخره ای به نام پترین قرار گرفته که در گذشته از سنگ های آن برای ساخت خانه های شهر استفاده فراوانی می شد. احتمالا نام اینجا نیز از واژه لاتین پتروس به معنی صخره گرفته شده است.

پارک اوئِنو / توکیو

نام محلی: اوئنوکوئِن
مکان: ژاپن / توکیو
سال تکمیل: 1873
مساحت: 53.8
گیاهان: آلبالو، زردآلو، افرا، نیلوفر آبی و ...

این پارک در دوره ای از تاریخ کشور کهن ژاپن بنا نهاده شد که سرزمین مذکور از انزوا و گوشه گیری جهانی خارج شده و توجه بیشتری به مراودات فرهنگی با غرب و سایر نقاط جهان از خود نشان می داد. پارک اوئنو نیز که در همین دوره ساخته شد، بازتابی از چنین رویکرد فرهنگی بود به طوری که در طراحی آن شیوه های خارجی و غیر سنتی مورد توجه قرار گرفت. اینجا علاوه بر این که بوستانی دلپذیر بوده مکانی فرهنگی و هنری نیز محسوب می شود. یکی از این مکان ها موزه ملی هنرهای غربی است که در سال 1959 میلادی تأسیس شد.

باغ شالیمار / لاهور

نام محلی: شالیمار باغ
مکان: پاکستان / لاهور
سال تکمیل: 1642
مساحت: 16 هکتار
گیاهان: بادام، سیب، زردآلو، آلبالو، انبه، توت سفید، هلو، آلو، پرتقال، انار، تبریزی، سرو و انواع گل های معطر

باغ شالیمار در دوران بالندگی و شکوه معماری دودمان مغولان هند یا گورکانیان؛ یعنی در دوران حکمرانی شاه جهان در هندوستان ساخته شد. شهر لاهور در آن زمان بخشی از هند بود و هنوز کشور مستقلی به نام پاکستان وجود نداشت. در واقع شهر لاهور در آن دوران پایتخت دوم دربار هند یعنی جایی بود که ولیعهد در آن سکونت می کرد. بنای این باغ قدیمی بر بنیان طرح چهارباغ ایرانی که نمادی از بهشت موعود روی زمین بوده قرار داشت در دوران حکمرانی مغولان از این باغ به عنوان مکانی خصوصی برای استفاده خانواده دربار جهت تفرج و خوشگذرانی و برگزاری برخی از میهمانی ها استفاده می شد.

منبع:هفته نامه همشهری شش و هفت 

انتهای پیام/

تصاویری از زیباترین پارک های جنگلی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۰۲۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینجا «بقیع» سند مظلومیت دیرینه شیعه

می‌گویند بقیع بهشت روی زمین است اما این بهشت در هشتم شوال ۱۳۴۴ هجری قمری به‌دست حکومت وهابی، به دلایل واهی تمامی گنبدها و قبه‌هایش تخریب شد و وسایل قیمتی داخل ضریحش به غارت رفت و این روزها تنها یادگار حرم بقیع، ضریح فولادی آن است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز هشتم شوال یکی از تلخ‌ترین روزهای تاریخ شیعه است؛ روزی که قبرستان بقیع توسط وهابیت تخریب شد و به «یوم الهدم» معروف است چرا که مظلومیت اهل بیت عصمت و طهارت را بار دیگر به رخ جهانیان کشید.

قبرستان بقیع یکی از قدیمی‌ترین قبرستان‌های تاریخ و از مکان‌های مقدس و مورد احترام مسلمانان به‌شمار می‌رود که در اهمیت آن، احادیث و روایاتی نیز از ائمه معصومین (ع) وجود دارد، به طور مثال پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند: «از بقیع هفتاد هزار نفر که صورتشان مانند ماه چهارده شب است، محشور خواهند شد و بدون حساب وارد بهشت می‌شوند». در روایتی دیگر از آن حضرت آمده که در روز قیامت، هفتاد هزار تن با صفات نیکو از بقیع محشور می‌شوند، ایشان به کسانی که در بقیع دفن شوند، بشارت داده که شفاعت خواهند شد.

اهمیت بقیع از آنجایی مطرح می‌شود که می‌توان را اولین مزاری دانست که به دستور رسول اکرم (ص) توسط مسلمانان صدر اسلام ایجاد شده است و درباره معنای لغوی آن نیز ابن اثیر می‌گوید: بقیع در لغت به محل وسیعی که دارای درخت یا ریشه درخت باشد، گفته می‌شود و چون مکان بقیع پیش از آن دارای درخت غرقد و ریشه‌های آن بود، پس از قطع این اشجار نیز با همان اسم معروف شد.

در کتاب «آثار اسلامی مکه و مدینه» نوشته رسول جعفریان آمده که نام قبرستان بقیع پیش از ظهور اسلام جنه البقیع یا بقیع الغَرقَد بوده است و پیامبر اکرم (ص) توجه خاصی به این مکان که مهم‌ترین قبرستان مسلمانان در مدینه بود داشته‌اند؛ همچنین در این کتاب آمده است که: قبرستان بقیع علاوه بر محل دفن چهار تن از امامان معصوم، آرامگاه بسیاری از صحابه و تابعین نیز است.

میرزا حسین فراهانی در سفرنامه خود می‌نویسد: «چهار ائمه اثنی عشر در بقعه بزرگی که به صورت هشت ضلعی ساخته شده، واقع‌اند و گنبد اندرون آن، سفید کاری است».

ریچارد بورتون (Sir Richard Burton) جهانگرد غربی نیز در سال ۱۲۷۶ هجری قمری، گنبد ائمه بقیع را چنین معرفی می‌کند: «این قبه که در دست راست واردین به بقیع قرار گرفته، بزرگ‌تر و زیباتر از همه قبه‌ها است».

این جبیر، جهانگرد معروف در سال ۶۱۴ هجری قمری می‌گوید: «آن، قبه‌ای است مرتفع و سر به فلک کشیده که در نزدیکی درب بقیع واقع شده است».

بقیع، بهشتی در دل مدینه

می‌گویند بقیع بهشت روی زمین است چرا که علاوه بر مزار چهار امام شیعیان یعنی امام حسن مجتبی (ع)، امام زین‌العابدین (ع)، امام محمد باقر (ع) و امام جعفر صادق (ع) تعدادی از دختران و همچنین عمه‌های رسول الله (ص) و قبر حضرت امُّ البنین (س) و قبر حضرت اسماعیل بن جعفر الصادق، و قبر حضرت ابراهیم فرزند رسول الله (ص)، و قبور تمامی اصحاب و تابعین و ارحام و ازواج رسول الله (ص) و تعداد زیادی از بزرگان و صحابه اسلام نیز در آنجا وجود دارد.

اما باید بدانیم که قبرستان بقیع از ابتدا مانند تصاویری که این سال‌ها می‌بینیم نبوده چرا که در در قبرستان بقیع و سایر اماکن متبرکه حجاز قبل از تخریب، بر قبور ائمه و بزرگان اسلام گنبدها و بناهایی قرار داشت که سرانجام در هشتم شوال ۱۳۴۴ هجری قمری حکومت وهابی، به دلایل واهی تمامی گنبدها و قبه‌های موجود را تخریب کرد و وسایل قیمتی داخل ضریح به غارت رفت، تنها یادگار حرم بقیع، ضریح فولادی آن است که آن را ۸ قسمت کردند و هم اکنون، دور قبور شهدای احد قرار گرفته است، یکی از جهانگردان غربی به نام مستر ریتر (Riter) که به فاصله چند ماه از ویرانی این حرم بقیع را دید، آن را این گونه وصف می‌کند:

