Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ ایرالکو به عنوان نخستین تولید کننده شمش های آلومینیوم در ایران در زمینی به مساحت 232هکتار در کیلومتر پنج جاده اراک - تهران واقع شده است.
این کارخانه در سال 1346 توسط سه شرکت ایرانی، پاکستانی و آمریکایی پایه گذاری و از سال 1351 آغاز به کار کرد.
این شرکت از چهار کارگاه اصلی احیای قدیم، احیای جدید، آندسازی و ریخته گری تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



** فرآیند احیا
در این فرآیند برای تولید شمش آلومینیوم از الکترولیز نمک مذاب استفاده می شود. مواد اولیه اصلی در این طرح شامل آلومینا و فلورایدهاست.
جریان برق مستقیم (DC) برای الکترولیز مورد نیاز است که توسط رکتیفایرها تامین می شود.
تحت تاثیر این جریان مستقیم برق، اکسید آلومینیوم (آلومینا) به آلومینیوم خالص تبدیل می‌شود.
برای تولید آلومینیوم از دیگ هایی به نام دیگ الکترولیز که شامل آند و کاتد است و به طور مخصوصی بر روی ساختارهای فولادی قرار می‌گیرند، استفاده می شود.
بهینه سازی و راه اندازی خطوط تولیدی کارگاه های احیاء قدیم این شرکت با توان متخصصان داخلی، از جمله اقدام هایی است که در سال های گذشته همسو با سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده از سوی رهبر معظم انقلاب در این شرکت قدیمی به انجام رسید.
به این ترتیب، ضمن بی نیازی از حضور متخصصان خارجی، صرفه جویی ارزی قابل توجهی در این شرکت به انجام رسید که در برهه کنونی و مواجهه با تحریم های اقتصادی، می تواند بسیار ارزشمند باشد.
ساماندهی واردات و صادرات و حمایت از خودکفایی در تولید کالاها از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است که در سال 1392 ابلاغ شد.
پس از آن، سال 1395 از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت و امسال نیز (1396) «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال».
رهبر معظم انقلاب اسلامی شعار سال 1397 را «حمایت از کالای ایرانی» اعلام کردند.
در این پیوند، مدیر کارگاه احیای ایرالکو  گفت: خط چهار کارگاه احیا در سال 1396 بهینه سازی شده و بازدهی دیگ های آن 92.5 درصد است.
«سهیل اسدی» افزود: هر خط مشتمل بر 150 دیگ است که در مجموع 25 هزار تن آلومینیوم مذاب تولید می کنند.
وی اضافه کرد: تا پایان امسال بهینه سازی خط 5 نیز به پایان رسیده و وارد مدار تولید می شود.
«عملیات بهینه سازی و نصب خطوط 4 و 5 احیاء آلومینیوم هر یک به ظرفیت سالیانه 25 هزار تن توسط متخصصان و کارشناسان ایرالکو به انجام رسیده است که با احتساب خط 3 ظرفیت مجموع آنها به 75 هزار تن می رسد».
وی گفت: برای تولید هر تن آلومینیوم نیاز به پنج هزار دلار سرمایه گذاری است؛ بر این اساس ظرفیت 75 هزار تنی خطوط سه گانه یاد شده به 375 میلیون دلار (بیش از 1500 میلیارد تومان) سرمایه گذاری نیاز دارد اما این مهم با صرف هزینه های بسیار پایین تر توسط متخصصان ایرالکو به انجام رسیده است.
مدیر فنی شرکت ایرالکو نیز  گفت: بهینه سازی و راه اندازی خط 4 در سال 1396 با صرف هزینه سه میلیارد تومانی در مدت هشت ماه به انجام رسید، در حالی که خط 3 همین شرکت در سال های 1391 تا 1393 با حضور متخصصان شرکت چینی «ان.اف.سی» با هزینه 13 میلیارد تومانی صورت گرفت.
«سید جمال موسوی» اضافه کرد: بهینه سازی خط 3 توسط یک شرکت داخلی با نظارت چینی ها به انجام رسید اما صفر تا 100 خطوط 4 و 5 احیاء آلومینیوم این شرکت توسط متخصصان کشورمان اجرایی شد.
