Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-04@07:56:21 GMT

رواج «شغل دوم» در سومین اقتصاد برتر دنیا

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۰۳۴۸۴

رواج «شغل دوم» در سومین اقتصاد برتر دنیا

به گزارش جهان نيوز به نقل از رویترز، افزایش هزینه‌های زندگی در ژاپن به عنوان سومین اقتصاد برتر جهان، افراد را وادار کرده برای تامین هزینه‌های خود بیش از یک شغل داشته باشند. «کازوهیرو هاسگاوا» یک راننده تاکسی 51 ساله ژاپنی است که به مدت 18 ساعت در روز کار می‌کند. با این حال، او سه سال است که مجبور شده برای تامین مخارج سنگین زندگی، در کنار شغل اصلی 18 ساعته خود به تدوین فیلم برای شرکت‌ها نیز روی بیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هاسگاوا از شغل دوم خود ماهانه چند هزار یِن درآمد دارد. درآمد او از شغل اولش نیز سالانه بین 4.5 تا 4.8 میلیون ین (معادل 41 تا 44 هزار دلار آمریکا) است اما با این حال، این میزان درآمد به هیچ وجه کفاف اجاره‌بها و هزینه دانشگاه پسرش را نمی‌داد. او می‌گوید: "چاره دیگری ندارم جز این که دو شغل داشته باشم چون وضع درآمد ناپایدار است. هیچ استراحتی هم ندارم، فقط سعی می‌کنم به اندازه‌ای بخوابم که در رانندگی دچار مشکل نشوم."

طبق گزارش رویترز، تعداد زیادی از کارگران ژاپنی به دنبال شغل دوم هستند تا بتوانند درآمد اضافی داشته باشند چرا که درآمدها افزایش چندانی نداشته‌اند که این امر گرچه امیدها به افزایش قدرت خرید مصرف‌کنندگان را بالا می برد اما در عین حال نگرانی‌ها راجع به کار بیش از اندازه در کشوری که به این نام مشهور است را نیز افزایش می‌دهد.

در پی بحران کار در ژاپن، بسیاری از شرکت‌ها از کارگران پاره وقت استقبال می‌کنند. دولت نیز قوانینی را که کارفرمایان را از به‌کارگیری کارگران پاره وقت ممنوع می‌کرد یا محدودیت‌هایی برای آن اعمال می‌کرد، تعدیل کرده است. در نتیجه تعداد کارگرانی که امسال در ژاپن برای گذران زندگی خود مجبورند حداقل دو شغل داشته باشند به 7.44 میلیون نفر – حدود 11 درصد نیروی کار این کشور- رسیده است. این تعداد در سال 2015 حدود 5.33 میلیون نفر بود.

البته کشورهایی مانند آمریکا که بیشتر سعی دارند در اقتصادشان از کارگران موقت به جای استخدامی‌های دایم استفاده کنند از این لحاظ از ژاپن جلوتر هستند. حدودا 20 درصد نیروی کار آمریکا در سال 2017 شغل دوم داشتند.

تغییرات اخیر در نیروی کار ژاپن در راستای سیاست‌های اقتصادی «شینزو آبه» نخست‌وزیر این کشور صورت گرفته است که معتقد است باید نیروی کار را طوری تربیت کرد که با تغییرات اقتصادی سازگار باشد و از آزادی فردی بیشتری بهره ببرد. وی این امر را باعث افزایش میزان رشد اقتصادی می‌داند.
آمارها نشان می‌دهد دو شغله بودن در مجموع 7.8 تریلیون ین به اقتصاد ژاپن کمک می‌کند. اما نیمه دیگر ماجرا چیست؟

طبق تحقیقات انجام‌شده، کارگران ژاپنی برای اینکه بتوانند درآمد سال 1977 خود را داشته باشند، اکنون باید به لحاظ زمانی، حدود 11 درصد بیشتر از آن سال کار کنند. 

دو یا چند شغله کار کردن برای تامین مخارج، تلاش‌های دولت برای "اصلاح شیوه کار" را با چالش مواجه کرده است. این طرح شامل اعمال محدودیت‌هایی بر کار مفرط برای مبارزه با کاروشی (اصطلاح ژاپنی برای مرگ ناشی از کار مفرط) است.

یک وکیل دعاوی مربوط به کار می‌گوید: اینکه فردی در ماه 100 ساعت اضافه کار انجام دهد و 50 ساعت از آن در یک شرکت دیگر صورت بگیرد، خطرناک است. آن چه دولت تمایل دارد انجام دهد پر از تناقض است.

روند نوظهور کنونی، نشان از تضعیف نظام کار در ژاپن دارد که مبتنی بر "اشتغال مادام‌العمر" بود. در این نظام، کارگران در قبال تعهد به کارفرمای خود تا پایان عمر از امنیت شغلی برخوردار می‌شدند.
چنین موقعیت‌هایی امروزه به ندرت پیش می‌آیند. بسیاری از کارگرانی که شغل دوم دارند به سن بازنشستگی نزدیک می‌شوند. تقریبا نیمی از کارگران دوشغله ژاپن بالای 50 سال سن دارند.
ماساکی شیزومو که در یک شرکت اینترنتی کار می‌کند چند شغل جانبی دیگر نیز دارد. او می‌گوید: من این مشاغل را نیاز دارم تا مهارت‌های جدیدی کسب کنم و توانایی‌هایم را [برای افزایش درآمد] بیشتر کنم.

یک دختر 25 ساله ژاپنی می‌گوید ماهانه 200 هزار ین از شغل تمام وقت خود به عنوان کارمند دانشگاه و 20 هزار ین هم از شغل دوم خود به عنوان نویسنده و مترجم درآمد دارد. اضافه کاری دریافت نمی‌کند و افزایش حقوق هم نداشته است. برای این که بتواند مخارجش را تامین کند پارسال یک شغل دوم گرفته است و معتقد است کار دوم نوعی احساس امنیت به وی می‌دهد.

شرکت‌های ژاپنی در گذشته انتظار داشتند که کارگران کاملا به آنها متعهد باشند اما این روند کم کم در حال تعدیل است. یک شرکت تولید پوشک در ماه آوریل به 1500 نفر از کارمندان تمام وقت خود اجازه داد شغل دوم داشته باشند. این تصمیم تا حدودی به این خاطر بود که در فضای کنونی که کمبود شغل وجود دارد کارگران و کارمندان به یادگیری دانش و مهارت‌های جدید تشویق شوند.

یکی از مدیران این شرکت ژاپنی می‌گوید: به این نتیجه رسیدیم که فواید ناشی از مشاغل جانبی بیش از خطرات احتمالی مانند کار مفرط، درز اطلاعات و فرار مغزهاست. شرکت ما باید بتواند کارگران توانمند را جذب کند. معتقدیم کارگران نیاز دارند مهارت‌هایی را یاد بگیرند که هر جا به کارشان بیاید چون در وضعیت کنونی هیچ کس از فردای کاری خود خبر ندارد.

پس از آن که شینزو آبه خواستار تحرک بیشتر در فضای کار شد، دولت تلاش کرده موانع را از سر راه شرکت‌ها بردارد تا بتوانند به کارمندان و کارگرانشان اجازه داشتن شغل دوم را بدهند. وزیر کار ژاپن در ماه ژانویه یک قانون را که مانع از آن می‌شد که فرد بدون اجازه کارفرمای خود شغل دوم داشته باشد، کنار گذاشت.

موارد اخیر مرگ ناشی از کار مفرط نیز دولت را وادار کرده به اصلاحاتی در زمینه قوانین مربوط به کار در این کشور دست بزند. اعمال محدودیت بر اضافه کار بیش از 100 ساعت در ماه از این قبیل است. 
با این حال، مدیر واحد تحقیقات یک موسسه ژاپنی می‌گوید: بسیاری از کارگران روی اضافه کاری خود حساب می‌کنند و این محدودیت‌ها درآمد آنان را کاهش می‌دهد. از این رو، تا وقتی کارگران بتوانند با گرفتن کارهای دیگر مشکل مالی خود را برطرف کنند، روند چند شغله بودن در ژاپن ادامه خواهد داشت. 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۰۳۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاه کلید تولید و اقتصاد جامعه، کارگران هستند

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: زمینه و شاه کلید تولید، توسعه و اقتصاد در جامعه، کارگران هستند.

سید جواد هاشمی مهر در نشست هم‌اندیشی سازمان‌های کارگری و کارفرمایی استان کهگیلویه و بویراحمد با مسئولان به مناسبت هفته کار و کارگر افزود: تمام مشکلاتی که بیان شد مشکلات به جایی هستند و این قول را ‌می دهیم که جلسه‌ای با حضور استاندار با تشکلات کارگری و کارفرمایی را ترتیب بدهیم. 

وی اظهار کرد: موضوعی که تشکل های صنفی باید پیگیری کنند اینست که شرکت های خدماتی برابر با مفاد قرارداد با کارگران رفتار نمی کنند و این موضوع نیازمند نظارت دقیق از سوی دستگاه های متولی است. 

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: تشدید نظارت ها در شرکت ها، ادارات و کارخانه ها موضوع مهمی است و باید تیم های نظارتی تشکیل شوند تا حقوق کارفرمایان رعایت شود و در حق کارگران ظلم نشود. 

هاشمی مهر تصریح کرد: برای رسیدگی به درخواست ها و مطالبات کارگران به این یک هفته اکتفا نکنیم چرا که دغدغه هایی که کارگران با آن دست و پنجه نرم می کنند در کل طول سال است.

وی ادامه داد: مهر ماه هر سال در زمینه ایاب و ذهاب و جابجایی دانشجویان و دانش آموزان استان بخصوص شهر یاسوج با مشکل مواجهیم که با پیگیری های صورت کرفته قرار شد ۵۰ دستگاه اتوبوس به استان اختصاص داده شود.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با نبود شعبه ای از بانک رفاه در شهرستان بهمئی عنوان کرد: فعالیت بانک رفاه در این شهرستان برای خدمات دهی به جامعه کارگری را پیگیری خواهم کرد.

هاشمی مهر بیان کرد: با ورود مجموعه استانداری و برخی دستگاه‌ها بخشی از مطالبات کارگری استان را تامین کردیم که شاهد نگرانی و تجمع کارگران نباشیم. شرکت های خدماتی نظارت کنند که حقوق کارگران‌شان به موقع پرداخت شود و باعث مسایل و مشکلاتی نشود.

فعالیت ۵۷ تشکل کارگری در کهگیلویه و بویراحمد 

نوذر شبرنگ، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کهگیلویه و بویراحمد در این نشست گفت: کارگران محور اصلی جهش تولید و ستون فقرات تولید هستند.

وی با اشاره به تعداد تشکلات کارگری و کارفرمایی در سطح استان کهگیلویه بویراحمد افزود: در سطح شهرستان بویراحمد ۱۵ انجمن کارگری و دو انجمن کارفرمایی، در شهرستان گچساران ۳ انجمن کارگری و یک انجمن کارفرمایی، در شهرستان کهگیلویه ۶ انجمن کارگری و یک انجمن کارفرمایی، در شهرستان بهمئی، یک انجمن کارگری، در شهرستان دنا دو انجمن کارگری، در شهرستان باشت یک انجمن کارگری و در شهرستان چرام یک انجمن کارگری فعالیت دارند.

شبرنگ اظهار کرد: در شهرستان بویراحمد ۶ کانون کارگران بازنشسته و در سطح استان یک کانون کارگران بازنشسته داریم که جمع کل تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در سطح استان ۵۷ تشکل هستند. 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: از روز پنج اردیبهشت ۱۴۰۲ برنامه‌هایی شامل برگزاری جلسات هماهنگی و هم‌اندیشی برای اجرای ویژه برنامه‌های هفته کارگر، عطرافشانی گلزا شهدا و تجدید پیمان با آرمان والای شهدا در همه شهرستان ها، دیدار تعدادی از کارگران با مقام معظم رهبری در تهران، دیدار با ائمه جمعه شهرستانها و پیگیری مسائل و مشکلات کارگری و دعوت از ائمه جمعه برای سخنرانی در مورد کار و کارگر در خطبه های نماز جمعه، برگزاری جشن کارگری در کارخانه سیمان و مجتمع شرکت کشاورزی و دام پروری یاسوج و تجلیل از کارگران را برگزار کردیم.

عادل اردشیری، رئیس انجمن صنفی کارگران حمل و نقل کشور نیز در این نشست گفت: با توجه به نامگذاری امسال به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم، مشارکت مردم به معنای اهمیت دادن به مردم و تعامل و همکاری با بخش خصوصی است، اکثریت سال‌ها از سوی مقام معظم رهبری هم سو با زحمات کارگران نامگذاری شده است.

وی افزود: کارگر و کارفرما لازم و ملزوم هم هستند و تعامل بین آنها مهم است اما متاسفانه در این استان همکاری خوبی با بخش خصوصی نیست.

رئیس انجمن صنفی کارگران حمل و نقل کشور مهم ترین مطالبات کارگران را عدم سهمیه بیمه اجتماعی برای کارگران ساختمانی و بنایی، پرداخت به موقع حقوق و بیمه شغلی کارگران، مسکن کارگران، راه‌اندازی کارخانه جات و کارگاه‌های واقع در شهرک‌های صنعتی که طی سال‌های گذشته تخلیه شده‌اند و تسهیلات کم بهره برای کارگران عنوان کرد. 

شیدایی، رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان بویراحمد نیز در این نشست گفت: با وجود اصلاح ماده ۵ بیمه ساختمانی باز هم مشکلاتی در این زمینه وجود دارد. همچنین کارگران ساختمانی استان نیازمند دستگاه‌های گچ پاش هستند که البته این دستگاه‌ها حدود یک میلیارد تومان هزینه می‌برند تا وارد استان شوند.

وی اظهار کرد: جایگاه کارگران ساختمانی نیز موضوعی است که نیاز بسیاری به پیگیری دارد چرا که تجمع کارگران در خیابان معضل مهمی هم برای کارگران و هم برای شهروندان ایجاد کرده است. 

به گزارش ایسنا در پایان این نشست از کارگر نمونه، کارفرمای نمونه و موسسه کاریابی نمونه استان کهگیلویه و بویراحمد تحلیل شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر منتشر شد
  • ۱۶۲ کارگر و کارفرمای نمونه در منطقه ازاد چابهار تجلیل شدند
  • سومین شکست متوالی تاتنهام و کسب ۳ امتیاز شیرین چلسی در خانه
  • خراسان جنوبی/کارگران، فعالان عرصه اقتصاد و تولید
  • شاه کلید تولید و اقتصاد جامعه، کارگران هستند
  • کارگران موتور پیشران اقتصاد جامعه هستند
  • ایدکوپرس سایپا،‌ تندیس شرکت برتر ایران را از رییس جمهور دریافت کرد
  • ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است
  • پیام تبریک مدیرعامل کروز به مناسبت روز کارگر
  • کارگران رکن اصلی اقتصاد کشور هستند