Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، جلسه کمیته نظارت بر بیانیه اوپک شب گذشته به وقت وین با حضور وزرای عضو این سازمان اقتصادی در دبیرخانه اوپک با حاشیه‌هایی برگزار شد.

ایران به شدت نسبت به تصمیم افزایش تولید نفت که برخی از اعضای اوپک دنبالش هستند، گلایه مند است، به همین دلیل بیژن زنگنه پیش از ترک هتل محل اقامتش به خبرنگاران گفت: «یکی به من بگوید چرا باید در بازاری که متعا‌دل است، تولید نفت را افزایش دهیم؟!»

ظاهرا تاکنون چهار سناریو به منظور افزایش تولید نفت از سوی اعضای عضو و غیر عضو مطرح شده است، پیشنهاد روسیه، افزایش 1/5میلیون بشکه ای نفت، پیشنهاد عربستان، افزایش 1 میلیون بشکه ای نفت، پیشنهاد الجزایر 600هزار بشکه‌ای و کویت پیشنهاد 900هزار بشکه ای را مطرح کرده است، اما ایران معتقد است وقتی بازار نفت متعادل است لزومی به افزایش تولید نفت نیست و این پیشنهادات همگی به دلیل تحریم‌های نفتی است که قرار است به ایران اعمال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با آغااز این نشست خالد الفالح، وزیر انرژی و منابع طبیعی عربستان گفت: تقاضا در نیمه دوم امسال نسبت به نیمه اول سال 2 میلیون بشکه روز بیشتر می شود و از زمان شروع توافق کاهش تولید نفت، تقاضای جهانی نفت بیش از 3 میلیون بشکه در روز افزایش یافته است.

به گفته وی بر اساس گزارش کمیته فنی، عرضه جهانی نفت بیش از 2 میلیون و 800 هزار بشکه در روز کاهش یافته است.

وزیر نفت عربستان  تصریح کرد: تحلیل اوپک نشان‌ می‌دهد که در نیمه دوم امسال کمبود عرضه‌ در بازار می‌تواند به 1 میلیون و 700 هزار بشکه در روز برسد و این قابل قبول نیست.

به گزارش فارس، هنوز دقایقی از جلسه نگذشته بود که بیژن زنگنه به نشانه اعتراض نشست کمیته نظارت بر بیانیه اوپک را ترک کرد.

ظاهرا علت ترک زنگنه اعتراض به تصمیم اعضای اوپک است که قصد دارند، تولید نفت را برای 6 ماه دوم سال میلادی افزایش دهند.

گرچه زنگنه این نشست را به دلیل اعتراض ترک کرد، اما هیات عامل ایران در اوپک در جلسه بودند که نشان می‌دهد، ظاهرا تنها بیژن زنگنه مخالف افزایش تولید نفت است!!!

در پایان این نشست «کمیته مشترک وزارتی نظارت بر بیانیه اوپک و غیر اوپک» اعضا تصمیم گرفتتند پیشنهاد افزایش یک میلیون بشکه‌ای تولید نفت اوپک و غیر اوپک را فردا به کنفرانس وزرای اوپک‌ ارائه کند.

به گزارش خبرنگار فارس پیش از برگزاری جلسه 174 اوپک، برخی از کارشناسان بازار انرژی گفته بودند، این جلسه سیاسی‌ترین جلسه اوپک در چند سال اخیر است و تصمیماتی که در این جلسه اتخاذ خواهد شد، اقتصادی نیست.

در واقع اعضای اوپک قصد دارند، بعد از تحریم نفتی ایران که از آبان ماه صورت خواهد گرفت، جای نفت ایران را در بازار پر کنند و با این تصمیم چراغ سبزی را به طرف آمریکایی به منظور اعمال تحریم‌های نفتی علیه ایران نشان دهند.

این گزارش حاکی است، جلسه 174 اوپک از دقایقی قبل در محل دائمی این سازمان با حضور اعضا آغاز به کار کرد.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۰۳۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واشنگتن پیشنهاد اخراج دفتر حماس از قطر را مطرح کرد

واشنگتن پست گزارش داد، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده به محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، امیر قطر گفته است که اگر حماس به رد توافق آتش بس با اسرائیل ادامه دهد، قطر باید آن را اخراج کند. 

دفتر مرکزی رهبری سیاسی حماس از سال ۲۰۱۲ به درخواست ایالات متحده در قطر مستقر است.

به گفته یکی از دیپلمات‌های ناشناس که با این موضوع آشناست، قطر قبلاً به رهبری حماس گفته است که "در صورت نیاز به ترک، باید یک طرح پشتیبان برای اقامت طراحی کند. " با این حال، یکی دیگر از مقامات گفت که تحت فشار قرار دادن بازوی سیاسی حماس هیچ هدفی نخواهد داشت، زیرا "افراد تصمیم گیرنده در غزه هستند و برای آنها اهمیتی ندارد که دفتر سیاسی کجا واقع شده است. "

آمیچای شکلی، وزیر امور دیاسپورا اسرائیل (جامعه و مبارزه با یهودی ستیزی)، اخیرا مدعی شد: «پذیرش قطر به عنوان یک میانجی اشتباه بزرگی است، بلکه یک بازیکن و بخشی از حمله ۷ اکتبر است»، زیرا «قطر و ایران دشمن هستند». 

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال هم اعلام کرد که جنبش حماس با حداقل دو کشور منطقه در مورد انتقال دفتر خود تماس گرفته است.

این روزنامه به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت که اقدام حماس در نتیجه فشار میانجی گران مصر و قطر بر جنبش برای تسهیل شرایط مذاکرات با اسرائیل صورت گرفت. با این حال، قطر هفته گذشته اعلام کرد که دفتر سیاسی حماس تا زمانی که حضورش به نفع میانجی‌گری میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها باشد، در دوحه باقی خواهد ماند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • واشنگتن پیشنهاد اخراج دفتر حماس از قطر را مطرح کرد
  • بازگشت روبرتو دزربی به لیست بایرن مونیخ
  • مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد
  • یک گزینه جالب و غیر منتظره؛ روگر اشمیت هدف اصلی و بعدی بایرن مونیخ
  • ظرفیت تولید نفت امارات بی‌سروصدا افزایش یافت
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی خریدهای شرکت مس با ایجاد سامانه استعلام قیمت
  • پیش‌بینی ۴۳۰شعبه اخذ رأی برای برگزاری انتخابات در خرم‌آباد و چگنی