رییس کارخانه ایرالکو نیز اعلام کرد: خط 5 این شرکت با ظرفیت تولید نزدیک به 25هزار تنی تا پایان امسال وارد مدار تولید می شود.
«محمد گودرزی» ادامه داد: سیستم انتقال پودر آلومینا تا پایان پاییز امسال به بهره برداری می رسد. این سیستم که از دانش فنی بومی کشور بهره می‌برد جایگزین حمل با کامیون شده و از آلودگی می کاهد و در مصرف سوخت صرفه جویی می کند.
گودرزی تصریح کرد: اکنون می توانیم 80 هزار تن شمش بیلت تولید کنیم تا نیاز پروفیل سازان را برطرف کنیم. اگر 2 خط 110 هزار تنی در سایت «خیرآباد» (واقع در 30 کیلومتری اراک) راه اندازی شود، 220 هزار تن به ظرفیت تولید شمش اضافه می شود.
«بیلت، نوعی شمش آلومینیومی و از محصولات نیمه ساخته ریخته‌گری آلومینیوم است».
به گفته وی، 2 خط از کارگاه های قدیم احیای آلومینیوم ایرالکو تعطیل شده و کارگاه های احیای جدید با فناوری های تازه تر بتدریج در حال جایگزینی آنهاست.
«با ساخت و بهره برداری کارگاه های احیای جدید، دیگر از مشکلات زیست محیطی کارگاه های قدیمی خبری نیست و فلز آلومینیوم با کیفیت بالاتری تولید می شود.»
 انواع شمش های آلومینیوم به صورت تی بار، هزار پوندی، آلیاژهای ریخته گری، بیلت، اسلب و غیره در ایرالکو تولید می شود.
ظرفیت تولید شرکت آلومینیوم ایران بیش از 175 هزار تن است و نزدیک 11 هزار کارخانه و کارگاه با بیش از 250 هزار نفر در صنایع وابسته به آلومینیوم اشتغال دارند.
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) مهرماه 1395 اعلام کرد: میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برای طرح های توسعه زنجیره آلومینیوم 11 میلیارد دلار است که 21.5 درصد از کل سرمایه گذاری مورد نیاز بخش معدن وصنایع معدنی را تا افق 1404 در برمی گیرد.
مطالعات نشان می دهد 25 درصد قیمت تمام شده صنعت آلومینیوم مربوط به انرژی است و بنابراین در این عرصه کشور ما با برخورداری از ذخایر گسترده نفت و گاز، می تواند جایگاه خود را ارتقا بخشد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت برای افق 1404 هدف یک میلیون و 200 هزار تن تولید شمش آلومینیوم را پیش بینی کرده است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آلومینیوم وزارت صنعت معدن و تجارت ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۳۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فخاری ظهر دوشنبه، در حاشیه حضور در ششمین نمایشگاه بین المللی توانمندی‌های صادراتی ایران در تهران که برای روز سوم در نمایشگاه بین المللی تهران برپا است، در بازدید از شرکت های شهرک های صنعتی استان تهران، مستقر در این نمایشگاه که با همراهی محمد علیمهری، معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری تهران و تیم اقتصادی ای استان انجام شد، اظهار کرد: با ابتکار مسوولان در حوزه صنعت و معدن شاهد برپایی این نمایشگاه هستیم که با استقبال کشورهای داوطلب برای انجام مذاکرات و مراودات تجاری و بازرگانی روبرو شده است.

استاندار تهران با بیان اینکه این نمایشگاه زمینه خوبی را برای آینده حوزه تولید و صادرات فراهم می کند، گفت: هر چقدر که بتوانیم در حوزه تولید و کیفی سازی در این امر از طریق استاندارد سازی ورود کنیم، می توانیم بخشی از بازار های دنیا را تحت تاثیر اقدامات تولیدی خود قرار دهیم.