«چون وارد بقیع شدم، آنجا را همچون شهری دیدم که زلزله شدیدی به وقوع پیوسته و به ویرانه‌ای، مبدلش ساخته است، زیرا در جای جای بقیع، به جز قطعات سنگ و کلوخ در هم ریخته و خاک‌ها و زباله‌های روی هم انباشته و تیرهای چوبی کهنه و شیشه‌های درهم شکسته و آجرها و سیمان‌های تکه‌تکه شده، چیز دیگر نمی‌توان دید… ولی این ویرانی‌ها و خرابی‌ها، نه در اثر وقوع زلزله یا حادثه‌ای طبیعی، بلکه با عزم و اراده انسان‌ها به وجود آمده و همه آن گنبد و بارگاه‌های زیبا و سفید رنگ که نشانگر قبور فرزندان و یاوران پیامبر اسلام بود، با خاک یکسان شده است، چون برای مشاهده بیشتر این آثار که نشانگر قبور مسلمانان صدر اسلام و تاریخ سازان روزگار است در سنگ و کلوخ حرکت می‌کردم، از زبان راهنمایم می‌شنیدم که از شدت ناراحتی این جملات را تکرار می‌کرد: «استغفرالله، استغفرالله، لا حول و لا قوة الا بالله».

جریان تکفیری امروز یک مصیبت واقعی برای اسلام است

رهبر معظم انقلاب در تاریخ دوم اردیبهشت سال ۱۳۹۲ طی سخنانی با اشاره به حادثه تلخ و غم‌انگیز تخریب قبر صحابی جلیل‌القدر، جناب حجر بن عدی و اهانت به پیکر آن شخصیت بزرگوار اسلام تأکید کردند: آن‌چه که تلخی این حادثه را مضاعف می‌کند، وجود برخی افراد دارای افکار پلید، متحجر و عقب‌مانده در میان امت اسلامی است که تجلیل از بزرگان و برجستگان و چهره‌های نورانی صدر اسلام را شرک و کفر می‌دانند.

ایشان وجود چنین تفکر خرافی را یک مصیبت برای اسلام و مسلمانان دانستند و افزودند: این افراد کسانی هستند که گذشتگان آن‌ها قبور ائمه اطهار را در بقیع ویران کردند و اگر قیام سراسری مسلمانان بر ضد آنان نبود، مرقد مطهر پیامبر اسلام (ص) را نیز ویران می‌کردند.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: چنین انسان‌های بداندیش که حضور در مزار بزرگان و طلب رحمت خداوند برای آن‌ها و همچنین طلب رحمت کردن برای خود را شرک می‌پندارند، دارای تفکری باطل و روحیه‌ای پلید هستند؛ شرک آن است که افرادی آلت دست سیاست‌های سرویس‌های جاسوسی انگلیس و آمریکا شوند و با اقدامات خود مسلمانان را غم‌دار کنند.

ایشان خاطرنشان کردند: این چگونه تفکری است که اطاعت و عبودیت و خاکساری در مقابل طواغیت زنده را شرک نمی‌داند، اما احترام به بزرگان را شرک می‌شمارد؟!جریان تکفیری خبیث که از پشتیبانی‌های مالی و غیر مالی برخوردار است، امروز یک مصیبت واقعی برای اسلام به شمار می‌رود.

و اینک بقیع به‌عنوان یک سند زنده، مظلومیت یک هزار و ۴۰۰ ساله شیعیان را به تصویر می‌کشد و شیعیان همچنان چشم انتظار موعود بوده تا غبار غربت از آن رخت بر بندد.

کد خبر 745319

دیگر خبرها

  • آخرین خبرها از سیل جنوب | اینجا هنوز در محاصره آب است
  • پارک چان ووک «اولدبوی» را به تلویزیون می‌برد
  • احداث خیابان و پارک محلی گرکان در منطقه ۱۰ اصفهان
  • زنده شدن خاطرات تلخ سرخ‌ها با دیدن این قاب
  • کلوپ: شرایط نسبت به بازی با بارسلونا متفاوت است؛ اگر شکست می‌خوریم، باید به زیباترین شکل شکست بخوریم
  • اولین تصویر از نخستین بره آهو‌های متولدشده سال ۱۴۰۳ در پارک ملی توران
  • فرهنگ و آداب و رسوم هورامان شایسته معرفی به جهان است
  • یک پایان بی‌رحمانه: ژاوی فکر اینجا را نکرده بود
  • تولدی دیگر در شورآباد
  • اینجا «بقیع» سند مظلومیت دیرینه شیعه