Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@05:42:02 GMT

آوردگاه میانی دفاع مقدس باغ موزه ندارد

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۱۴۸۴۵

آوردگاه میانی دفاع مقدس باغ موزه ندارد

ایلام- ایرنا-430 کیلومتر خط مرزی استان ایلام به عنوان جبهه میانی دوران دفاع مقدس خاطره ها از حماسه سازی و جانفشانی رزمندگان ایران اسلامی درخود نهان دارد یادهایی درخشان که هنوز مجال ارائه در باغ موزه نیافته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، باغ موزه های 10 استان کشور بهمن ماه سال گذشته همزمان افتتاح شدند همان طور که در سال های ماقبل از ان باغ موزه در چندین استان دیگر کشور نیز ساخته و افتتاح شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برخلاف توقع نام ایلام به عنوان استانی که طولانی ترین مرز و جبهه دوران دفاع مقدس را شامل می شود در ردیف استان های دارای باغ موزه نیست.
احداث باغ موزه در جای جای ایران اسلامی اقدام برحقی است که در مواجهه با اهریمن بعث که جنگ را بر دو ملت ایران و عراق تحمیل کرد نوار مرزی استان های غرب و جنوب غربی کشور اهالی ایران زمین از هر شهر و روستا را آوردگاه و چه بسیار که معراجگاه کردند.
با وجود شایستگی همه مناطق کشور برای داشتن باغ موزه دفاع مقدس، اما به نظر می رسد محدودیت اعتبار موجب احداث تدریجی این گنجینه ها شده که باز براساس هر شاخصی رعایت اولویت استان های مرزی چون ایلام در برخورداری از باغ موزه انتظار برحق مردم به شمار می اید.
دفاع مقدس برای اهالی ایلام نه فقط دفاع از مرزهای کشور که دفاع از خانه وکاشانه به معنای دقیق کلمه بود که جنگ و زندگی روزمره درکمترین فاصله جفرافیایی جریان وپیوند داشت.
ایلام محل انجام عملیات های مهمی چون محرم، کربلای یک، خیبر است که طنینی حماسی در اذهان ایرانیان دارد همانطور که اسامی اوردگاه های قلاویزان، نقطه ایثار، شرهانی،رودخانه دویرج، زمین فوتبال چوار، میمک، سارات، کوشک و بانروشان نام های اشنایی برای بسیاری از اهالی کشور هستند.
اولین تجاوز نظامی عراق بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در تاریخ 13/1/1358 به مهران صورت گرفت و مهمترین هجوم زمینی عراق قبل از آغاز رسمی جنگ از 19 تا 24 شهریور 1359 در منطقه میمک به وقوع پیوست.
مهران در دوران جنگ هشت بار دست به دست و به ترتیب اشغال و ازاد شد تا جایی که گزارش شده است شش هزار نفر از رزمندگان اسلام در مهران به افتخار شهادت نائل امدند.
ایلام در طول هشت سال دفاع مقدس در سه محور میمک، مهران و دهلران به طول 430 کیلومتر با ماشین جنگی دشمن در نبرد بود اما برای اهالی ایلام مفاهیم مقاومت ،دفاع و شهادت تنها در این محورها مصداق نمی یافت که بیشترین علت شکل گیری جمعیت 50 هزار نفری ایثارگران استان ایلام مربوط به حماسه پایمردی هشت ساله در برابر یورش بی انقطاع بمب افکن هایی است که تخلیه پشت جبهه میانی از مردم را در دستور کار قرار داده بود.
مرزنشینان شهری و روستایی استان ایلام به عنوان جبهه میانی دفاع مقدس افزون بر میزبانی و همراهی رزمندگان در طول 430 کیلومتر مرز مشترک با عراق ،از اهداف مستمر بمباران های هوایی دشمن بعثی علیه مناطق غیر نظامی شهری و روستایی در دوران جنگ تحمیلی بودند .
مناطق مسکونی و تجاری ایلام به خصوص در مرکز استان 360بار آماج حمله بمب افکن های هوایی دشمن قرار گرفت که البته دستور کار اهریمن بلا اثر ماند و مردم با وجود بمباران مکرر پشت جبهه و محل آسایش و امنیت رزمندگان را خالی و متروکه نکردند .
دیگر اینکه رونق گردشگری جنگ در سال های اخیر تاکید بیشتری بر اهمیت و ضرورت تسریع در احداث گنجینه و باغ موزه برای ارائه گنج خاطرات حماسه دفاع مقدس در اوردگاه های است که شمار زیادی از میهمان پرشمار این استان که درقالب گردشگری جنگ به منطقه می ایند از فقدان باغ موزه دفاع مقدس شگفت زنده می شوند.
یادمان های دفاع مقدس استان ایلام در چند سال گذشته مقصد بسیاری از گردشگران ، علاقه مندان و میهمانان استان به خصوص درایام نوروز شده است.
به نحوی که هم اکنون این یادمان ها در کنار جاذبه های طبیعی ،فرهنگی و تاریخی استان قرار گرفته تا بسته ظرفیت های گردشگری ایلام را تکمیل و بی رقیب کند.
شمار افرادی که برای بازدید از معراجگاه شهیدان انقلاب اسلامی رهسپار ایلام می شود سیر افزایشی دارد.
نقطه ایثار( قلاویزان )، شرهانی، قرارگاه حضرت امیر(ع)، سه راهی جندالله، میمک، یادمان های رسمی ایلام به عنوان کانون های گردشگری معنوی دفاع مقدس این استان نوروز امسال شاهد حضور 193 هزار نفر از اهالی وطن بودندکه نوروز سال پیشتر 170 هزار نفر از مرزهای این استان بازدید کرده بودند.
درخصوص باغ موزه و ایلام دقیق تر این است که اجرای این طرح چندسالی است که کلنگ شروع ان زمین خورده است اما از همان ابتدا در چنبره فقدان منبع مشخص تامین مالی هزینه های اجرا گرفتار امد.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان ایلام گفت: طرح باغ موزه دفاع مقدس استان ایلام ردیف اعتبارات ملی ندارد به همین جهت باید دستگاه های مختلف و مسئولان استان برای تکمیل آن ردیف اعتباری استانی در نظر بگیرند هرچند در تلاش برای اخذ اعتبارات ملی برای تکمیل آن نیز هستیم.

سرهنگ محمدرضا شرف بیانی اظهار داشت: برای فاز اول این طرح 15 میلیارد ریال از اعتبارات استانی توسط سازمان برنامه و بودجه اختصاص یافته است در حالیکه برای ساخت باغ موزه فرهنگی دفاع مقدس 40 میلیارد ریال اعتبار لازم است.
وی گفت درحال رایزنی برای جذب پنج میلیارد ریال از محل اعتبارات کشوری توسط بنیاد حفظ آثار ونشر ارزش های دفاع مقدس کشور هستیم.
وی با بیان اینکه زمان احداث نهایی باغ موزه دفاع مقدس استان ایلام امسال است که در صورت تخصیص اعتبارحتی زودتر از زمان تعیین شده نیز به اتمام خواهد رسید.
وی یادآور شد: قرار است مرحله نخست این طرح دهه فجر امسال همزمان با پنج استان دیگر به بهره برداری برسد.
شرف بیانی اظهار کرد: با توجه به اینکه استان ایلام کلکسیونی از اِلمان های دفاع مقدس است و خلاء نبود یک باغ موزه احساس می شود.
استاندار ایلام نیز عدم احداث و افتتاح باغ موزه این استان را موردی نامتناسب به نقش و سهم ایلام در دوران دفاع مقدس می داند.
قاسم سلیمانی دشتکی اظهار کرد:با وجود آنکه برخی استان های دیگر بطور مستقیم در جنگ درگیر نبودند ولی هم اکنون دارای باغ موزه دفاع مقدس هستند، ولی ایلام تاکنون از این امکان بی بهره مانده است.
وی از مجموع پهنه استان ایلام به عنوان گنجینه دفاع مقدس نام برد و به عنوان یک مطالبه وگلایه عمومی مطرح کرد گفت: با وجود آنکه ایلام در هشت سال جنگ تحمیلی بطور مستقیم خط مقدم دفاع از مرزهای ایران اسلامی بود ولی هنوز فاقد باغ موزه است.
استاندار ایلام از عموم دستگاه های مسئول و مرتبط با ساخت باغ موزه ایلام خواست که این موضوع را بطور ویژه پیگیری و حداکثر تا 2 هفته آینده آنرا تعیین تکلیف کنند.
استان ایلام در دوران هشت سال دفاع مقدس سه هزار شهید، 10 هزار جانباز و 332 آزاده تقدیم اسلام و انقلاب کرده است.
6034

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي باغ موزه دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۴۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم

به گزارش خبرنگار مهر، سردار عبدالرضا آزادی ظهر امروز در آئین افتتاحیه ستاد برگزاری دومین کنگره سرداران، امیران، فرماندهان و ۲۵۰۰ شهید چهارمحال و بختیاری با اشاره به سخنرانی‌های مقام معظم رهبری اظهار کرد: بیشترین بیانات مقام معظم رهبری بر موضوع توصیف، الگو پردازی و سرگذشت پژوهی از شهدا است.

وی با اشاره به اینکه کنگره شهدا باید حتماً شهید محور باشد تصریح کرد: محور کنگره شهید است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در ۲۹ شهریور خاطرنشان کرد: حضرت آقا فرمودند: دفاع مقدس و شهدا را بشناسیم و بشناسانیم؛ برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم.

در حوزه سرگذشت پژوهی عقب ماندگی داریم

وی با اشاره به آثار شهدا در چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: آثار شهدا تا حدودی جمع آوری شده، در حوزه سرگذشت پژوهی عقب ماندگی داریم.

سردار آزادی درباره محصول سرگذشت پژوهی بیان داشت: محصول سرگذشت پژوهی، سوژه است که بیانگر انتقال پیام شهید است.

وی با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری که فرمودند: دفاع مقدس گنج است؛ گفت: بسیاری از بخش‌های آثار شهدا واکاوی نشده است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج درباره کنگره شهدا با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری یادآور شد: کنگره شهدا دو رویکرد اصلی دارد؛ که رویکرد اول زنده نگه داشتن یاد شهید است.

وی درباره رویکرد دوم کنگره شهدا گفت: انتقال پیام شهید است که پیام شهید را جز با زبان هنر نمی‌توان انتقال داد، رهبر معظم انقلاب سال گذشته ۵ بار بر موضوع هنر تاکید داشتند؛ باید پیام شهید را به جوان‌ها، نوجوان‌ها انتقال دهید.

سردار آزادی یادآور شد: مقصود از بزرگ داشت‌ها، جریان سازی است؛ رسالت کنگره باید جریان سازی فکری و عملی باشد.

وی خاطر نشان کرد: کنگره شهدا باید امید آفرین باشد و تولید امید کند؛ معنا را به جامعه منتقل کند که آن ایمان و امید است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به کنگره ملی تصریح کرد: عنوان کنگره، کنگره ملی شهدا استان است و همه شهدا را در برمی‌گیرد؛ سطحش فراتر از استان باشد و بتواند حماسه رزمندگان دلاور را به کشور و حتی جهان معرفی کند.

وی افزود: برای کنگره به یک کار هنری و جریان ساز، فکر کنید تا ذهن تمام جوانان و نوجوانان را درگیر شهدا بکند.

کنگره شهدا حداقل باید ۵۰ جلد کتاب فاخر داشته باشد

سردار آزادی یادآور شد: این کنگره حداقل باید ۵۰ جلد کتاب فاخر داشته باشد باید حداقل ۵۰ تا ۱۰۰ مستند خوب تولید شود.

وی با اشاره به سخن رهبر انقلاب بیان داشت: کارهای شما شناسنامه انقلابی و دفاعی، دوران مقدس است که باید هنرمندانه به دیگران معرفی کنید؛ خاصیت هنر، آشنایی با شهدا است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به جنگ نرم دشمن خاطرنشان کرد: تلاش دشمن تزریق بی هویتی است و کنگره باید امید آفرین باشد.

وی اظهار کرد: روایت جذاب خلق کنید فیلم نامه و سوژه خوب مهم است و از دل سرگذشت پژوهی بیرون می‌آید؛ بهترین کار را برای شهدا رقم بزنید.

کد خبر 6087232

دیگر خبرها

  • بازدیدشهردار تبریز از پروژه عظیم باغ موزه دفاع مقدس در پارک موزه شمیم پایداری تبریز
  • ­کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شد
  • زوایای پنهان دفاع مقدس برای نسل جدید بیان شود
  • تفحص پیکر پاک هفت شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی فکه دهلران
  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس
  • ضرورت معرفی جلوه‌های ایثار و شهادت به نسل جدید
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • گیلان، مهد شهیدان و سرداران دفاع مقدس است
  • سراسرنمای مقاومت باغ موزه دفاع مقدس پنج‌روز تعطیل شد