فخاری با اشاره به اینکه وجود ظرفیت های بسیار خوب، در کشور از جمله نیروی کار مناسب، مجرب، دانا و مسلط و همچنین کاهش هزینه های جانبی مثل سوخت و هزینه های مرتبط با آن یک ظرفیت بی بدیلی را نسبت به رقبای دیگر در سایر کشورها فراهم کرده است، افزود: تجار و تولیدکنندگان ما با تکیه بر این دارایی های ملی باید ضعف بین المللی ایجاد کنند و این فرصت از طریق «اکسپو» با استفاده از مراودات، مذاکرات و محاورات طرفین فراهم می شود.

وی موضوع مهم دیگر را توجه به کارهای استارتاپی و شتاب دهنده ها دانست و گفت: برخی شرکت ها برای معرفی ظرفیت های ملی که از ظرفیت های خرد اقتصادی بخش تولید و تجارت تشکیل می شوند به این مقوله ورود کرده اند و این فرصت هایی است که این امکان را فراهم می سازد که مخاطبان ما را بهتر بشناسند و این ظرفیت برای آنها فراهم شود که در انتخاب و رقابت، خودشان را در یک موقعیت جدیدتری ببینند.

استاندار تهران یکی دیگر از ویژگی های مهم اکسپو را معرفی ظرفیت های ملی برای امر تولید و صادرات عنوان کرد.

فخاری در ادامه آسیب شناسی عدم اثر گذاری مطلوب از سوی تشکل ها، سازمان ها و مجموعه هایی که باید در چگونگی معرفی، ظرفیت سازی، رفع موانع و ایجاد تسهیلات برای بخش های تولیدی کار کنند را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: اگر ما انتظار داریم که یک مشارکت وسیع و مردمی از اقتصاد خرد ما را در یک اقتصاد کلان با فرصت سازی جدید قرار دهد که بتوانیم خودمان را عرصه های بین المللی معرفی کنیم، باید در نوع عملکردها بازنگری داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه ما در حوزه ساختار، مقررات و ضوابط کمبودی نداریم، بلکه نیارمند این هستیم که مشارکت عام را فراهم کنیم، افزود: باید برای رفع موانع حضور مردمی در اقتصاد ملی و کاهش تصدی گری دولت در امر اقتصاد تلاش کنیم.

فخاری بیان کرد: در هر حوزه اقتصاد که تلاش بخش خصوصی پررنگ شده است، فرصت های طلایی جدیدی برای کار اقتصادی فراهم شده که نه تنها نیازهای داخل را تامین می کند بلکه مازاد آن جنبه های صادراتی نیز پیدا خواهد کرد.

استاندار تهران با تاکید بر شناسایی نقاط آسیب زا در مشارکت های مردمی، گفت: طبق منویات مقام معظم رهبری باید چگونگی مشارکت مردم را در قالب یک مدل و فرمول ارائه کنیم و نباید این موضوع در حد شعار باقی بماند.

وی با تاکید بر رفع آسیب هایی که در گذشته از ساختار ها و تشکل ها داشته ایم، گفت: باید به چگونگی مدل سازی در ساختارهای جدیدی که می تواند یک ظرفیت خرد را به یک پتانسیل کلان اقتصادی تبدیل کند، بپردازیم.

کد خبر 6092343

دیگر خبرها

  • اعطای نشان ملی به شرکت آرد هشترود 
  • اعطای نشان ملی اقتصاد مقاومتی به " شرکت آرد هشترود "
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم باید «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد
  • زراعت چوب نمونه اقتصاد مقاومتی است
  • دستگاه‌های دولتی مکلف به پاسخگویی و اجرای مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی هستند
  • جامعه کارگری استان مرکزی همسو با سیاست های کلی کشور گام برمی دارد
  • موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود
  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور
  • اعطای نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به مدیرعامل پاکسان
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود