Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@15:17:23 GMT

۵ میلیون ایرانی دیابت دارند

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۱۵۳۶۲

مدیر درمانگاه تخصصی دیابت تهران با اشاره به وجود حداقل ۵ میلیون بیمار دیابتی در کشور، گفت: احتمال ابتلای این بیماران به بیماری‌های قلبی و عروقی، 2 تا 4 برابر بیشتر از سایر مردم است.

به گزارش فارس، حسین ادیبی مدیر درمانگاه تخصصی دیابت تهران در ارتباط با آمار دیابت در کشور اظهار داشت: حداقل 5 میلیون بیمار دیابتی در کشور وجود دارد که احتمال قطع عضو و پا در افراد دیابتی 15 تا 40 درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین خطر بروز بیماریهای چشمی در افراد دیابتی 25 برابر افراد غیر دیابتی بوده و بروز بیماری‌های کلیوی نیز در افراد دیابتی 17 برابر افراد غیر دیابتی است.

مدیر درمانگاه تخصصی دیابت تهران، با عنوان این مطلب که رشد بیماری دیابت در کشورهای درحال توسعه بسیار بیشتر از کشورهای پیشرفته است، ادامه داد: پیش بینی می شود تعداد بیماران دیابتی در دنیا تا سال 2030 به 366 میلیون نفر برسد که 75 درصد این افراد در کشورهای در حال توسعه زندگی خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه بروز بسیاری از عوارض ذکر شده با کنترل مناسب دیابت قابل پیشگیری است، ادامه داد: 9 درصد علت مرگ و میرها در دنیا منتسب به دیابت است.

ادیبی گفت: بر اساس مطالعات انجام شده در ایران 50 درصد افراد دیابتی از بیماری خود بی اطلاع هستند. علاوه بر این حدود 50 درصد از بیماران دیابتی شناخته شده نیز در کنترل بیماری موفق نیستند. بر این اساس اهداف این مجموعه تخصصی وابسته به پژوهشگاه علوم غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران بر اساس ایجاد زمینه دسترسی بیماران به خدمات استاندارد و جامع مراقبت از بیماری دیابت در همه زمینه ها برنامه ریزی شده است.

مدیر درمانگاه تخصصی دیابت تهران با عنوان این مطلب که استقرار نظام ثبت اطلاعات بیماران دیابتی در کشور با جدیت در حال پیگیری است، گفت: یکی از اولویت‌های درمانگاه تخصصی دیابت تهران، ارائه الگوی مناسب جهت ارائه خدمات مورد نیاز بیماران در بخش‌های دولتی و خصوصی است و خوشبختانه دستورالعمل راه اندازی درمانگاه‌های تخصصی دیابت با استفاده از تجربیات حاصله به دانشگاه های علوم پزشکی کشور نیز ابلاغ شده است.

ادیبی با تاکید بر اینکه بیشتر خدمات درمانی بیماران دیابتی تحت پوشش بیمه است، تصریح کرد: متاسفانه برخی خدمات مورد نیاز بیماران مانند درمان سرپایی زخم پای دیابتی تحت پوشش بیمه نیست و این هزینه ها که در برخی موارد بسیار زیاد نیز می باشد، بر دوش بیماران است. همچنین بیماران دیابتی در معرض ایجاد عوارض مزمن این بیماری هستد به نحوی که این بیماران 2 تا 4 برابر احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری قلبی عروقی دارند.

وی افزود: هم اکنون در این مجموعه همه خدمات مورد نیاز بیماران در بخشهای فوق تخصصی غدد جهت کنترل قند بیماران ارائه می شود. علاوه براین برخی خدمات نوین مانند تشخیص و درمان مشکلات کلیه و مثانه بیماران مانند بی اختیاری ادرار و ناتوانی جنسی تنها در واحد ارولوژی این مرکز ارائه می‌شود. واحد مراقبت بیماری‌ای قلب و عروق و چشم این درمانگاه نیز با بهره گیری از تجهیزات کامل تشخیصی و درمانی مانند اکو کاردیوگرافی، و تست ورزش و همچنین آنژیوگرافی و لیزر چشم خدمات مورد نیاز بیماران را با تعرفه های دولتی ارائه می‌کند.

مدیر درمانگاه تخصصی دیابت تهران همچنین واحد آموزش این درمانگاه به ارائه مطالب موردنیاز بیماران در قالب جلسات آموزشی رودررو و ارائه کتاب و مواد آموزشی مورد نیاز بیماران پرداخته و جلسات آموزشی و پرسش و پاسخ نیز باحضور اساتید و کارشناسان دانشگاه در پنج شنبه آخر هرماه در سالن آمفی تئاتر این درمانگاه به آدرس خیابان انقلاب، ابتدای خیابان استاد نجات الهی (ویلا) بصورت رایگان برگزار می‌شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: دیابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۵۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان دریافتند بیش از یک چهارم بیماران در مرکز پزشکی دانشگاه پیتسبورگ پنسیلوانیا که در دهه گذشته به دنبال درمان برای فیبریلاسیون دهلیزی بودند، کمتر از ۶۵ سال داشتند.

به گفته محققان، این میزان بسیار بیشتر از شیوع ۲ درصدی فیبریلاسیون دهلیزی که معمولاً در بین افراد غیر مسن تخمین زده می‌شود است.

دانش رایج در میان متخصصان قلب این است که در افراد زیر ۶۵ سال، فیبریلاسیون دهلیزی بسیار نادر است و خطرناک نیست. دکتر «آدیتیا بونسل»، محقق اصلی و الکتروفیزیولوژیست قلب، گفت: «اما واقعاً هیچ داده‌ای برای تأیید این موضوع وجود ندارد.»

این مطالعه همچنین نشان داد که احتمال مرگ و یا بستری شدن در بیمارستان به دلیل نارسایی قلبی، سکته مغزی یا حمله قلبی در بیماران جوان‌تر مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بیشتر است.

فیبریلاسیون دهلیزی ضربان قلب نامنظم در حفره‌های فوقانی قلب است. این وضعیت خطر نارسایی قلبی و سکته مغزی را در افراد افزایش می‌دهد.

بونسل در ادامه افزود: «ما در سال‌های اخیر شاهد تعداد بیشتری از بیماران جوان مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بوده‌ایم.»

برای این مطالعه، محققان از سوابق سلامت الکترونیکی بیش از ۶۷۰۰۰ بیمار که بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ تحت درمان فیبریلاسیون دهلیزی بودند، استفاده کردند.

در طول این دهه، میزان بقای بیماران مرد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی، ۳۰ تا ۵۰ درصد بدتر از بیماران بدون این بیماری بود.

اختلال ضربان قلب در زنان حتی سخت‌تر بود، با نرخ بقای ۸۰٪ تا بیش از سه برابر بدتر برای آنهایی که فیبریلاسیون دهلیزی داشتند نسبت به آنهایی که فاقد آن بودند.

کد خبر 6086947

دیگر خبرها

  • ضرب و شتم پرستار در بیمارستان این شهر
  • التیام سریع زخم پای دیابتی با استفاده روزانه از یک محصول فناورانه ایرانی در منزل
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • کلنگ احداث درمانگاه تخصصی در مهرگان به زمین خواهد خورد
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • این روغن ناجی دیابتی ها، قندخون را بطور کامل شفا میدهد