Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@19:29:30 GMT

آگاهي زمينه ساز توانايي

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۱۳۹۷۶

آگاهي زمينه ساز توانايي

خبرگزاري آريا - روزنامه پيام استان سمنان روز شنبه در شماره چهار هزار و 789 خود مطلبي با عنوان آگاهي زمينه ساز توانايي به قلم منصور فرزامي منتشر کرد.

در اين مطلب آمده است: شايد حدود دو دهه‌ي قبل، سيماي رسانه‌ي ملي، سريال نبرد سفيدپوست‌هاي مهاجم را در حمله به سرخ‌پوستان بومي آمريکا نشان مي‌داد که در يکي از صحنه‌ها، رئيس سرخ‌پوست‌ها در حال اسارت خطاب به افسر سفيدپوست نيروي نظامي مي‌گفت، به چه انگيزه‌اي با ما مي‌جنگيد و به چه جرمي ما را مي‌کشيد؟ آن فرمانده‌ي پيروز به رئيس سرخ پوستان مي‌گفت: شما جرم ناآگاهي خود را مي‌پردازيد! و حال، آن جمله‌ي قابل تامل در اين زمان، «نقد حال ماست» و حقيقتش آن است که ما هم داريم جريمه‌ي ناآگاهي خودمان را به معاندان و دشمنان خود مي‌پردازيم و آنها هديه‌ي دانايي خود را به خانه مي‌برند و اين با نهايت تاسف در همه‌ي زمينه‌هاست! در سياست، در علم، در صنعت، در کشاورزي، در تجارت، در اجرا در هر چه که ما با آن سروکار داريم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته اين تعبيرها و اين عبارات ممکن است که خوشايند ما نباشد اما موضوع اين يادداشت، يک واقعيت محتوم است. حتي خواص فکري در تلقي نظري هم اين جرم ناآگاهي را بايد بپذيرند و از خود بپرسند که چرا نتوانسته‌اند راهکاري پيدا کنند تا فرهنگ نظري را به فرهنگ عملي تبديل کنند. علت بيکارگي عقل و حيراني تعقل همين جاست به همين دليل در عرصه‌ي فرهنگ خود آن همه در خيال و تصوف يدطولاني داريم و در شعر که عرصه‌ي اغراق و مبالغه و غلو تا بيکرانگي امتداد دارد، حضوري روشن؟ اما در پرداختن به عقل، رفتارمان قابل تامل است. آنها که هديه ي دانايي متعلق به آنهاست، براي مشکلات خود انديشيده‌اند، موانع را از پيش پا برداشته‌اند و پشتوانه‌ي اسکناس آنها، کار است و کار و توليد است و توليد و با استفاده از همه‌ي توان‌مندي‌ها و قبليت‌ها به قول «توماس مور» اين مردم «چه بسا جنگلي را از جايي برمي‌کنند و در جاي ديگر مي‌کارند. اين کار را براي باروري نمي‌کنند، بلکه براي ترابري مي‌کنند، براي ان که هيزمشان به درياها و رودخانه‌ها و يا شهرشان نزديک‌تر باشد و...» اينها مردمان موفق و آگاه عرصه‌ي کنوني‌اند، هر چند هم اگر خوشايند ما نباشد.
و ما را ببينيد که در اين محاصره‌ي اقتصادي در محاصره‌ي مثلث شوم آمريکا، اسرائيل و رژيم سعودي و امارات، درست در راستاي خواست آنان عمل مي کنيم. اينها که نيازي به سلاح در مقابل ما ندارند، چون ضعف‌ها و به خودپرداختن‌هاي ما آنگاه است که يک تن با پولي که معلوم نيست از چه راهي به دست آورده است، 38 هزار سکه ي آزادي، پيش خريد مي‌کند، آنهايي که با اتومبيل‌هاي آن چناني يک شبه هزاران ميليارد را به جيب مي‌زنند و با روابط ناسالم اقتصادي سرمايه‌هاي مردم را به يک چندم تقليل مي‌دهند و... آن گاه ما و همه ي دولتمداران فقط مي شنوند و هيچ اقدامي نمي‌کنند، هم انفعال اين گروه و هم تکاثر ثروت آن گروه همه در راستاي ديپلماسي ترامپ است. يعني، بردي بدون صرف هيچ هزينه‌اي، بدون هيچ آسيبي، بدون کوچک‌ترين عوارضي! آيا آنان که ثروت ملي و سرمايه‌ي ملي و دلارهايي را که به پشتوانه‌ي امروز و فرداي جامعه در اين وانفسا از ايران خارج مي‌کنند و به جاي سرمايه‌گذاري در کشور و ايجاد شغل و فرصت‌هاي شغلي، سرمايه‌ي خود را به کشورهاي همسايه منتقل مي‌سازند و نيز سرمايه‌هاي قابل انساني و نخبه‌هاي مبرز علمي را از ايران مي‌تارانند و بدون هيچ عوض و دريافت هيچ صناري، آنان را وارد عرصه‌ي علم و اجرا و مديريت دشمنان ما مي‌کنند، غير از ناآگاهي است؟
آيا «کنز» کردن طلا و بالا بردن سرسام آور قيمت مسکن و تحميل اجاره‌ها برمستاجران تنگدست و بي‌بضاعت از سرآگاهي است؟ آيا آنان که بايد در چنين صورتي از ابراز قانون و منع قانوني جهت حفظ کيان نظام و کشور اعمال قدرت قانوني کنند، لام تا کام حرف نمي زنند، و اقدامي نمي‌کنند، آيا از سر آگاهي است؟
اينجا است که کشور عزيز ما در اين شرايط به دور از همه‌ي وابستگي‌ها و گرايش‌ها و نسبت‌ها، نخست به کار فرهنگي مستمر، مدون و خستگي‌ناپذير نيازمند است و دوم به قاطعيت بي چون و چراي قانوني در مقابل ناآگاهاني که به سبب ناآگاهي از شرايط حال و آينده‌ي کشور، فقط به خود و منافع خود نه مصالح حاد کشور فکر مي‌کنند، چنين کساني نبايد در اقتصاد و نيز فرهنگ نجيبانه‌ي ايران، هيچ حضوري داشته باشند. اين قاطعيت عين حکمت و منطق است و گرنه بدون هيچ تعارفي در عرصه‌ي تاريخ، نقشي نخواهيم داشت.
6026/7339
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۳۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیین نکوداشت و قدردانی ۶۰ سال تلاش‌های خستگی‌ناپذیر علمی و اجرایی استاد دکتر سید محمد بلورچیان مؤسس و بنیانگذار پژوهشگاه شیمی و مهندسی با حضور دکتر محمدرضا مخبر دزفولی رییس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در مرکز همایش‌های حکمت این پژوهشگاه برگزار شد.

محمدرضا مخبر دزفولی رییس فرهنگستان علوم در آئین نکوداشت و قدردانی ۶۰ سال تلاش‌های خستگی‌ناپذیر علمی و اجرایی استاد دکتر سید محمد بلورچیان مؤسس و بنیانگذار پژوهشگاه شیمی و مهندسی در مرکز همایش‌های حکمت این پژوهشگاه، اظهار کرد:‌ بیش از دو دهه است دکتر بلورچیان را می‌شناسم، بیشتر ارتباطمان در فرهنگستان علوم بوده است. انصافا از روزی که با ایشان آشنا شدم هر روز یک نکته از ایشان یاد گرفتم، تاسیس این پژوهشگاه و مجموعه‌ای پژوهشی در تبریز، علاقه به ساخت و ساز در موضوعات دانشگاهی، نشان می‌دهد که ویژگی اصلی ایشان پشتکار است ایشان مشهور گمنام است و توانمندی‌هایش ناشناخته است.

وی ادامه داد:‌ در جلسات مجمع فرهنگستان شاید تنها کسی که بعدا مصوبات را پیگیری می‌کند دکتر بلورچیان با روحیه انسانی و حسن خلق است. پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی هم به همین دلیل ساخته شده است.

رییس فرهنگستان علوم بیان کرد: اواخر دهه ۸۰ پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی شکل گرفت، دکتر بلورچیان از بخش به بخش پژوهشگاه و درباره جزییات همواره توضیح می داد و آدمهای فرهیخته و توانمند را پیدا می‌کرد و به پژوهشگاه می‌آورد.

مخبر دزفولی اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که در فرهنگستان دنبال می‌کنیم این است که باید روشی پیدا شود تا توانمندی دانشی برای شکل‌گیری ایران قوی به کار گرفته شود. یعنی علاوه بر اینکه نگاه ویژه به کاربرد علوم داریم، حرکت در مرزهای دانش را مدنظر خواهیم داشت. دکتر بلورچیان این مسائل را پیگیری می‌کردند، در عین حال ظرفیت و توانمندی ایشان در تاسیس، استمرار و تربیت باید مورد توجه باشد چراکه وی به عنوان معلم و مربی و تربیت کننده است و باید به عنوان الگوی برجسته معرفی شود.

وی افزود: شاید یکی از کارهای فرهنگستان‌ها معرفی درست ذخیره و گنجیه دانشی کشور است که از جمله آنها دکتر بلورچیان است.

رییس فرهنگستان علوم با تاکید بر موضوع علوم پایه بیان کرد: گاهی عجله و شتاب‌زدگی در رسیدگی به موضوعاتی داریم که موجب عقب‌ماندگی در حوزه علوم پایه شده است، اروپا، آمریکا و چین سرمایه گذاری ویژه در حوزه علوم پایه دارند، ما هم باید برای علوم پایه سرمایه‌گذاری ویژ ه ای داشته باشیم.

مخبردزفولی عنوان کرد: فناوری‌ها از دل مطالعات علوم پایه به دست می‌آید. گاهی چون دوراندیشی نمی‌کنیم سرمایه‌گذاری علوم پایه را مناسب نمی‌دانیم و فکر می‌کنیم باید سرمایه‌گذاری زودبازده داشته باشیم. اما باید بدانیم دستیابی به رده‌های بالای علمی، بدون داشتن علوم پایه قوی و دانشمندان قوی امکان‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: مهندسی، پزشکی و علوم کاربردی بسیار مهم است اما عقبه همگی علوم پایه است ما به این موضوع کم توجهی می‌کنیم. خوشبختانه وزیر علوم اهل علوم پایه است و به این موضوع توجه ویژه دارد، فرهنگستان علوم نیز در این زمینه برنامه‌ریزی می‌کند. یکی از وظایف ما در آینده این است که باید مشخص کنیم برای رسیدن به قله‌ها و مرجعیت علمی چگونه عمل کنیم. باید هدفمند سرمایه‌گذاری کنیم تا نتیجه گیری مفید بگیریم.

رییس فرهنگستان علوم گفت:‌ فرهنگستان در رویکرد جدید و نگاه به آینده، بخش مهمی از برنامه‌ریزی‌های طولانی مدت و میان مدت را بر مبنای علوم پایه انجام خواهد داد. باید نسبت به علوم پایه در سطح دانشگاه و پیش از دانشگاه حساس باشیم، این موضوع در آموزش و پرورش باید مورد توجه باشد چون در زمینه علوم پایه سرمایه‌گذاری درست صورت نگرفته است به همین دلیل بهره وری پایین بوده است.

کد خبر 6091878

دیگر خبرها

  • تاکید ایران و قطر بر توسعه روابط تجاری و سرمایه گذاری
  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • وحیدی: ۷۰۰ همت برنامه سرمایه‌گذاری در فارس تعریف شده است
  • نزدیک به ۷۰۰ همت برنامه سرمایه‌گذاری در استان فارس تعریف شده است
  • تعریف قریب ۷۰۰ همت برنامه سرمایه‌گذاری در فارس
  • سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود
  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست
  • ظرفیت های فارس، چشم ۳۲ هیات تجاری خارجی را گرفت
  • حضور سرمایه‌گذاران در غرفه استان فارس قابل توجه بود
  • برنامه‌ریزی برای توسعه ۱۶۰۰ هکتاری باغات