Web Analytics Made Easy - Statcounter

«به کارگیری فناوری بهبود راندمان حرارتی مبدل‌های حرارتی پره‌دار به کمک نانو ذرات فلزی» عنوان طرحی است که با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی انجام شد.

 

به گزارش «انرژی امروز» از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مبادله کن های گرما، وسایلی هستند که جریان انرژی گرمایی بین دو یا چند سیال در دماهای مختلف را فراهم می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال این مبادله کن های گرما رنج وسیعی از کاربرد را دارد که شامل کاربردهایی همچون تولید برق در نیروگاه های برق، وسایل شیمیایی، صنایع غذایی، صنایع خنک سازی، هواپیماها، اتومبیل ها، صنایع ساخت و تولید، تهویه مطبوع، کاربردهای فضایی هستند.

 

 اما جالب است که عملکرد مبادله کن های گرما به واسطه کاهش انتقال حرارت بین سیال ها به دلیل عدم وجود تماس کامل لوله و فین ها، کاهش می یابد. بنابراین محققان کشورمان در دانشگاه یاسوج تاثیر نانو ذارت بر کاهش مقاومت حرارتی تماسی در این مبادله کن ها را بررسی کردند.

« بکارگیری فناوری بهبود راندمان حرارتی مبدل های حرارتی پره دار به کمک نانو ذرات فلزی» عنوان این تحقیق است که با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی انجام شد و در آن ضریب انتقال حرارت تماسی که خود بیانگر مقاومت حرارتی تماس است قبل و بعداز لایه نشانی نانو ذرات آلومینیوم بر روی سطوح تماس به کمک مساله انتقال حرارت معکوس محاسبه و تأثیر نانو ذرات بر کاهش مقاومت حرارتی تماسی بررسی شد.

آزمایشات در این تحقیق یک بار بدون لایه نشانی نانو ذرات آلومینیوم بر روی سطوح تماس انجام شده و بار دیگر همان آزمایشات بعد از لایه نشانی نانوذرات آلومینیوم برروی سطوح تماس انجام شده¬اند که مقدار ضریب انتقال حرارت تماسی برای هر دو حالت محاسبه و مقایسه شد. بررسی آزمایشات نشان داد که مقاومت حرارتی تماسی حدود ۳۹٪ کاهش یافته است.

 

امروزه برای بهبود انتقال حرارت در مبدل های حرارتی بعضا از سامانه‏های مختلفی از قبیل سطوح گسترش یافته (پره ها) استفاده می‏شود. ایده‏ مدنظر در این تحقیق استفاده از نانو ذرات فلزی برای سطح تماس پره ها و لوله ها بطوریکه قابلیت انتقال حرارت را چندین برابر کند. به عبارت دیگر مقاومت حرارتی تماس را کاهش دهد.

بطور کلی انتقال حرارت از فصل مشترک بین پره و سطحی که پره به آن متصل شده، از طریق اتصالات بسیار کوچک در برآمدگی‏های سطح و همچنین فضاهای پر شده از هوا صورت می‏گیرد. در حقیقت عامل محدود کننده‏ی سرعت انتقال حرارت بین سطوح تماس، همان فضاهایی است که به طور ناخواسته وجود دارند. از آنجایی‏که سرعت انتقال حرارت از این نواحی بسیار کند است، باید ماده‏ای را در میان فصل مشترک دو سطح قرار دهیم تا از مقدار این فضاها بکاهد و از طرف دیگر خود این ماده انتقال حرارت بالایی داشته باشد تا خود به عنوان سدی در برابر انتقال حرارت قرار نگیرد.

 

هدف این کار بررسی بکارگیری نانو ذرات فلزی جهت بهبود راندمان حرارتی مبدل های حرارتی دارای فین است. به عبارت دیگر کاهش مقاومت حرارتی تماس در سطح تماس فین با لوله، با بکارگیری نانو ذرات فلزی در سطح تماس هدف اصلی است.

برای این منظور تحلیل حرارتی بصورت دائمی توسط دستگاه تست شبیه ساز انتقال حرارت تماسی در مبدل های حرارتی دارای فین انجام می شود.

در این تحقیق دو نوع ماده یکی نانو ذرات فلزی همجنس سطوح و دیگری نانو ذرات فلزی غیرهمجنس اما با خواص حرارتی بالا بررسی شد.

 

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۰۵۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی

به گزارش خبرآنلاین، سیده سمیه اصغری بیان کرد: آلرژی فصلی که در فصل بهار و تابستان بیشتر شایع است، زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بیش از حد به مواد حساسیت زا مانند گرده گیاهان واکنش نشان داده و منجر به احتقان، عطسه و خارش زیاد می‌شود.

وی بیان کرد: تغییرات سبک غذایی نیز ممکن است به کاهش مشکلات تنفسی کمک کند لذا افزودن برخی غذاها به رژیم غذایی شما سبب کاهش علائم مثل آبریزش بینی و چشم می‌شود.

اصغری گفت: زنجبیل ماده غذایی است که به کاهش علائم ناخوشایند آلرژی مثل تورم و تحریک در مجرای بینی و چشم و گلو کمک کرده و لذا چای زنجبیلی گزینه خوبی برای این فصل است.

به گزارش ایسنا، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه بهتر است در طول فصل آلرژی از مرکباتی مثل پرتقال،گریپ فروت و لیمو ترش استفاده کنید، افزود: استفاده از شربت لیمو یا افزودن آب لیمو ترش تازه به غذا و سالاد می‌تواند گزینه خوبی باشد.

وی بیان کرد: ماده فعال زردچوبه کورکومین که ضد التهاب شناخته شده است سبب کاهش تورم و تحریک ناشی از آلرژی می‌شود،اگرچه هر وقت از ویتامین سی حرف می‌زنیم اسم مرکبات همیشه در ذهن ما می‌آید اما گوجه فرنگی نیز تامین کننده ۲۶ درصد از نیاز روزانه ما به این ویتامین است.

اصغری افزود: لیکوپن موجود در گوجه فرنگی خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و سبب سرکوب التهاب می‌شود و در زمان پخت راحت تر در بدن جذب شده و بنابراین برای تقویت بیشتر گوجه فرنگی پخته شده را انتخاب کنید.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: امگا ۳ در ماهی می‌تواند مقاومت شما را در برابر آلرژی بهبود بخشد. یک مطالعه جدید نشان داده که امگا ۳ به کاهش باریک شدن راه‌های هوایی کمک می‌کند.

وی بیان کرد: کورستین در پیاز به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی عمل کرده و علایم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد. پیاز قرمز بیشترین غلظت کورستین را دارد و پس از آن پیاز سفید و پیازچه قرار دارند. پخت و پز، محتوای کورستین پیاز را کاهش داده بنابراین برای تاثیر حداکثری بهتر است پیاز به صورت خام مصرف شود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903095

دیگر خبرها

  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور/ از رشد موالید تا چند فرزندی
  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • افزودنی های بتن
  • معجزه آب سیب زمینی ؛ فواید و خواص آب سیب زمینی را بشناسید
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • ۷ خاصیت بی‌نظیر آب سیب زمینی برای سلامتی
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی