Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، بحث آسیب های اجتماعی دانش آموزی متاسفانه به حدی رسیده است که در میان مسئولان زنگ خطری را به صدا در بیاورد. این مساله ممکن است ناشی از بحران آسیب در سطح جامعه باشد اما به هر صورت مدارس قرار است مامن امنی برای دانش آموز باشد و حتی اگر در خارج از محیط مدرسه شاهد آسیبی بود اطمینان کند و آن را با مربیان مدرسه در میان بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نادر منصورکیایی مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش می گوید برنامه شناسایی، درمان و مددکاری دانش آموزان در معرض خطر و دارای اختلال سوء مصرف مواد مخدر از سال تحصیلی ۹۲-۹۳ در مدارس کشور با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان و سازمان بهزیستی کشور با محوریت ستاد مبارزه با مواد مخدر آغاز شده است. او گفته که قبل از اجرای طرح اورژانس اجتماعی دانش آموزان سازمان های مختلف سابقه همکاری در این زمینه را نداشته اند. حالا این طرح به روز رسانی شده است و به جز مواد مخدر حوزه های دیگر آسیب های اجتماعی از جمله خودکشی و مشکلات خانوادگی بحرانی را نیز مد نظر قرار می دهد.

سردار مسعود زاهدیان رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی هفته گذشته آمار تاسف انگیزی را ارائه داد: در سال گذشته دو تن مواد مخدر تنها در حاشیه ۵۰۰ مدرسه شناسایی و عوامل توزیع کننده دستگیر شده اند.

هر چند به گفته سردار این امر باعث می شود خانواده ها با امنیت و آسایش روانی بیشتری، بچه ها را به مدرسه بفرستند و در عین حال تاکید کرد این موضوع را امسال هم به طور جد پیگیری خواهند کرد و امسال دو هزار مدرسه در سطح کشور برای این طرح هدف گذاری شده است و اینکه این کشفیات داخل مدارس نبوده است اما اخبار پراکنده ای در سال تحصیلی گذشته مبنی بر در دسترس تر شدن مواد مخدر ناس و گل به خصوص در اطراف مدارس، زنگ خطر را برای آموزش و پرورش و کلیه مسئولان مربوطه به صدا در آورد.

با این تفاسیر طرح اورژانس اجتماعی دانش آموزان قرار است کاری بیشتر از رسیدگی به آسیب های مواد مخدر داشته باشد اما همچنان بر این امر تمرکز دارد. این طرح که به نظر می رسد در صورت کارا بودن نیاز جامعه دانش آموزی است البته مخالفینی دارد.

حسن موسوی چلک پیش‌تر در گفتگو با خبرنگاران به  راه انداری اورژانس اجتماعی در مدارس انتقاد کرد و دلیل آن را وجود تاکید در سیاست های آموزش و پرورش به افزایش مهارت های اجتماعی و پیشگیری عنوان کرد و گفت: نسبت دادن این محیط اجتماعی تاثیرگذار به یک محیط آسیب زا و تدوین برنامه های غیرکارشناسی برای مداخله در آسیب های این وزارتخانه جفا در حق آموزش و پرورش است.

اما علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار مهر درباره برخی مخالفتها با این طرح بیان کرد: تیم مداخله در فوریت های اجتماعی تیمی است که با هم همفکری می کنند. مددکار، مشاور، روانشناس و حتی مسئولان در این تیم عضو هستند. آنها موضوعات را بررسی می کنند و اگر به این نتیجه برسند که باید مداخله کنند، این کار را انجام می دهند.

به گفته وی نمی توان نسبت به آسیب های اجتماعی دانش آموزی بی تفاوت بود.

وی اضافه کرد: هیچ فردی نمی تواند شاهد یک آسیب در مدرسه باشد و نسبت به آن بی تفاوت باشد. من زمانی مدیرکل بودم و اگر گزارشی از مشکلات یک دانش آموز در مدرسه ای می دادند یک هفته خواب به چشمانم نمی آمد.

وی در پاسخ به این پرسش که اینهمه سال ما چنین اورژانسی نداشته ایم و مشاوران مدرسه قرار بوده کار مداخله را انجام بدهند، چه شد که یکباره این طرح مطرح شد، اظهار کرد: سطوح آسیب اجتماعی مهم است. گاهی سطحی از آسیب را شاهد هستیم که اصلا مداخله ای نیاز ندارد و گاه با مداخله معلم و گاه مداخله مشاور مشکل مرتفع می شود. اما گاه برخی مسائل با مداخله تیم مداخله بحران های اجتماعی نیز حل نمی شود و باید آن را به اورژانس اجتماعی ارجاع دهیم و حتی گاه باید به مراجع قضایی ارجاع داده شود.

کاظمی در پایان تاکید کرد: پیشنهاد می کنم نسبت به مداخلات در بحران ها و آسیب های اجتماعی در کانون مدارس قضاوت نداشته باشیم و این تیم نیز قرار است ابتدا ارزیابی روی مسائل داشته باشد و در صورت نیاز مداخله کند.

   

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی جامعه دانش آموز مدرسه آموزش و پرورش درمان دانش آموزان مواد مخدر وزارت آموزش و پرورش وزارت بهداشت و درمان بهزیستی ستاد مبارزه با مواد خودکشی مشکلات مد رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خانواده وزارتخانه معاون خواب معلم آسیب های اجتماعی پارس مسئولان پارس نیوز دانش آموزی تیم مداخله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۲۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب‌دیده اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب‌دیده است، اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان‌پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کند، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان می‌پردازد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که دندانی پوسیدگی سطحی دارد با ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد، دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده می‌شود و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان‌پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی مواد غذایی گفت: دندان‌ها وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارند، نخستین حساسیتی که نشان می‌دهند نسبت به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد، این مواد لابه‌لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده می‌شود که پس از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان‌پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماده غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل می‌گیرد و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله احتمال دارد دندان دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد، دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه‌روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی‌مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته باشد، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی افراد عادت دارند لیموترش را با دندان فشار دهند؛ این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زودهنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشک وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار است، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر است و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک‌بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به‌خوبی رعایت می‌کنند و از مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید استفاده می‌کنند، مراجعه آن‌ها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک‌بار انجام شود.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، مراجعه کودکان به دندان‌پزشک باید هر شش ماه یا سالی یک‌بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده است و مداخله زودتر، هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندان‌پزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم اگر در موارد انتهای پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به ما تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان نیز ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود
  • ویپ و خطراتی فراتر از آسیب به ریه و مغز
  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • نمایشگاه دستاوردهای دانش آموزی طرح بوم در اردبیل
  • افزایش آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان / چرا طرح نماد ناقص اجرا شد؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • تاکید استاندار بر پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزی
  • ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند