Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛ سخنان اخیر وزیر دفاع جدید مالزی در خصوص خروج کشورش از ائتلاف متجاوز سعودی بسیار قابل تأمل است.

محمد سبو وزیر دفاع مالزی با اشاره به اینکه این کشور علاقه ای برای حضور در مناقشات موجود در منطقه خلیج فارس ندارد گفت: در حال ارزیابی خارج کردن نیروهایمان از عربستان سعودی که اقدام به بمباران یمن می کند هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا باید بخواهیم در حمله به یمن یک کشور اسلامی دیگر حضور داشته باشیم؟ نمی خواهیم در چنین مناقشاتی حضور داشته باشیم. اگر قرار بر حضور نظامیان مالزی در چنین حملاتی باشد باید صرفا از طریق سازمان ملل متحد باشد.

محمد علی الحوثی رئیس کمیته عالی انقلاب یمن نیز بعد از این سخنان در حساب توئیتری خود نوشت: سخنان محمد سابو، وزیر دفاع جدید مالزی نشان می دهد که این کشور بحث خروج نیروهای مالزی مستقر در عربستان از ائتلاف این کشور علیه یمن را بررسی می کند.

نشانه های محکمی در خصوص احتمال خروج دیگر کشورها بعد از مالزی از ائتلاف عربستان وجود دارد. با بازگشت ماهاتیر به قدرت امور به حالت طبیعی خود بازگشته است. سخنان وزیر دفاع مالزی مثبت بوده و به نفع ملت و ارتش این کشور و هم چنین ملت یمن است. ما از این مواضع قدردانی کرده و از دیگر کشورها می خواهیم از ائتلاف عربستان خارج شده و در جنایت کشتار و محاصره یمن مشارکت نداشته باشند. این کشور میان ماندن در ائتلاف همراه با اجر شدن و از بین رفتن منابعشان بدون هیچ احترامی یا خروج از ائتلاف مخیر هستند.

این موضع گیری مقام مالزی بعد از گذشت کمتر از یک ماه از برکناری نجیب عبدالرزاق نخست وزیر سابق به اتهامات فساد صورت میگیرد و به نظر میرسد که مالزی در دوره جدید خود تلاش دارد تا برخی سیاستهای اشتباه کشورش را در قبال خاورمیانه از جمله مشارکت در ائتلاف متجاوز سعودی علیه یمن تصحیح کند؛ اقدامی که به احتمال بسیار زیاد با دنباله روی دیگر کشورها از مالزی رو به رو شود.

سخنان وزیر دفاع جدید این کشور به خوبی نشان می دهد که حضور کشورهای مسلمان و یا عرب در ائتلاف متجاوز سعودی علیه یک کشور مسلمان و عرب دیگر اقدامی است که منافع امت عربی و اسلامی را زیر پا گذاشته و باعث عدم اتحاد این کشورها و تضعیف آنها در برابر مستکبران و کشورهای غربی میشود.

مسأله ای که دیگر اعضای ائتلاف مذکور یا به آن پی برده و خواهان اعلام رسمی جدایی از این ائتلاف به دلایل مختلف نیستند و یا هنوز متوجه پیامدهای این تجاوز بی رحمانه به یکی از فقیرترین کشورهای جهان نشده اند.

تنها دستاورد تجاوز نظامی عربستان به یمن که ۲۵ مارس ۲۰۱۵ آغاز شد بعد از گذشت چهار سال ویرانی ها و خرابی ها در کنار قتل عام و کشتار دسته جمعی مرد و زن و کودک در این کشور بوده است. حتی حمله نظامی اخیر این ائتلاف به استان الحدیده برای به دست گرفتن یکی از مهمترین معبرهای دستیابی به کمک های بشر دوستانه یعنی بندر الحدیده تاکنون هیچ دستاوردی جز افزایش شمار قربانیان این حملات نداشته است.

با وجود آنکه ائتلاف سعودی تلاش می کند تا با استفاده از ابزار رسانه ای خود نشان دهد که پیشروی هایی در این استان داشته و توانسته کنترل فرودگاه الحدیده را به دست بگیرد اما انتشار ویدئوها و تصاویر این فرودگاه دروغ رسانه ای متجاوزان را آشکار کرده است.

در هر صورت بررسی کارنامه سیاه ائتلاف سعودی در یمن طی این چهارسال نشان می دهد که نیروهای مقاومت یمن در برابر مزدوران سعودی هرگز عقب نشینی نکرده و نخواهند کرد و این تجاوز هر چقدر هم که طول بکشد دستاوردی جز یک جنگ فرسایشی برای عربستان نخواهد داشت.

خروج مالزی از ائتلاف عربستان که در شرایط حساس این ائتلاف و ورود به یک نبرد فرسایشی دیگر در محور الحدیده صورت می گیرد به احتمال بسیار زیاد منجر به خروج سودان از ائتلاف مذکور نیز خواهد شد.

درست است که بعد از این سخنان وزیر دفاع مالزی، مقامات سودان برای دلگرم کردن ریاض اعلام کرده اند که به نقش خود در ائتلاف ادامه خواهند داد اما بررسی اعتراضات سیاستمداران در سودان علیه مشارکت این کشور در ائتلاف عربستان نشان می دهد که دیر یا زود خارطوم از این ائتلاف خارج خواهد شد.

نظامیان سودانی طی روزهای اخیر تلفات بسیار زیادی در جریان درگیری با نیروهای مقاومت یمن داده اند چرا که سرکردگان این ائتلاف مشخصا نظامیان سودانی را برای جبهه الحدیده در نظر گرفته اند تا جاییکه محمد حمدان حمیدتی فرمانده نیروهای سودانی رسما اذعان کرده است که تاکنون دهها نظامی سودانی از جمله چندین افسر بلند پایه در این درگیری ها کشته شده اند.

افزایش تلفات نظامیان سودانی بدون اینکه دستاورد مشخصی برای این کشور داشته باشد باعث شده تا نمایندگان پارلمان این کشور نیز صدای اعتراض خود را علیه ادامه حضور سودان در ائتلاف عربستان بلند کنند به طوریکه حسن عثمان رزق و عبدالرحمن الفضیل ۲ نماینده سودانی اعلام کرده اند که در سایه تلفات نظامیان کشورشان در یمن باید خارطوم از این ائتلاف خارج شود چرا که هیچ نشانه ای مبنی بر توقف این تجاوز نظامی به یمن وجود ندارد.

البته از نکته نیز نباید غافل بود که جنگ یمن علاوه بر آنکه هیچ نتیجه ای برای سودان به دنبال نداشته بلکه این کشور را نیز در معرض خطر قرار داده است به طوریکه یمنی ها خواهان هدف قرار دادن خارطوم با موشکهای بالستیک مانند شهرهای عربستان هستند و سودان نیز فاقد سیستم دفاعی قدرتمند است.

به نظر می رسد سیاستهای خصمانه عربستان در قبال کشورهای مختلف باعث شده تا یاران ریاض یکی یکی پشت آن را خالی کرده و دور عربستان بیش از قبل خلوت شود. مخالفت قطر با سیاستهای عربستان در منطقه و تحریم شدنش توسط کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به دستور ریاض، خشم مراکش از اقدام نماینده عربستان در خصوص رأی دادن علیه این کشور برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۶ و خائن خواندن ریاض، پشت کردن سنگال، چاد و سودان به عربستان در خصوص تحریم قطر تنها نمونه هایی از لبریز شدن کاسه صبرکشورهای عربی و یاران ریاض در برابر سیاستهای خصمانه عربستان در قبال منطقه است.

در نهایت می توان گفت که ائتلاف پوشالی عربستان علیه یمن آرام آرام در حال شکستن است و شکاف های ایجاد شده بر روی آن با گذشت زمان و اثبات شکست ریاض در یمن برای یارانش عمیق تر خواهد شد

منبع: مهر

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رسانه عربستان مالزی وزیر دفاع یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۴۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند

به گزارش بلومبرگ، شهروندان عربستان سعودی در ماه‌های اخیر به دلیل اشتراک‌گذاری احساسات ضد رژیم صهیونیستی در شبکه‌های اجتماعی به طور فزاینده‌ای دستگیر شده‌اند.

به گزارش ایسنا، طبق این گزارش، ریاض نگران است که جنگ رژیم صهیونیستی علیه حماس و ملت فلسطین و همچنین حملاتی که توسط دیگر نیروهای مقاومت انجام می‌شود، غرب آسیا را وارد یک جنگ همه‌جانبه کند.
شبکه خبری بلومبرگ به نقل از منابع مطلع که خواستند نامشان فاش نشود، گزارش می‌دهد که در میان بازداشت‌شدگان اخیر یکی از مدیران شرکتی بود که در طرح محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برای تقویت اقتصاد نقش داشت. گزارش شده است که این مقام در مورد جنگ غزه اظهاراتی کرده بود که تنش‌زا تلقی می‌شد.
بنا به گزارش‌ها، یک زندانی دیگر از شهروندان سعودی خواسته بود تا برندهای آمریکایی فعال در عربستان سعودی را تحریم کنند.
یک منبع نزدیک به دولت عربستان سعودی در گفت‌وگو با بلومبرگ تاکید کرد که این بازداشت‌ها ناشی از این نگرانی است که تأثیرات افراد وابسته به امنیت این کشور آسیب می‌رساند. در این گزارش آمده است که آمار دقیقی از تعداد بازداشت‌های صورت گرفته از ۷ اکتبر وجود ندارد.
این سرکوب‌ در حالی صورت می‌گیرد که ایالات متحده به همکاری با ریاض برای یافتن راهی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد. در اوایل این هفته، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در سفر ریاض گفت کار فشرده‌ای برای دستیابی به توافقی برای این منظور انجام شده و این توافق «به طور بالقوه به تکمیل شدن بسیار نزدیک است.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیام عربستان به اسرائیل درباره حمله احتمالی به رفح
  • پیام عربستان به تل‌آویو درباره حمله به رفح
  • رسانه عبری: ریاض اسرائیل را درباره هر حمله به رفح تهدید کرد
  • تصویری از میز غذای وزیر اقتصادمان در شهر ریاض عربستان
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم